Eşimin paragöz ailesi

limonlusoda123

Kafası kendinden bile güzel...
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2014
354
256
Kızlar uzun olucak ama baştan anlatmak zorundayım kusura bakmayın şimdiden

Ben 6 senelik evliyim,eşimin ailesiylede bugüne kadar benim sinirlenmelerim dışında bir kavgamız gürültümüz olmadı(ben kendi kendime çok sinirlendim onlara belli etmeden ama o ayrı),şimdi biz aile apartmanında oturuyoruz,şöyle aile apartmanı eşimin dedesi amcalara-babalara bırakmış şimdide herkes çocuklarına bıraktı köye yerleştiler.

Sorun şu ki eşimin ailesi herzaman çok paragöz oldu her konuda, ben gelinliğimi bile kendim aldım o derece,herşeye para isterler zart para zurt para hiç sesimi çıkarmadım yoktur dedim insanlık hali bende yokluk gördüm,kına gecesinde dedesi köyden gelemedi bileziğini göndermişti,düğünde taksınlar diye onu bozdurdular para yok diye daha ben takamadan,yine ses çıkarmadım.

Evlendiğimden beri çalışıyorum 6 senede sadece 3 ay işsiz kaldım ondada işsizlik parası alıyodum,kocam çok hatalar yaptı dükkanlar açıp batırdı hala onların borcunu ödüyoruz
Şu anda ikimizde çalışıyoruz ortalama 3,200 falan para giriyor eve bu paradan eşim benim açma diye kavga ettiğim bir dükkanı batırdı hala onun borcunu ödüyo 900 tl yakın 600 tl araba taksidi ödüyoruz k.redi kartları falan inanın ucu ucuna geçiniyoruz.Bu arada kayınvalide bize kredi çekmişti 3,000 tl aylık ödemeleri 120 tl 2 ay unuttuk ödemeyi gerçekten unuttuk bazı sebeplerden,dün beni aradı nasılsın dedi iyiyim anne sen nasılsın dedim ben hiç iyi değilim diye bir başladı kredi ödenmemiş bilmem ne tamam anne dedim eşimi aradınmı dedim yok diyo ben napıcaksam sanki ben evin erkeğiyim oğlunu aramıyo beni arıyo neyse burda zaten bir sinirlendim,ama sesimi çıkarmadım.sonra akşam görümceme gelmişler bizi çağırdılar gittik zaten morelim bozuk sabahtan beri bide kayınpeder tutmuş bana vergi borcu taksidi varmış ayın 31.de bana veriyo ben ödiycekmişim dahada çok sinirlendim,bu arada sürekli söyleniyo ama ve sürekli kira verin bana yazın evi satıcam sizi kapıya koyucam okadar zoruma gidiyoki anlatamam,
ya adam bu ev sana babandan kalmış senden çocuğuna verdin ki binada 5 kişi daha var böyle kimse ağzını açıp oğluna bişey demez
Bu aradana kv ve kp ikiside emekli ve kv hala çalışıyo yani paraya ihtiyaçları yok (kp çok ciddiye alınıcak bir adam değil kimse onu ciddiye almaz sülalede kimse az kafası gidik gibi)
neyse bu yine kira falan diyo,en sonunda dediki sen nişanlandığından beri benim belim doğrulmadı dedi kocama
kan beynime gitti,kalktım iyi boşanalım ozaman dedim boşanın ozaman dedi,aldım çantamı tam giderken dedim ki benim annem dul maaşıyla bize 10,000 kredi çekti tek kuruşunun lafını yapmadı(evliyken) yazıklar olsun dedim vurdum kapıyı çıktım.

çok uzun oldu hakkınızı helal edin
1-Benim şimdi size sorum ben kiraya çıkmak istiyorum dedim eşime bişey demedi
ama kiraya çıkarsak kira fiyatları uçmuş bizi çok zorluycak,ayrıca sanki ailesiyle benim aramda seçim yapmak zorunda bırakıcakmışım gibi olucak çünkü biz o evden çıkarsak herkes bize düşman olucak
siz olsanız ne yapardınız?

kirada geçinemezsinin kayınpeder neyin vergi borcunu ödettiriyor size emlak vergisi mi?
ya onların bi gecekonudusu var garaj yapmışlar yanına belediye ona ceza kesmiş gidip yapılandırma yapmışlar şimdide taksiti varmış 150 tl inan bu kadar paragöz olmasalar salak ben yine öderdim onu gidip

konunun sonunu okuyunca ohhh dedim sonunda ağzlarının payını vermişsin ben bile burada rahatladım vallahi

kiraya çıkmak en mantklısı ama tabii maddi duurmlar önemli
evet bende kiraya çıkmayı çok istiyorum ama maddi konuda çok zorlanıcaz bide eşimi çok zor durumda bırakıcam sanki

