• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimle birbirimize girdik ...

Orası öyle. Kocasında da iş yok. İnsan iki sene özlemez mi ya.
Ben özlerim. Benim eşim de özler.
Bugünün yarını da var ama konu sahibi bunun farkına varacak.
İnsanlar sevmeye, güvenmeye anne ve babalarıyla başlarlar. Bugün annesini, anne sıcaklığını aramayan ileride karısını çocuğunu da görmez.
İnsam zaten evlat sahibi olmadan anlamıyor. Benimli üç yaşında, geçen akşam işten gelirken ekmek almayı unutmuşum. Geri çıktım evden, kapıyı açınca oğlum anne geldiğin için teşekkür ederim diye sarıldı. Kızı oğlanı yok, tüm çocuklar anne ve baba sıcaklığıyla büyümek istiyor. Sevmeyi, güvenmeyi bizle öğreniyor. Gün gelip bunlara sırtını dönerse ona da yazıklar olsum zaten.
Ben kız ailesi oğlan ailesi farkı yaşatan insanları da merhametsiz buluyorum. Ne bileyim ben tatile annemi babamı getirirsem o tatil süresi kadar da kayınvalideme gitmek sterim. Ben o kadar adil olamıyorum ne yazık ki annemle aynı şehirdeyiz. Ama buna rağmen telafi etmek istiyorum. O da oğlunu, torununu özlüyor. O da en az benim annem kadar emek harcadı. Uykusuz kaldı. Nice endişeler yaşadı. Bazen üzüldü. Bazen korktu. Şimdi eşim sırtını dönmek istese ben izin vermem
Sonuna kadar haklısın ama dediğim gibi istemeyen insanı dövsende kizsands düzelmez.. Ama herkes evladı olunca anlamıyor işte anne baba kıymetini(kötü davrananlar hariç)eşimin abisinin iki çocuğu var ama pek gitmez babasına paraya ihtiyacı olunca gidiyor anca.. esim kaç defa uyardı tamam deyip gene gitmiyor arayip sormuyor bu insan 40 50 yaşında.. bu saatten sonra düzelir mı hayır.. eltim engel oluyor desem ne kadar engel olabilir ki.. iki sokak ötede habersiz gene gider mesela.. bazı insanlar böyle adamın da pek isteği yok bence yoksa iki senede elalemmis karım istemiyormuş bahane sadece.. kötü davranan zarar vermiş eş ailesine gelinler gitmesin zaten buna birşey diyen yok ama onlarin bile eşini göndermeme hakkı yok yani. Ha kendi gitmez sadece..

Sonuna kadar haklısın ama dediğim gibi istemeyen insanı dövsende kizsands düzelmez.. Ama herkes evladı olunca anlamıyor işte anne baba kıymetini(kötü davrananlar hariç)eşimin abisinin iki çocuğu var ama pek gitmez babasına paraya ihtiyacı olunca gidiyor anca.. esim kaç defa uyardı tamam deyip gene gitmiyor arayip sormuyor bu insan 40 50 yaşında.. bu saatten sonra düzelir mı hayır.. eltim engel oluyor desem ne kadar engel olabilir ki.. iki sokak ötede habersiz gene gider mesela.. bazı insanlar böyle adamın da pek isteği yok bence yoksa iki senede elalemmis karım istemiyormuş bahane sadece.. kötü davranan zarar vermiş eş ailesine gelinler gitmesin zaten buna birşey diyen yok ama onlar bile eşini göndermeme hakkı yok yani. Ha kendi gitmez sadece..

İşte burda kayınvalide de iyi biriymiş. Kadın bir iki tansiyonum oynadı, ay uy diye arasa, babası gelmediniz bak hastanede dese sorumlusu konu sahibi olurdu. Belli ki ayılıp bayılan ağlayan bir kadın değil.
Bana iyi niyeti suistimal gibi geliyor.
Benim oğlum mesela görüntülü aradıklarında konuşmak istemiyor onda bile benden bilirler diye korkuyorum.

İşte burda kayınvalide de iyi biriymiş. Kadın bir iki tansiyonum oynadı, ay uy diye arasa, babası gelmediniz bak hastanede dese sorumlusu konu sahibi olurdu. Belli ki ayılıp bayılan ağlayan bir kadın değil.
Bana iyi niyeti suistimal gibi geliyor.
Benim oğlum mesela görüntülü aradıklarında konuşmak istemiyor onda bile benden bilirler diye korkuyorum.
Bilmez miyim benim kv bazen ayılıp bayılırdı sonra da sizin yuzunuzdene gelirdi.. arayıp sormuyorsunuz gelmiyorsunuz filan( gelmiyoruz dediği de 2 haftada bir gidiyordum düşün) bir haftqsonumus vardı birini birbirimize ayırıyorsak ikinci haftaya ordayız.. istiyor ki her hafta.. esim de dediğim gibi izah ederdi bir hafta bize bir hafta size.. bazen de bana kızardı tartışırdık eşimle.. tartışınca kaynanam kavga etmeyin ben mutlu olun istiyom neyi paylasamiyonuz kavgayı başlatan kendi değil sanki.. onun kv böyle değilse gitmemesi hata.. umarım gider. Bencil olmayıp eşini de düşünmesi lazim

