• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimle birbirimize girdik ...

Allahımmmm keşke benim de hayatımda birisi olsa da ailelere gitme gitmeme mevzusu yüzünden tartışsak. Şuan derdinizi okuyunca hayatınızda sizi seven ve sizin sevdiğiniz birisi olduğu için şükredin diyesim geldi ama işte herkesin kendine göre sıkıntıları var sonuçta kimse mükemmel hayatlar yaşamıyor.
Ben olsam ne yapardım diye düşündüm de aileler ziyaret bekliyor her kültürde bu böyle. Aramız soğuk olsa da icaben ve usulen giderdim sanırım. Neticede eşimin anne babası (şuan benim için 1 milyon ışık yılı uzaklıkta :110:) Ben de soğuk yapıda bir insanım, kendi anne babamla ayda bir falan konuşuyoruz, intorvertim bi de. İnsan ilişkilerim çok iyi değildir ama tabi evlenince uyulması gereken birtakım zorunluluklar oluyor onları nasıl aşacağım şimdiden düşünüyorum.
Konu dağılmadan son olarak şunu ekliyim, tatile gidip eşinizin anne babasına gitmiyorsanız karşı tarafta bahane üretiyor algısını yaratmış olursunuz ve oklar sizin aleyhinize dönebilir.

Benim aileme 500 eşimin ailesine 100 km uzaklıkta oturuyoruz. Eşim 2 sene benim ailemin evine keyfi istemiyorum diye gelmese, kessen bir adım atmam babasının evine. Bu yaptığı da açıkça bana zulmetmek olur. Üstelik ben babamın evine gidemiyorken yılda bir kere gittiğim tatile de kayınbaba kaynana ile gidicem. Ne onlara orda huzur veririm ne rahat. Allah böyle insanlarla karşılaştırmasın. Fakat hiç mi düşünmüyorsunuz? Hamilesiniz, ya erkek bebeğiniz olursa? Minnoş gelininz bir kere sizden rahtsız oldu diye 2 yılda gelmeyecek oğlunuzda size gelmek yerine kaynanası kayınbabası ile tatile gidecek. Neden çünkü minnoş gelininizi anne ve babası çok nazlı büyütmüş, gelininizde tatile bile anne babası ile gitmek istiyor. Oğlunuzda sorgusuz sualsiz peşlerinden. İnsan verdiği emeğe acır. Empati yapın bugünün yarını da oluyor. Bu tarz gelinler veya kaynanalar ettiklerini muhakkak buluyor haberiniz olsun

bencil insanlar bir süre sonra sevilmezler.
tahammül bitirirler.
evliliğinizi baltalamaya devam etmeyin kendinize çeki düzen verin. çocuğunuz da olacakmış. kendinizi eğitmeye çalışın.
düpedüz şımarıklık bu yaptığınız.
uçakla arabayı bile kıyaslayacak kadar mantıksızlık sadece kendi istediği olsun diye sizin gibi bencil bir insanın yapacağı bir şey.

Siz zannediyorsunuz ki eşiniz sizi, kan aldırdınız diye öğlene kadar yatıran anne babanız gibi her nazınızı niyazınızı çekecek. Çok beklersiniz böyle bir şeyi. Adam öyle bir noktaya gelir ki dediğiniz hiçbirseyi ciddiye almaz.

Siz ailenizle tatile gidin ama mevzu esinizin ailesi olunca hamileyim. Eşinizde sizin anne babanıza ölüp bitmiyordur emin olun. 5 aylık hamilelikte uçak yolculuğu yapmak gayet olağan ama tabir siz premsesler için durum nasıl oluyor bilmiyorum 🥴

Son düzenleme:
Yanlısmı anladım ben tatıle gıtmek ıstıyorsunuz ama aılesıne gıtmek ıstemedıgınız ıcın rısklımı dıyorsunuz. Eger oyleyse esınız haklı bende olsam kızarım 2 yıldır gıtmedıysenız daha cok haklı ben aılemı 2 yıl gormesem cıldırırım esımde 2 yıl hıc gıtmese bnde kavga ederım. Doktorun tehlıke gormuyorsa gıtmelısın bnce yoksa esın haklı olarak kavga eder