Bence biraz daha sabredin, bu şekilde kiraya çıkarsan masraflar daha kötü olacak, eşinizlede maddi durumdan dolayı çok gerilirsiniz. Bu arada eşiniz bu konuda nasıl bir tavır sergiliyor, bana çok pasif geldi..
olabildiğince az görüşün. Hatta siz gitmeyin eşiniz kendi gitsin
Bu arada 120 tl nin lafını yapacak kadar da görgüsüzler . Yazık...

gemileride yakmışsınız sanki giderken..

Allah size daha iyi işler versin inş,en yakın zamanda kurtulursunuz o evden ama şimdilik zor görünüyor:KK43:

Bence biraz daha sabredin, bu şekilde kiraya çıkarsan masraflar daha kötü olacak, eşinizlede maddi durumdan dolayı çok gerilirsiniz. Bu arada eşiniz bu konuda nasıl bir tavır sergiliyor, bana çok pasif geldi..
olabildiğince az görüşün. Hatta siz gitmeyin eşiniz kendi gitsin
Bu arada 120 tl nin lafını yapacak kadar da görgüsüzler . Yazık...
aynen okadar görgüsüzler 120 tl nin bile lafını yapıyolar
eşim çok sabırlıdır susar susar patlarsa çok kötü patlar benim yanımda bişey demedi onlara karşı
eve gelincede sarıldı takma kafana ben halledicem falan dedi, bugün ararlar onu muhtemelen nolucak bilmiyorum.

Hangi şehirdesin kiralar nekadar?

Biraz daha oturun para biriktirin taşının

istanbulda oturuyoruz

gemileride yakmışsınız sanki giderken..

Allah size daha iyi işler versin inş,en yakın zamanda kurtulursunuz o evden ama şimdilik zor görünüyor:KK43:

Amin inşallah eşimin önümüzdeki 1-2 ay içinde yükselme durumu var ozaman maşaına çok yüklkü miktarda zamn gelicek yani 3,500-4,000 civarı olucak,ozamana kadar sabır edip ev borcunamı girsek acaba diyorum en azından ozaman çok laf yapamazlar kendi evlerine taşındılar diye

aynen okadar görgüsüzler 120 tl nin bile lafını yapıyolar
eşim çok sabırlıdır susar susar patlarsa çok kötü patlar benim yanımda bişey demedi onlara karşı
eve gelincede sarıldı takma kafana ben halledicem falan dedi, bugün ararlar onu muhtemelen nolucak bilmiyorum.
Sen kesinlikle bu insanlarla görüşme , eşinede söyle ben bu tavırlardan rahatsızım görüşmek istemiyorum diye.
Baktın olmuyor çık bir kiraya 1+1 olsun ama huzurunuz olsun.

valla böyle eşe taammül edilemez. ben en çok kredi borcu için oğlunu değil de sizi araması kısmına takıldım. tamamen size güveniyorlar demek ki. eşinizin yaptığı, batırdığı paralar göz önünde değil. bence eşiniz pasif kalıyor. her şeyi yapan kendisi, ailesiyle sizi karşı karşıya getirende kendisi. kv ve kp nizin gözünde sizin yaptıklarınızın değeri kalmamış, nankörlük yapıyorlar. eşinizle oturup konuşsunlar sizinle değil bir problem varsa. tabi ki eşiniz buna müdahale etmeli. açıkçası eşiniz düzelmez gibime geldi. hakkınızda hayırlısı olsun. taviz verip, alttan almayın sakın...

Sen kesinlikle bu insanlarla görüşme , eşinede söyle ben bu tavırlardan rahatsızım görüşmek istemiyorum diye.
Baktın olmuyor çık bir kiraya 1+1 olsun ama huzurunuz olsun.
napıcağımı bilmiyorum okadar kararsızım ki görüşmek istemiyorum desem ipler dahada çok gerilicek ama gerçekten görüşmek istemiyorum en azından uzun bir süre

napıcağımı bilmiyorum okadar kararsızım ki görüşmek istemiyorum desem ipler dahada çok gerilicek ama gerçekten görüşmek istemiyorum en azından uzun bir süre
görüşme bence de zaten sen söyleyeceğini söylemişsin . Ayrıcada boşanın ne demek ya. Nasıl insanlar bunlar böyle.. İnşallah eşini de zehirlemezler..

