• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin spermiyogram test sonucu YARDIM

yasmer

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
683
417
323
kızlar 2 yıl 4 aylık evliyiz çocuğumuz olmuyo tedaviye başladık doktorum benden şimdilik sadece çocuk doğduğunda herhangi bir ciddi rahatsızlıkla karşılaşmasın diye rahim ağzı kanseri, akdeniz anemisi, hepatit b, kansızlık var bende onun birde idrar tahlili istedi eşimden de spermiyogram tesiti istedi yaptırdık bunları sadece rahim ağzı kanser test sonucum çıkmamıştı doktorum aynı zamanda devlet hastanesinde görevli hastaneden aldım sonuçları eşiminkiyle beraber götürdüm işi vardı pek ilgilenmedi göz gezdirdi diğer tahlil sonucunuda al muayenehaneme gel konuşucaz dedi eşimin test sonucu için çok kötü değil dedi ama bana sayı ve hareketlilik az gibi geliyo sizden de yardım almak istedim
eşimin test sonuçları şöyle
sperm sayısı 18.000.000 normal değerler 20.000.000
tüm ejakülatta 90.000.000 normal değerler 40.000.000
hareketsiz %50
yerinde hareketli %20
yavaş doğrusal olmayan hareketli %25
ileri doğru hızlı jareketli %05

açıklama olarakda şu yazıyo 60dk içinde %50 den fazlası ileri hareketli veya %25 den fazlası ileri hızlı hareketli olması erekiyo yazıyo

doktora gidene kadar kafayı yicem canım acayip sıkkın birde eşim sigara içiyo bu teste baktıktan sonra eşimin sigara içip içmediğini sordu bende içiyor malesef dedim hemen bırakıcak öyle söyle dedi eşimle konuştum telde resmen kükredi ne demek ya ne için uğraşıyorum anlamadım ki canım baya sıkıldı benim hormon tahlillerim yok ama sadece bir tahlilimde TSH 1.8 NORMAL DEĞERLER 0.27 - 4.2 yazıyodu heralde bu iyi dimi rahimime yumurtalıklarıma falanda baktı çok güzel demişti tertemiz demişti

kızlar eşimin sperm testi için bana açıklama yaparmısınız doktora gidicem ama bir kaç gün sonra eşimde canımı sıkıtı iyice moralim bozuldu :1no2:

canım bende eşimin değerlerine göre kıyaslarsam benim eşimin ileri hareketlisi % 0 çıkmıştı
sanırım sizdede ileri hareketli düşük
yalnız morfoloji bakılmadımı oda önemli benim eşimde % 1 çıkmıştı
varikosel teşhisi konuldu cuma ameliyat oldu

canını sıkma erkekler bu konuda sanırsam sert tepki veriyolar
dr a beraber gidersiniz kendide dinler
Allah yardımcınız olsun

merhaba yastev,eşinin sperm sayısının normal yolla hamile kalabilmek için en az 20.000.000 olması gerekir.ilreri hızlı sayısının da %50 olması gerekir.mutlaka bir üroloğa muayene olması gerekir.geçmiş olsun ,umarım önemli bir problem çıkmaz.

canım bende eşimin değerlerine göre kıyaslarsam benim eşimin ileri hareketlisi % 0 çıkmıştı
sanırım sizdede ileri hareketli düşük
yalnız morfoloji bakılmadımı oda önemli benim eşimde % 1 çıkmıştı
varikosel teşhisi konuldu cuma ameliyat oldu

canını sıkma erkekler bu konuda sanırsam sert tepki veriyolar
dr a beraber gidersiniz kendide dinler
Allah yardımcınız olsun

cevabuın içiin sağol evet morfoloji yok bende şaşırdım ona
eşimin tepkisi çok sertti biliyorya suçlu olduğunu bir doktor daha sigarayı bırak demişti onda da küplere bindi sen içerde doktoru uyardınmı diyo bana sigarayı bıraksın diye canımı çok sıktı gidicez beraber bakalım dinlesin ama o kadar dik kafalıki zararlı şeylerin hepsi onda ölür yinede o illeti bırakmaz

merhaba yastev,eşinin sperm sayısının normal yolla hamile kalabilmek için en az 20.000.000 olması gerekir.ilreri hızlı sayısının da %50 olması gerekir.mutlaka bir üroloğa muayene olması gerekir.geçmiş olsun ,umarım önemli bir problem çıkmaz.

sağol canım üroloğa gitmedikte özel kadın doğum uzmanına gitmiştik o verdi bu testi yaptırdık zaten zorla yaptı heralde bir daha yapmaz bu testi her neyse düşük dimi bende öyle yorumlamıştım

ileri hareketli %20 olması gerekiyor benim eşiminde %19 çıkmıştı sol varikosel çıktı bizim normal olmasına rağmen ameliyat oldu eşim. ihmale gelmeyecek bişey bu varikosel. mutlaka üroloğa gitsin testlerle.

