Cok tesekkurler yorumunuz icin. Inanin icim rahatladi.Tamda aslında olması gerektiği gibi insanlar evlenince herkes birbirinin alanına ne kadar dikkat etsede aynı evde yaşadığı için girme gafletinde bulunuyor. Toplumsal evlilik anlayışımızda da ayrı yaşamak olmadığı için tabi size de içten içe doğru değil hissiyatı geliyor. Aslında kime göre doğru? Evliliğiniz bu süreçte gayet canlı kalır tadını çıkarın bosverin :)
Çünkü bu herkesin yapabileceği birşey değil tam anlamıyla güven,sadakat gerektirir bunların garantisini verecek bir yöntem olsa ve öyle kabul eder miydiniz dense,olmaz öyle yaşanmaz diye yorum yapan kişi sayısı yarı yarıya düşer. Gerçekten sürekli dip dibe olmaktan hoşnut olan kişiler sadece yinede istemezdim ayrı yaşamayı cevabını verir.Tesekkurler, surekli ailelerden arkadaslardan tepki alinca bir yazmak istedim buraya da. Oysaki esim ve Ben sorun gormuyoruz, ama bu kadar insan hem fikirse belki de bir yanlislik vardir bize, bilmiyorum
Hayır bir kere willyy daha fedakar. Çünkü o kocasi deniz görsün, rahat olsun diye ayrı yaşamayı kabul etmiş. Anlayış, fedakarlık dediğin böyle olur.Ulan eşimin işinden dolayı dağ başında kırsalda ilçelerde yaşadım be alemin fedakarı biz miydik
Ee gerek yokmuş size göre bence.Aramizda yasal bir bag olsun diye imza attim.
Sevgilikten evlilige gecis duygularimizi hic degistirmedi, her sey ayni.
Kendimi Istanbulla kiyaslamayacagim burada :)
Bir bulus uzerinde calisirsam yazarim.size!
Boyle bir secim yapmak zorunda degil ki, bu surecte gorduk ki isterse Istanbulda yasar, isterse yanimda olabilur.Bende size soruyorum siz gayet saygılı karşı tarafın isteklerini düşünen bir eşsiniz. Peki kocanız neden deniz yerine sizi secmedi? Yani sorun burda aslında. Bireysellik filan bunlar evliligin mantalitesine sığmayan lugatlar. Eşiniz sizin için deniz den neden vazgecemiyor?bu sizi düşündürtmuyor mu?
Adamın arkasından tin tin gittim belki kafa dinlicektir demedim yazıklar tühler banaHayır bir kere willyy daha fedakar. Çünkü o kocasu deniz görsün, rahat olsun diye ayrı yaşamayı kabil etmiş. Anlayış, fedakarlık dediğin böyle olur.
Eşinin dğ başında yalnız kalmak isteyebilecegini düşünmemiş olman senin kabahatin olabilir ancak.
Herkes konuşur önemli olan sizin ve eşinizin ne hissettiği. MutluluklarCok tesekkurler yorumunuz icin. Inanin icim rahatladi.
Evet biz gayet iyiyiz ama her ne kadar cevreden etkilenmeyelim desem de burada sorarken buluyorum kendimi:)
Gerek gordum ki attim o imzayi.Ee gerek yokmuş size göre bence.
Anlattığınız ve normal gördüğünüz yaşam tarzı ile yasal bağ olsun istedim isteğiniz tezat ya.
30 küsür yıl beraber olup imza atmayanlar var mesela.
Bir şeyleri korumak istediniz?
Yoksa çok özgürüz düşüncesinin altında bas bas bağıran biri mi vardı içten gelen ve sizi rahatsız eden?
Buluşu da haber etmeyin öyle bir şey olmayacağına eminim çünkü.
Seçim yapmak zorunda olduğu şey deniz .Boyle bir secim yapmak zorunda degil ki, bu surecte gorduk ki isterse Istanbulda yasar, isterse yanimda olabilur.
Yani Beni seviyor diye hayatindaki diger seylerden vazgecmek zorunda degil ki, bunu beklemem cok hadsizlik olur.
