Konunuzu okudum baştan sona...
Siz zaman dilerken kocanızın olgunlaşmasını dilediğinizin farkındayım.
Bu lafa Necip Fazıl dizeleriyle karşılık vermek istedim:
'Zaman insanları değil armutları olgunlaştırır!'
Eşimle 1 senedir evliyiz.ve şuan 4 aylık hamileyim.Dün ilk evlilik yıldönümümüzdü.Bende ondan hediye bekledim haklı olarak, ama o param yok bişey alamadım dedi sadece...Çok ağladım kızdı.öğlen anneme telefon açmış bizim için pasta alın diye, parasını sonra vericem param yok demiş..tabi bunu bana annem sonradan söyledi..Çok gücüme gitti.ailemi her konuda özellikle para konusunda çok sömürüyo..Evlenmeden önce kendi ailemin isteği ve desteğiyle ev alıp borca
girdik,onun ailesi hiç zaman istemedi ve desteklemedi bu olayı..Herşeyi zaten ortak yaptık...Oda ne kadar ortak sayılırsa hemen hemen herşeyi ben aldım..Nişan takısını bile salak gibi gidip beyaz eşyaya yatırdım.Gelinliğimi bile düğünden sonra düğün takısıyla ödedim.Düğünde takılan altınlar bile düğün takısıyla sonradan ödendi.Borca alında kısaca.Ailesi bırakın maddi desteği manevi destek bile göstermiyor.Ama bizimkisi onlara asla toz kondurmuyo.en ufak bi eleştri yapsam kıyameti koparıyo..Maaş konusuna gelince her zaman söz verdiği parayı yiyip bitiriyo ay sonunda,nerde kredi parası dediğimde yetinemiyorum bende insanım napıyım diyo..Ayıptır söylemesi ben çalıştığım için her akşam annemlerde yemek yiyoruz.mutfak masrafı yok yani..Faturaları deseniz babam ödüyo ALLAH razı olsun..Bizimkisi yetinemiyorum diyo hala gerçekten bi borç harç ödese gam yemiycem...Gerizekalı yerine koyuyo bazen insanı sanki ben salağım hiç bi şeyden anlamıyorum.Evlendiğimizin 3 haftası tel.ayrıntılarında mesajlar gördüm..Bir gecede 48-50 tane falan...Bide aldatma var işin içinde..
Şimdide bebek bekliyorum ama hala emin diğilim onu nassıl bir ortam içinde büyütücem.Acaba ona haksızlık yapıyomuyum.
NOLUR BENİM DURUMUMDA OLANLAR YADA YAŞAMIŞLAR VARSA BANA YARDIM EDİN
Canım yanlışın olmasın, o söz Peyami Safa'ya ait, tam hali ise şöyle:
"Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır; zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır"
Emin olun ki bütün yazılan yorumları dikkatlice okuyorum.
Herkese bu yüzden teşekkür etmek istiyorum.
Bulusis ben zaten çalışıyorum.vede elimden ve sağlığım el verdiği sürece doğuma kadar çalışmayı düşünüyorum.
bafelix güzel dileklerin için teşekkür ederim.
melodi ailemle konuştum dün enine boyuna bunun böyle gitmeyeceğini ve bizi biraz rahat bırakmaları gerektiğini söyledim.
onlarda kabul ettiler ama yemek olayını kabullenmediler.zaten burda tencere kaynıyo masrafa gerek yok burda yiyin için gidin
diyolar.Bu akşamda eşimle konuşmaya çalışacağım 2 gündür çok soğuğum ona tabi oda bana.. duruma bakıp deniycem şansımı
olmadı aileri çağırıp eteğimizdeki taşları dökücez.Çünkü onunla konuşmak deveye hendek atlatmaktan daha zor...
Ben zaten tam halini biliyorum.
Ayrıca, gerçekten kime ait olduğunu söyleyen bu lafı ettiğinde yanlarında olmadığımız için tam olarak bilemeyiz.
Detaya takılmayın derim ki konu zaten ben veya armutlar değil.
Konu sahibine odaklanırsak iyi olacağını düşünüyorum.
Kusura bakmayın ama besbelli yanlış anlamışsınız.
Benim derdim "aaa yanlış biliyon, yanlış" diye ortaya atlamak değildi, lütfen böyle düşünmeyin.Yalnızca gözüme çarptı ve uyarayım dedim.
Konuyu dağıtmaya da çalışmıyorum merak etmeyin.
Ama bahsettiğim ve bahsettiğiniz kişiler ahmet mehmet değil, kitleleri olan önemli yazarlar.Böyle insanların sözlerinin başkalarına ya da atfetmek yanlış olur bence, hani derler ya emeğe saygı diye.
Ben sözün Peyami Safanın bir romanında geçtiğinden eminim, yoksa emin olmak için "yanında olmak" gibi bir durum geçerli olamaz, bunu söylemek bile komik hatta.
Annem abimden sürekli bi torun bekledi ama olmadı abimlerin 8 senedir çocukları olmuyor.Bende torun özlemleri bitsin diye böyle bi yola baş vurdum.kuzenlerimin çocuklarına ölüyolardı onlara öyle görünce içim sızlıyodu.bu insanlar neden torunlarını sevemesinler dedim.Kısacası eşim ve ailesi değilde
annem için yaptım bu çoçuğu..
Benim sözümü alıntı yaparak bana cevap yazmanız ve beni bir cevap vermeye teşvik etmeniz KK kuralları açısından ceza sebebi.
Bir şey için uyarmak isterseniz mesaj da atardınız değil mi?
Neyse...
Ben kimin önemli kimin önemsiz olduğunu biliyorum kimseye önemsiz demedim.
Sizin de benimle arkadaşın konusu üstünden polemik kavgasına girmeniz komik ama ben gülmüyorum sadece sıkıldım.
Cevap yazmazsanız veya sorununuz her neyse, özelden yazarsanız sevinirim.
ben kısaca şunu söylemek istiyorum .Aileler yardımcı olmamalı yıllarc benm annemede yardımcı oldu ne oldu 20 yuıl sonra ayrıldılar bence o çocuğu doğurma çünkü ilerde babasından nefret edicek psikolojik sorunları olacak bir çocuğun olucak . Sonrasında eğer eşin borç ödemiyorsa işten hemen çık . yaaa arkadaşım bir de aldatmış yaa gerziekalı adam ayrıl işte . Ben asla tahammül edemem böyle bir duruma ...
Benim sözümü alıntı yaparak bana cevap yazmanız ve beni bir cevap vermeye teşvik etmeniz KK kuralları açısından ceza sebebi.
Bir şey için uyarmak isterseniz mesaj da atardınız değil mi?
Neyse...
Ben kimin önemli kimin önemsiz olduğunu biliyorum kimseye önemsiz demedim.
Sizin de benimle arkadaşın konusu üstünden polemik kavgasına girmeniz komik ama ben gülmüyorum sadece sıkıldım.
Cevap yazmazsanız veya sorununuz her neyse, özelden yazarsanız sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?