- 23 Eylül 2023
- 3.370
- 20.892
-
- Konu Sahibi perdeninardindakiler
Kendi için yapsın tamam da gün içinde arayıp lokmami sayan adam da kocam olmasın.
Asla-lütfen diyaloğunuzu avamlaştırmayın.Özsaygınızı koruyun kendinizeKilo konusunda takıntılısın farkında mısın dediğimde biz ailecek böyleyiz kilo sevmeyiz diyor. Çok üzüldüm şuan düşününce bilmiyorum sevglyken 1 yıl ayrı oldugumuz dönem arkadaşları sürekli birilerini ayarlamaya calıstıgı halde bu görüşmemiş kendi anlatmadı. Kendi anlatsa tam tersi gibi anlatır. bu konustugu arkadasını hiç sevmyorum zaten birisi yazmış ya erkekler birbirini gazlamayı sever diye tam öyle biri , peki sizce bu mesajı okudugmu söylemeli miyim
Ben dönem dönem 36 beden olmuşumdur. 38 benim idealim gibi. Yani 8-9 kilo vermek istiyorum 60 61 kilo iyi seviyordum. Ama belli bir yaştan sonra doğruymuş kilo vermek çok zor 3 ay spora gittim hiç kilo veremedim şaka gibi yani. Aç mı kalayım napayım kafayı yicemKilo konusunda aşırı takıntılı hem kendisine hem çevresine diye bahsedilmiş.Bir şey demesine gerek yok ki o hali bile gerici… Benim kilo fazlam yok hiç olmadı.. Eşim beni bir kaç kilo alınca daha güzel bulduğunu söyler ama kendimi 36 beden seviyorum bende hep bunu söylerim.Daha da gündeme getirmez getiremez ne enerji olarak ne de sözlü olarak.Danışan kişiye aslinda şunu demeye çalıştım;siz kendinizi merkeze koymazsanız kimse koymaz…Önce siz be seviyorsunuz ona odaklanmak lazım
Asla ve kat-a yapmayın bunu.. daha fazlasına zemin hazırlarsınız diyaloğunuzu laçkalaştırırsınız avamlaşırsınız… Kendine saygısı olan bir kadına ben yakıştıramam şahsen… Erkekler böyle kendi aralarında saçmalar onu da erkeklikten sayar saçma ama öyle..
Ben onu örnek olarak verdim sürekli böyle. Kardeşimin yediğine bile karışıyor mesela arayıp kontrol ediyor gün içinde ne yediğimi soruyor kafayı bozmuş durumda
Buna gelecek olursam 3 ayda bir kan veriyorum zaten ilaç vermedi doktor bazı besinler var onları yeme diyor byulgur mercimek kuru fasulye vb bunları da tamamen cıkaramıyor insan yani sağlıklı görünen yemek bana iyi gelmeyebiliyor. 3 ay spora gittim mesela 1 kilo vermez mi insan. Ama siz duygusal yemeye inanmadığınıza göre farklı pencerelerden bakıyoruz..
Bence de. Ama bu adam her türlü aldatir. İsterse 40 kilo olsun.O şekilde kilo sayması varsa, bir zahmet öyle bir takıntılı manyakla evlenmesin. Bunun sevgililik dönemi var, nişanı var, kim bilir kaç zamandır evliliği var, bu adamın bu hali bir anda ortaya çıkmamıştır, adamın bu halini bilip evlenip, onca zaman sonra şikayet etmesi saçma konu sahibinin.
Sallamak başka yapmak başka hanımefendi.Dostlar alış verişte görsün misali boş poşet taşımaktan farkı yok adamın yaptığı şeyin.. Aslinda kendini ispat çabası kendine güven duymadığını gösterir de bunlar bayağı detaylı size nasıl izah edilir bilemedimEvet dimi kendine saygısı olan kadın erkekler arada saçmalar deyip üstünü örtmeli. Adam da arkadaşlarıyla nasıl olsa kimse olayın farkında değil diye o kız güzel bu seksi diye sallasın dursun.
Sallamak başka yapmak başka hanımefendi.Dostlar alış verişte görsün misali boş poşet taşımaktan farkı yok adamın yaptığı şeyin.. Aslinda kendini ispat çabası kendine güven duymadığını gösterir de bunlar bayağı detaylı size nasıl izah edilir bilemedim
Ben de buna katılıyorum teyzem; eşin bile olsa aranda mesafe olacak o saygıyı korumalısın demişti. Söylersem asıl onu rahatlatırım gibi geldi. Ben duygularımı hemen belli ediyorum sadece sorun orda. Kilo konusunda ben de takıntılıyım aslında veremediğim için ve nedense hakkımda konusulanlar hep önüme cıkıyor bir kere de ablam doğumdan sonra kilosunu dert edinirken eşine mesaj atmış telefonu da bendeyken mesaj geliyor adımı görünce dikkatimi çekiyor; "ne alakası var aşkım "xxxe" (adımı yazmış) bak senden kilolu cok kötü gözüküyor" vs. yazmış bunu da okumuş oluyorum kimseye diyemedim ama çok ağlamıştım iyice travma oldu bendeAsla ve kat-a yapmayın bunu.. daha fazlasına zemin hazırlarsınız diyaloğunuzu laçkalaştırırsınız avamlaşırsınız… Kendine saygısı olan bir kadına ben yakıştıramam şahsen… Erkekler böyle kendi aralarında saçmalar onu da erkeklikten sayar saçma ama öyle..
