Eşimle biz yanlış mı düşünüyoruz?

Bizimde sürekli çağırdılar. Evlerimiz yakın. Özellikle yakın olsun istedim. Gittiğimiz zaman bütün gün oturmamak kısa uğramak için. Uzun yıllar nişanlı kaldık o yüzden yapılarını çok iyi biliyordum. Yemeğe değil de çaya gittik diye bile sorun oldu. Kayınvalidem eşime ciddi bir şekilde küs gibi davrandı eşimde sağlam bi patladı. Sonra onu elden kaçıracağını anlayınca bana dedi aman eşine anlatma diye gelip gitmiyorsunuz şöyle böyle...
Ben de anne hepimizin işi gücü var biz de yeni evlendik yemek yapmak istiyorum işten dershaneden okuldan geliyoruz yorgunuz yoğunuz kendi işlerimiz de var. Bu kadar sık gelemeyiz dedim. Yeri gelir üst üste geliriz yeri gelir hiç gelemeyiz şartlar neyi gerektiriyorsa...
Kibarca anlattım.
Eşime de gittim anlattım. O hafta hep işimiz çıktı gitmedik ama sonrasında çağırmalarına fırsat vermeden uğradık akşam çaya vs... Zaman içinde dinamikler oturuyor elbette ama baştan eşinizle ortak kararınız fazla muhabbet tez ayrılık getirir, mesafeli ama samimi görüşelim düsturunuz olursa kavga gürültü minimum olur.

Bunca yıllık evliliğimde anladım ki kayınvalidemin eleştirilerinin yarısından fazlası tamamen kaynana olarak hükmetme isteğindenmiş ilk evlendiğim yıllarda onun istediği şeylere yetişemeyince eksik hissederdim oysa tamamen onun egosuymuş boşverin derdiniz bu olsun eşiniz yorgunuz başka programımız var desin siz çok girmeyin konuya

Bence pazar günleri eşinle plan yap , bizim planımız var vs desin eşin . Ben senin yerinde olsam önce eşimin tepki göstermesini beklerim. Çünkü o ailesinin dilinden anlayan kişi . O ailesine sınır çizmeli , o seninle vakit geçirmeyi tercih etmeli , O ben artık kendi ailemi kurdum demeli .
Sen hiiiççç karışma , biraz zaman tanı . Eşinle tekrar konuş , muhattap etme beni de . Yarın bir gün çocuk olunca gezip tozamayız şimdi beraber vakit geçirelim de .
Ha baktın eşin sadece senin gazını almak için He , hı diyor . Ciddi adımlar atmıyor , hala karşı taraf sıkboğaz ediyor sizi o zaman siz söyleyin , susmayın.

Siz de onlari azarlayin, gidin calisin boşluktan misafircilik oynuyorsunuz deyin. Niye nazliyirsunuz. Ha evliligin 3. Gubu cagirma olayi olabilir onu abartmaya gerek yok in gutmeyi ln yani, sizin aileniz cagirsa bizi dusunduler falan dersiniz az anlayis yani

Bizim orda yeni evlilere 40 gün gitmezlerdi eskiden, ama artik öyle birsey yok galiba. Sahsen net cizgiler her zaman en dogrusu. Benim yasam alanina veya yasamima saygi duymayani hayatima sokmam. Bunu gayet tüm sülalem biliyor. Zorla yapilan hicbirsey insani mutlu etmez bu ailede olsa. Biz ailelerimizle sık görüsürüz, ama gitmesek de kimse "aman da niye gelmiyorsunuz" diye yakamiza yapismiyor. Yapismaya calisana da net cizgilerini gösteririm. Aileye gelin geldik diye kimsenin devamli gönlünü yapmak zorunda degiliz.

Siz hakkısınız.Ozel sektor ınsanı bıldıgın yıyor zaten

Bırak söylesinler konuşur konuşur susarlar ama zamanlada alışırlar.. Ve unutmayın nasıl başlarsa öyle gider.Mesafeli olmanızda fayda var

Benim kardeşim de evlendi, ilk ay hiç görüşmedik. Bir bıraksınlar da gençler en güzel ilk günlerini dibine kadar yaşasın hayret bir şey ya.

Ah bizimkiler de öyleydi , görümcemin çocuğunun doğum gününde (5 aylık evliyiz o zaman) bir surat bir surat… bizimde evimiz bu tarafta bilmem ne diye laf sokmalar .. duymamazlıktan gelin ne eşinizi ne kendinizi üzün. Gerektiğince açıklama yapın baktınız anlamıyorlar anlamasınlar

Acikca söyleyin biz calisiyoruz misafircilige vaktimiz yok aksam eve gelince yorgunluktan ağzimiz açik kaliyor bir pazarimiz var onda da dinlenmek istiyoruz diye.
Çalışmayan insanlar çalişanlarin halinden hic anlamaz gerçekten insanin bazen kalkip duş almaya hali kalmiyor alinca mutlu oluyor. Ben bazen annemle telefonda zor konusuyorum o derece mecalim yok.
Acikca söyleyin küsen yatağını ayrı sersin demisler.

İlk yıllar gelinler bunları yaşıyor en güzel zamanları hüzün içinde stres içinde geçiyor.

Henüz minik kedisin. Bi kac yila aslan olucak rahat edeceksin. Ama eşin mükemmel bir koca da olsa bu yaşadığın hicbirseyi unutmayacak esinin burnundan getireceksin.

Eden bulur misali. Görmeyince göresin, görünce öldüresin gelecek.

İstemediğin birseye hayır de ve devamını düşünme. Gerekirse bir pazarımiz var deyip koyun tavrınızı .

Ayyy yeni evliyken eşimin aikesi de öyleydi, sakın kabul etme taviz verme yoksa basın yanar asla durmazlar ...

Çalışıyorsunuz nasıl alistirisaniz öyle gider unutmayın.Boyle soru sorulduğunda kırmadan girumcenize veya kv nize .Ben de çok istiyorum ama inanın eve daha alışamadım düzen oturmadı çok yoruluyorum.Artan vakitlerde evimi yeniden düzenliyorum diyebilirsiniz.

Ben o hatayı yaptım bacım.sen sen ol mesafe koy kıymetin bilinsin.sık görüşüp de yüz göz olmayın.irakin hayırsız desinler.bir süre sonra alisirlar

Haftada 1 gidin sonra arada 1 haftayı pas gecin.2 haftada bire akistirin1 hafta beraber gidin 1 hafta esin tek ugrasin. Calisiyor , yorgun is yapiyor vs desin.

Yarın bir gün çocuk olunca gezip tozamayız şimdi beraber vakit geçirelim de .
Bu yazdığınızı ben de düşündüm bence de öyle söylesin süper, doğrusu bu yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…