esimin sozleri

nilayblt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2017
973
275
53
34
Herkese merabalar..
Daha once actigim konular evliligimle ilgili esimle yasadigimiz sorunlar ,esimin narsist oldugunu dusunmem, bana karsi asagilayici konusmalari sinirlenince kufur hakaret etmesi.. en son kavgamizda tepki koydum ve farketti, bu surede kufur etmedi sinirlenmedi ve dikkat etmeye calisiyor.. yalniz bu esnada bir olay yasadik onu paylasip fikrinizi almak istiyorum. Esimle hersey duzelirse en azindan hakaret kufur sozel siddet sona ererse cocuk dusunuyorum, aslinda bu raddelere gelmeden once hep dusunuyoduk ve esim benim kilo vermemi bekliyo bunun icin. 8 kilo kadar fazlam var ve bu sekilde hamile kalirsam uzerine dahada alip bi daha zor verecegimi dusunuyor. Aslinda cok mantiksiz degil cunku su halde bile nefsime hakim olamiyorum, asiri bi kilom yok ama evlendikten sonra 36 bedenden 40 bedene ciktim. 38 olmak hedefim..
Konu su, gecen gun dedimki cidden neden takiksin bu kadar kiloma? Oda okuz gibi oldun evde yatiyosun hergun insan bi spor yapar bisey yapar bossun ayip dedi. Hamile kalirsan uzerine tam okuz gibi olcaksin ve veremiceksin o kilolari dedi. 100 kg karim olmasinida istemem dedi. Bende ayip ediosun sadece goruntum icinmi kilo vermemi istiyosun cok bencilce sende kilolusun ama benden boyle bi soz duydunmu dedim. Oda sende benim 150 kg olmami istemezsin heralde dedi. Seni oyle sisman gorsem yuzune bakasim gelmez heralde dedi. Sinirle konustu boyle..
Sizce bu tavir normalmi ? Nedir bunun mantigi?

Ben evlendikten sonra aldigim kilolari hic veremedim 2 senedir kilo verme uzerine konusuoruz esimle ama bi yol alamadim bana gaz vermek ve inat etmem icinde yapio olabilir yada kilo vermedigim icin sinirli. Buna hakki varmi?

Bu arada kendisi benden daha kilolu duruyor ben zayifim yaninda. Ilk evlendigimizde hatta flort ederken ise ben cok cok zayiftim ve esim baya kiloluydu.. onu tesvik ettim diyet icin yardim ettim ama hic okuz gibisin ayi gibisin demedim...

Ya ne kullanıyosun?
Kocan olacak herif, sana öküz diyor. Farkındamısın?! "Öküz" diye tabir ediyor.
Çocuk yapmayı mı düşünüyosun bundan?
Bak kardeş, yazıl bi spor salonuna. Versin parasını.
Git yazıl bir kursa, versin parasını.
Bakma yüzüne, kendine değer kıymet ver. Kocan senden değerli değil.

Hanımefendi esiniz size "öküz" diyor yani bi baskası size boyle bir hakarette bulunsa onu kolundan tutup sarsıp hoop sen benim karimla nasıl boyle konusursun haddini bil demesi gereken esiniz size ÖKÜZ gibi olmuşsun diyor.

Sizin degerlendirme yetiniz o kadar baskilanmiş ki bu normal mi diye soruyorsunuz?

Normal olan eslerin evlendikten sonra da cekici olmaya gayret etmeleri, esini her anlamda tatmin edecek goruntude ve davranista bulunmalarıdır.

Evet eslerin birbirinden daha bakimli olmayi , kilo vermeyi talep etmeleri normal.

Kimse evlenirken begenip aldigi esinin giderek sismanlayip formunun bozulmasini istemez.

Buraya kadar normal.

Ancak herseyi soylemenin bir usulü, edebi, adabı var.

Siz incecik olsaniz bile boyle konusan bir okuzle ayni ortamda bulunmak isteyecek misiniz?