Bugün yorgun argın okuldan geldim . Yemek yedikten sonra eşim" bayramda annemlere gidecek miyiz ? Evlendigimizden beri hiç gitmedik ayıp oluyor" dedi 500 km uzak bir yerde yaşıyorlar . Bende 5 aylık hamile olacağım zor olur ucakla deyince haziranda tatile nasıl gideceğiz dedi. Tatile arabayla gidecegiz ailece arabayi babam kullanacak ben durmak istedigimizde durabileceğim araba görece daha rahat olacak dedim gitmek istemediğimi söyledim . Sonra birbirimize girdik bu sebepten . Ben onu dinlemiyormuşum. Gitmemeye bahane arıyormuşum ailesinin konusu her açıldığında isteksizmisim suratım değişiyormuş . Bu konuda hakli çünkü biz doğru dürüst hiç gorusmedik ailesiyle aramızda çok sıkı bir bağ yok. Ben 1 ay aramasam asla aklıma gelmez mesela . Sonra sinirlendim kavga ettik . kanamam oldu apar topar doktora gittik doktordan gelince 1 2 saat iyiydik tekrar saçma sapan bir sebepten birbirimize girdik . 2 senelik evliyim ilk kez altı yorgani salona gitti .

Bu kadar küçük bir mesele nasıl bu hale gelir ben anlamıyorum ya . Beni bu şekilde nasıl uzmeyi göze alıyor .
Akşam fitili ateşleyen eşim maç ve survivor gibi programlar izlerken sinirlendiğinde küfür ediyo bende bunu istemiyorum . Tam yaticaz bunu konuştum . Baktım dalgaya aliyo aklınca şaka yapiyo sen bir daha küfür edersen bende o tv yi kapatmazsam allah belami versin dedim. Karnimda çocukla nasıl bela okurmuşum . Sonra olay 2.kez koptu
Bende esimin ailesinin yanına gitmiyorum cunku annesi gercekten cok kotu ortalık katıstıran huysuz bir kadın esime dedım annen ölünce anca o zaman giderim babası skntılı degıl sevmiyorsan gitmek zorunda degılsın o da sevmiyorsa o da gelmez. Şu zorundasın diyen ınsanları anlamıyorum.

Bence adam gayet haklı sonuçta bizler nasıl anamızı babamızı istiyosak onlarında ana babaları var ve isterler. Sizinde çocuğunuz inşallah sağlıcağıyla doğar ve inşallah mutlu mesut büyütürsünüz ama unutmayın bi evlat kolay büyütülmüyo. Ne olursa olsun ana babanın hakkı ödenmez ve kötüde olsalar eşinizin güleryüzü için 1 hafta görseniz inanın hiç birşey kaybetmezseniz

Oraya uçakla gidersiniz uzaksa.Arabayla yolculuk daha zahmetli bir şey .
Uçakla en uzak mesafe bile 2 saat ya yapmayın adam haklı resmen mazeret bu.

Bugün yorgun argın okuldan geldim . Yemek yedikten sonra eşim" bayramda annemlere gidecek miyiz ? Evlendigimizden beri hiç gitmedik ayıp oluyor" dedi 500 km uzak bir yerde yaşıyorlar . Bende 5 aylık hamile olacağım zor olur ucakla deyince haziranda tatile nasıl gideceğiz dedi. Tatile arabayla gidecegiz ailece arabayi babam kullanacak ben durmak istedigimizde durabileceğim araba görece daha rahat olacak dedim gitmek istemediğimi söyledim . Sonra birbirimize girdik bu sebepten . Ben onu dinlemiyormuşum. Gitmemeye bahane arıyormuşum ailesinin konusu her açıldığında isteksizmisim suratım değişiyormuş . Bu konuda hakli çünkü biz doğru dürüst hiç gorusmedik ailesiyle aramızda çok sıkı bir bağ yok. Ben 1 ay aramasam asla aklıma gelmez mesela . Sonra sinirlendim kavga ettik . kanamam oldu apar topar doktora gittik doktordan gelince 1 2 saat iyiydik tekrar saçma sapan bir sebepten birbirimize girdik . 2 senelik evliyim ilk kez altı yorgani salona gitti .

