Eşimle anlaşamıyorum....

bana ilginç gelen ne biliyor musunuz konu sahibi arkadaş şu an konusunda değil ve bu kadar yorum üzerine fazla birşey yazmıyor.
sanki boşuna konuşuyoruz gibi geliyor.

ya ben 31 yaşındaki bi insanın bu kadar sorumsuz bu kadar düşüncesiz olmasına inanamıyorum dünyaya bi insan getirme kararı bu kadar basit verilmemeli insan eve köpek alırken bile 10 kere düşünüyo bakabilirmiyim diye. sen seni aldatan evinin sorumluluğunu almayan ailenden pasta isticek kadar düşük bi adama çocuk veriyosun pes sana söylenecek söz yok

Aksam yemekleri babanizin evinde yeniyor, faturalarinizi babaniz oduyor, esiniz olacak adam ailenizi arayip bize pasta alin benim param yok diyor. E siz niye evlendiniz bu adamla? Masraflarin buyuk kismini siz ve aileniz karsilamis. Babaniz faturalarinizi oderken size iyilik yaptigini saniyor. Ama cok yanlis. Darda olursunuz, yardim gerekebilir bir süre bu kabul edilebilir. Ama siz otomatik talimata baglamissiniz. Bu böyle gitmez guzel kardesim. İkinizde calisiyormussunuz. Niye kabul ediyorsunuz bunlari. İki maas, mutfak masrafi yok, fatura masrafi yok ama yinede esiniz yetistiremiyor. Bana kalirsa bu isin icinde baska bisey var. Gizli para falanmi biriktiriyor esiniz ya da nasil olsa ailesi veriyor diyip savuruyor mu paralari?

Bir de 4 aylik hamilesiniz ama cok erken daha. Sizce esinizden nasil bir baba olacak? Bebegin masraflari ne olucak yine aileniz mi verecek? Yani bize danistiginiz icin soyluyorum ben yerinizde olsaydim bugun itibariyla ailemde yeme icmeyi birakirdim. (Tabiki ozel gunlerde veya arada sirada ailemize gider yer iceriz)
Babamla konusup artik faturalarimizi kendimizi odeyecegini soylerdim. Esimle de oturup ciddi bir konusma yapardim. Artik anne baba oluyorsunuz. Bir butce yapin. Dogum yapacaksiniz bebek icin para koymalisiniz kenara. İnanin masrafi az degil. Dogumdan sonra bir sure calisamayacaksiniz.
Esinizin ailenize yaptigi buyuk terbiyesizlik hadsizlik. Bir erkek esinin annesine babasina diyecek ki " ilk evlilik yildonumumuz bize pasta alin"
Size cok is dusuyor. Esinizi ya konusa konusa yola getirirsiniz ya da omur boyu cekersiniz. Burada verilen tavsiyeleri kulak arkasi yapmayin. Cogumuz tecrubelerine dayanarak yorum yapiyor.
Bebeginizi saglikla kucaginiza almanizi dilerim. Allah yardimciniz olsun.

lütfen senin için zahmete girip olaya objektif olarak bakıp yorum yapan değerlendiren bu insanları yani bizi ciddiye al....gerçekler canını acıtabilir...
sende hamile kalmak yerine çalşıp birikim yapabilrsin...biraz azimli ol..eşini al karsna konuş...baktın güzellikle olmuyo sert çık baktın olacak gibi değil arkadaşım nereye kadar...
yarın ailene bişey olursa eşinde bırakıp gider seni söylylm..kandrabilceği başka bi aile arar...
ya adam edeceksin yada bu iş olmaz...

Emin olun ki bütün yazılan yorumları dikkatlice okuyorum.
Herkese bu yüzden teşekkür etmek istiyorum.

Bulusis ben zaten çalışıyorum.vede elimden ve sağlığım el verdiği sürece doğuma kadar çalışmayı düşünüyorum.
bafelix güzel dileklerin için teşekkür ederim.
melodi ailemle konuştum dün enine boyuna bunun böyle gitmeyeceğini ve bizi biraz rahat bırakmaları gerektiğini söyledim.
onlarda kabul ettiler ama yemek olayını kabullenmediler.zaten burda tencere kaynıyo masrafa gerek yok burda yiyin için gidin
diyolar.Bu akşamda eşimle konuşmaya çalışacağım 2 gündür çok soğuğum ona tabi oda bana.. duruma bakıp deniycem şansımı
olmadı aileri çağırıp eteğimizdeki taşları dökücez.Çünkü onunla konuşmak deveye hendek atlatmaktan daha zor...

e sırtınızı yaslamışsınız ailenize, maşallah. Tabirimi bağışla ama ekmek elden su gölden.
Unutmayın siz evlisiniz, eviniz barkınız ayrı. Çalışıyorsanız çalışıyorsunuz, nolmuş yani. Bir tek sizmisiniz çalışan evi idare eden yemek yapan vs vs. Ne işiniz hergün annenizde yemekte filan. Yazık yav onlarada. Düşün yakalarından. Annenniz babanız demiyormu "huuuu noluyor size, niye hergün bizdesiniz, niye ben her ay faturanı ödüyorum kazık kadar adamlarsınız çalışıyorsunuz hani nerde maaş"

Aldatma olayını hiç girmiyim, girsem çıkamam.