Her ihtiyacim oldugunda onceligi benim, bu kadari da Bana yetiyor
Umarim en kisa zamanda kavusursunuz.Bizde istanbuldan taşınmak zorunda kaldık 1 Ay önce, eşim henüz ayrılıs yapamadığı için orda, hafta sonları geliyor. Kesinlikle bu durumdan memnun değiliz evdeki rutin düzen bile değişti sanki. Ayrı yaşamak evlilik kurumuna uygun değildir bana göre
Bugun deniz olur yarin elma da olabilir siz uzulmeyin :)Seçim yapmak zorunda olduğu şey deniz .Yani bildiğimiz deniz. Seçim yapılacak bir literatür bile değil zaten . Ah willyy eşiniz çok yüce gönüllü bir eşe sahip.
Mesajiniz yanlis bilgilerle dolu ama en yanlis su, Ben bir seyi kabullenmedim bu durumu tercih ettim.Hayır bir kere willyy daha fedakar. Çünkü o kocasi deniz görsün, rahat olsun diye ayrı yaşamayı kabul etmiş. Anlayış, fedakarlık dediğin böyle olur.
Eşinin dağ başında yalnız kalmak isteyebilecegini düşünmemiş olman senin kabahatin olabilir ancak.
Yoo atmamışlar ve mutlu mesut yaşamışlar.Gerek gordum ki attim o imzayi.
Mesela bir hastalik durumunda, sadece birinci derece akrabalara bilgi veriyoruz denildiginde, bir satin Alma surecinde vb gerekliydi o imza.
30 kusur yil imza atmayanlarin da kendi tercihti ama bence atsalar iyi olur.
Bugun deniz olur yarin elma da olabilir siz uzulmeyin :)
O sizin yuce gonlunuz!
Gercekten Istanbul in cekilir bir Yani yok cok hak veriyorumAy ayrıca kocanız kurban olsun Ankara'ya. İstanbul'dan kaçtım, annem daha sık bize geliyor ama annemin yanına İstanbul'a döndüğüm zaman metronun ortasında ağlıyorum rezil bi şehre dönüştü. İstanbul'da mutlu olan da ne biliyim
10 yılı aşan bi evlilikse güven problemi yoksa heyecan katabilir diye düşünüyorum iki hafta özleyip sonra kavuşma daha bi tatlı olur sankiHerkese Merhaba
Oncelikle bu dert degil sadece fikir almak istiyorum.
Belki daha onceden konulardan haberdar olabilirsiniz, esimle cok bireysel ancak cok mutlu bir evliligimiz var.
Depremden birkac ay once Antalyada mutlu mesut yasarken cok guzel bir is teklifi almistim ve Istanbula tasinmamiz gerekti. Aslinda bu buyuk bir karar ve tercihti bizim hayatimizda cunku cok memnun oldugumuz tum duzenimizi hic sevmedigimiz, kaotik Istanbul icin degistirdik.
Esim evden calistigi icin cok dert etmedi, biraz uzulduk ama kariyerimi bu yaslarda insa etmek adina risk alarak tasindik. Zor olsada kucuk tatli bir duzen kurduk burada.
Sonra maalesef ki deprem yasandi ve Istanbul depremi korkusu sardi beni, henuz birkac aylik olan duzeni degistirmek istedim, tekrar Antalyada donmek mumkun olmasa da sirketin diger ofisi Ankaraya gecmeyi basardim ancak Istanbula sik seyahat sartiyla.
Neyse, asil soruya geliyorum.
Esim bu sirada Istanbula alisti ve Ankaraya hic sicak bakmiyor, deniz yok diye :)
Istanbula sik seyahat edecegiz bu ev de acik kalsin derken kendimizi Ben Ankarada esim de Istanbulda yasarken bulduk :))
Gecmisimizde de 6 yil mesafe iliskisi oldugu icin pek de zorlanmadik. Mesela gecen 2 hafta esim Istanbulda Ben Ankaradaydim ve hafta sonlari yuz yuze gorustuk. bu hafta full beraberiz.
Bazi aksamlar birbirimizi cok ozlesek de sanki bu duzen bize farkli bir heyecan tutku ve eglence getirdi.
Bir yandan her sey cok yolunda, bir yandan da bu kadarinda da bir yanlislik varmis gibi geliyor.
Cevremdekiler bireyselligimize olan duskunlugumuzu bildigi icin yargilasa da pek sasirmadi, ama bir kesim asla dogru olmadigini savunuyor. Sizin fikrinizi merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?