Lutfen kendinize hakaret ettirmeyin. Sinır çizin. Izin vermeyin.

Bi arkadasim aglamakli hamileyken esinin ona inek gibi oldun dedigini anlatmisti bende boyle senin gibi bir öküzün buzagisi var içimde ondandir de demiştim
Adam da bi daha lafını etmemiş. Çünkü adama çok sinirlenmistim.
Arkadaş bu erkeklerin bu takıntısı nedir yahu. Çocuk doğur ama kilo alma emzir ama memeler sarkmasin. Doğum yap ama oran buran genişlemesin. Çatlak izi olmasın. Ya arkadaş biz insanız insan. Bildiğin hani şu etten kemikten yaratılan insan yani. Kiloda alınır hastada olunur bıyıklı da gezersin yani bunlar olabilir insanı şeyler yani bu kadar kişiyi asagilamanin manası nedir.
Hiç te sizi gaza getirmek için söylemiyor basbaya içinden gelerek sizin caninizi acitmak için söylüyor. Kilo filan verme çocuk da doğurma boşver ya.

Valla ben kilo konusunda gerginim. 2 yıldir 40 bedenden 38 dusememek neden ?
Esimde kilo aldi vermek icinde cabalamiyor. Tamda eşiniz gibi dusunuyorum. Hersey degil belki ama önemli bir husus.
Artik bende kırıcı konusuyorum. Gecen gun dedim kusura bakma kilo ver ben seni begenmiyorum boyle diye.

Nilayın kocasi zaten ayri bi boyut ama bu beni her halimle sevsin toplulugu varya beni benden alıyor.

Çocuk yapmayın diyeceğim ama siz bu öküzü bir öküz yavrusu sahibi yapacaksınız muhtemelen. Sonra o çocuk mutsuz anne yontulmamış baba arasında hezeyanlar içinde büyüyüp ruh sağlığı bozuk bir insan olacak.

Eşler birbirinden bazı konularda dikkat etmesini isteyebilir. Diğer tarafın da bunu dikkate alması gerekir. Hakaret etmesini hiçbir şekilde mazur göstermez ama niye bu konuda bir çabanız yok anlayamadım.

Ayrıca evlenince neden iki beden genişleyecek kadar kilo alınır? Hamile kalsanız, çocuk doğursanız, emzirseniz anlarım da bir insan sırf evlendi diye niye 10-12 kilo alır?

Konu kilodan ziyade eşinizin uslüp sorunu kilo alınır verilir de bu hırt tavırlar nasıl düzelir bilemedim kilonun falan çaresi varda bu uslübun bir çaresi olduğunu sanmam böyle bir adama çocuk yapmak içinde baya bir cesaret gerek

Önceki konunuza esinizle ilgili birçok yorum yapmıştım artık onunla ilgili birşey demek istemiyorum, size öküz demesi tamamen onun ökuzlüğü kusura bakmasın ki kendisinin de fazla kilosu var anladığım kadarıyla.

Ama bende kilo konusunda hassasım eşimde , eşim doğum sonrası önceden gittiğim spor salonuna 3 aylık üyelik almış hediye olarak bana :) alttaki mesaj gayet açık, kişisel bakım kadar kilo da önemli benim için.

Sizde diyet yapın , spora gidin 8 kilo vermek bu kadar zor olmasa gerek.

Kilon için ayıp değil mi derken kendi okuz dediğinde ayıp etmiş olmuyor mu yani ben sekiz yıllık evliyim ve hiç buna benzer Bi hakaret duymadım ya insan karısına okuz der mi gerçi ben zayıfım o da kilo al biraz ye der sadece ama hiç bu ne yüzün çökmüş iskelet gibisin demiyor. hele Bi desin zaten yanıma bile yaklaştırmam çok çirkin sözler bunlar.eşinizin yaptığı dev ayıp kabacasını üyelerimiz söyler zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…