Anlıyorum sizi bende bir dönem sigarayı bıraktığımda kilo almıştım ve çok zor vermiştim.Vücudum resmen inatlaşmıştı benimle.Yine de direnmiştim hatta o halimi herkes daha çok beğenirken direnmiştim.Vücut bir süre belli bir kiloda direnç gösteriyor o noktada sabırlı olmak lazım.stres sizi olumsuz tetikler nasılsa verebilirim diye bakın.Gözünüzde büyütmezseniz halloluyor.Bir de ben şöyle düşünüyordum belki sizde de faydası olur sevdiğim yemeklere bakıp yersem 15 dakika zevk alacağım ama bütün gün vicdan azabı çekeceğim değer mi?derdim o motive ederdi.Ben dönem dönem 36 beden olmuşumdur. 38 benim idealim gibi. Yani 8-9 kilo vermek istiyorum 60 61 kilo iyi seviyordum. Ama belli bir yaştan sonra doğruymuş kilo vermek çok zor 3 ay spora gittim hiç kilo veremedim şaka gibi yani. Aç mı kalayım napayım kafayı yicem
Ben de buna katılıyorum teyzem; eşin bile olsa aranda mesafe olacak o saygıyı korumalısın demişti. Söylersem asıl onu rahatlatırım gibi geldi. Ben duygularımı hemen belli ediyorum sadece sorun orda. Kilo konusunda ben de takıntılıyım aslında veremediğim için ve nedense hakkımda konusulanlar hep önüme cıkıyor bir kere de ablam doğumdan sonra kilosunu dert edinirken eşine mesaj atmış telefonu da bendeyken mesaj geliyor adımı görünce dikkatimi çekiyor; "ne alakası var aşkım "xxxe" (adımı yazmış) bak senden kilolu cok kötü gözüküyor" vs. yazmış bunu da okumuş oluyorum kimseye diyemedim ama çok ağlamıştım iyice travma oldu bende
Boşanma protokolü ile yanına bir cips büyük bardak kola esliginde gidiyorsun. Aldatma meyilli pisliği bırakıyorsun.
Çok kırıcı gerçekten.. En yakınlarımız bile bizden bir basamak yukarıda olunca kendini göklere çıktım sanabiliyor.Başkasının eksiğinden teselli bulan insan çok maalesefBen de buna katılıyorum teyzem; eşin bile olsa aranda mesafe olacak o saygıyı korumalısın demişti. Söylersem asıl onu rahatlatırım gibi geldi. Ben duygularımı hemen belli ediyorum sadece sorun orda. Kilo konusunda ben de takıntılıyım aslında veremediğim için ve nedense hakkımda konusulanlar hep önüme cıkıyor bir kere de ablam doğumdan sonra kilosunu dert edinirken eşine mesaj atmış telefonu da bendeyken mesaj geliyor adımı görünce dikkatimi çekiyor; "ne alakası var aşkım "xxxe" (adımı yazmış) bak senden kilolu cok kötü gözüküyor" vs. yazmış bunu da okumuş oluyorum kimseye diyemedim ama çok ağlamıştım iyice travma oldu bende
Kesinlikle öyle bir şey yapmayın diyaloğunuzu avamlaştırmayın..
Şu mesajı okuduktan sonra konu sahibi sana bir şey diyemiyorum ve konudan uzaklaşıyorum.
Çünkü ben bana saygısızlık yapan adama çok saygılı olmalıyım hanımefendi olmalıyım kafasında değilim ne diyeyim.
Saygısızlık yapanla alakalıdır hanımefendi yapılanla değil.. konudan bencede uzaklaşmalısınız çünkü burda insanlara eli belinde mahalle arası teyze edasıyla yorumlar yapıp gaza getirip evliliğinden eşinden yuvasından soğutmaktan tiksindirmekten öteye gitmiyorsunuz.Bizler hemcinsiz aynı taraftayız birbirimize destek olmak için buradayız.Bunu da hatırlamanızda fayda görüyorumŞu mesajı okuduktan sonra konu sahibi sana bir şey diyemiyorum ve konudan uzaklaşıyorum.
Çünkü ben bana saygısızlık yapan adama çok saygılı olmalıyım hanımefendi olmalıyım kafasında değilim ne diyeyim.
Adam başka bir adama yanımdaki kıza bak yeaaa şeklinde bir mesaj atmış, bundan daha aşağı nasıl geçilir ki