Eşimle ayrılık aşamasındayız

hanımefendi sizi üzmek istemem ama eşinizle hiç tanışmamış olabilirsiniz. eşiniz uzun zamandır tedavi görmüyorsa kendisi bile kendi olmayı unutmuş ya da hastalığı daha erken başladıysa tam olarak kendi olma fırsatını elde edememiş olabilir. bağımlılık davranışları da tedavi görmediği için kazandığı şeyler olabilir. bu durumda siz neyle karşı karşıya olduğunuzu iyice düşünüp sağlıklı bir karar almalısınız. sevdiğiniz ya da size iyi davranmasını beklediğiniz adam ilaçlarını kullandığında neredeyse başka bir adam hâline gelebilir (olumlu ya da olumsuz), bu rahatsızlık içinde olan adamdan ilgi/sevgi/birliktelik ummayı bırakın. onun dengeye ihtiyacı var, normale dönmeye ihtiyacı var. eğer bununla baş etmek için yeterli gücünüz arzunuz ya da umudunuz yoksa gerekli sağlık kuruluşlarına kurumlarına bir şekilde başvurup size düşen asgari sorumluluğu yerine getirmiş olarak bu garip birlikteliği sonlandırmak üzere boşanma davası açın. sanırım size böyle bir rahatsızlığı olduğunu söylemeden sizle evlenmiş olması bile boşanma nedeni olabilir.

Evet gerçekten kandırılmışım ve sadece duygularına esir olmuş bir adamla birlikteyim. Arada çocuk olmasa sevgiyi de bi kenara koyacağım ama çocuk olduğu için karar almak çok zor. En azından sevgisinden ve gerçekten beni istediğinden emin olabilsem işte o zaman onun için bi çok şeyi güç bulup göğüslerdim. Kafam allak bullak ama teşekkür ederim tavsiyeleriniz için en yakınım olan eşime bile anlatamaz, ulaşamazken, tanımadığım birileri tarafından dinlenilmek ve anlaşılmaya çalışılmak bile Bi nebze de olsa yüreğimi yumuşattı sağ olun

Şu an en önemli şey, sizin ne hissettiğiniz ve bu ilişkide neye ihtiyacınız olduğu. Sadece özletmek için uzaklaşmak yerine, kendi duygu ve ihtiyaçlarınızı sorgulamak önemli olabilir. Belki de şu anda bir şeyleri düzeltmek için eşiniz hazır olmayabilir. Onun da duygularını işleyebilmesi için biraz zamana ihtiyacı olabilir. Eğer bu uzaklaşmanın bir şeyleri düzeltmesini istiyorsanız, bunun nedenlerini, beklentilerinizi ve nasıl bir çözüm aradığınızı net bir şekilde konuşmaya hazır olmalısınız.

Eşinizin şu anda bir çaba göstermemesi sizi kırıyor olabilir, ancak bunun tamamen "bitti" anlamına gelip gelmediğini belirlemek için biraz daha derinlemesine düşünmek gerekebilir. Eğer tekrar bir araya gelme şansı varsa, bunun nasıl olacağını ve hangi şartlarda daha sağlıklı bir ilişki kurabileceğinizi düşünmelisiniz.

Eşinizin bipolar rahatsızlığı varsa – ki teşhis aldığını belirtmişsiniz – mutlaka bir terapist desteği alması gerekir. Ancak tedaviyi reddettiğini söylüyorsunuz. Bipolar bozukluk tedavi edilmediğinde çok daha karmaşık ve yıpratıcı hale gelebilir. Eğer şu an tedavi almayı tamamen reddediyorsa, doğrudan "terapiye gitmelisin" baskısı yapmak yerine, ona önce duygusal olarak yanında olduğunuzu, ancak ilişkinizin sağlıklı devam edebilmesi için bir şeylerin değişmesi gerektiğini anlatabilirsiniz. Belki "Birlikte çift terapisine gidelim" diyerek süreci daha yumuşak başlatabilirsiniz. Alternatif olarak, "Beni anlamanı çok isterim, bu yüzden birlikte bir uzmandan fikir almak istiyorum" diyerek onu zorlamadan yönlendirebilirsiniz.

Son olarak, çocuğunuzun bu süreçten nasıl etkilendiğini de göz önünde bulundurmak önemlidir.

