• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kısmetini nasıl açarım kızlar yardım edin

valla adak falan degilde
tek düsündürücü gelen bana
isi varken neden bilmedigi baska bir ise atiliyor risk aliyor
zaten durumunuz malum
düzgün para kazanabilecegi ve aylik kesin net geliri olan bir ise girmeli
ve basiniz agrimamali
evli cocuklu ve durumu olmayan insanalarin böyle ani is degisiklikleri yada bilmedikleri islere girismelerini yanlis buluyorum
sansiniz bol olsun

ya...ben 1 ay önce adak olarak tavuk adayacağım demiştim...ama bilmiyordum kurbanlık olamadığını ...ee bn şimdi napıcam...?

ya...ben 1 ay önce adak olarak tavuk adayacağım demiştim...ama bilmiyordum kurbanlık olamadığını ...ee bn şimdi napıcam...?

canım olsun niyetin tabiki önemli bilmiyordun.
o yüzden kurban kesecek gücün yoksa fakir bulup ihtiyacını karşıla mesela 10günlük yiyecek parası verebilirsin.yada gücün nasıl yeterse.

Adak vs. olabilir tabiki ama eşiniz kimsenin hatta arkası sağlam olanların bile iki kere düşündüğü bir iş değişikliğine gitmiş. Sorumluluğu olan insanlar bu kadar cesur olmamalılar diye düşünüyorum. Diploması bile yokken nasıl güvenebilmiş duruma anlamıyorum. Benim eşim de alanını değiştirmek istiyor, bilmediği birşey de değil çok iyi biliyor. Ama sonuçta risk işte. Yeni şeylere atılmak kötü birşey değildir ama hani kenarda üç kuruş biriktirirsin iş rayına oturana kadar idare etsin. O zaman tamam. Ama böyle, iş sadece adak değilmiş gibi...

Ama sıkıntısı bizim oluyor canım of bir sınav ama nasıl bir sınav bilemedim küçücük yavrumuz var daha 2yaşına yeni basıcak şu düzenimiz bir otursa işimiz gücümüz bir yoluna girse Allahım yardım et..

Yapacağı veya yapmaya başladığı işi öğrenebilirmiyiz belki bu konuda bir fikir söyleriz.

böyle adaklarla filan iş başarısı gelmez ülkede ciddi ekonomik kriz var o kadar insan işini kaybediyor borçlarla uğraşıyor onlara bir şey yok ama sen bir koyun kestin diye eşinin işleri açılacak. inanmayın böyle şeylere eşin başarılı olacaksa işini geliştirmenin yollarını arasın yurtdışındaki sistemleri araştırsın ancak böyle gelişir iş.

B]merhaba hanımlar,sizinle dertleşmek istedim biraz.Benim eşim çok büyük bir karar alıp kendi işini,kendi işini derken bildiği işi bırakıp farklı bir işe girdi.Benim akrabam büyük bir güvenlik firmasında yetkili,eşim de satışın da çalışmaya başladı.Normal de lise mezunu olması gerekir en az fakat eşim orta terk ama tanıdık olunca denemek istediler,liseyide dışarıdan bitirecek böylece geliştirebilecek kendini ve ehliyeti de var benzer daha iyi şartlarda işlerde çalışabileceğini düşündük.Gel gelelim iki hafta oldu tırmanıyoruz satış yok,eşim gerçekten çok çabalıyor tam yaklaşıyor vaz geçiyorlar:(Bu arada faturalar geldi,kredi kartları yüklü ödemeleri geldi.Satış yapamazsa halimiz harap.Ne yapıcağımızı şaşırdık,ailesine gitti yine daha fazla ağlayıp gönderdiler en azından bir tane siz alın dedi yok yine faydaları...Kenarda çocuğum için ayırdığım 3,5 kuruşum var bankada onada ne olursa olsun dokunmak istemiyorum çünkü zora geldikçe eldekilerden olduk ne benim,ne çocuğumun altını bir şeyi kalmadı..Bana bir akıl verin kızlar ya ne yapıcağımı şaşırdım eşime destek olmak istiyorum geliştirmek istiyor kendini öte yandan ise geçim sıkıntısı,ben çalışamıyorum oğluma kimse bakmıyor offf bir akıl bir yöntem söyleyin kızlar,eşime ailesi askere gitmeden önce kurban adamış 15 sene olmuş neredeyse kesmediler buda onu bağlar mı,hiç bir işte dikiş tutturamıyor,başından bir evlilik geçmiş zaten önceden düşünün ya eşimin kısmetini nasıl açarız allah aşkına bir dua bir yöntem söyleyin:(((

Güvenlik sistemleri satisinda mi başladı eşiniz? O isse eğer gerçekten satış çok zor ama imkansız değil. Sadece çok araştırması ve kendini geliştirmesi gerekiyor. İnşallah başarır sektör hakkındabilgim var bende bir dönem çalıştım.