Bu evliliğe derhal, acilen çeki düzen verilmesi lazım. Aldatma cidden varsa selametle diyin koyverin eşinizi.

üzgünm ama evliliginiz zaten çat diye çatlamış orta yerinden
aldatılma varsa evlilgin sonu gözükmüştür bence . .
üstüne üstelik birde hamilesiniz . . Alın eşinizi karşınıza konuşun enine boyuna. .
sorumluluklarınızı bilmelsiniz . . Siz evinizde yemek yapmalı oda faturaları ödemeli . .
Benimde 2 aylık bir bebegim var.Hamileligim süresince gerek ev işleri gerekse yemek işlerinin hepsini hallettim ve son 3 haftama kadarda çalıştım
Tek çalışan hamile siz degilsiniz yani . .
Ayrıca eger etkili olabilecegini düşünüyorsanız eşinizin ailesinden yardım alabilrsiniz.

Canım yanlışın olmasın, o söz Peyami Safa'ya ait, tam hali ise şöyle:
"Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır; zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır"

Canım;oncelikle allah yardımcın olsun.....işin cok zor tabiii....bence sen bızlerın yalan yanlış deneyımlerıyle yol almakdansa ınternet uzerınden yardım alabılecegın doktorlar var onlardan yardım alsan daha dogru olacaktır dıye dusunuyorum hepımızın basından buna benzer cok olaylar yasandı yasanıyorda ama hayat boyle acımasız ışte!!!!!!!kaderımızde ne varsa ıstesekde ıstemesekde yasıyoruzkeske herkes mutlu mutlu yasasa ama oluyor........senın adına uzuldum...mMaddı anlamdakı cabalarına karsılık bıirde almatma ıaın ısınde varsa bunu ıyıce arastırmalı ve gerceklerı konusmalısın...acılkca konus ve dogrularını yanlıslarını yuzune vur vur ki!!!aklını basına toplasın yoksa butun topikonu yok eder....şaka bi yana....bızler bısey yapamayız sadece nacızane fıkırlerımızi ortada paylasabılıriz.....Bu konuda en yakın aılenden yardım alabılırsın onlardan bırsey saklama gızlemne anne,baba,teyze,hala,gıbı yakınlarından gızlemekı sana ıs ısten gecmeden dogru yolu bulabılmende rol alabılsınlerAllahım en kısa zamanda selamete erdırmesını dılerım.ıyı geceler.....:26::26::26:

Canım yanlışın olmasın, o söz Peyami Safa'ya ait, tam hali ise şöyle:
"Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır; zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır"

Ben zaten tam halini biliyorum.
Ayrıca, gerçekten kime ait olduğunu söyleyen bu lafı ettiğinde yanlarında olmadığımız için tam olarak bilemeyiz.
Detaya takılmayın derim ki konu zaten ben veya armutlar değil.
Konu sahibine odaklanırsak iyi olacağını düşünüyorum.

Bence eşiniz kadar aileniz de sorunun kaynağı.
Eşin tamam sorumsuz da ailenin de tavrı çok çirkin.
Evli barklı insanlara ne demek "Burda tencere kaynıyor, masraf olmasın." E o zaman herkes annesinde yesin. Hatta evli bekar tüm kardeşler, tüm akrabalar için tek tencere kaynasın.
Ya burada konular açılıyor, "kaynanam her akşam orada yemek yememizi istiyor" diye. Biz ne kadar kızıyoruz, "herkes evini bilsin" diyoruz. Oğlan anası yapınca kaka, kız anası yapınca mı cici?
Olmaz. Sizin bir aile olmanız çok zor.
Ki bu tavrı görünce ben eşinizin ailesinin de sizin bahsettiğiniz kadar ilgisiz ve sorumsuz olmadığını düşünmeye başladım. Muhtemeldir ki onlar aslında normal ya da normalin biraz altında destek oldular ama siz kendi ailenizin yaptıkları ile karşılaştırdığınız için bilinçli veya bilinçsiz azımsadınız.
Siz ayrı bir ailesiniz, bunu siz de eşiniz de aileniz de iyice anlamalı.

