eşimin sperm sayısı çok düşmüş ya

kapkara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
605
2
arkadaşlar benim dün ilk aşılamam oldu..ordan aldığımız sperm tahlil sonucuyla bir yıl öncekini karşılaştırdık,çok fark var ya..hız % 60dan % 9a düşmüş,normal morfoloji % 60 dan % 2 ye düşmüş...bu kadar fark nedendir acaba...?? bide çooook utanarak bişey sorcam,biz eşimle nerdeyse hergün birlikte oluyoruz..acaba bunun etkisi olabilirmi bu düşüşte...aydınlatırsanız çok sevinirim..o daha 29 yaşında gencecik bi adam....senağlama

doğru diyorsun..aşılama sırasında çok umutsuzdum doktor dediki "senden önce çıkan çiftte hiç sperm bulamadık,ameliyatla bile yoktu,ağlaya ağlaya çıktılar ama yapabileceğimiz hiç bişey yok,sen neden üzülüyorsunki..." haklı..bu işin yaşla alakası yok,kader herşey..bi üroloğa görüncek yinede inş bi sorun çıkmaz...

Cinsel perhiz uygulamadanmı yaptırdınız testi Gükümserin dedii gibi en az 3 gün ilişkiye girmemiş olmanız gerekirdi testi yaparken, birde hergün değilde gün aşırı ilişki öneriyo doktorlar, sperm sayısı için buradaki birçok arkadaş keçiboynuzu kürü yediriyo eşine ve çok yararı olduğunu söylüyolar, sende dene bence

Belkide eşiniz o sırada idrar yolu enfeksiyonu, grip vs geçiriyordu bu da düşmesine sebep olabilir.Ateş de düşürür sperm sayısını.

Son düzenleme:

canimcigim onla ilgisi olamaz zaten sperm vermeden 3 gun once cinsel pehriz yapiliyor bu donemde esinin sperm sayisi yukseliyor dogal olarak...bence bunla ilgisi yok psikolojik olabilir hani bu konuyu cok kafasina takiyorsa yada sigarayi cogalttiysada etkilermis...

canim bencede bir urologa gozuksun varikoselde olabilir esinde....

tahlil yaptırdıgınızda en az 3 günlük pehriz yapılmalı dr nuz size söylemedimi

en az 3 günmü.. doktor 2 günden sonra ölü hücreler çoğalıyor dedi,o yüzden en fazla 2 gün perhiz öneriyoruz dedi,bizde öyle yaptık...hayırlısı artık..keçiboynuzu kürünü bende deniycem kesin, sırf herkes çok memnun diye...sırnaşık şey

haklısın psikoljik olabilir..bana göre daha rahat görünüyor ama bu daha tehlikeli bence..en azından ben dışarıya vurup rahatlıyorum o hep içine atıyor ve senin de dediğin gibi spermleri etkileniyor olabilir bundan..bu arada eşim hayatında hiç sigara içmemiş çok şükür...ikimizde yeşilaycıyız...:)

tahlil yaptırdıgınızda en az 3 günlük pehriz yapılmalı dr nuz size söylemedimi

herkes 3 gün perhiz diyor ama benim doktor en fazla 2 gün dedi..bizde öyle yaptık..keşke bizde 3 gün ara verseydik...acaba bunun mu etkisi oldu...?:uhm:

canım bana 15 milyon sperm enjekte edildi..aşılama için iyi bir sayımı hiç bilmiyorum,sence nasıl...??
bence cok iyi enjekte edilen miktar kesin hamile kalirsin sen....

ne guzel keske benim esimde biraksa....

herkes 3 gün perhiz diyor ama benim doktor en fazla 2 gün dedi..bizde öyle yaptık..keşke bizde 3 gün ara verseydik...acaba bunun mu etkisi oldu...?:uhm:

yok canim iki gunlikte yapiliyor onemli degil hatta daha iyi 2-3 gun fazlasi kotu...spermler icerde fazla durunca kalitesi dusermis!!!