Bugün yorgun argın okuldan geldim . Yemek yedikten sonra eşim" bayramda annemlere gidecek miyiz ? Evlendigimizden beri hiç gitmedik ayıp oluyor" dedi 500 km uzak bir yerde yaşıyorlar . Bende 5 aylık hamile olacağım zor olur ucakla deyince haziranda tatile nasıl gideceğiz dedi. Tatile arabayla gidecegiz ailece arabayi babam kullanacak ben durmak istedigimizde durabileceğim araba görece daha rahat olacak dedim gitmek istemediğimi söyledim . Sonra birbirimize girdik bu sebepten . Ben onu dinlemiyormuşum. Gitmemeye bahane arıyormuşum ailesinin konusu her açıldığında isteksizmisim suratım değişiyormuş . Bu konuda hakli çünkü biz doğru dürüst hiç gorusmedik ailesiyle aramızda çok sıkı bir bağ yok. Ben 1 ay aramasam asla aklıma gelmez mesela . Sonra sinirlendim kavga ettik . kanamam oldu apar topar doktora gittik doktordan gelince 1 2 saat iyiydik tekrar saçma sapan bir sebepten birbirimize girdik . 2 senelik evliyim ilk kez altı yorgani salona gitti .

Bu kadar küçük bir mesele nasıl bu hale gelir ben anlamıyorum ya . Beni bu şekilde nasıl uzmeyi göze alıyor .
Akşam fitili ateşleyen eşim maç ve survivor gibi programlar izlerken sinirlendiğinde küfür ediyo bende bunu istemiyorum . Tam yaticaz bunu konuştum . Baktım dalgaya aliyo aklınca şaka yapiyo sen bir daha küfür edersen bende o tv yi kapatmazsam allah belami versin dedim. Karnimda çocukla nasıl bela okurmuşum . Sonra olay 2.kez koptu
''haziranda tatile nasıl gideceğiz o zaman'' diyerek sizin foyanızı ortaya çıkarmış resmen. başka konulara yorum yapmıyorum ama burada golü yemişsiniz...

Doktordan önceki aile doktordan sonraki bu küfür mevzuusu .
Anlamıyorum temizlik yapar yemeğe yardım eder. Merhametlidir . 7 haftadır elime bez almadım neredeyse . Ondan öncesinde de kendini devirip yatmaz yardımcıdır.
Ama adamın tepesi attığında gözü görmüyor hiçbir şeyi.
Merhametli olması size yardım etmesi güzel bir durum. Ama bunun devamı sizin elinizde. Bir insanın sabrı dolma noktası var. Belki senede bi kaç gün onun ailesini ziyaret etseniz eşinize yetecek ve sorun olmayacak. Bu tür sorunlar içinde birikir ve birden patlarsa daha dönülmez olabilir

Eşin çok haklı. Haziranda tatile gidip bayramda es ailesini ziyarete gitmek istememek bence de bir bahane. Hem arabayla yolculuk uçakla yolculuktan daha zor. 🤷‍♀️
Ki eğer eş ailesi sana herhangi bir yanlışta bulunmuş olsaydı gitme derdim ama sen haksızsın.

Ben hamileyken böyle bir beklentiye girmesine şaşırıyorum onlarin

Hamilelikten önce keşke gitseydiniz. Daha yapıcı olmak gerekiyor böyle durumlarda.
Ayrıca bir tatil planı yapılırken bayrama aileyi es geçmek biraz garip durmuş. 500 km çok uzak değil Ayrıca.
Eğer ki kanama gibi durumlar devam ediyorsa tatil de riskli. Aynı kefeye koymak lazım.

Ben de hamile kalmaya çalışıyorum. Tatil aldık bu yaz için, olur da o vakte kadar gebe kalırsam diye de uçakla ayarladık ulaşımı. Normalde arabayla gidiyoruz. Bence uçak daha güvenli.

Ayrıca şunu eşim yapsa, anasıyla babasıyla görüşmezdim. Ayrıca; kaleli1980 kaleli1980 çok haklı. Adam resmen tatile nasıl gideceksin demiş. Yani salak değilim anlıyorum demiş işte.

