- 19 Mayıs 2020
- 46.656
- 209.010
- 548
Evlilik denen yapıyla zoru olduğunu düşünmeye başladım. Neden bilmiyorum. Ama biz böyle yaptık bak oldu, neden olmasın çünkü gibi bir tavrı var. Bir şeyler kanıtlamaya çalışıyor sanki. Dünya üstünde bütün kültürlerde evliliğin olayı birdir, sana göre bana göre diye ucundan berisinden çok da çekiştirilecek gibi değil, zaten temelde nettir yani. Bu kadar kasmanın altında bişeyler kanıtlama telaşı gördüm.Birde genel olarak yorumlarin ne olacağını da gayet iyi biliyor.
Hiçbir şekilde ciddiye almadığı yorumlari ama biz böyleyiz, söyleyiz diyerek neyi amaçladığını bende bilmiyorum. Takdir toplamak, farklı olmakla tatmin olmak mı? Bilemiyorum.
Ayrıca depremse mesele ben kocamın da o şehirde deniz sevdasina yaşamasını istemem, birbirlerini görme düşüncesiyle konu sahibi İstanbul'a hiç mi gitmeyecek? Deprem korkusu ne olacak o arada? Ama tabi wiliyy kocasına bunları söylemez netice de kendi karari demesi gerekiyor.
Herkese Merhaba
Oncelikle bu dert degil sadece fikir almak istiyorum.
Belki daha onceden konulardan haberdar olabilirsiniz, esimle cok bireysel ancak cok mutlu bir evliligimiz var.
Depremden birkac ay once Antalyada mutlu mesut yasarken cok guzel bir is teklifi almistim ve Istanbula tasinmamiz gerekti. Aslinda bu buyuk bir karar ve tercihti bizim hayatimizda cunku cok memnun oldugumuz tum duzenimizi hic sevmedigimiz, kaotik Istanbul icin degistirdik.
Esim evden calistigi icin cok dert etmedi, biraz uzulduk ama kariyerimi bu yaslarda insa etmek adina risk alarak tasindik. Zor olsada kucuk tatli bir duzen kurduk burada.
Sonra maalesef ki deprem yasandi ve Istanbul depremi korkusu sardi beni, henuz birkac aylik olan duzeni degistirmek istedim, tekrar Antalyada donmek mumkun olmasa da sirketin diger ofisi Ankaraya gecmeyi basardim ancak Istanbula sik seyahat sartiyla.
Neyse, asil soruya geliyorum.
Esim bu sirada Istanbula alisti ve Ankaraya hic sicak bakmiyor, deniz yok diye :)
Istanbula sik seyahat edecegiz bu ev de acik kalsin derken kendimizi Ben Ankarada esim de Istanbulda yasarken bulduk :))
Gecmisimizde de 6 yil mesafe iliskisi oldugu icin pek de zorlanmadik. Mesela gecen 2 hafta esim Istanbulda Ben Ankaradaydim ve hafta sonlari yuz yuze gorustuk. bu hafta full beraberiz.
Bazi aksamlar birbirimizi cok ozlesek de sanki bu duzen bize farkli bir heyecan tutku ve eglence getirdi.
Bir yandan her sey cok yolunda, bir yandan da bu kadarinda da bir yanlislik varmis gibi geliyor.
Cevremdekiler bireyselligimize olan duskunlugumuzu bildigi icin yargilasa da pek sasirmadi, ama bir kesim asla dogru olmadigini savunuyor. Sizin fikrinizi merak ediyorum.
En marjinal en cool en kimseye benzemeyen en Farklı en muhteşem çift biziz demekAy tabi ki siz kabullenmez tercih edersiniz.
Eşiniz de tercih eder.
Bu kadar net olduğunuz bir konunun burada soru olarak ne işi var?
Evlilikte özgür alanların sonsuz savunucusuyum lakin ayrı yaşamak evliliğin doğasına aykırı. Bundan yıllar evvel bir sebepten eşime dedim ki beni yokluğuna alıştırma çünkü onun yokluğuna alışmak tehlikeliydi benim için. Yaşadıkça göreceksiniz, tecrübe edeceksiniz şimdi sıradan evliler gibi olmamak size cool gelebilir ama bir süre sonra duygular azaldığında çözeceksiniz durumu. Milyonlarca yıldır, milyonlarca insanın yaptığı bir şeyin formunu değiştirmek sonrada bundan verim almak çok mümkün değil. Umarım dönüşümsüz noktalara varmazsınız, çok mutlu olursunuzDeprem konusunda Ben de kaderciyim aslinda o deprem Beni bulacaksa her yerde bulabilir ama Istanbulda surekli gundem, ilk gunler her gece daire uzerime yikilir mi acaba diyerek uykularim kacti...