Kusura bakmayın ama besbelli yanlış anlamışsınız.
Benim derdim "aaa yanlış biliyon, yanlış" diye ortaya atlamak değildi, lütfen böyle düşünmeyin.Yalnızca gözüme çarptı ve uyarayım dedim.
Konuyu dağıtmaya da çalışmıyorum merak etmeyin.
Ama bahsettiğim ve bahsettiğiniz kişiler ahmet mehmet değil, kitleleri olan önemli yazarlar.Böyle insanların sözlerinin başkalarına ya da atfetmek yanlış olur bence, hani derler ya emeğe saygı diye.
Ben sözün Peyami Safanın bir romanında geçtiğinden eminim, yoksa emin olmak için "yanında olmak" gibi bir durum geçerli olamaz, bunu söylemek bile komik hatta.

Son düzenleme:

Benim sözümü alıntı yaparak bana cevap yazmanız ve beni bir cevap vermeye teşvik etmeniz KK kuralları açısından ceza sebebi.
Bir şey için uyarmak isterseniz mesaj da atardınız değil mi?
Neyse...
Ben kimin önemli kimin önemsiz olduğunu biliyorum kimseye önemsiz demedim.
Sizin de benimle arkadaşın konusu üstünden polemik kavgasına girmeniz komik ama ben gülmüyorum sadece sıkıldım.
Cevap yazmazsanız veya sorununuz her neyse, özelden yazarsanız sevinirim.

madem onlar ıcın yaptın cocugunu onların yanında buyutte duzgun bı cocuk olsun ....boyle sorumsuz bı adama da aılenı daha fazla harcatma..derim

ben kısaca şunu söylemek istiyorum .Aileler yardımcı olmamalı yıllarc benm annemede yardımcı oldu ne oldu 20 yuıl sonra ayrıldılar bence o çocuğu doğurma çünkü ilerde babasından nefret edicek psikolojik sorunları olacak bir çocuğun olucak . Sonrasında eğer eşin borç ödemiyorsa işten hemen çık . yaaa arkadaşım bir de aldatmış yaa gerziekalı adam ayrıl işte . Ben asla tahammül edemem böyle bir duruma ...

Şimdi bana da kızacaksınız belki ama.
Ben ilk sizin yorumunzda bu sözü okuduğumda çok beğenmiştim.
Ve teşekkür ediyorum bunu bizimle paşlaştığınız ve kedi adıma da birşey daha öğrendiğim için.
Ancak arkadaşımız burada bunu düzeltemesydi yanlış bir bilgi de kalacaktı akıllarda.
Ve üstelik çok da nazik bir şekilde düzeltme yapmış.
Kesinlikle size saygısızlık olarak da algılamadım ben. Arkadaşı da tanımam etmem.
Yani onu savunmak için yazmıyorum.
Sadece bunu problem etmeseniz diye yazıyorum.
Konuyu dağıtmak da değil amacım.

annemle konuştum demişsin güzel ama şunu kesinlikle kabul etme.
evde nasıl olsa tencere kaynıyor burda yiyin.
hayır seninde bir evin var ve orada tencere kaynamazsa kocan evini ev olarak değil otel olarak benimser.
acil bir dur demelisin.
yumurta kır makarna yap çorba yap ya da kahvaltı çıkar ama karı koca başbaşa 2 lokmada da olsa sofranızda yemek yiyin. arada tabi annende hersiniz ama her akşam değil.
hamilesin halin olmayacak, karnın büyüyecek belki yemek yapmak zor gelecek. annen gelip yemeği sizde yapsın akşamda evine dönsün.
kocana sorumluluk ver. şu faturayı öder misin diye ver eline.
baktın ödemedi elektrik mi kesildi. nasıl oluyor anlasın.
ailenden para isterse paramız yok şu ödememiz var desinler.
sende çıkarıp para verme.
akşama eve alınacak listesi yap. en basidi ekmek yoğurt vs. alsın.
üzerine sorumluluk yükle. kendi paranla imkanın varsa çeyrek altın alıp kenara atmaya çalış. yada para biriktir ama ne kocanın ne ailenin haberi olmasın.
biraz tatlı dille halledebilirisn.
hata biraz sende ve ailende.
çünkü kim olsa böyle hazırı görünce oh ne rahat der hiçbişey yapmaz.
yüz verirsen astarını da ister.
umarım burada yazdıklarımızı dinler ve biran önce toparlanırsınız.
sonuçlarını paylaş.

Konu sahibi 4 aylik hamile. Malesef dogurmama karari icin cok gec.

Kesinlikle böyle bi düşüncem yok olamazda...Ona kıyamam..Aldır yada doğurma demek kolay..Onu içimde hissettikten sonra imkansız bişiy bu..

arkadaşın konusunu baltalamak istemiyorum ama bu sözler ve bu sözleri söyleyenler bizim milli değerlerimiz uyarıp düzelten arkadaşa teşlekkür ederim,ayrıca kimin söylediğinden emin olamayız yanlarında değildik demişsiniz gerçekten komik neyse konu sahibinden özür dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…