onları biraz eşelersen altlarından bir ev daha alabilecek para geçebilir böyle ağlayıp ağlayıp geçinemiyoruz diyenler genelde sağlam çıkı oluyorlarAilesinin yardimlik durumları yok aslinda,İstanbul'da kira da evleri var ,ayrıca eşimin babası emekli ve asgari ücretle kayınvalidem torununa bakiyor. Aylık yaklasik 3500 TL gelirleri var,ve fatura kira gibi giderlerini genellikle karşılıyoruz ama bu parayla yine gecinemeyip borç yapıyorlar.
On numara cevap bu cevabi verinKusura bakma hayatım dönemem. Aileni sırtımda tasiyamam , madem ailene para çekecek kadar iyisin bize bakacak kadar da çalış de.
Supersiniz ,boyle devam edin geri adim atmayin,Biliyorlar tabi ama onlar bile dört gözle bekliyorlar işime ne zaman döneceğimi,paranın kaynağı kesildi ya herkes çok üzgün , esime kalsa aramayip bekleseymisiz onlar zaten toplayıp parayı odeyeceklermis şimdi gerginlik olmuş gereksiz yere.
İyi dedim onlar odesinlerde gönüllerini alırız Merak etme kalmaz gerginlik falan
onlar bugün yarın yine arayacaklardır bu sefer daha güzel konuşacaklarArabayı satalım da odeyelim demesi bencede blöf tü zaten. Yok Annecim araba satılır mı satmayin tabi ki demesini bekledi eşimin ama eşim hiç birşey demedi.
kendın ettın kendın bul ...Merhaba arkadaşlar, benim sorunum şu.:
Bir buçuk yaşında bir oğlum var bebeğimiz doğunca eşimle ortak kararimiz doğrultusunda ücretsiz izine ayrıldım,bebeğimize 3 yaşına kadar bakicaktim krese başlayınca da işime dönecektim.
Ama Eşim geçtiğimiz hafta , Aşkım acaba işe erken mı dönsen ya bir bakıcı bulsak ya da annen gelip baksa dedi, (bu arada annem babam başka bir ilde yasiyor,babam Burda sıkılıyor gelseler de uzun süre bakamazlar bebeğime ) masraflara yetişemiyorum zorlanmaya başladık dedi,eşimin maaşı yetmeyecek gibi değil öyle gezmeyi tozmayi masrafı seven insanlarda değiliz,herkes gibi standartlarda bı hayatımız var.
Aşkım bı düşünelim gerçekten zorlaniyorsan donebilirim dedim,ama şüphelendim cunku hesabını bilen insanlar olduğumuzu düşünüyorum,sonra kart ekstrelerinde gordumki kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi.
Bu parayı geri odemeyeceklerine eminim, evlendigimizden beri devam eden bir sorun bu ve eşime güvenim gitgide azaliyor,ufak tefek yardımlari her zaman yapar ve hiç karışmam ama bu şekilde büyük rakamlar istenildiginde kullanıldığımizi hissediyorum artık ve devamı geliyor sürekli esimde hayır diyemiyor kimseye ve hep sonunda zor duruma düşen biz oluyoruz ve evimizde devamlı bu olayların yaşattığı bir gerginlik var .
Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim ya işin açıklaması bu oluyor. Sizce tepkim nasıl olmalı ,nasıl bir yol izlemeliyim..
Okuyan yorum yapan arkadaşlarıma simdiden teşekkür ederim
Teşekkürler canımOn numara cevap bu cevabi verin
Sana sormadan neden weriyor ailesine madem skisiklar onlar ceksin krediyi esin neden cekiyor.biraz saf anlasilan esiniz yani hayir dyemiyor madem onun anasi baksin cocugunuza.ama bebekte cok kucuk sana ihtyaci war baskasina degilMerhaba arkadaşlar, benim sorunum şu.:
Bir buçuk yaşında bir oğlum var bebeğimiz doğunca eşimle ortak kararimiz doğrultusunda ücretsiz izine ayrıldım,bebeğimize 3 yaşına kadar bakicaktim krese başlayınca da işime dönecektim.
