Eşimin kilo takıntısı psikolojimi bozuyor.

Kendi için yapsın tamam da gün içinde arayıp lokmami sayan adam da kocam olmasın.

O şekilde kilo sayması varsa, bir zahmet öyle bir takıntılı manyakla evlenmesin. Bunun sevgililik dönemi var, nişanı var, kim bilir kaç zamandır evliliği var, bu adamın bu hali bir anda ortaya çıkmamıştır, adamın bu halini bilip evlenip, onca zaman sonra şikayet etmesi saçma konu sahibinin.

Asla-lütfen diyaloğunuzu avamlaştırmayın.Özsaygınızı koruyun kendinize

Ben dönem dönem 36 beden olmuşumdur. 38 benim idealim gibi. Yani 8-9 kilo vermek istiyorum 60 61 kilo iyi seviyordum. Ama belli bir yaştan sonra doğruymuş kilo vermek çok zor 3 ay spora gittim hiç kilo veremedim şaka gibi yani. Aç mı kalayım napayım kafayı yicem

Evet dimi kendine saygısı olan kadın erkekler arada saçmalar deyip üstünü örtmeli. Adam da arkadaşlarıyla nasıl olsa kimse olayın farkında değil diye o kız güzel bu seksi diye sallasın dursun.

Ya sen çat çat söyle eşinin yüzüne ortada saygı maygı yok eşin tarafından aşılmış zaten, azıcık çirkefleş.

kusura bakma da, böyle takıntılı adamla toplu şekilde uğraşıp, üstüne hala evli kalıyorsan sende pek normal değilsindir.

Sana karışıyor, kardeşine karışıyor. Bu adam altından yapılmış muhteşem biri değilse ne diye katlanıyorsun buna? Bunun sevgililiği var, nişanı var, onca zamanlık evliliği var. Takıntılı adammış bu.

Aklı başında biri bu adamı 2-3 ay anca çeker. Ya sen adamın yaptıklarını abartıyorsundur ya da seninde takıntın vardır. Adamın yaptığı psikolojik şiddet.

Bence de. Ama bu adam her türlü aldatir. İsterse 40 kilo olsun.

Evet dimi kendine saygısı olan kadın erkekler arada saçmalar deyip üstünü örtmeli. Adam da arkadaşlarıyla nasıl olsa kimse olayın farkında değil diye o kız güzel bu seksi diye sallasın dursun.
Sallamak başka yapmak başka hanımefendi.Dostlar alış verişte görsün misali boş poşet taşımaktan farkı yok adamın yaptığı şeyin.. Aslinda kendini ispat çabası kendine güven duymadığını gösterir de bunlar bayağı detaylı size nasıl izah edilir bilemedim

Ne güzel kadının kocası arkadaşlarına boş poşet mantığı evli olduğu kadına saygısını hiçe sayarak başkalarına mesaj atsın o kızı şöyle beğendim böyle diye arkadaşlarına ağzının suyu aka aka yazsın. Konu sahibi de öz saygımı korumalıyım diye tatlı tatlı surat assın duymamazlıktan gelsin.
Bu kadın kocasının kendini ispatlama çabasını çekmek zorunda mı?
Bana çok güzel izah edilir ama akla mantığa sığan şeyler izah edilir

Ben de buna katılıyorum teyzem; eşin bile olsa aranda mesafe olacak o saygıyı korumalısın demişti. Söylersem asıl onu rahatlatırım gibi geldi. Ben duygularımı hemen belli ediyorum sadece sorun orda. Kilo konusunda ben de takıntılıyım aslında veremediğim için ve nedense hakkımda konusulanlar hep önüme cıkıyor bir kere de ablam doğumdan sonra kilosunu dert edinirken eşine mesaj atmış telefonu da bendeyken mesaj geliyor adımı görünce dikkatimi çekiyor; "ne alakası var aşkım "xxxe" (adımı yazmış) bak senden kilolu cok kötü gözüküyor" vs. yazmış bunu da okumuş oluyorum kimseye diyemedim ama çok ağlamıştım iyice travma oldu bende

Anlıyorum sizi bende bir dönem sigarayı bıraktığımda kilo almıştım ve çok zor vermiştim.Vücudum resmen inatlaşmıştı benimle.Yine de direnmiştim hatta o halimi herkes daha çok beğenirken direnmiştim.Vücut bir süre belli bir kiloda direnç gösteriyor o noktada sabırlı olmak lazım.stres sizi olumsuz tetikler nasılsa verebilirim diye bakın.Gözünüzde büyütmezseniz halloluyor.Bir de ben şöyle düşünüyordum belki sizde de faydası olur sevdiğim yemeklere bakıp yersem 15 dakika zevk alacağım ama bütün gün vicdan azabı çekeceğim değer mi?derdim o motive ederdi.

Şu mesajı okuduktan sonra konu sahibi sana bir şey diyemiyorum ve konudan uzaklaşıyorum.
Çünkü ben bana saygısızlık yapan adama çok saygılı olmalıyım hanımefendi olmalıyım kafasında değilim ne diyeyim.

Çok kırıcı gerçekten.. En yakınlarımız bile bizden bir basamak yukarıda olunca kendini göklere çıktım sanabiliyor.Başkasının eksiğinden teselli bulan insan çok maalesef

Ben sizin yazdıklarınızı da okudum belki farklı birine ben de bu yorumları yapardım bekara koca boşamak kolaydır derler o söz geldi aklıma :) hepimiz farklı bireyleriz farklı fikirler elbette olacak ama bazen doğru yada yanlış yoktur . Herkesin yorumundan bir şeyler çıkarmaya çalışıyorum.

Saygısızlık yapanla alakalıdır hanımefendi yapılanla değil.. konudan bencede uzaklaşmalısınız çünkü burda insanlara eli belinde mahalle arası teyze edasıyla yorumlar yapıp gaza getirip evliliğinden eşinden yuvasından soğutmaktan tiksindirmekten öteye gitmiyorsunuz.Bizler hemcinsiz aynı taraftayız birbirimize destek olmak için buradayız.Bunu da hatırlamanızda fayda görüyorum

Adam başka bir adama yanımdaki kıza bak yeaaa şeklinde bir mesaj atmış, bundan daha aşağı nasıl geçilir ki

Mesajı attıgı kişi de aynı ucakta bu arada o detayı yazmadım aslında önemli, orda olmadıgı halde yazsaydı yani çok mu onemli de bu mesajı attın diye düşünürdüm suan tam bir boş muhabbet diye düşündüm. Bu arkadası da hiç güvenilir biri değil malesef eşiyle iyi muhabbetleri yok körle yatan şaşı kalkar demişler doğruymuş ve guvenim kırıldı gerçekten aslnda bi gün bunu söylersem konuya burdan girebilirm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…