• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle ayrılık aşamasındayız

MercanNL

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2024
12
0
1
29
Merhaba forum
Eşimle şiddetli kavgalarımız oluyor ve her seferinde bana boşanmaktan bahsediyor. Yine büyük tartıştık bu arada eşim bipolar.
Ben de çok üzgün ve kırgın olduğum için evden ayrılıp çocuğumla babamın evine geldim. 3 gündür ailemin yanındayım. Biraz özlesin istiyorum hatalarını fark etsin istiyorum. Ama 3 gündür sadece oğlumuz için arıyor günde bir kez. Bu etkili bir şey midir ilişkilerde biraz ayrı kalmak. Bu özlem mi yaratır yoksa süreci hızlandırıp gözden uzak olan gönülden de mi uzak olur bilemedim. Şu üç günde herhangi bir çaba içine girmedi af dilemedi iletişim kurmak istemedi. Deneyip sonuç alan var mı?

Yani açıkçası boşanmak istiyorum diyor ama rahatsızlığından dolayı ani kararlar alıyor sonra Bi şekilde normale döndüğümüzde senden asla ayrılamam seni çok seviyorum diyor. O yüzden tam hangi duyguda olduğunu ben de bilemiyorum. Zaten rahatsızlığı duygu durum bozukluğu.

eşiniz bipolar olmasını neden belirttiniz? ilaçlarını alıyor ve terapi ile destekliyor mu kendini, sizce bir atak geçiriyor olabilir mi, şiddetli kavgalarınızın nedeni eşinizin düzgün yürümeyen tedavisi olabilir mi?
Bipolar olmasını belirtme sebebim Çok hızlı kararlar alıyor. Aklında kırk tilki hiç birinin kuyruğu birbirine değmiyor. Yani ben de tam hangi dönemde olduğunu bilmediğim için ne yapacağımı bilemez Bi haldeyim. Ve evet eşim bipolar teşhisi aldığını söylüyor ama ne terapi ne de herhangi bir ilaç tedavisi almıyor reddediyor.

eşiniz bipolar olmasını neden belirttiniz? ilaçlarını alıyor ve terapi ile destekliyor mu kendini, sizce bir atak geçiriyor olabilir mi, şiddetli kavgalarınızın nedeni eşinizin düzgün yürümeyen tedavisi olabilir mi?
Ve evet eşim genelde depresif döneminde bu rahatsızlığın. Yani neredeyse hiç manik dönemine denk gelmedim

Bipolar olmasını belirtme sebebim Çok hızlı kararlar alıyor. Aklında kırk tilki hiç birinin kuyruğu birbirine değmiyor. Yani ben de tam hangi dönemde olduğunu bilmediğim için ne yapacağımı bilemez Bi haldeyim. Ve evet eşim bipolar teşhisi aldığını söylüyor ama ne terapi ne de herhangi bir ilaç tedavisi almıyor reddediyor.
anladım çok kritik bir durum. eşinizin tedavi görmesi lazım. ailesi hiç mi düşünmüyor çocuklarının sağlığını, şu an eşinizin hangi davranışının hangi sözünün bipolar nedeniyle olduğunu bilemezsiniz bu yüzden kızamazsınız da öyle kolayca. lütfen eşinizi bir şekilde mahrum olduğu tedaviye kavuşturun. onun şu an ilacı ya da herhangi bir yöntemi reddetmesi hiçbir şey ifade etmiyor, kendisi kendinde bile değil bir rahatsızlığın içinde bocalıyor zihni, kolaylıklar diliyorum.

Eşiniz bipolar ise destek almak zorunda. Bipolar hastaları çok tehlikeli olabiliyorlar bazı atak zamanlarında kendilerine ya da çevrelerine zarar verebilirler. Eşinizle güzel güzel konuşun tedaviye gitmesi için.

Ailesi hastalığının farkında değil uyarmama rağmen çok ciddiye almıyorlar. Ben de tek başıma ikna edemiyorum bana karşı hep çok öfkeli. İlaçlarını da yarın bir gün boşanma ihtimalimizde çocuğumuza karşı koz olarak kullanacağımı düşünüp içmediğini söyledi 😔

Ve evet eşim genelde depresif döneminde bu rahatsızlığın. Yani neredeyse hiç manik dönemine denk gelmedim
bipolar II olabilir mi tanısı, ne zaman kaç yaşında bir psikiyatri servisinde değerlendirilip böyle ilaç da almadan (!) salınıvermiş anlayamadım ah keşke daha sıkı bir takip sistemi olsa psikiyatrinin. sizin ilişkinizde (ki ilişki demek bile haksızlık o rahatsız insana) sizin durumunuzdaki sorun bir psikiyatrik rahatsızlık. boşanmakmış iyi geçinmekmiş şimdi bunları bir kenara bırakın ve bütün gayretiniz bu insanı tedaviye eriştirmek üzerine olsun. bu insani bir şey, görmezden gelemezsiniz, nasıl ki kanayan bir bacakla gezen ve sargıyı/pansumanı reddeden bir adamı kolundan tutup hastaneye götürmeniz gerekiyorsa bu adamı da aynı şekilde götürmeli.