Bu kadar küçük bir mesele nasıl bu hale gelir ben anlamıyorum ya . Beni bu şekilde nasıl uzmeyi göze alıyor .
Akşam fitili ateşleyen eşim maç ve survivor gibi programlar izlerken sinirlendiğinde küfür ediyo bende bunu istemiyorum . Tam yaticaz bunu konuştum . Baktım dalgaya aliyo aklınca şaka yapiyo sen bir daha küfür edersen bende o tv yi kapatmazsam allah belami versin dedim. Karnimda çocukla nasıl bela okurmuşum . Sonra olay 2.kez koptu

Eşin haklı, senin ailenle tatile gidip kendi ailesine hiç gitmemenizi normal karışılamasını beklemek yanlış ..

Burada bir kadın kocam aileme göndermiyor diye konu açtığında kocasına saydırıyoruz. Aynısını gelin yapınca da yapıyorum ben. Gelin olunca başka damat olunca başka yorum yapmıyorum. Kadın yada erkek eş ailesiyle görüşmüyorsa, adama baskı yapıyorsa sütten çıkmış ak kaşıl değildir, onun da kabahati vardır. Eş ailesiyle sebepsiz görüşmek stemeyen evlenmesin.
Adam gitmek istiyor ki kavga etmişler.
Bilemeyiz belki eşinin gelmemesinden mahçup oluyor.
Neticede ben bana gelmezse evladım ikisine de kızarım, gerekeni yaparım.
Kayınvalide merhametli belli ki iki koca senede bir şey dememiş, kendi de bir kere gelmiş sadece. Ben bu kadar minnoş olamazdım.
Yorumuna sağlık 👏👏👏

Hamileyken zorunlu izne kadar otobusle gittim geldim, kaldı ki uçak bu !! Ucak olmasa özel araba da varmış daha ne ?? Bu adam ağaç kovuğundan filizlenmedi ailesi var

500 km yol uçakla maksimum 1 saatlik bir yolculuk demek, hiçbir şey olmaz bu kadar pimpiriklenmeyin.Ben 6.5 aylık hamileyken uçakla 10.5 saatlik bir yolculuk yapmak zorunda kaldım. Daha inandırıcı bir bahane bulmalısınız bence gitmemek için bu tutmaz

Arabayı babam kullanacak dediğinize göre o sizin ailenizle ortak programlara bile dahil oluyor. Ama siz onun ailesini yok saymak istiyorsunuz. Kusura bakmayın ama biraz bencilce buldum. Eşiniz haklı.

Eşinizin yerinde olsam sizi boşardım, sabırlı adammış. Adam sizin ailenizle her yere gelecek, siz düğündeki abuk bir olay yüzden onun ailesini yok sayacaksınız. Sizin gibi bencil insanlar yalnız kalmalı, kimse çekmemeli. Abuk sabuk bahanelerizi yemiyor diye bir de içerlemişsiniz, burada asıl içerlemesi gereken eşiniz. Bu kadar aptal bahaneleri yiyebilecek kadar saf sanıldığı için.

Ufak bi mesele değil ama bu ?????

Uçak, araba falan hikaye size. 2 yılda hiç gitmemenize şaştım. Adam haklı bu durumda..

5 aylık hamilelikte bir risk yoksa gayet de rahat gidilir uçakla. Bizi yemeyin bari. 5 ay gayet rahat bir dönemdir. Siz mi kullanacaksınız uçağı? bavulları sırtınıza mı yüklüyorlar?
Siz eşinizi umursamıyorsunuz gerçekten. İyi geçinmeye gönlünüz yok..

Yaptığınız çok ayıp 2 yıl da adam sizden bir istek istemiş hamilelik 5. Ayda hiçbir zararı olmayan birşey ben şu an 8 aylık hamileyim eşim suriyede asker minicik şeyleri büyütüp abartıp kavga çıkarmayın eşiniz hergün eve geliyor die rabbine şükret bence ben 2 ay aynı evi paylaşabildim eşimle ordan görev ayrılık keşke eşim yanımda olsada kayınvalidemlerle yaşasam kayınvalidem de beni nişanlıken arayıp soran bir insan değildi çocuguma tek bi çöp almadı ama umrumda değil herkez ettiğinden utansın sende eşine saygılı ol kendi ailen neyse onlarda o olsun senin için

Kaç yaşına gelmiş, evlenmeyi, hamile kalmayı akıl edebilmiş insanların, eşine ve evliliğine karşı nasıl yapıcı ve ılımlı davranması gerektiğini, hak adalet nasıl olur şuraya konu açıp soramadan düşünmemesini anlayamıyorum gerçekten.

Yani bu içinden çıkılamaz cevap bulunamaz bir konu değil ki sizce kim haklı bilemedim diye sorulsun..
"Bencillik ediyorum o da ailesini özlüyor" diye düşünemez mi bir yetişkin kadın çok tuhaf.. :işsiz:

Back