Ama Eşim geçtiğimiz hafta , Aşkım acaba işe erken mı dönsen ya bir bakıcı bulsak ya da annen gelip baksa dedi, (bu arada annem babam başka bir ilde yasiyor,babam Burda sıkılıyor gelseler de uzun süre bakamazlar bebeğime ) masraflara yetişemiyorum zorlanmaya başladık dedi,eşimin maaşı yetmeyecek gibi değil öyle gezmeyi tozmayi masrafı seven insanlarda değiliz,herkes gibi standartlarda bı hayatımız var.
Aşkım bı düşünelim gerçekten zorlaniyorsan donebilirim dedim,ama şüphelendim cunku hesabını bilen insanlar olduğumuzu düşünüyorum,sonra kart ekstrelerinde gordumki kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi.
Bu parayı geri odemeyeceklerine eminim, evlendigimizden beri devam eden bir sorun bu ve eşime güvenim gitgide azaliyor,ufak tefek yardımlari her zaman yapar ve hiç karışmam ama bu şekilde büyük rakamlar istenildiginde kullanıldığımizi hissediyorum artık ve devamı geliyor sürekli esimde hayır diyemiyor kimseye ve hep sonunda zor duruma düşen biz oluyoruz ve evimizde devamlı bu olayların yaşattığı bir gerginlik var .
Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim ya işin açıklaması bu oluyor. Sizce tepkim nasıl olmalı ,nasıl bir yol izlemeliyim..
Okuyan yorum yapan arkadaşlarıma simdiden teşekkür ederim
Utanması olan insanlar zaten sizden para istemedi. Hiç acımayın ve asla taviz vermeyin. Hemen acil bir masraf çıkarın eve ki eşiniz sıkışıp Darda kalsın. Hiç fırsat vermeyin her ay ekstradan masraf yapın. Bir süre sonra eşiniz bakacak ki para yetmiyor yollayamazİşime döner dönmez bı yatırım yapicam ve maaşımı oraya bağlayacagim,dediğiniz gibi bankada bı hesap olur arsa olur ev olur.
Belki biraz utanirda öderler benim öğrendiğimi de duydular şimdi.
kısa aralıklarla iki defa 5 bin TL nakit cekilmis ve yine ufak tefek bizimle alakası olamayacak yerlere ödeme yapılmış. Sorduğumda ailemin ihtiyacı vardı acil bende çekmek zorunda kaldım ,senden sakladığım için özür dilerim dedi.
Şimdi haliyle birikmiş paramız olmadığı için bunu ödemekte zorlanacağını düşünüyor ve benden işime donmemi istiyor,ben eşim ailesine daha çok para gönderebilsin onlar daha rahat etsinler diye bebeğimi bakıcıya verip ise baslayacakmişim
Ailesinin gerçekten ihtiyaci olduğunu düşünmüyorum ,rahat yaşamaya alışmış insanlar hesap yapmadan harcıyorlar ,ve beş alti ayda bir böyle sıkıntıya dusuyorlar ama eşim çok iyi niyetli bunu göremiyor ya da görmek istemiyor,bişey dediğimde yemesinler mı giymesinler mı yetmiyor gibi laflarla savunmaya geçiyor.
+1000Saçmalamış eşin,ödeme zamanın gelince ailene verdiğin gibi istiyorsun o parayı de. Sen bebeğini bırakacaksın onlar bol para harcasın diye,oldu canım.. adamın maaşı yetmese,geçim sıkıntısı olsa tabi çalış derim ama bu durumda bırakma bebeğini,verdiği gibi alsın ailesinden.
Giymesin de yemesin de! Sana mı güvenip harcıyorlar! Seni düşünmüyor bebeğini de mi düşünmüyor! Başlama işe , ne hali varsa görsün kocan. Haydi sıkıştınız bu defa da ailesi yardım etsin de görelim gerçek yüzlerini o zaman!Ailesinin gerçekten ihtiyaci olduğunu düşünmüyorum ,rahat yaşamaya alışmış insanlar hesap yapmadan harcıyorlar ,ve beş alti ayda bir böyle sıkıntıya dusuyorlar ama eşim çok iyi niyetli bunu göremiyor ya da görmek istemiyor,bişey dediğimde yemesinler mı giymesinler mı yetmiyor gibi laflarla savunmaya geçiyor.