canım aynı dediğin gibi bişeyi bizde yaşadık.1 yıl önce normal üstü bir sonuç aldık.mutluyduk.bu yıl tekrar yaptırdık.tabi yine yüksek çıkar diye umuyorduk.ama inanılmaz bir fark vardı.sayı,hareket , morfoloji her şey felaket düşmüştü.hatta dr bu sonuç tüp bebek olur hiç uğraşmayalım bile dedi.ama biz direndik ve ilk aşılamamı olcaktım.o ay bişey oldu ve olmadı.ertesi ay gerçekleşti.tabi bu iki ay boyunca beslenmeye çok dikkat ettik.klomen çinko içeren yiyeecekler e vitamini pekmez kuruyemiş...ve inan değerler yeniden eski günlerine dönmüştü.sizdede öyle olur.sakın üzülme.beslenmeye dikkat edin.

Mrb arkadaşlar; Benim eşiminde sperm sayısı çok düşük üstelik morfolojiside bozuk ve oda çok genç sonuçta bunun yaşla bi alakası yok gerçekten bide keçi boyzunu kürüne başladım morfoloji için şöyle bişey söylemişti doktor keşinlikle çok dar iç çamaşırı ve pantolonun erkek çekirdeklerini yukarı aldıgını ve morfolojinin bozugunu söyledi.. sende eşine bol, agı, geniş pantolonlar ve iç çamşırları giydir büyük fayda görürsün ayrıca şunu unutma sperm sayısı düşüyosa çogaladabilir.. bide sperm testi verirken dölllerin verilen kapın dışınada şıçraması olabilomuş sıçrayan döllerin içinde fazla sperm olabiliomuş bunun için eşimi uyarmıştı doktor.. Bunu eşine bi sor istersen digilse bile üzülme arkadaşım herşey olacagına varır..

Mrb arkadaşlar; Benim eşiminde sperm sayısı çok düşük üstelik morfolojiside bozuk ve oda çok genç sonuçta bunun yaşla bi alakası yok gerçekten bide keçi boyzunu kürüne başladım morfoloji için şöyle bişey söylemişti doktor keşinlikle çok dar iç çamaşırı ve pantolonun erkek çekirdeklerini yukarı aldıgını ve morfolojinin bozugunu söyledi.. sende eşine bol, agı, geniş pantolonlar ve iç çamşırları giydir büyük fayda görürsün ayrıca şunu unutma sperm sayısı düşüyosa çogaladabilir.. bide sperm testi verirken dölllerin verilen kapın dışınada şıçraması olabilomuş sıçrayan döllerin içinde fazla sperm olabiliomuş bunun için eşimi uyarmıştı doktor.. Bunu eşine bi sor istersen digilse bile üzülme arkadaşım herşey olacagına varır..

arkadaşlar neden üzülüyorsunuz ki anlamadım.ben sizin gibi olsaydım
göbek atardım her halde.allaha şükür edin arkadaşlar en azından tüp bebek deneyecek kadar sperminiz var. ya olmasaydı ne yapacaktınız.bizim sorunumuz azo sperm duymuşsunuzdur belki yanı menıde hiç sperm olmayışı bize de doktor tüp bebek dedi ama ameliyatla sperm arayacaklar eğer bulunursa deneyeceğiz.inşallah bulunur. allah hepimizn yardımcısı olsun inşallah bir gün hepimizde annelik duygusunu tadarız.ama sizler kafanıza takmayın.büyük bir osrun değil allaha şükür.

çocuklarınla sana mutluluklar,inş bizde o günleri görürüz...:) bide bişey sorcam,mikro enjeksiyon için devlet rapor veriyor dimi..bide o raporu almak için de 3 aşılama yapma şartı varmı,bilgilendirirsen çooooooooook sevinirim...a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…