Ankaraya tasinma kararini da birlikte verdik, gidip evimizi tuttuk ama Istanbuldaki dairenin acik kalmasi esimin de deniz,sahil sevmesi duzeni buraya evrildi aslinda.
Bizim Savas ornegi gibi bir durumumuz yok tamamen keyfi aslinda ama bu durum bize heyecan veriyor su an icin.
Cevreden her ne kadar etkilenmeyelim desem de burada da fikir soruyorum iste...
Çocuğun da bireyselliğin saygı duyar ona da başka şehirde ev açar yanına bakıcı ayarlayabilirsiniz sanki neCocuk dusunmuyoruz, bizim hayatimiza gore degil cocuk sahibi olmak maalesef
Böyle yaşayacaksam evlenmez sevgili olarak takılırdım evlilikte bireysel takılmak iyidir ama belli Bi ölçüde yani bu bireysellik kendine zaman ayırma arada degişiklik olsun modunda olmalı bana göre sizinki tamamen farklı Bi boyut yani tatile çıkılır. Dışarıda vakit geçirilir bireysel olan şeyler böyle ara sıra olursa tadından yenmez ama sürekli ayrı olacaksam evli olmak çok saçma bence çiftler arasında böyle uzak olmak güzel değil hayatından çıksan yokluğunu fark etmez gibi bu kadar yalnızlığa alışmak ikiniz için de iyi olmayabilir ilerde çocuk falan düşünüyorsanız o dönem geldiginde sorun yaşarsınız çünkü çocuktan sonra zor bu kadar bireysel olmanız ve bu sizde mutsuz olmaya sebep olurHerkese Merhaba
Belki daha onceden konulardan haberdar olabilirsiniz, esimle cok bireysel ancak cok mutlu bir evliligimiz var.
Depremden birkac ay once Antalyada mutlu mesut yasarken cok guzel bir is teklifi almistim ve Istanbula tasinmamiz gerekti. Aslinda bu buyuk bir karar ve tercihti bizim hayatimizda cunku cok memnun oldugumuz tum duzenimizi hic sevmedigimiz, kaotik Istanbul icin degistirdik.
Esim evden calistigi icin cok dert etmedi, biraz uzulduk ama kariyerimi bu yaslarda insa etmek adina risk alarak tasindik. Zor olsada kucuk tatli bir duzen kurduk burada.
Sonra maalesef ki deprem yasandi ve Istanbul depremi korkusu sardi beni, henuz birkac aylik olan duzeni degistirmek istedim, tekrar Antalyada donmek mumkun olmasa da sirketin diger ofisi Ankaraya gecmeyi basardim ancak Istanbula sik seyahat sartiyla.
Esim bu sirada Istanbula alisti ve Ankaraya hic sicak bakmiyor, deniz yok diye :)
Istanbula sik seyahat edecegiz bu ev de acik kalsin derken kendimizi Ben Ankarada esim de Istanbulda yasarken bulduk :))
Gecmisimizde de 6 yil mesafe iliskisi oldugu icin pek de zorlanmadik. Mesela gecen 2 hafta esim Istanbulda Ben Ankaradaydim ve hafta sonlari yuz yuze gorustuk. bu hafta full beraberiz.
Bazi aksamlar birbirimizi cok ozlesek de sanki bu duzen bize farkli bir heyecan tutku ve eglence getirdi.
Bir yandan her sey cok yolunda, bir yandan da bu kadarinda da bir yanlislik varmis gibi geliyor.
Cevremdekiler bireyselligimize olan duskunlugumuzu bildigi icin yargilasa da pek sasirmadi, ama bir kesim asla dogru olmadigini savunuyor. Sizin fikrinizi merak ediyorum.
bu deniz olmadan yaşamayamam kafası ne ya ? hergün denizi görmeye mi gidiyor sankiHerkese Merhaba
Bende size soruyorum siz gayet saygılı karşı tarafın isteklerini düşünen bir eşsiniz. Peki kocanız neden deniz yerine sizi secmedi? Yani sorun burda aslında. Bireysellik filan bunlar evliligin mantalitesine sığmayan lugatlar. Eşiniz sizin için deniz den neden vazgecemiyor?bu sizi düşündürtmuyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?