• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin küskenliği

sevimliruj

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
40
10
288
arkadaşlar lütfen fikir verin bana ne yapacağımı şaşırdım öncelikle ben batıdan doğuya eşimini işi dolayısıyla geldim daha 3 aylık evliyim ama evimi kuralı 3 hafta anca oldu bense atanamayan ögretmen adayıyım eşimle ünv anlaştık sınıf arkadaşıydık tam 5 yıl anlaştık 3 yıl anlaşma 2 yıl nişanlılık süreci geçirdik ama eşim doguya atanadığından beri sanırsam gözden uzak olan gönüldende uzak olur derler öyle oldu ilişkimiz garipleşmeye başlamıştı küsmeler arttı küsüncede 1 hafta on gün konuşmamalar artıyordu neyse ki bunları atlatıp evlendik herşeye ragmen birbirimizi sevdiğimizden emindim gel gör ki aynı eve girince hiç hayallerimde ki evlilik olmadığını anladım eşimin burada arkadaş çevresi var o işe gidiyor akşamları arkadaşlarına gidip stes atabiliyor bense tamamen yalnız kaldım hele ki bu bayram bana zehir oldu saatlerce evde tek başıma ağlayarak geçirdim ben onun için buralra geldim memleketimi ailemi bırakıp geldim onun umrunda bile değil eşimin ayrıca çok küskendir diyelim ki ben küseyim eşime o bana ona küstüğüm için daha çok küser ben küstüğüme de pişman olurum zaten gönlüme göre yaşayamıyorum psikolojim çok bozuldu daha yeni evli olduğum için kimseye derdimi anlatamıyorum ne yapacağımı şaşırdım daha anlatacak o kadar çok şey var ki ağlamadığım gün yok gerçekten anlaşamıyoruz ben sabretmek istiyorum biraz daha ama biliyorum ki bu evlilik uzun sürmeyecek gibi hayallerim hep yarım kalacak yıkılacak kpss hazırlanıyorum ama hazırlanamıyorum moral bozukluğundan delirmek uzereyim yardım edin lütfen......

sadece sen değilsin memleketinden uzak olup kocasıyla kavga eden
herkesin başında var o merak etme
sen kendine uğraşlar bul der etme bu kadar

Lütfen bu kadar karamsar olma evliliğin en zor zamanlarını yaşıyorsun..birbirine alışma süreci..sende işe başlayınca herşey düzelir..İlk sene genelde böyle geçer..bir taraf alttan almazsa işler sarpa sarar..Eşini savunmuyorum tabii ama bir işbul çalış evde durma..bak herşey daha kolay olcak..

Erkeklerın evlılıgın ılk gunlerınde huysuzluk yapmaları normaldır. Onlar ıcın evlılık ozgulugun bıtmesı demektır. O sımdı ben kazak erkegıyım senı dınlemem sana ezılmem modunda :) bekle bır sure sonra duzelecek. Dısarı cıkmak ıstedıgınde ızın ver sorun yaratmadıgını gorsun rahatlasın. Bılırsın yasaklar tatlıdır. Senın kotu tepkı vermedıgını gorunce zaten aksı davranıslar sergılemeyecektır.

ilk sene evlilikte alışma sürecidir bi de sen bilmedigin bi yerde evde tek basınasın cok zor oluodur seni anlayabiliorum ama calısabildigin kadar cok calıs kendini derse ver atanmazsan bu böyle devam edip gidecek ama atanırsan seninde arkadasların olur ortak arkadaslarınız olur daha mutlu olursun

esine küsme
sürekli sikayet etme
hep olumsuz olan taraf olma
uyum süreci bu
gececek
madem severek evlendim diyorsun
biraz sabret
kendine ugraslar bul
esine karsi ilimli ol
o eger iyi adamsa uyum saglar zaten
ayni seyleri yasadim bende
hele küsme huyu tamamiyle ayniydi
küstügüme pisman olurdum ve hakli yada haksizda olsam ben yanasirdim
simdi hersey degisti
benim sayemde

Son düzenleme:
canım daha çok yeni evlisin. birbirinize alışma dönemindesiniz. ailenden çevrenden uzakta olduğun için daha da hassas düşünüyorsun. yapacağın en doğru şey eşinle konuşman. o sana böyle davrandığında ne hissettiğini ona açıkça izah et. incindiğini ve kendini çok yalnız hissettiğini söyle. sonuçta bu insanı 5 yıldır tanıyordun, 3 ayda hemen vazgeçme.