ayyy canım gerçekten mi ameliyat olması gerek acaba ayyyy dur bakim eşimle konuşayım ne dicek

ayyy canım gerçekten mi ameliyat olması gerek acaba ayyyy dur bakim eşimle konuşayım ne dicek

aaa sen konuşma canım madem adam kızıyo:mymeka:
boşver dr konuşsun hem daha teşhis falan yok ultrasonda çıkıyo varikosel
benim eşim işte ameliyat oldu
duruma göre
sen sor yardımcı olabildiklerimde olmaya çalışırım canım geçmiş olsun:teselli:

Biraz değerleriniz düşük gibi tatlım. Umarım varikosel ya da başka bir neden değildir. Yalnız sigara spermleri çok etkiliyor gerçekten. Bir arkadaşım eşi sigara içerken aşılama olmasına rağmen hamile kalamadığı halde, eşi sigarayı bıraktıktan 4 ay sonra doğal yoldan hamile kaldı.
Eşinle doktor konuşsun.
Sen de eşinle konuşurken şefkatli ve anlayışlı ol. Erkekler için bu konular zor. Olmaması gerek, bizim kadar güçlü olmalarını bekliyoruz ama maalesef toplumsal öğrenilmişlikler onlar için zorlaştıryor bu türe şeyleri.
İyi haberlerini bekleriz. Sevgiler.

aaa sen konuşma canım madem adam kızıyo:mymeka:
boşver dr konuşsun hem daha teşhis falan yok ultrasonda çıkıyo varikosel
benim eşim işte ameliyat oldu
duruma göre
sen sor yardımcı olabildiklerimde olmaya çalışırım canım geçmiş olsun:teselli:

çok sağol canım konuşmuyorum sadece gece sahurda dedimki senin bırakman gerekirken en azından azaltman sense daha çok içiyosun dedim napayım denedim ama olmadı daha önce dedi bende o zaman kendin veya benim içindi şimdi bebeğimiz için dedim sesini çıkarmadı bende sesimi çıkarmadım doktora gittiğimizde doktor kesin söylicek zaten cumartesi doktora gidicez peki bu varikosel ameliyatı hangi durumlarda oluyo hareket azlığında mı sayı azlığındamı

Biraz değerleriniz düşük gibi tatlım. Umarım varikosel ya da başka bir neden değildir. Yalnız sigara spermleri çok etkiliyor gerçekten. Bir arkadaşım eşi sigara içerken aşılama olmasına rağmen hamile kalamadığı halde, eşi sigarayı bıraktıktan 4 ay sonra doğal yoldan hamile kaldı.
Eşinle doktor konuşsun.
Sen de eşinle konuşurken şefkatli ve anlayışlı ol. Erkekler için bu konular zor. Olmaması gerek, bizim kadar güçlü olmalarını bekliyoruz ama maalesef toplumsal öğrenilmişlikler onlar için zorlaştıryor bu türe şeyleri.
İyi haberlerini bekleriz. Sevgiler.

ben çok özncelerden beri uğraştım güzelliklede yaklaştım evin içinde yasakladım ama olmadı asla bırakmıyor bırakamıyorum diyor zaten çok fazla sinirli bir yapıya sahip bir kaç defa bırakmayı denemişti resmen ateş gibiydi yanına yaklaşamıyosun şu anda ramazanda da aynen böyle
gerçekten öyle güçlü değiller ve haytı önemsemiyolar o benden daha çok çocukları seviyo ama ben çabalıyorum doktora bile benim diretmemle gitti gece konuştuk biraz diyoki bir tane olsun daha da uğraşmam konuşmaya bak ya ben boşuna çabalıyorum sanıım

bu gün çarşıdan keçiboynuzu aldım odan içirmeye başlıcam

çok sağol canım konuşmuyorum sadece gece sahurda dedimki senin bırakman gerekirken en azından azaltman sense daha çok içiyosun dedim napayım denedim ama olmadı daha önce dedi bende o zaman kendin veya benim içindi şimdi bebeğimiz için dedim sesini çıkarmadı bende sesimi çıkarmadım doktora gittiğimizde doktor kesin söylicek zaten cumartesi doktora gidicez peki bu varikosel ameliyatı hangi durumlarda oluyo hareket azlığında mı sayı azlığındamı

hayır canım varikosel erkek yumurtalıklarında ki damarların varisleşmesi
bunu sonucunda sperm kalitesini sayısını hareketini bi çok şeyini bozuyo morfolojisini
hatta görünüşünü bile dğiştirebiliyo ağrı yapabiliyo
senin eşinde hareket az çıktı diye varikosel diye bişey yok
renkli dopler ultrason çekilmesi ve hormon testi şart yanında
duruma göre dr ameliyat diyo
sizin durum farklı ise zaten dr ona göre tedavi yada aşılama
yada tüp bebek önerebilr
şimdi bunlar sadece bi ihtimal
sen canını sıkma Allah büyük:Saruboceq::Saruboceq:
Allah yardımcınız olsun:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

