Esimle ayri sehirlerde yasamaya karar verdik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlilik denen yapıyla zoru olduğunu düşünmeye başladım. Neden bilmiyorum. Ama biz böyle yaptık bak oldu, neden olmasın çünkü gibi bir tavrı var. Bir şeyler kanıtlamaya çalışıyor sanki. Dünya üstünde bütün kültürlerde evliliğin olayı birdir, sana göre bana göre diye ucundan berisinden çok da çekiştirilecek gibi değil, zaten temelde nettir yani. Bu kadar kasmanın altında bişeyler kanıtlama telaşı gördüm.

Fikir sorup ısrarla bizi ikna etmeye çalışmaktasin, farkında mısın ?
Bu kadar mesafe bana ters.
Evliliklere de ters.
O evlilik evlilik değildir sadece aynı çatı altında yaşayan iki ev arkadaşı gibi olmaktadır.
Ayrıca ne alaka esim İstanbul'u sevdi, Ankara'da yaşamak zorunda kalmasın?
Tabiki sizinle beraber gelmeli, ya da siz onunla beraber gitmelisiniz
Bunun teklifi mi olur yahu ?
Çocuk olsa düşünür :)
Valla madem mutlusunuz niye bunu dert edip konu açıyorsunuz ?
Demek ki içten içe siz de farkındasınız aslında

Son düzenleme:

Ya willyy seni gordugume sevindim. Hos geldin :)

Konuya gelecek olursak ben olsam Antalyadaki evi de kapatmazdim. Bulusmak icin orayi tecih ederdim dusunsene bu heyecan ve tutku daha cok eglence getirmez mi? Ya da soyle bir sey yapabilirsiniz biriniz yurt disina tasinsaniz evliliginizdeki mutlulugunuz katlanarak artabilir bence. Bunu bir dusun derim. Biriniz Ankara digeriniz İstanbul ne bileyim cok banal geldi bana ya.

Kişisel alan diye diye araya km koymuşsunuz Zorunluluk yok keyfi bir ayrılık O denizi yok diyor, yani denizi size uzak olmaya tercih ediyor,Siz deprem diye kaciyorsunuz ama sevdiğiniz adamı riskli gördüğünüz yerde bırakıp kaba tabirle kendi canınızı kurtarma peşindesiniz.Ben bu kadar rahatlığı anlamıyorum .......

Depremden korkmuşsunuz ama her hafta oradasınız siz orda iken deprem olabilir çok mantıklı hareketler değil ama bizi de ilgilendirmez. Alan memnun satan memnun görünüyor.

Ay tabi ki siz kabullenmez tercih edersiniz.
Eşiniz de tercih eder.
Bu kadar net olduğunuz bir konunun burada soru olarak ne işi var?
En marjinal en cool en kimseye benzemeyen en Farklı en muhteşem çift biziz demek
Fena halde yanılıyor aşkında. Bu konu bu aralar benim de gündemimde. Mutsuz evliliğini idare ettiren bir kuzenim var kocasını göresi yok. Yazın yazlığa gidip iki üç ay kocasını görmeden yaşıyor ve en mutlu olduğu zamanlar. Ortak arkadaşımızın eşi bir seneliğine bir şehre geçti. Haftasonu gelebiliyor sadece. Arkadaşımız üzülüyor ağlıyor diye abarttığını söylüyordu. Geçen dank etti herhalde ben aslında evlilik ne anlamadım. Hiç mutlu evlilikte yaşamadığım için onu anlamıyorum dedi. Eğer cesaretini toplarsa bence yakında alacak o kararı.

Evlilikte özgür alanların sonsuz savunucusuyum lakin ayrı yaşamak evliliğin doğasına aykırı. Bundan yıllar evvel bir sebepten eşime dedim ki beni yokluğuna alıştırma çünkü onun yokluğuna alışmak tehlikeliydi benim için. Yaşadıkça göreceksiniz, tecrübe edeceksiniz şimdi sıradan evliler gibi olmamak size cool gelebilir ama bir süre sonra duygular azaldığında çözeceksiniz durumu. Milyonlarca yıldır, milyonlarca insanın yaptığı bir şeyin formunu değiştirmek sonrada bundan verim almak çok mümkün değil. Umarım dönüşümsüz noktalara varmazsınız, çok mutlu olursunuzDeprem konusuna gelince biraz duygusalım bu şehirden gitmiş olsam eşim buna yalnız yakalansa asla affetmem kendimi bir daha toparlanamam gibi geliyor, Allah öyle imtihan etmesin kimseyi

Böyle yaşayacaksam evlenmez sevgili olarak takılırdım evlilikte bireysel takılmak iyidir ama belli Bi ölçüde yani bu bireysellik kendine zaman ayırma arada degişiklik olsun modunda olmalı bana göre sizinki tamamen farklı Bi boyut yani tatile çıkılır. Dışarıda vakit geçirilir bireysel olan şeyler böyle ara sıra olursa tadından yenmez ama sürekli ayrı olacaksam evli olmak çok saçma bence çiftler arasında böyle uzak olmak güzel değil hayatından çıksan yokluğunu fark etmez gibi bu kadar yalnızlığa alışmak ikiniz için de iyi olmayabilir ilerde çocuk falan düşünüyorsanız o dönem geldiginde sorun yaşarsınız çünkü çocuktan sonra zor bu kadar bireysel olmanız ve bu sizde mutsuz olmaya sebep olur