Adak konusuna gelince adak adandiysa yerine getirilmesi gerekir aksi halde allah korusun farklı olaylarda gelebilir eşinizin başına hemen kesin derim. Durumum musait değil diyorsanız biz bir yardım kuruluşu aracılığıyla kestirdik. Hem daha uygun hemde kesimle falan ugrasmiyorsunuz.

Mokokocum öncelikle adak olayı tabiki gerçekleştirilmeli ama bence sen bu fikre saplanıp kalma , eşinin vasıfları çok iyi bir iş bulmasına engel teşkil edebilir ve bahsettiğin kadarıyla şu an seçtiği sektörde pekte başarılı olamamış bence hemen o işi bıraksın daha önce hangi sektörde çalışıyorsa ona dönsün. Gönül isterki herkes kendini geliştirsin hayal ettiği mesleği yapsın ancak sizin çocuğunuz var eşiniz daha gerçekçi davranmalı , olmuyorsa bu işi bırakmalı.Birde ben şuna karşıyım çoğumuzun yaptığı birşey bir şeye takılıp hayatımızdaki olumsuzlukları hep o şeye yoruyoruz, sen adak konusunda bunu yapıyorsun. Adağı sen adamamışsın eşin de adamamış ve gerçekleştiremedin diye rızkının azalacağını düşünme , olumsuz düşünceler olumsuz sonuçlar doğurur. Rabbim kulunu zora sokmaz vakıa sizin bu adağı yapacak maddi gücünüz yokmuş.Allah yardımcınız olsun.

niyet edip VAKIA SURESİ ni oku... ama bol bol oku...

inan bana eşinin kısmeti sen ne kadar çok bu sureyi okursan o kadara çok açılacak.

Ne kadar kolay söylüyorsunuz anlamıyorum.ne yani işsiz dolaşanlar işlerini kaybedenler borç içinde yüzenler 2 sure okumadığı için bu haldeler öylemi?

Bence siz o 2 süre diye çok basite indirgiyorsunuz olayı :31:
İnanmakla alakalı bence tamamen bazı insanlar çok çalıştım başardım der ona inanır bazı insanlar Allahım dualarımı kabul etti der ona inanır görüş meselesidir :34:

Ne kadar kolay söylüyorsunuz anlamıyorum.ne yani işsiz dolaşanlar işlerini kaybedenler borç içinde yüzenler 2 sure okumadığı için bu haldeler öylemi?
Sizde insanlarin inancini 2 sure okumaklami oluyo demeye getirerek ne kolay asagilayorsunuz

B]merhaba hanımlar,sizinle dertleşmek istedim biraz.Benim eşim çok büyük bir karar alıp kendi işini,kendi işini derken bildiği işi bırakıp farklı bir işe girdi.Benim akrabam büyük bir güvenlik firmasında yetkili,eşim de satışın da çalışmaya başladı.Normal de lise mezunu olması gerekir en az fakat eşim orta terk ama tanıdık olunca denemek istediler,liseyide dışarıdan bitirecek böylece geliştirebilecek kendini ve ehliyeti de var benzer daha iyi şartlarda işlerde çalışabileceğini düşündük.Gel gelelim iki hafta oldu tırmanıyoruz satış yok,eşim gerçekten çok çabalıyor tam yaklaşıyor vaz geçiyorlar:(Bu arada faturalar geldi,kredi kartları yüklü ödemeleri geldi.Satış yapamazsa halimiz harap.Ne yapıcağımızı şaşırdık,ailesine gitti yine daha fazla ağlayıp gönderdiler en azından bir tane siz alın dedi yok yine faydaları...Kenarda çocuğum için ayırdığım 3,5 kuruşum var bankada onada ne olursa olsun dokunmak istemiyorum çünkü zora geldikçe eldekilerden olduk ne benim,ne çocuğumun altını bir şeyi kalmadı..Bana bir akıl verin kızlar ya ne yapıcağımı şaşırdım eşime destek olmak istiyorum geliştirmek istiyor kendini öte yandan ise geçim sıkıntısı,ben çalışamıyorum oğluma kimse bakmıyor offf bir akıl bir yöntem söyleyin kızlar,eşime ailesi askere gitmeden önce kurban adamış 15 sene olmuş neredeyse kesmediler buda onu bağlar mı,hiç bir işte dikiş tutturamıyor,başından bir evlilik geçmiş zaten önceden düşünün ya eşimin kısmetini nasıl açarız allah aşkına bir dua bir yöntem söyleyin:(((

allah yardımcın olsun canım fetih suresi böyle zor zamanlarda okunur. her gün fetih suresi oku....

