ya...ben 1 ay önce adak olarak tavuk adayacağım demiştim...ama bilmiyordum kurbanlık olamadığını ...ee bn şimdi napıcam...?
Ama sıkıntısı bizim oluyor canım of bir sınav ama nasıl bir sınav bilemedim küçücük yavrumuz var daha 2yaşına yeni basıcak şu düzenimiz bir otursa işimiz gücümüz bir yoluna girse Allahım yardım et..
B]merhaba hanımlar,sizinle dertleşmek istedim biraz.Benim eşim çok büyük bir karar alıp kendi işini,kendi işini derken bildiği işi bırakıp farklı bir işe girdi.Benim akrabam büyük bir güvenlik firmasında yetkili,eşim de satışın da çalışmaya başladı.Normal de lise mezunu olması gerekir en az fakat eşim orta terk ama tanıdık olunca denemek istediler,liseyide dışarıdan bitirecek böylece geliştirebilecek kendini ve ehliyeti de var benzer daha iyi şartlarda işlerde çalışabileceğini düşündük.Gel gelelim iki hafta oldu tırmanıyoruz satış yok,eşim gerçekten çok çabalıyor tam yaklaşıyor vaz geçiyorlarBu arada faturalar geldi,kredi kartları yüklü ödemeleri geldi.Satış yapamazsa halimiz harap.Ne yapıcağımızı şaşırdık,ailesine gitti yine daha fazla ağlayıp gönderdiler en azından bir tane siz alın dedi yok yine faydaları...Kenarda çocuğum için ayırdığım 3,5 kuruşum var bankada onada ne olursa olsun dokunmak istemiyorum çünkü zora geldikçe eldekilerden olduk ne benim,ne çocuğumun altını bir şeyi kalmadı..Bana bir akıl verin kızlar ya ne yapıcağımı şaşırdım eşime destek olmak istiyorum geliştirmek istiyor kendini öte yandan ise geçim sıkıntısı,ben çalışamıyorum oğluma kimse bakmıyor offf bir akıl bir yöntem söyleyin kızlar,eşime ailesi askere gitmeden önce kurban adamış 15 sene olmuş neredeyse kesmediler buda onu bağlar mı,hiç bir işte dikiş tutturamıyor,başından bir evlilik geçmiş zaten önceden düşünün ya eşimin kısmetini nasıl açarız allah aşkına bir dua bir yöntem söyleyin ((
Sizde insanlarin inancini 2 sure okumaklami oluyo demeye getirerek ne kolay asagilayorsunuzNe kadar kolay söylüyorsunuz anlamıyorum.ne yani işsiz dolaşanlar işlerini kaybedenler borç içinde yüzenler 2 sure okumadığı için bu haldeler öylemi?
B]merhaba hanımlar,sizinle dertleşmek istedim biraz.Benim eşim çok büyük bir karar alıp kendi işini,kendi işini derken bildiği işi bırakıp farklı bir işe girdi.Benim akrabam büyük bir güvenlik firmasında yetkili,eşim de satışın da çalışmaya başladı.Normal de lise mezunu olması gerekir en az fakat eşim orta terk ama tanıdık olunca denemek istediler,liseyide dışarıdan bitirecek böylece geliştirebilecek kendini ve ehliyeti de var benzer daha iyi şartlarda işlerde çalışabileceğini düşündük.Gel gelelim iki hafta oldu tırmanıyoruz satış yok,eşim gerçekten çok çabalıyor tam yaklaşıyor vaz geçiyorlarBu arada faturalar geldi,kredi kartları yüklü ödemeleri geldi.Satış yapamazsa halimiz harap.Ne yapıcağımızı şaşırdık,ailesine gitti yine daha fazla ağlayıp gönderdiler en azından bir tane siz alın dedi yok yine faydaları...Kenarda çocuğum için ayırdığım 3,5 kuruşum var bankada onada ne olursa olsun dokunmak istemiyorum çünkü zora geldikçe eldekilerden olduk ne benim,ne çocuğumun altını bir şeyi kalmadı..Bana bir akıl verin kızlar ya ne yapıcağımı şaşırdım eşime destek olmak istiyorum geliştirmek istiyor kendini öte yandan ise geçim sıkıntısı,ben çalışamıyorum oğluma kimse bakmıyor offf bir akıl bir yöntem söyleyin kızlar,eşime ailesi askere gitmeden önce kurban adamış 15 sene olmuş neredeyse kesmediler buda onu bağlar mı,hiç bir işte dikiş tutturamıyor,başından bir evlilik geçmiş zaten önceden düşünün ya eşimin kısmetini nasıl açarız allah aşkına bir dua bir yöntem söyleyin ((
Ben anlamıyorum bu mantığı iki duayla ne olacakmışmışmış..
Aşağılamak bunun adı başka bişey değil...
İnançlarımızla dalga geçemezsiniz...
İstersem -haşa- beni ulu mahitu korusun derim istersem öküze taparım inanmayın böyle şeylere deme hakkını vermez sizlere... İstediğime inanırım..
İstersen en iyi vasıflara sahip ol bol paran olsun
Allah ol demedikçe hiçbirşey olamazsın..
İnşallah eşinin işleri açılır bol bol dua et canım sadaka ver 1 TL 2 TL de olsa..
Rızkı veren Allah'tır bunu da hiç unutma..
Önce istişare sonra istihare sözü de inancımıza aittir. Nedense kimse bilmez.
onu da biliriz de
zaten olay belli ki istişare edilmiş
adamın çoluğu çocuğu var istişare etmmiş ki işini bırakıp yeni bir işe girmiş
eşi nasıl razı olacaktı yoksa.. adamcağız risk almış bu işe girmiş...
ben de diyorum eşime işi bırak iş kuralım nasibimiz varsa zaten o işten ekmek yeriz yoksa nasıl yiyeceğiz...???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?