Eşimin sorumsuz ailesi

Senin ailen yap-A-mamışsa onlar da yapmamışlar. Her şey adil, adaletli işte, problem nerede???
Daha eşinin ailesi yardım etmek istese "benim ailem bir şey yapmadı, seninkiler de yapmasın, hak geçmesin" demeniz gerekirken, sitem ediyorsunuz. Her şeyi çok bilen gelinlerimiz iş kendilerinin ya da ailelerinin menfaatine, çıkarına gelince "ne var yardım etseler??" demeye başlıyorlar.
Eşinin ailesinin imkanı olmayıp bir çöp dahi alamasa ve sizin aileniz yardim edecek olsa aslan kesilir, kendi ailenize; "onun ailesi hiç bir şey yapmadı, siz niye yapacakmışsınız ki" dersiniz.
Nasıl bir keserse hep gelin hanımlara yontuyor.

Ben anlamadım hem bir şey yapamamışsınız hem çalışmıyorsunuz ve çalışmamışsınız, üzerine düğün yapmışsınız ve destek bekliyorsunuz. Zor durumdaysanız biraz bekleyip toparlayabilirdiniz, düğün yerine nikah yapabilirdiniz.
Size tek destek kendinizden ve sürekli söylenmemelisiniz bence. Eşiniz uğraşıyorsa yapacağı başka bir şey yok.

Eşim onların her şeylerine koşuyor ama. Gece 12 de arıyorlar telefonum bozuldu diye eşim gidiyor. Bu da benim zoruma gidiyor mesela.
Eşimin ailesini hiç sevmem . Onlarda emınım benı. HAtta konuşmuyorum uzun yıllardır .
Şu ana kadar neden arıyolar dıye 1 kere olsun söylenmedım .
Onlar onun ailesi arasınlar gitsin eşinde.
Bunun kararını sen vermezsın.

Böyle düşünmeye devam edersen evliliğinde huzur olmaz.

Bir küçük iğneleri yok. İyiki de yok. Yapmamaları daha iyi emin ol.

Şatafatlı düğün isteyen eşim ve ailesiydi. Evlenmek için çok acele eden de.

Ailesi hakinda degilde, arkadaslarimin şunu bunu var dediysen demek istedim..

Ben evlenirken eşimin ailesi ve benim ailem bir araya gelip kim ne alacak konuştular.Aslinda ailemin ustunde bana yardım edecek bir birikim yoktu,herşeyi ben alacaktım ama sonradan ailemi kucumsemesinler diye onlar aldı dedim.Esimin birikimiyle açılan kuyumcu dükkanından alyansimi parayla sattılar bana!!Yine karisildi ,yine karisildi merak etmeyin genel ailelerin huyu bu.Keske evlenmek için bekleseydiniz ,birikim yapıp öyle evlenseydiniz.

Haklısınız...

Sizi çok iyi anlıyorum çünkü benim eşimin aileside sizin eşinizin ailesinin birebir aynısı.. Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlarmış.
Benim eşim de herşeye rağmen toz kondurmazdı annesine babasına taa ki iki yıl öncesi bayram ziyaretine gitmiştik eşimin erkek kardeşi evlenme zamanlarında düğün eşyaları nasıl alacağız taksitle zor olur baba dediğinde bize bir çöp bile almayan kp oğlum alırız pesin düşünme sen diyene kadar..Ondan sonra ailesinden çok soğudu ve her fırsatta dile getiriyor..Şimdi oda anladı neyin ne olduğunu...

Tamam canım sen inşalalh güzel bir işe girersin. Rahatlarsınız

erkek tarafı aileleri her şeylerine yardımcı oluyor. Altlarına araba çekiyor, ev alıyorlar. Takıları da olduğu gibi duruyor.
evlenmeye gucunuz yetmiyorduysa evlenmeseydiniz.

Ya da daha zengin ailelerle kiyaslamayip onunuze bakip ise girip calisip kimseye minnet etmeyeceksiniz.

Neden hemcinslerimize calisip bir seyler basarmaktansa erkek ailelerinin 30 yasina gelmis koca insanlara ev bark almasini beklemek daha kolay geliyor?

Herkes ister 2 iste calisir ister 3 iste. Ama kendisi gidip emek verip kazandigi parayi da "istedigi yere" harcar. Hatta ister tatile gider, ister zararli aliskanlik edinir, ister saga sola yardim eder. Bunun hesabini sormak da, o kisinin ayni evde yasadigi bireyler haricinde kimseye dusmez.

Kendi evini gecindiremeyecek olan evlenmemeli. Bence asil sorumsuzluk evde oturup baskalarinin para vermemesine kizip tepki gostermektir.

zaten ne oluyorsa etrafla kiyaslayip etkilenmekten dolayi oluyor. Ayse dugun yapti ben yapmayayim mi?

Paran yoksa yapmasaydin. Ben yapmadim, altinlarim da o sekilde cebimde kaldi!

Ayagini yorganina gore uzatacaksin

Ev de kira.

Bizim elimizde ev kredisi çekmek için gereken nakit bile yok.

Ailesine değil bana kinleniyor senin gözün yükseklerde diye.

Bu borç yığını halinde eşinize ev kredisinden mi bahsediyorsunuz? Eşinizin kastettiği sanırım bu..
Bu zamanda ev almak kolay mı? Elinizdeki her şeyi borca vermişsiniz zaten. Gayet normal değil mi elinizde peşinat olmaması?
Kimseden bir şey beklemeyin. Yapacak olsalardı zaten yaparlardı..
İş bulup kendi yağınızda kavrulun. Düze çıkana kadar da çocuk düşünmeyin..

Eşim anlayamaz çünkü ondan sonra evlenecek kardeşi yok.
Evde oturmak? İş arıyorum zaten. Daha zengin ailelerle kıyaslamıyorum daha kötü durumda olanlar bile ogullarına üç beş bir şey yapıyorlar. Tek pişmanlığım erken evlenmem zaten.
Bir de üstüne çocuk için bizi darlıyorlar eşimin ailesi.

bide senin baban size bişey bırakmamış Allah rahmet eylesin ama karşı tarafın babasından çok rahat bekliyosun bu çelişki değil mi
sorumsuz diye kendi sorumluluğunu bilmeyene denir sizin ev erkek ailesinin sorumluluğu değil ki

haklısın sen
aile olmak demek zor günde yanında olmak demek deste olmak demek
insan üzülür tabiki

yapmak destek olmak zorunda değiller evet ama; anne baba dediğin durumu varken sıkıntı ceken evladına yardımcı olmaldır bence

yeri geliyor konu komsuya arkadaslarıma yardım edıyorum

anne babadan bahsedıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…