Adaklarmış, dualar okumakmış falan.. Bunlar tabi insanın içini rahatlatacak en güzel şeyler..

Ama böyle bir durumda işi inanışlarla değil, mantıkla çözmek lazım.
Öncelikle eşin biraz yanlış bir zamanda riskli bir adım atmış. Hem geçim sıkıntısı, hem birikmiş yok, hem de piyasa yeterince araştırılmadan pek akla yatkın değil..
Eşinin sabit gelire ihtiyacı var en azından bir süre durumlar toparlanana kadar. İş kurmak büyük cesaret, köşede iyi para olmadan bu rekabet ortamında yapılacak iş değil.. Eskidenmiş o iki kuruş parayla ticarete atılıp zengin olmak.. Şimdi mümkün değil maalesef..

Siz çalışabilir misiniz? Eşinizin işleri oturana kadar sizin yardımcı olmanız dışında yapılacak bir şey yok.. kısmetlerle, dualarla para gelmiyor..

Bu tarz işlerde de işin oturması, satışların başlaması, cebe iyi para girmesi biraz zaman alır..

Ben anlamıyorum bu mantığı iki duayla ne olacakmışmışmış..
Aşağılamak bunun adı başka bişey değil...
İnançlarımızla dalga geçemezsiniz...

İstersem -haşa- beni ulu mahitu korusun derim istersem öküze taparım inanmayın böyle şeylere deme hakkını vermez sizlere... İstediğime inanırım..

İstersen en iyi vasıflara sahip ol bol paran olsun
Allah ol demedikçe hiçbirşey olamazsın..
İnşallah eşinin işleri açılır bol bol dua et canım sadaka ver 1 TL 2 TL de olsa..
Rızkı veren Allah'tır bunu da hiç unutma..

Ben anlamıyorum bu mantığı iki duayla ne olacakmışmışmış..
Aşağılamak bunun adı başka bişey değil...
İnançlarımızla dalga geçemezsiniz...

İstersem -haşa- beni ulu mahitu korusun derim istersem öküze taparım inanmayın böyle şeylere deme hakkını vermez sizlere... İstediğime inanırım..

İstersen en iyi vasıflara sahip ol bol paran olsun
Allah ol demedikçe hiçbirşey olamazsın..
İnşallah eşinin işleri açılır bol bol dua et canım sadaka ver 1 TL 2 TL de olsa..
Rızkı veren Allah'tır bunu da hiç unutma..

Önce istişare sonra istihare sözü de inancımıza aittir. Nedense kimse bilmez.

Önce istişare sonra istihare sözü de inancımıza aittir. Nedense kimse bilmez.

onu da biliriz de
zaten olay belli ki istişare edilmiş
adamın çoluğu çocuğu var istişare etmmiş ki işini bırakıp yeni bir işe girmiş
eşi nasıl razı olacaktı yoksa.. adamcağız risk almış bu işe girmiş...
ben de diyorum eşime işi bırak iş kuralım nasibimiz varsa zaten o işten ekmek yeriz yoksa nasıl yiyeceğiz...???

onu da biliriz de
zaten olay belli ki istişare edilmiş
adamın çoluğu çocuğu var istişare etmmiş ki işini bırakıp yeni bir işe girmiş
eşi nasıl razı olacaktı yoksa.. adamcağız risk almış bu işe girmiş...
ben de diyorum eşime işi bırak iş kuralım nasibimiz varsa zaten o işten ekmek yeriz yoksa nasıl yiyeceğiz...???

İnsanlara "ben alan değiştiricem ama bu konuda hiç bir bilgim yok" dediğinde "tabi ki bilmediğin bir alana başlayarak kendini riske atabilirsin nolucak ki diplomanın olmaması bile önemli değil" diyen topluluğu cidden merak ettim. :1:

Back