• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin telefonuna baktım

Ya alıp didik didik etmek var bir de üstünkörü bakmak var. Eşim(yok)benim whatsapp konuşmalarıma bakmasın isterim. Galerime de bakmasın. Tesettürlü arkadaşlarımın kendi ablalarımın başörtüsüz fotoğrafları falan var onları görmemeli. Ha ama instagrama bakabilir,tabi mesajlara değil paylaşımlarla.
Ya tabiki de..zaten saygının olduğu evlilikte bunlar söz konusu bile olmaz.. özelimiz tabiki var ve karşılıklı buna dikkat etmeliyiz...benim kasttettigim güven konusunda bunun sorun olmaması..🥰

Benimki her şeyimi bildiği gibi burada takıldığımı da biliyor. Biz telefon da saklamayız. Girip okudu mu hayır, ama saklayacağım bir düşüncem eylemin de yok okuyabilir. Hayata bakış açımı da biliyor, kendisi ve çevresi hakkındaki fikirlerimi de, zaten yüzüne karşı da savunacağım şeyler, okusa şaşırmaz.

Derseniz ki eşinin bizim hayatımızı bilmesi rahtsızlık verici, ne hakla okutursun, o zaman da cevabım şöyle olur. Burada sadece kadınların olduğuna inanmıyorum, üyelik için kimlik fotokopisi vermiyoruz sonuçta, bir erkek de çok kolay kadın profiliyle konularımıza dahil olabilir.

İnternet alemi gibi kirli bir dünyada, fikirlerimi tanımadığım insanlara açmaktan çekinmiyorsam, eşimden neden çekineyim. Hepsini geçtim yarın bir gün burada biriyle ters düşerim, şikayet eder, nur topu gibi bir siber suçlar dosyam olursa, adam demeyecek mi, ne b.klar yedin de başına iş açtın diye, neden var olan güvenini tüketeyim. Her konuda şeffaf olmak iyidir bana göre. Neymiş eşler her şeyi bilmeliymiş.
Benim eşimde biliyor burada vakit geçirdiğimi ama yorumlarımı okumak istese saçma bulurum, sakladığım birşey olduğundan da değil ama ne gerek var? Ben onun herhangi bir platformda yaptığı yorumları özellikle alıp okumam. Nerde ne üyeliği var tam olarak bilmiyorum bile.
Bizde telefon saklamayız bu arada, şifreleri de biliriz ama birbirimizin mesajlarını durduk yere okumayız, karşılıklı olarak öyle bir hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Bunun şeffaflıkla alâkası yok bana göre.

Bir yerde biriyle ters düşer is yargıya giderse eşime söylerim ne olacak, niye güveni zedelensin? Her yorum yaptığımız yeri elimize mi söyleyeceğiz? Güven dediğimiz şey bu kadar pamuk ipliğine bağlı değil bizim evliliğimizde. Tabi netice olarak herkesin evliliğine kimse karışamaz tabi.

Son düzenleme:
Ya tabiki de..zaten saygının olduğu evlilikte bunlar söz konusu bile olmaz.. özelimiz tabiki var ve karşılıklı buna dikkat etmeliyiz...benim kasttettigim güven konusunda bunun sorun olmaması..🥰
Heh işte,bir şeyler bulmaya çaşışıyomuş gibi her deliği kurcalayanlar var o bana saçma geliyor. Yoksa 'normal' olan bir evlilikte eşler birbirinin telefonunu eline alabilir,bir şeylere bakabilir. Sadece bakmak için yani.

Heh işte,bir şeyler bulmaya çaşışıyomuş gibi her deliği kurcalayanlar var o bana saçma geliyor. Yoksa 'normal' olan bir evlilikte eşler birbirinin telefonunu eline alabilir,bir şeylere bakabilir. Sadece bakmak için yani.
Aynen ben de bu fikirdeyim ama.sanirim yanlış anlaşıldım...dediğin gibi bir şeyleri bulmaya çalışarak karıştırmak zaten iki taraf için de hiç hoş olmayan bı tutum ve mutlaka zarar verir ilişkiye

Erkek muhabbeti işte fazla takılma.
Bizim yurdun erkeği bu maalesef.
Karısıyla özelini anlatan gördüm daha ne diyeyim

Benim eşimde biliyor burada vakit geçirdiğimi ama yorumlarımı okumak istese saçma bulurum, sakladığım birşey olduğundan da değil ama ne gerek var? Ben onun herhangi bir platformda yaptığı yorumları özellikle alıp okumam. Nerde ne üyeliği var tam olarak bilmiyorum bile.
Bizde telefon saklamayız bu arada, şifreleri de biliriz ama birbirimizin mesajlarını durduk yere okumayız, karşılıklı olarak öyle bir hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Bunun şeffaflıkla alâkası yok bana göre.