valla böyle eşe taammül edilemez. ben en çok kredi borcu için oğlunu değil de sizi araması kısmına takıldım. tamamen size güveniyorlar demek ki. eşinizin yaptığı, batırdığı paralar göz önünde değil. bence eşiniz pasif kalıyor. her şeyi yapan kendisi, ailesiyle sizi karşı karşıya getirende kendisi. kv ve kp nizin gözünde sizin yaptıklarınızın değeri kalmamış, nankörlük yapıyorlar. eşinizle oturup konuşsunlar sizinle değil bir problem varsa. tabi ki eşiniz buna müdahale etmeli. açıkçası eşiniz düzelmez gibime geldi. hakkınızda hayırlısı olsun. taviz verip, alttan almayın sakın...
evet eşim çok fazla hata yaptı ama hep bişeyler için çabaladı kötü bişey için değil,benim sinirlendiğimde o zaten ben onların oğullarının kahrını çekiyorum onu yüzünden sürekli borç ödüyorum benim annem bize kredi çekiyo lafını bile yapmıyo ama bunlar kendi oğullarının hatası var bide erkek ailesi bunlar daha çok para lafı yapıyolar çıldırmak üzereyim hepsinden nefret ediyorum diye bağırmak istiyorum.

görüşme bence de zaten sen söyleyeceğini söylemişsin . Ayrıcada boşanın ne demek ya. Nasıl insanlar bunlar böyle.. İnşallah eşini de zehirlemezler..
ondan korkuyorum işte o yüzden eşime karşı çok büyük tepkiler vermek istemiyorum haklıyken haksız duruma düşerim çünkü

evet eşim çok fazla hata yaptı ama hep bişeyler için çabaladı kötü bişey için değil,benim sinirlendiğimde o zaten ben onların oğullarının kahrını çekiyorum onu yüzünden sürekli borç ödüyorum benim annem bize kredi çekiyo lafını bile yapmıyo ama bunlar kendi oğullarının hatası var bide erkek ailesi bunlar daha çok para lafı yapıyolar çıldırmak üzereyim hepsinden nefret ediyorum diye bağırmak istiyorum.
yani çok haklısınız nefret etmekte... eşinizle oturup konuşun rahatsız olduğunuzu moralinizin bozulduğunu aslında bunu hak etmediğinizi de söyleyin. o evden de çıkın, yoksa sürekli başınıza kalkarlar. kredi çekin ev alın kendinize. en azından kendi emeğiniz olur kimse de ağzını açamaz. benim eşimin ailesi de öyle çok iyi anlıyorum sizi. benim çalışıp, eşimle aynı maaşı almam onların çok zoruna gidiyor. istiyorlar ki ben hiçbir şeyde söz sahibi olmayayım konuşmayayım. cahil insanlarla baş etmek zor. allah yardımcınız olsun. muhatapta olmayın bu insanlarla.

nekadar cins bir aile...kredilerin bitene kadar sabret ondan sonra çık kiraya..ne bir kuruş al nede bir kuruş ver..ayıp..eşin biraz pasif kalıyor galiba..

yani çok haklısınız nefret etmekte... eşinizle oturup konuşun rahatsız olduğunuzu moralinizin bozulduğunu aslında bunu hak etmediğinizi de söyleyin. o evden de çıkın, yoksa sürekli başınıza kalkarlar. kredi çekin ev alın kendinize. en azından kendi emeğiniz olur kimse de ağzını açamaz. benim eşimin ailesi de öyle çok iyi anlıyorum sizi. benim çalışıp, eşimle aynı maaşı almam onların çok zoruna gidiyor. istiyorlar ki ben hiçbir şeyde söz sahibi olmayayım konuşmayayım. cahil insanlarla baş etmek zor. allah yardımcınız olsun. muhatapta olmayın bu insanlarla.
aynen öyle çok cahil insanlar alıcam karşıma konuşucam bu akşam eşimi,eminim şimdi bütün ailesi beni suçluyo oğullarını alıp karşılarına konuşmuyorlar bugün arayıp neler demişlerdir kim bilir.

nekadar cins bir aile...kredilerin bitene kadar sabret ondan sonra çık kiraya..ne bir kuruş al nede bir kuruş ver..ayıp..eşin biraz pasif kalıyor galiba..
ya bilmiyorum babasını dediğim gibi çok fazla ciddiye almazlar o yüzdenmi ses çıkartmıyor anlamıyorum genelde sabırlıdır zaten ama,benim inanılmaz zoruma gidiyo hiç alışkın değilim benim ailemle okadar zırtlar ki

X