Benim eşimdede varikosel çıktı ama doktor önemsiz dedi...
Spermiyogram gayet normal çıktı...
Demekki bunlarında türleri var...
Allah yardımcınız olsun...
Bizde çocuk için uğraşıyoruz ama sorun bende yumurtalıklarım çalışmıyor...
Rabbim dert verir arkasındanda dermanını verirmiş

canım benim eşimde de benzer sorunlar vardı. hareket % 16 idi. morfoloji % 8 di. ben eşime 3-4 ay boyunca sürekli keçiboynuzu kürü yapıp içirdim. üroloji uzmanına gitti varikosel olup olmadığı kontrol edildi. çok şükür yoktu. ürolog e vitamini ve çinko hapları verdi. folik asit kullandı. sigara içiyordu bıraktı. ben şu an Allah'a çok şükür hamileyim. üstelik bende de sorun vardı. sen canını sıkma. ama eşin mutlaka sonuçlarla beraber ürolojiye görünsün. madem çok çocuk istiyorsa biraz fedakarlık yapacak ve sigarayı bırakacak. onun yerine fındık, fıstık, ceviz, badem yiyecek. 3-4 ayda toparlar değerleri merak etme.

kızlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim bakalım cumartesi doktor çağırdı konuşucaz dedi ne dicek bakalım ona göre bir yol izlicez ama bu keçiboynuzu kürünü kesin denicem acaba diyorum ki eşime suda kaynatıcam ya kaynayıp çıkarttığım keçiboynuzlarını ben yesem nolur bir zararı olmaz heralde merak ettim de

arkadaşlarr bizde de aynı durum var da okuyorum bu durum da olanların yazdıklarını ne çok bilgilenmişiz bu konu daa Allah yardımcımız olsun bütün isteyenlere sağlıklı güzel bebişler verir inşallahh

kızlar yaklaşık 1 ay önce eşim test yaptırmıştı ve test sonuçları şöyleydi sperm sayısı 18.000.000 tüm ejakülatta 90.000.000 hareketsiz %50 yerinde hareketli %20 yavaş doğrusal olmayan hareketli %25 ileri doğru hızlı hareketli %05 ve doktor kötü olduğunu söylemişti ramazanda olduğu için acaba yeme içme olmadığı içinmi düşük çıktı diye bir kez daha testi tekrar edin dedi ama bizim vaktimiz olmadığı için ancak dün yaptırabildik bu günde sonucu aldım ve 2 aydır uyguladığım keçiboynuzu kürü gerçekten faydalıymış uygulamalı olarak gördüm eşimin yeni tahlilil sonuçları şöyle
sperm sayısı 46.800.000
tüm ejakülatta 234.000.000
hareketsiz %50
yerinde hareketli %15
yavaş doğrusal olmayan hareketli % 25
ileri doğru hızlı hareketli %10
normal morfoloji %3
baş anomalisi %97
orta parça anomalisi % 11
kuyruk anomalisi % 8
yani yinede çok mükemmel değil ama gözle görülür bir düzelme var değilmi bakalım doktor ne dicek bu durumda eşim çok nazlana nazlana içtiği keçiboynuzu suyunu yok artık içicem diyo yani o da anladı işe yaradığını yakın bir arkadaşımın eşi varikosel ameliyatı oldu ameliyatı olmadan önce bu kürü söylemiş doktorda o suyla falan alakası yok hiç bir işe yaramaz öyle şeyler demiş ama ben kendim uygulamalı olarak gördüm ve çok mutluyum en azından bu kadar yükseldi sonuçlar hakkında siz ne diyorsunuz kızlar......

merhaba canim testinizin sonucuna baktim da yinede cok parlak degil..evet keci boynuzu ise yramais ama sadece sperm sayisini arttirmis hareketlilik oraninda pek degisiklik yok.bize doktor 4 oraninda %25 olmasi gerektigini söylemisti yani ileri hizli yerinde hizli yavas ve hareketsiz % 25 olmasi gerekmis en azindan...senin esinin %50 si yine hareketsiz ve yumurtayi dölleyecek olan oran yani%10 ileriye dogru hareketli..bu oran cok düsük canim..
esin cok bol meyve yesin taze meyve yavas spermlerin hizlanmasini saglio

cevabuın içiin sağol evet morfoloji yok bende şaşırdım ona
eşimin tepkisi çok sertti biliyorya suçlu olduğunu bir doktor daha sigarayı bırak demişti onda da küplere bindi sen içerde doktoru uyardınmı diyo bana sigarayı bıraksın diye canımı çok sıktı gidicez beraber bakalım dinlesin ama o kadar dik kafalıki zararlı şeylerin hepsi onda ölür yinede o illeti bırakmaz

şu erkek milleti yok mu sanki canını istedik sen bilirsin de ben de farklı bir sebeble dr arada bebek mevzusu geçti eşin ve sen tahlilleri yap gel dedi eşime söyledim hemen ne gereği var hele zaman geçsin falan biz bebek uğruna çatala yatıyoruz adetliyken gidiyoruz hiç bizizm canımız yok sanki ben de sen bilirsin ben kendimle ilgili herşeye baktırıyorum ee olmazsa mecbur gidecekler kuzu:oklava: kuzu

Back