Şimdi siz gitmiyorsunuz yarın da çocuklarınız gelmeyecek bu kısır döngü böylece devam edecek ve aile akraba ziyareti olayını silip atacaksınız tarihten.Sonra vay gitti gelenekler görenekler diye ağlayan tayfadan olmayın.Yapın yaptırın öğretin içinizden gelmesede yapmak zorunda olduğunuz şeyleri unutmayın ki hemde kötü insanlar değiller dediğiniz bir aileden bahsediyoruz.Çocuklarınıza da onlara karşı soğukluk değil sevgi aşılayın en azından ordan kazanın

Benim bildiğim arabadansa uçak daha konforlu ama neyseee:KK48::KK48::KK48:
Sen gitmek istemediğin için bahane üretiyorsun, şahsen ben olsam hamile olduğu için uçakla benim aileme gitmek zor olur diyen karımın ailesiyle '' arabayla" tatilede gitmem onuda göndermem net..
İki yılda gitmeniz lazımdı adam haklı valla.

Ben yazayım. Eşimin annesi tarafından affedilmeyecek, bahsetsem belki burda kimse affetmez, denilecek bir şey yaşadım. Çok ağır bir şey. En yakınlarımdan birini kaybettim ve cenazemize gelmedi.Ortada hiç bir sebep yokken, sen benim kızımsın dediği halde. Anneniz veya babanız ölse, cenazesine gelinmese ne dersiniz? Ben yine de görüşüyorum. Ve bakın bende hamileyken yaşadım bu olayı. Çok daha küçüktü 2,5 aylık hamileydim. Sonra eşim 2 haftalığına memleketine gitmek istedi gitti ve ben o sene tatile falan gitmedim asla. Hem üzgünüm ağır bir yas süreci yaşadım. Hem de cenazem olmasına rağmen insanların kıyas yapacağına eminim. Gezmeye gitmiş derlerdi 1 günlüğüne 2 günlüğüne Bile bir yere gitsem. Bende gitmemeyi tercih ettim. Buna rağmen karşı tarafla, eşimin annesiyle görüşüyorum. Eşim görüşmüyor ama ikna oldu bir şekilde ailesinin yanına gideceğiz bu sene. Yani demem o ki ben bile bu kadar ağır şeyler yaşamışken affettim, siz bunu yapmayın. Kaybedersiniz. Sevmeyebilirsiniz ama tek amacınız eşinizin hatrı olsun.

Kocası ağaç kavuğundan çıktı sanıp kocasının (uyumlu, büyük sorunlar çıkarmayan) ailesiyle görüşmeyen, kocasının görüşmesine de engel olan, evinde yılda iki üç kere bile ağırlamaya ağız eğen sorun kavga çıkaran kadınlar var. Onlara diyeceğim şu ki dilerim bir gün siz de kendi evladınızı aynı şekilde görmeye mahkum olursunuz. Kocanızı yetiştiren bi ana baba var onun da kardeşleri var. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Bu ne bencillik? Madem bu kafadaydınız yetiştirme yurdundan, kimsesiz biriyle evlenseydiniz. Oh ne ala kendi ananızla babanızla tatile kadar gidin. Kocanızın da bir ailesi var. Allah sizi ıslah etsin.
Ailesine düğün zamanı kızmışsınız. Eminim çok talepkar oluşunuzdandı. Kendi aileniz gibi sizi nazlandırmadıkları bitün isteklerinze cevap verememiş olabilirler tahminince.
Hamileliğe gelince, uçak araba kadar yormaz bu bir. En güvenli dönem 4-5-6 aylardır bu iki. Doktor yolculuk yapabilirsin ya da yapamazsın der zaten.
Kanama muhtemelen sık yaşanan bir durum küçük bir tartışmada kanama yaşıyorsanız. Ya da siz küçük tartışmalarda bile aşırı abartıp olay çıkarıyorsunuz.
Şu istediklerimi herkes yapacak bencilliğinden bi çıkın da “empati” yapamama sorununuzla ilgili bi profesyonel yardım alın. Anneniz ve babanız da size kızım böyle yapman yanlış onlar da ana baba demiyorlarsa size onlara da pess. Demek ki siz hakikaten herkesten kıymetli, özel hissetirilmesi lazım bir piremsessiniz.

Araba şöyle rahat tatile gittiğinizde, kısa mesafe veya uzun mesafede arabaya binmek zorundasınız. Yani uçaktan inmekle bitmiyor. Ben mesela 3 aylık hamileyken eşimin memleketine gittim. Arabayla rahat gittim çünkü havaalanında inince iş bitmiyor. Havaalanından evleri 2 saat. Servise binmek gerekiyor toplu taşıma ilçeler arası. O da sıkıntı. Eğer evden çıkmayacaksanız merkeze yakınsa uçak mantıklı. Çünkü Anadolu’da her yerde taksi yok ve her saatte binemiyorsunuz.

Back