Toparlamak gerekirse, şu anda en sağlıklı adımlarınız şöyle olabilir. Biraz daha mesafenizi koruyarak eşinizin nasıl tepki verdiğini gözlemleyebilirsiniz. Eğer bir şekilde iletişime geçerse, tartışma ya da suçlama yerine, "Ben böyle hissettiğim için bir mesafe koydum, çünkü şu an gerçekten nereye gittiğimizi anlamıyorum" diyerek konuşmayı çözüm odaklı hale getirebilirsiniz. Eğer hiç iletişim kurmazsa, bu da ilişkinin gidişatıyla ilgili size bir fikir verebilir.

Bipolar bireyle yaşamak ve ilişki yürütmek zorlayıcıdır, özellikle de tedavi almayı reddettiğinde. Ancak en önemli şey, sizin ruh sağlığınız ve çocuğunuzun güvenli bir ortamda büyümesidir. Kendinizi unutmadan, sağlıklı kararlar alarak ilerlemelisiniz.

Her seferinde boşanmaktan bahseden adamın yanında kalmazdım.

Eee tamam da ilaçları var bu hastalıkların.gayet de işe yarıyor.hiç hastalığın etkisi kalmıyor.ben de aynı durumdayım.

Ayrılın.
Eşiniz durumun bilincinde, siz farkında değil sanıyorsunuz ama sizi kırıp dökerken de umursadığını düşünmüyorum.

Bu çöp heriften niye çocuk yaptın ki? Neresinden tutsan elinde kalıyor.

Tanısı kesin mi? Tedavi görmüyor demişsiniz sanırım. Tedavi görseydi farklı yorum yapardım ama görmüyor ise kendinizi yıpratmayın bence.

Şiddetli kavga eşittir şiddetli geçimsizlik eşittir bitiş .Ayrı kalmak olayı değil gidip dönmek sonra bı daha bı daha .Beraber o şiddetli tartışmalara ya çözüm bulacaksınız altını çiziyorum beraber sadece siz değil .Yada yıpranan ilişki her kivilcimla iyice kopacak bunu ortası azı çoğu yok .Kesin bilgi

Ilaç tedavisi almıyorsa boşanıp kaçıcaksın tabi adamın gelgitleriyle ne kadar uğrasacaksın? Zaten adam da istemiyormuş, bırak gitsin.

Ya zorla tedavi ettirceksin ya da kaçıcaksın. Korkmuyor musun hiç ya adam gece uykunda kafana yastık bastırıverirse??

Ve bunca şeye rağmen o boşanmak istiyor sen istemiyorsun! Göz dağı vermek içinde babanın evine gittin!
Bence en acilinden boşanmalısın. Çok tehlikeli biri. Çocuğu da göreceği zaman refakatçi eşliğinde göstermelisin. Her şey normal olsa bile boşanacağım diyen birinden buz gibi soğumalısın

Bipolar çok cıddı bı rahatsızlık. Sureklı duygular değişir. Zaten hıc bırı gerçek duygusu deıl. Her seyı abartır. Eğer tedavıyı bıraktıysa atak donemınde olabılır. Alşah yardımcısı olsun

Bipolar çok cıddı bı rahatsızlık. Sureklı duygular değişir. Zaten hıc bırı gerçek duygusu deıl. Her seyı abartır. Eğer tedavıyı bıraktıysa atak donemınde olabılır. Alşah yardımcısı olsun

Anlattıklarına bakılırsa tam şöyle yazmalıydın ,kocamdan boşanmak istiyorum ama o asla istemiyor.Bu tabloda bir hata var eşin boşanmak istiyor sen istemiyorsun.Akıl tutulması mı yaşıyorsun,çocuk diyorsun ama dengesiz bir baba figürünü görerek büyüyen bir çocuk ne kadar sağlıklı olur?

Tedavi olmuyorsa bosanin caniniza mi susadiniz hadi sizi gectim cocugunuz icin bile tehlikeli. Sizofrenisi var halusinasyon goruyor diyorsunuz bir gun beni bogmaya calistin diyip ustunuze atlarsa ne yapacaksiniz? Cocugunuzu gercekten dusunuyorsaniz bosanmalisiniz

Ve bu adam seni özlesin istiyorsun öyle mi? Doğru ise adam hasta, tedavi olması lazım.

Kavgalarda boşanma kelimesi çok rahat ağzından çıkıyorsa,evden gittiğinizde size dönüş yapmıyorsa bu iş bitmiş demektir.
Sonuç boşanma olmalıdır. Kendiniz ve çocuğunuz için bunu yapın. Yaş ilerlemeden çocuk daha fazla bu sorunların içinde kalmadan ayrılın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…