Eşinizin ciddi pisikojik rahatsızlığı varmış. Düzelsin, özlesin diye bekliyorsanız boşuna. Düzelsede kısa bir süreliğine düzelir sonra yine özüne döner. Çalışıyorsanız hazır oda boşanmak isteyorken siz boşayın. Böyle bir insanla yaş ilerledikçe baş edemezsiniz.

Böyle bir teşhisi aldığına emin misiniz?

Açıkçası benimle evlendikten sonra bu hastalığın olduğunu ve o zaman teşhis aldığını söylemişti. Ama geçen gün de bu evlenmeden önce de vardı ailem de biliyordu sana söylemedik dedi. Annesine sorduğumda asla öyle Bi şey olmadığını söyledi. Abartma huyu da olduğu için açıkçası neresi doğru neresi yanlış gerçekten rahatsız mı yoksa bunu kendine kalkan mı yaptı anlayamıyorum. Beni kafamda o kadar soru işaretiyle bıraktı ki nasıl bir yol izlemem lazım bilemez vaziyetteyim. Aynı zamanda bir dönem bazı bağımlılıkları da olduğu için hiç güvenmiyorum. Çünkü bağımlılıklarından kurulduğundan da emin değilim. Yani kısacası emin olduğum hiç bir konu yok ve yolumu kaybetmiş gibiyim 😔

İlaçlarını da yarın bir gün boşanma ihtimalimizde çocuğumuza karşı koz olarak kullanacağımı düşünüp içmediğini söyledi 😔
Eşiniz bipolar mı bilmem ama çakalın teki.. karısına karşı içten hesaplar yapıyor, henüz gerçekleşmemiş boşanma durumunda çocuğu almanın planlarını yapıyor . Sizce de fazla hesapçı değil mi.

Ayrıca benim görümcem bipolar. Tedavi almaması durumunu tahayyül bile edemiyorum. Tamamen deliriyor.. bence bipolar tanısından emin olun.

Bakın şöyle bir alıntı paylaşacağım:

"Aile hastalarının zorunlu muayene edilmesini organize edebilmek amacıyla, mesai saatleri içinde belirtilen kamu kurumlarının herhangi birine (tercihen savcılık, vali veya kaymakamlık), mesai saatlerinin dışındaki zamanlarda ise nöbetçi savcıya başvurabilirler.

Başta polis olmak üzere kolluk kuvvetlerine, akıl hastalarının sevki konusunda doğrudan görev veren bir mevzuat bulunmamaktadır. Akıl hastalarının çevresine zarar verme ve saldırma ihtimaline karşı ilgili sağlık kuruluşunun talep de bulunması durumda, sevk işine kolluk birimleri nezaret edebilir. Akıl hastalarının sevki, Sağlık Bakanlığı ve belediye birimlerince yerine getirilmesi gereken bir hizmet alanıdır.

Sağlık Bakanlığınca yayımlanan, 2005/155 sayılı Ruh Hastalarının Sevk ve Takipleri konulu Genelge kapsamında sevk iş ve işlemlerinden sorumlu olmamaları ve sadece hastaya ve sevk sırasında görevli olan sağlık personeline refakat etmeleri amacıyla polis teşkilatının yetkili olduğu yerlerde polis; jandarma teşkilatının yetki sahasında olan yerlerde jandarma desteği alınabileceği hükme bağlanmıştır.

Psikiyatri aciline polis, jandarma veya hasta yakını tarafından getirilen hastalar görevli psikiyatri hekimi tarafından muayene edildikten sonra akli dengelerinin yerinde olmadığına kanaat getirilirse hastanın yatışı önerilebilir."

Aslında arayın herhangi bir yakın hastaneyi, tedaviyi reddeden bir psikiyatrik tanılı adamla yaşıyorum çok çaresizim diyerek psikiyatri aciline götürülmesini sağlayın eşinizin. Başka yolu yok.

Eşiniz bipolar mı bilmem ama çakalın teki.. karısına karşı içten hesaplar yapıyor, henüz gerçekleşmemiş boşanma durumunda çocuğu almanın planlarını yapıyor . Sizce de fazla hesapçı değil mi.