Son düzenleme:
evlılıgınız cok yenı gercekten aynı eve gırınce adapte olmak zorlasıyor tabıkı bıraz zaman verın bırbırınıze bıde sende eve kapanma o gezıyorsa sende cık gez arkadaslarınla bulus sadece ona odaklanırsan zor olur ısın

ya konuyla alakası yok ama cümleleri kuruş biçiminden ve bazı kelimeler kullanma tarzından egeli olduğunu anladım. Yanlış mıyım?

ücretli öğretmenliğe başvurdunmu hem kpssye çalışır hemde ortam yapabilirsin kafanı da dağıtırdın böylece.. bu arada eşinin arkadaşları hep erkekmi yada hiç mi eşleri yok birlikte takılmayı teklif et size gelsinler siz misafirliğe gidin..

Tek neden ilgisizliğimi, eğer sadece bu ise planlar yap onu bekleme bişeyler organize et, keyif aldığını anladıkça daha çok zaman ayıracaktır sana ama asla dırdır etme daha fazla uzaklaştırırsın.

ALLAH razı olsun yazdıklarınızı okudum moral iyi geliyor az önce bir arkadaşım demiş evet egeliyim gerçekten sabretmem lazım hemde büyük bir sabır burası kasaba gibi çalışılacak ve gezecek yer yok ayrıcı ücretli de çıkmadı tek iş kpss kaldı inş nasip olur benim burda tek avantajım konuşkan olmam oluyor 2 arkadaşını eşiyle tanıştım yani misafirlikler olur ancak bakalım benimde kaderim böyleymiş ama inş durumum düzelir belki burda aileden uzaklarda çevre yok daha o yüzden boşluğa üşmüş olabilirim eşimin burda 2 yıldan beri çalışıyor o kendi ortamını yapmış tabi rahat ama bu demek değildir ki saatlerce yalnız kalacağım hele bu bayram çok zor geldi bende seviniyordum başbaşa kaldık harika gibilerinden ama maalesef ögle 2 3 gibi gidip gece 10 11 gibi gelmesine gerek yok nasıl anlatacağımı şaşırdım inanın ki

Biraz abartmış hakikaten heleki evliliğin ilk aylarında..Arkadaşlarının eşleriyle tanıştıysan dışarda değilde evlerde beraber görüşmeler ayarlasanız onlarda memnun deildir eşlerinin dışarda olmasından heralde.Bişde o kadar saat ne yapıyorlar ki.

ALLAH razı olsun yazdıklarınızı okudum moral iyi geliyor az önce bir arkadaşım demiş evet egeliyim gerçekten sabretmem lazım hemde büyük bir sabır burası kasaba gibi çalışılacak ve gezecek yer yok ayrıcı ücretli de çıkmadı tek iş kpss kaldı inş nasip olur benim burda tek avantajım konuşkan olmam oluyor 2 arkadaşını eşiyle tanıştım yani misafirlikler olur ancak bakalım benimde kaderim böyleymiş ama inş durumum düzelir belki burda aileden uzaklarda çevre yok daha o yüzden boşluğa üşmüş olabilirim eşimin burda 2 yıldan beri çalışıyor o kendi ortamını yapmış tabi rahat ama bu demek değildir ki saatlerce yalnız kalacağım hele bu bayram çok zor geldi bende seviniyordum başbaşa kaldık harika gibilerinden ama maalesef ögle 2 3 gibi gidip gece 10 11 gibi gelmesine gerek yok nasıl anlatacağımı şaşırdım inanın ki

Öncelikle eşinizin artık evlendiğinin ve bir eşi oldugunun farkına varması gerek.

