İlk olarak anahtarı kayinvalidenizden alsın eşiniz.Esinizle konuşmalısınız.
Ben de köylü biri olarak söylüyorum ki evet bizim köydeki insanlarda da bu sınır meseleleri çok ihlal ediliyor.Bizim orda da insanlar birbirlerinin evine böyle Cat kapı gider,misafirliğe giderken misafir çağırabilir.Daha neler neler.Baska köyleri bilmem ama kötü olmasalar da bazen çok zorlu olabiliyorlar.Yapman gereken şey olay olduktan sonra konuşmak değil.Olay anında kırıcı olmadan az ve açık cümleyle cevap vermek.Mesela Cat kapı geldi diyelim,keşke önceden haber verseydiniz,müsait değildim diyeceksiniz.Bulasiklari yıkamayın ve hatta çok uykunuz olduğunu söyleyin ,esneyin ve az muhabbet edin.Gibi gibi.Bir de uyurken uçak moduna alın telefonunuzu ,ben hep böyle yaptığımdan insanlarda alıştı,acaba şöyle mi böyle mi diye,ya da üst üste arayıp darlamiyorlar.
Kız çocuk erkek çocuk muhabbetine de takılmayın.Benim de iki aylık kızım var ,kayinvalidenin dediği ne ki ?İnsanlar daha ne kadar hadsiz yorumlar yapacak şaşırıp kalacaksınız.He he diyip geçin .İnanın değmez.Zaten kayınvaliden de kötü niyetle dememiş.Kirmayin ,hevesli demek ki.
Güzel bir hamileliginiz,sağlıklı bir bebeginiz olur umarım.