Ayrıca benim görümcem bipolar. Tedavi almaması durumunu tahayyül bile edemiyorum. Tamamen deliriyor.. bence bipolar tanısından emin olun.
Her zaman herkese karşı hep hesapları vardır. Çok çalışıp bize maddi bir güvence verdikten sonra öleceğini düşünüyor. Oturup benimle dosdoğru konuşmadı hiç. Hep her tartışma sonunda ben bipolarım deyip durdu. Gençliğinden gelen bir çakallık durumu var evet. Beni her konuda manipüle edip bir şekilde suçlu gösterip mağdur duruma kendisini koyuyor. Zekasına hayret ediyorum %100 haklı olduğum konuda bile bir anda haksız huysuz ve huzursuz Bi kadın olarak

Merhaba forum
Eşimle şiddetli kavgalarımız oluyor ve her seferinde bana boşanmaktan bahsediyor. Yine büyük tartıştık bu arada eşim bipolar.
Ben de çok üzgün ve kırgın olduğum için evden ayrılıp çocuğumla babamın evine geldim. 3 gündür ailemin yanındayım. Biraz özlesin istiyorum hatalarını fark etsin istiyorum. Ama 3 gündür sadece oğlumuz için arıyor günde bir kez. Bu etkili bir şey midir ilişkilerde biraz ayrı kalmak. Bu özlem mi yaratır yoksa süreci hızlandırıp gözden uzak olan gönülden de mi uzak olur bilemedim. Şu üç günde herhangi bir çaba içine girmedi af dilemedi iletişim kurmak istemedi. Deneyip sonuç alan var mı?
Bipolarlık durumu tanılı mı, tedavi görüyor mu? Yoksa sizce mi bipolar? Bütün olayı değerlendirmek için gerçek bi psikiyatrik rahatsızlık varsa bunu göz önünde bulundurmak şart diye düşünüyorum.

Şimdi diğer mesajlarınızı okudum. Anladığım kadarıyla tanısını siz herhangi bir kayıtla görmemişsiniz. Tedavi de olmuyormuş. Siz de anladığım kadarıyla ilişkiyi gözden çıkarmışsınız. Yani hala devam etmeye niyetiniz varsa önce bu konunun üstüne gitmeniz lazım. Gözden tamamen çıkardıysanız ayrı bi konu tabi ama yine de boşanma sürecinde de psikiyatrik tanısı olan biriyle uğraşmaktansa tedavi olmasını isterdim.

"Aile hastalarının zorunlu muayene edilmesini organize edebilmek amacıyla, mesai saatleri içinde belirtilen kamu kurumlarının herhangi birine (tercihen savcılık, vali veya kaymakamlık), mesai saatlerinin dışındaki zamanlarda ise nöbetçi savcıya başvurabilirler.

Başta polis olmak üzere kolluk kuvvetlerine, akıl hastalarının sevki konusunda doğrudan görev veren bir mevzuat bulunmamaktadır. Akıl hastalarının çevresine zarar verme ve saldırma ihtimaline karşı ilgili sağlık kuruluşunun talep de bulunması durumda, sevk işine kolluk birimleri nezaret edebilir. Akıl hastalarının sevki, Sağlık Bakanlığı ve belediye birimlerince yerine getirilmesi gereken bir hizmet alanıdır.

Sağlık Bakanlığınca yayımlanan, 2005/155 sayılı Ruh Hastalarının Sevk ve Takipleri konulu Genelge kapsamında sevk iş ve işlemlerinden sorumlu olmamaları ve sadece hastaya ve sevk sırasında görevli olan sağlık personeline refakat etmeleri amacıyla polis teşkilatının yetkili olduğu yerlerde polis; jandarma teşkilatının yetki sahasında olan yerlerde jandarma desteği alınabileceği hükme bağlanmıştır.

Psikiyatri aciline polis, jandarma veya hasta yakını tarafından getirilen hastalar görevli psikiyatri hekimi tarafından muayene edildikten sonra akli dengelerinin yerinde olmadığına kanaat getirilirse hastanın yatışı önerilebilir."

Aslında arayın herhangi bir yakın hastaneyi, tedaviyi reddeden bir psikiyatrik tanılı adamla yaşıyorum çok çaresizim diyerek psikiyatri aciline götürülmesini sağlayın eşinizin. Başka yol

Aslında arayın herhangi bir yakın hastaneyi, tedaviyi reddeden bir psikiyatrik tanılı adamla yaşıyorum çok çaresizim diyerek psikiyatri aciline götürülmesini sağlayın eşinizin. Başka yolu yok.

Bipolarlık durumu tanılı mı, tedavi görüyor mu? Yoksa sizce mi bipolar? Bütün olayı değerlendirmek için gerçek bi psikiyatrik rahatsızlık varsa bunu göz önünde bulundurmak şart diye düşünüyorum.
Teşhis aldığını söyledi ve evet bence de bipolar ve hatta başka psikiyatrik rahatsızlıkları da olduğunu düşünüyorum. Şizofreni gibi. Ya beni korkutmak için ya da eğlence olsun diye bilmiyorum ama arada halisünasyonlar görüyor. O uyurken onu boğmaya çalıştığımı, uyku esnasında uyku felci geçirdiğini, çarpıldığını söylüyor. Bazen uyanıkken dahi bir anda başka varlıkların göründüğünü söylüyor. O değil ben de akıl sağlığımdan olacağım Bi şekilde

Back