Bir yerde biriyle ters düşer is yargıya giderse eşime söylerim ne olacak, niye güveni zedelensin? Her yorum yaptığımız yeri elimize mi söyleyeceğiz? Güven dediğimiz şey bu kadar pamuk ipliğine bağlı değil bizim evliliğimizde. Tabi netice olarak herkesin evliliğine kimse karışamaz tabi.
Biz aile ve yakın arkadaşların mesajlarını okumayız o başka bir boyut ve saygısızca, sizin evliliğinizde olan saygı çoğu evlilikte var zaten, ama diğer mesajlara bakarız. Sosyal medyada dm lerimiz kapalıdır, yabancılardan mesaj gelmez mesela. Eşler arasında gizli saklı olmaz, her yerde savunurum.

Ayrıca güven de pamuk ipliğine bağlıdır, değilse eğer güven problemi yüzünden cehenneme dönen, biten evlilikleri nasıl açıklarsanız, bir de bu kadar kadın neden eşlerinin telefon saklaması yüzünden burada konu açıyor, ya da karıştırma hissine yenik düşüyor, bunun güven kısmını nasıl açıklarsanız, yine güven kendiliğinden mi olur yoksa sonradan mı kazanılır, güvenin nasıl sağlam temellere oturtulacağı konusunda bize bir brifing geçseniz, fikrinizi merak ettim, hem güven problemi olan arkadaşlar da aydınlanmış olurlar.

Biz aile ve yakın arkadaşların mesajlarını okumayız o başka bir boyut ve saygısızca, sizin evliliğinizde olan saygı çoğu evlilikte var zaten, ama diğer mesajlara bakarız. Sosyal medyada dm lerimiz kapalıdır, yabancılardan mesaj gelmez mesela. Eşler arasında gizli saklı olmaz, her yerde savunurum.

Ayrıca güven de pamuk ipliğine bağlıdır, değilse eğer güven problemi yüzünden cehenneme dönen, biten evlilikleri nasıl açıklarsanız, bir de bu kadar kadın neden eşlerinin telefon saklaması yüzünden burada konu açıyor, ya da karıştırma hissine yenik düşüyor, bunun güven kısmını nasıl açıklarsanız, yine güven kendiliğinden mi olur yoksa sonradan mı kazanılır, güvenin nasıl sağlam temellere oturtulacağı konusunda bize bir brifing geçseniz, fikrinizi merak ettim, hem güven problemi olan arkadaşlar da aydınlanmış olurlar.
Siz gizli saklı diyorsunuz, bende bunun adı saklamak değil diye düşünüyorum, sadece başka derdim mi yokta eşimin sizin diğer dediğiniz mesajlarını okuyayım diye bakıyorum.
Eşimin dm'si kapalı mı açık mı onu da bilmiyorum şuan, hiç aklıma gelmedi bu zamana kadar :)

Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok sanırım aynı şeylerin etrafında dönüp duracağız.
Size iyi forumlar.

Siz gizli saklı diyorsunuz, bende bunun adı saklamak değil diye düşünüyorum, sadece başka derdim mi yokta eşimin sizin diğer dediğiniz mesajlarını okuyayım diye bakıyorum.
Eşimin dm'si kapalı mı açık mı onu da bilmiyorum şuan, hiç aklıma gelmedi bu zamana kadar :)

Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok sanırım aynı şeylerin etrafında dönüp duracağız.
Size iyi forumlar.
Ama olmadı ki, hukukta müddei iddiasını ispatlamakla yükümlüdür diye bir söz vardır. Gerçekten güvenin pamuk ipliğine bağlı olmadığını iddia ettiğiniz için ispat niteliğinde fikrinizi merak ettim. Gerçek manada sormuştum, belki de iddianız sağlam temellere dayanıyordur ve aynı şeylerin etrafında dönüp durmazdık. Konuyu kapatmasaydınız aramızda fikir alışverişi yapardık.

Ama olmadı ki, hukukta müddei iddiasını ispatlamakla yükümlüdür diye bir söz vardır. Gerçekten güvenin pamuk ipliğine bağlı olmadığını iddia ettiğiniz için ispat niteliğinde fikrinizi merak ettim. Gerçek manada sormuştum, belki de iddianız sağlam temellere dayanıyordur ve aynı şeylerin etrafında dönüp durmazdık. Konuyu kapatmasaydınız aramızda fikir alışverişi yapardık.
Hanımefendi ben size herhangi bir şey ispat etmek zorunda değilim, neyi uzatıyoruz?
Ben kendi evliliğim içim yorum yaptım. Sosyal bir platformda yaptığım bir yorum yüzünden sıkıntı yaşarsam, bu eşimle aramda güven problemine sebep olmaz. Öncesinde, eşimin nerede ne yazdığımı bilmesine gerek yok. Sorun olacak olsa sıkıntı olurdu benim için. Yetişkin bir insanım biriyle tartışabilir bununla ilgili sıkıntıda yaşayabilirim. Bizim aramızda güven böyle bir meseleden sarsılmaz, bu sebeple de pamuk ipliğine bağlı değil evet. Bu niye sizi bu kadar rahatsız etti bilmiyorum ama daha fazla yorum yazmayacağım size.