Bunu nasıl yaparsınız bilemiyorum ama bir şekilde bunu farketmeli.

Adam bekarken nasılsa şimdi de aynen devam ediyor.
Nasıl olsa evde bekleyen bir kadın var.
Oh ne ala.

Sevimliruj bence çok sakinsin.

Evet alıştıgı bir çevre yaşadıgı bir hayat olabilir,
ama artık evli. Ona göre davranması gerek...

Uyum süreci, zamanla geçer diyenlere de katılmıyorum.
nasıl başlarsa öyle gider.
üzgünüm çok olumsuz konuştum ama malesef böyle...

Küsme huyunu da sanki küs kalınca, daha rahat gezip tozacak diye bir şekilde kullandıgını düşünüyorum...

Evliliğimin ilk yıllarında bende (herkes gibi) bu sorunları yaşadım. Evet erkekler ilk evlendiğinde garip davranışlar sergileyebiliyorlar.. Sanırım burda birde kaybetme korkusu olmayan bir erkek var, yani kasabaya gitmişsiniz, küçük yer, ohh ne ala eş evde bekler ben arkadaşlarımla gezerim.. Bence çocuğunuz yokken bu olaya bir netlik kazandırın, eğer sürekli böyle olacaksa evde çocuklarıyla kocasının yolunu gözleyen okumuş!!! bir kadın olursunuz. Ben aştım Allah yardımcınız olsun, sizde aşabilirsiniz... Yeterki kararlı olun...

Evliliğimin ilk yıllarında bende (herkes gibi) bu sorunları yaşadım. Evet erkekler ilk evlendiğinde garip davranışlar sergileyebiliyorlar.. Sanırım burda birde kaybetme korkusu olmayan bir erkek var, yani kasabaya gitmişsiniz, küçük yer, ohh ne ala eş evde bekler ben arkadaşlarımla gezerim.. Bence çocuğunuz yokken bu olaya bir netlik kazandırın, eğer sürekli böyle olacaksa evde çocuklarıyla kocasının yolunu gözleyen okumuş!!! bir kadın olursunuz. Ben aştım Allah yardımcınız olsun, sizde aşabilirsiniz... Yeterki kararlı olun...

Sinirlendim bak.. unuttum küsme ile ilgili yazacaklarımı.. Eşimde bana küserdi, haksızda olsa gidip barışırdım, en son küstüğünde gitmedim, bir hafta gitmedim, o geldi, bir hafta da ben barışmadım.. Sonuç: artık küsmüyoruz :))

bütün bekar bayanlara şunu söylemek isterim ki evlilik hayaller üzerine kurulmaz, evliliği başka hayal edip de hayal kırıklığı yaşamayan yoktur,biraz gerçekçi olunmalı, tanışma ya da nişanlılık sürecinde bize uymayan olumsuzluklarını düzelir diye görmezden gelinirse,evlenince de katlanmak zorlaşabiliyor, sana gelince henüz çok başındasın, öyle hemen evliliğine ömür biçme, azıcık kendine ve eşine zaman tanı, biraz daha az hayal kur, evlilik birbirini taşımak, hayatı beraber yüklenmektir. yük taşınırken de bazen ağır taraf birine rastlar,senin de öyle oldu sanırım, seviyorsan onun aşırı alıngan ve küsken olmasına dayanacaksın, biraz daha sabır ve anlayış tabi onu çok seviyorsan, Allah yardımcın olsun:34:

bence herşeyi görmezden gelin.oturup kpssye hazırlanın ve cok yüksek puan alın ki doğudan kurtulun başka çareniz de yok gibi gözüküyor.yani aslında doğudada cok güzel yaşanıyor bende şuan iş icabı buradayım ama insanın herşey kendi elinde hayatını cennet etmekte cehennem etmekte.eşiniz takılsın biraz sizi sevdiğinden eminseniz boşverin gerisini.dedim ya sınava çalısın ama tüm gücünüzle çalışınki dogudan kurtulun.

Back