Ben de 1 senedir uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum sevgilim istanbulda ben güneydogu. Üstelik dehbli olmam yüzünden arkadaşlarımı aileni vs görmeyince unutan, vefasız bir yapım var. Bazen 2 3 gün bir erkek arkadaşım olduğunu unutabiliyorum ise aşırı odaklanmış oluyorum veya depresyona girip eve kapanmış oluyorum unutuyorum aklımdan çıkıyor çok sevsem de. Erkek arkadaşım aramasa aramadığım oluyor günlerce. Başta beni çok yadırgıyor sevgimi sorguluyordu zamanla beni tanıyınca anladı onu sevdiğimi. Bunun yanisira işim yüzünden çevrem uzak mesafe iliskisi yaşayan ve bunu çok normal gören, erkek arkadaşım için İstanbula taşınmak istiyorum diyince, aşırı kolay biseymis gibi "neden ki, yine evlenin uzak mesafe ilişkisi yasayin?" diyen insanlarla dolu. Mesela patronumun 20 senelik sevgilisi kenyada yaşıyor. Bir kere dedim zor olmuyor mu? Yaşlanınca zor değil hatta daha da iyi diyor. Ama bu sektörde evliliği biten karısını aldatan vs de çok insan gördüm. Uzak mesafe ilişkisini kimileri süper yürüyor kimileri yapamıyor. Tamamen cifte bağlı kişiliklere bağlı...

Ben ise uzak mesafe ilişkisini eskiden yapılabilir görürken şu an uzun sureler için cok katlanılır bulmuyorum ben. Açıkçası bu kadar yoğun çalışırken sürekli gel git yapmaktan yoruluyorum ve bir an önce aynı evde yaşamaya geçmek istiyorum üstelik özlüyorum ve bence çok yıpratıcı. İş bulabilsem ben de anında İstanbula giderdim ki 10 yıl oldu ben İstanbulu terk edeli, sevdiğim bir şehir de değil. Ama sürekli iş bakıyorum filan. Bu yüzden sizin sebebiniz bana çok anlaşılır gelmedi... Ikincisi ise bence çok ortak yaniniz yok. Benim de sevgilimle çok ortak ilgi alanım yok. O filmleri çok seviyor dehbli biri için film izlemek çok zor ben biseyler okuyorum o film izlerken veya telefona bakıyorum. Ortak konularimiz da az. Bazen ona değil arkadaşlara kardeşime anlattığım şeyler oluyor onunla asla konuşamam mesela o konuyu sıkılır. Onunla farklı bi paylasimim var. O yüzden sizi anlıyorum ama keyfi olarak tekrar uzak mesafeye dönme motivasyonunu anlamıyorum. Yani bir süre yapılabilir belki ama sonrasında insan özler sıkılır Yani ben anlamadım sizi ve eşinizi... sanki uzaklaşmak için başka sebepleriniz var aynı evde birbirinizden sikilmissiniz filan gibi bile geldi. Böyleyse de o kadar kötü bir şey değil bence gayet normal.

bu deniz olmadan yaşamayamam kafası ne ya ? hergün denizi görmeye mi gidiyor sanki

Ben aynı şehirde ev değiştirmeye üşeniyorum siz şehir değiştirmeye üşenmiyor musunuz ya.
Biz eşimle mecburi ve geçici olarak ayrıyız. Bu şekilde ayrı yaşayan tanıdıklarım da var. Evliliklerini sürdürüyorlar ama karı koca hatta çocuklar tüm aile bireyleri yıpranıyor. Ben nerdeyse 10 yıl yalnız yaşamış bir insanım. Eşimle de uzun bir ilişkinin ardından evlendik. Ama ayrı olduğumuz süreçte çooook zorlanıyorum. Çok özlüyoruz, ihtiyaç duyduğumuzda yan yana olamıyoruz bu bizi mahvediyor. Mesela şu sıralar evde herşey bozulmaya başladı. Hangi işe koşturacağımı şaşırdım. Güç kuvvet isteyen işler oluyor, yapamıyorum. Arabayla ilgili sıkıntılar oluyor, altından kalkamıyorum. Ben zaten böyle bir hayattan yorulduğum için evlenmiştim. İnsanlar ne kadar bireyselci olursa olsun bence yalnız yaşayabilecek bir varlık değil. Ki ben de yalnız kalmayı çok severim ama bir yere kadar. Eşimin her daim yanımda olmasını tercih ederim. Ayrı kalmamızın tek artısı sadece cinsel anlamda bir heyecan, coşku yaratması. Ama yan yana olmanın verdiği haz, o bağlılık duygusu bambaşka. Çocuk düşünmüyorsanız, hep bir arada olmak isteyecek kadar birbirinize bağlı değilseniz, sorumlulukları paylaşmayacaksanız neden evlisiniz, neden birbirinize ayak bağı oluyorsunuz. Ben de özgürlüğüme çok düşkünümdür ama bireysel takılmak da bence evliliğin doğasına aykırı. Evet birbirimizi alan bırakmalıyız tamam ama ayrı yaşamayı tercih etmek bana pek normal gelmiyor.

ben bu yoruma katılamadım.
çocuk oyuncağı gibi oraya taşınalım buraya taşınalım.
çevresini düzenini zaten terk etmiş adam bir kere.
yok depremden korktum şimdi de ankaraya gidelim sen benim peşimde sürekli düzen değiştir dur.

Bilemiyorum ben yapamazdım sanırım. Adı üzerinde EV-lilik yani aynı evde bir hayat paylaşmak. Beni yıpratırdı. Aynı evde olmayacaksam farklı hayatları farklı şehirlerde yaşayacaksam neden evleneyim ki? Mantıksız geldi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…