Hanımefendi ben size herhangi bir şey ispat etmek zorunda değilim, neyi uzatıyoruz?
Ben kendi evliliğim içim yorum yaptım. Sosyal bir platformda yaptığım bir yorum yüzünden sıkıntı yaşarsam, bu eşimle aramda güven problemine sebep olmaz. Öncesinde, eşimin nerede ne yazdığımı bilmesine gerek yok. Sorun olacak olsa sıkıntı olurdu benim için. Yetişkin bir insanım biriyle tartışabilir bununla ilgili sıkıntıda yaşayabilirim. Bizim aramızda güven böyle bir meseleden sarsılmaz, pamuk ipliğine bağlı değil evet. Bu niye sizi bu kadar rahatsız etti bilmiyorum ama daha fazla yorum yazmayacağım size.
Rahatsız olduğumu düşündüğünüz, benimse merak ettiğim konuyu şöyle izah edeyim. Herkes kendi evliliği için yorum yapıyor zaten.

- Güven dediğimiz şey bu kadar pamuk ipliğine bağlı değil bizim evliliğimizde. Tabi netice olarak herkesin evliliğine kimse karışamaz tabi.-
diye yorum yapınca, merak ettim bu mükemmel evliliği nasıl edindiniz. Ben güven diyorum, siz eşimin mesajlari, sosyal medyası diyorsunuz. Merak ettiğim o değil, nasıl başardığınızdı, bir sürü cevap verdiniz, sorumu yanıtlamadınız.

Bence de cevap vermeyin, savınızı açıklayacak bir temel olmayınca konu tartışmaya dönüyor çünkü.

Rahatsız olduğumu düşündüğünüz, benimse merak ettiğim konuyu şöyle izah edeyim. Herkes kendi evliliği için yorum yapıyor zaten.

- Güven dediğimiz şey bu kadar pamuk ipliğine bağlı değil bizim evliliğimizde. Tabi netice olarak herkesin evliliğine kimse karışamaz tabi.-
diye yorum yapınca, merak ettim bu mükemmel evliliği nasıl edindiniz. Ben güven diyorum, siz eşimin mesajlari, sosyal medyası diyorsunuz. Merak ettiğim o değil, nasıl başardığınızdı, bir sürü cevap verdiniz, sorumu yanıtlamadınız.

Bence de cevap vermeyin, savınızı açıklayacak bir temel olmayınca konu tartışmaya dönüyor çünkü.
Güven konusu, sosyal medya mesajları için yaşanacak sorun üzerinden bizzat sizin tarafınızdan yazıldığı için olabilir mi acaba? Ben sizin mesajınıza karşılık bu konu bizim için güven problemi olmaz, bu kadar pamuk ipliğine bağlı değil dedim. O cümlenin başı var yani, durdıl yete yazılmıs değil. Siz tek bir cümleyi alıp onun üzerinden gitmeye çalışıyorsunuz, o yüzden yazışma ha anlamsız bir hal alıyor.

Konu bizzat mesajlarken, bir paragraftan tek bir cümleyi alıp, ben güven diyorum siz mesaj diyorsunuz diyerek meseleyi bambaşka bir yere çekmeye çalışmanız çok hoş yalnız. 😂 Konu nasıl saptırılır diye brifing verebilirsiniz bence, gayet iyi kotarırsınız.

Bizim nişanlımla telefonlar hep ortadadır birbirimizin telefonuna da bakarız yani oturup o benim telefonla takılırken yadırgamam hiç. O da beni yadırgamaz. Telefonlar konusunda tek hassasılduğumuz şey ise en yakın arkadaşlarla olan grup ve özel mesajların okunmaması. Bunu ikimiz de yapmayız. Çünkü birbirimize karşı özelimiz olmayabilir ama grup ve özel sohbetlerde arkadaşlarım özel hayatlarını resimlerini vs atıyorlar. Yani yanlışlıkla başkasının özeline dahil olmamak için dikkat eder wp konuşmalarına bakmayız. Sizin aranızda belli ki telefon özeldir karıştırılmaz algısı var o zaman karıştırmayın siz de. E karıştırdınız diyelim niye arkadaş sohbetine giriyorsunuz. Orası da elalemin özel alanı yani eşinizi de geçmiş oluyor artık. Hoş değil bence

Hiç bakmazdım gece uykudan uyanınca telefonuna baktım geri şarja takacaktım ki eşim sesi açık olduğundan duydu bende kendi telimin şarjını arıyordum falan dedim ama pek inanmadı söylemeli miyim baktığımı. Kendimi suçlu hissettim. Sorup duruyor napıyodun sen diye.

Arkadaş grubu wpye baktım sürekli görüştüğü arkadaşları şehir dışına da çıkıyorlar. Grup konuşma içeriği iğrençti daha fazla bakmak istemedim midemin bulanmaması için birkaç mesajdan sonra okumadım zaten. gerçi eşim yazmamış ama böyle arkadaşları olması rahatsız etti hepsi mi böyle bunların bilmiyorum keşke daha düzgün arkadaşları olsaydı
iç güdüsel bakmış olabilirsiniz bir şey tetiklemiştir bak diye.gördün işte arkadaş çevresi böyle anlaşabiliyor ki arkadaş
bende soğuyorum insanların arkadaş seçimlerinden ötürü sizi anlıyorumbiraz

Back
X