Eşimle ev işleri konusunda tartışıyoruz

Ferhans oku kocam da kocam diyen üyeyi. İlerde evlenirsen örnek olur sana :)

Dönüp dönüp mesajı tekrar okuyan bir tek ben miyim? Tam olarak sizin gibi yetiştirebilmemiz için kız çocuklarımızı ne yapmamız gerekiyor? Babanız evin sorumluluğunu alan bir eş miydi? Siz bu bilince nasıl ulaştınız?

Yeniden güncelleme.

Ben elimi zerre ev işine vurmam diyen birisi olsaydım zaten ev hanımı isterdim ve zaten öyle biriyle evlenirdim. Çalışan biriyle evleneceğim demek ev işlerine tabii ki yardım ederim demektir. Ve ben de bunu yapıyorum. Ama bi yere kadar yaparım bi yerden sonra da kusura bakma elimi çekerim. Ayrıca son kuruşuna kadar maaşı elime sayıyormuşsun da ben de o paralarla tamamen kendi menfaatime olan işler yapıyormuşum gibi de konuşma. Yapıyosak evin arabanın giderleri için kullanıyoruz. Buna da bu kadar laf edecektiysen bas istifayı otur evde tek laf da etme derim. Ama ben istesem de istemesem de senin bunu yapmayacağını ikimiz de biliyoruz. O yüzden bundan sonra ne diyorsan de ne düşünüyorsan düşün. Ha keşke baştan bu kadar laf edeceğini bilseydim de başını yakmasaydım ama nerden bilecektim. Bu arada mevzu sadece basit bi iş yapıp yapmamak da değil. İşe el vurduğum halde bi de üstüne laf işitmek. Ve ben de böyle bi sebepten laf duymak istemiyorum. Kendi işimi kendim görürüm. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Takıl kafana göre

İşe el vurman yetmiyor onu söylüyorum sana, anlamıyorsun. İşe el vurduğun halde laf da etmedim. İşe el vurmadığın zamanlarda laf ettim hiiiç çarpıtayım deme sakın. O perşembe günü okulda bitik haldeyim gelmişim evde tonla iş var senden ufak bi şey istedim dinlenip yap dedin sen işte böyle bencil böyle acımasız bi adamsın bi de burda adamlık satamazsın bana. Senden çok bi şey de istemedim, eve geliyorum işlerim birikmiş hangisine yetişeyim diye düşünürken senden de ufak tefek yardımlar istiyorum şunu yapar mısın bunu yapar mısın diye ve sen "bana iş yaptırmaya çalışıyorsun sanki yapmıyorum" tavrı gösterip bana kinleniyosun. O an yapmıyorsun işte neyi anlamıyorsun? İşim gücüm var ucundan tut ölür müsün? Yok ama ben öleyim kendimi helak edeyim senin umrunda mı?
Çalışan biriyle evleneceksen ev işlerine "yardım" etmeyeceksin ortak olacaksın. Empatiden bahsediyosun ya bir de kendini benim yerime koy madem: hem dışarda çalış hem eve gel kocan bi erkek olarak senden daha güçlü olduğu halde evde de çoğu iş sende olsun. Bu duruma ne dersin?
Kendi menfaatine zaten kullanamazsın. Senin o ev, araba falan dediğin şeylerin geçimi de senin görevin, benden kuruş almadan yapman gereken şeyler. Ama parayı alırken öyle düşünmüyorsun hiç. İstifayı basmış, çalışmayan kadınla evlenmem diyen sen mi diyorsun bunu :)
Keşke ben baştan senin böyle merhametsiz olduğunu bilseydim başımı yakmana izin vermeseydim. Ben hep ilişkimizde daha çok seven tarafın sen olduğunu sanardım. Öyle bi yanılmışım ki. İnsan sevdiğine bunu reva görmez bunları yaşatmaz.
Kendi işini aynen öyle kendin göreceksin, benden en ufak bi şey artık bekleme. Yaptım da ne oldu değerim bilindi mi? Acımasız, karşısında hizmetçi isteyen biriyle karşılaştım sadece. Bir de bana nankör dersin :) bu zamana kadar yemeğini de ben yaptım ütünü de çamaşırını da, ama ben mi nankör oldum? :) yazıklar olsun.

Sanırım daha da konuşmayız. Gerçekten kalbim kırık ve durumu anlayacak gibi değil.

Babam işlere elini sürmeyen birisi, tipik bir doğulu erkeği. Ben bu bilince tamamen oturup düşünerek muhakeme ederek ulaştım. Ev geçindirmek erkeğin işidir ev işleri kadınındır. Madem bu böyledir kadın da ev geçindiriyorsa erkek de ev işi yapacak. Basit bir denklem ama toplumumuz, kadınlarımız o kadar kendini ezdirmeye alışmış ki her şeye kendileri yetişmeye çalışıp kendilerini harap ediyorlar

Ayın 15 ine bişey kalmadı. Mantısını hazırla, ay başı kuruş koklatma. Dil döküp durma, ay başı sıkıntıdan ishal olunca anlayacak.

"Çalışan çalışmayan her çiftteki gibi bir erkek olarak işlerin çoğunluğunu eşimin yapmasını istememin nesi tuhaf ben de bunu anlamıyorum"
Bir erkeğin kirlilerini sepete atmasi, ustunden cikardiklarini katlamasi, bardagini makineye koymasi karısı için şükredilecek bisey miymis?. Hem evde hem disarda calisacaksaniz neden 2 kişilik iş yapiyormussunuz? Bu nasil sacma bi savunma yahu

Anlamıyor. Ha kirlilerini sepete atar, çamaşır makinesine de koyar çalıştırır vs, evet bunları yapar ama bunları yaptığı için ben ondan bi şey istediğimde "zaten yapıyorum daha ne olsun" diyip kinlenir bana. Ben bunları yapıyorum daha ne istiyorsun benden başka bi şey isteme kafasında.

Yerden göğe haklısınız ama eşinizin inatla kendisini haklı görmeye devam etmesi pesss dedirtti

17 aylik bebegim aynisini yapıyor. Kirlileri makinenin onune koyuyorum, tek tek makineye atıyor. Ben deterjani koyduktan sonra oda dugmesine basıp calistiriyor. Cok kompleks ve teşekkür edilecek bir is değil. Ne zaman kuruyan camasirlari katlamaya baslar o zaman benim için ev isi yapmis olur. Aradaki farki bu ornekle anlatabildim mi bilmiyorum.
Fiziksel güc ve zaman gerektiren işlere el atmasi lazim. Ev süpürmek, camasir katlamak, ütü yapmak gibi

Yerden göğe haklısınız ama eşinizin inatla kendisini haklı görmeye devam etmesi pesss dedirtti
O böyledir. Hatasını çok geç anlar. Hatası varken hep "ama sen de şöyle şöyle" diye savunmaya geçer. "Tereyağı" demişliğim çoktur. Sonradan hatasını anlayıp gelir özür diler gönlümü anlır. Ama bu konuda öyle olacak mı emin değilim. Çünkü kafa yapısı böyle bu konuda.

Canım sen parayı kes, kafa yapısı falan kalmaz onda.

Evde belli ki çocuk yok. Neden kasiyorsunuz o zaman. Bende çocuk var zorunlu eve gelince yemeğe girisiyorum aç kalmasın diye. Sizin yerinizde olsam rahata geçerim biraz. Mesela işten geldim önce duş alırım. Koltukta dinlenirdim biraz. Sıkıysa laf etsin. Canım yemek yapmak istemedi ise o gece menemen ile gecistiririm. Yani keyfime göre hareket ederim. Çünkü eşiniz de keyfine göre hareket ediyor belli ki. Yemek yaparım ama canım istediginde. O da çok istiyorsa bı zahmet destek olsun

Ev ister istemez dağılıyor mesela mutfak. Temiz görmek istiyorum onun da etkisi oluyor. Bir de yapmadıkça birikiyor vs. Yemek yapmayı da seven biriyim, bunun da etkisi var. Yapmak istemediğimde hep dışarda yedik. Ama demek ki salmam daha iyi olacakmış sizin dediğiniz gibi. Niye harap etmişim kendimi, hiç gerek yokmuş. O dinleniyor ben de dinleneyim.

Benim anlamadığım bir şey var. Bekarken yaptığı işleri evlendikten sonra sizden bekliyor. Hadi belki o bunun için evlenmiş. Kendisine sorar mısınız siz hem çalışıp hem de tüm ev işini yapacaksanız acaba siz neden evlendiniz? Yani bu kadınlar deli mi? Neden bunlarla evlensinler? Kendilerini ne sanıyor bunlar?

Tamamen aklımda olan bir soru. Sen bunları eşim yapsın rahata ereyim diye evlenmişsin de o zaman ben hizmetçi olayım diye mi evlendim, evliliğin bana artısı ne diye sormayı çok istiyorum.

Tamamen aklımda olan bir soru. Sen bunları eşim yapsın rahata ereyim diye evlenmişsin de o zaman ben hizmetçi olayım diye mi evlendim, evliliğin bana artısı ne diye sormayı çok istiyorum.
Bunları sorun. Konu kapanmasın. Her fırsatta sokun burnuna, rahat vermeyin.

Bunları sorun. Konu kapanmasın. Her fırsatta sokun burnuna, rahat vermeyin.
Ben bir adım atıp konuşmayı ben başlattım ama şu an artık konuşmayız sanırım. O bana ne zaman gelir bilmiyorum. Geldiğinde aklımda bunlar. Özellikle yüz yüze konuşurken soracağım şeyler. Benden empati yapmamı istiyor kendisi bir empati yapsın önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…