Eşimin hakaret ve küfürleri

bu çok zor bir durum ciddiyet derken yani ona aslında o kadar da bağlı olmadığınızı bu durum devam ederse seni kaybedeceğini göstermelisin ona yani vazgeçilmez görmemeli kendini hakaret ömür boyu çekilmez çünkü
banlandığım için ayrıntıları yazamadım aslında.
Kavganın hemen ertesi günü eşim konuştu benimle, yine iş stresinin arkasına sığınarak bir sürü bahaneler dizdi arka arkaya.
Çetrefilli bi konuşma yaptım, "konuştukların canımı yakıyor" dedi, susalım bi daha da böyle bişey yaşamayalım dedi.
Hala mesafeliyim ama bu kadar aynı evin içinde fazlası olmuyor zaten.
Gösterdiğim sabıra gerçekten ben de şaşırıyorum :)

banlandığım için ayrıntıları yazamadım aslında.
Kavganın hemen ertesi günü eşim konuştu benimle, yine iş stresinin arkasına sığınarak bir sürü bahaneler dizdi arka arkaya.
Çetrefilli bi konuşma yaptım, "konuştukların canımı yakıyor" dedi, susalım bi daha da böyle bişey yaşamayalım dedi.
Hala mesafeliyim ama bu kadar aynı evin içinde fazlası olmuyor zaten.
Gösterdiğim sabıra gerçekten ben de şaşırıyorum :)
inşallah bir daha tekrarlamaz canım sonuçta ortada çocuklar da var bunun bilincine varması gerek umarım hatasının boyutunu anlamıştır cidden takdire şayan bu kadar sabır

Scrolllock kaç yaşındaydın,
Eşin 2.çocukda olunca kendini iyice garanti altına aldığını sanıyor.
Elbet her gecenin bir sabahı var, hep böyle çekmeyeceksin.
Sabırlısın biliyorum ama akışına bırak en azından çocuğun doğana kadar
Çocuğum doğana kadar bişey yapamıyorum zaten brave, el kol bağlandı en fazla surat trip..
28 yaşımdayım, ve 2. çocuktan sonra "artık benim için garantisin" diye düşündüğünün gerçekten farkındayım.
Ama öyle bişey tabiki yok, böyle devam ederse neler yaşayabileceğini biliyor artık.
"Yok canım yapamaz, bize kıyamaz" diye düşünüyordur en fazla kendini kandırıyordur yani.

Çocuğum doğana kadar bişey yapamıyorum zaten brave, el kol bağlandı en fazla surat trip..
28 yaşımdayım, ve 2. çocuktan sonra "artık benim için garantisin" diye düşündüğünün gerçekten farkındayım.
Ama öyle bişey tabiki yok, böyle devam ederse neler yaşayabileceğini biliyor artık.
"Yok canım yapamaz, bize kıyamaz" diye düşünüyordur en fazla kendini kandırıyordur yani.

daha öncede ayrılma noktasına geldiniz sanırım
bu şekilde dedigin gibi kendisini bırakamayacagını düşünüyor
ama bunu ona göster hareketlerinle tavrınla belli et
çalışan bi annesin
kendi ayaklarının üstünde durabiliyorsun

Yaşadığınız sıkıntının eski mevzularla alakası var mı?
Eşinin geçmiş borçları ile ilgili durumunuzu düzelttiniz mi?

Nasıl yaparsınız bilmem ama o küfürlerin karşılığını vermek demek yeni küfürler hakaretler yemeye yol açar. Bu durumda susmanız ve kızdığınızı kırıldığınızı daha uygun bir zamanda konuşmanız daha iyi olacaktır.
Ve hatta ciddi şekilde tehdit edin.
Çocuğunuzun yanında susmanız çok guzel bir hareket, ancak biliyorsunuz ki bir gün sizde patlayabilirsiniz ve o çocukta olabilecek yıkımı tamir edilmeyebilir. Ve yine şuanda doğmayan bebeğinizde çok etkileniyor.
Siz öfke kontrolü sağlamalısınız kendinizde. Sizin öfkeniz eşinizi daha da tahammul edilmez hale getirebilir.
İzne ayrılma durumunuz yok mu ?
Normalde öfke kontrolü sorunu olan bi insan değilim 1sen ama hamileliğin verdiği bi iç daralması heralde.hayatımın normal seyrinde de agresif bi insan oldum bir süredir.dedim ya en ufak bişeyde sesim yükselebiliyor, kendimi ifade etme çabasıyla ağzımdan ne çıktığının farkına varamayabiliyorum.Ama bunun için eşim de dahil insanlardan anlayış beklediğim dile gertiriyorum, geçici bir süreç olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Şuan için zor bi hayatım var, hamilelik, iş hayatı, bir yaşındaki bebeğin bakımı, maddi sıkıntılar, ev sorumlulukları... bi de üstüne eş ile yaşanan sorunlar eklenince içinden çıkamıyorum.
Aslında izne ayrılma şansım var ama çok borcum var ve doğuma kadar kapatabildiğimi kapatmak istiyorum kendimi bu şekilde daha iyi hissedicem.Eğer ikinci bebeğim sürpriz yapmasaydı tüm borcu üstlenip kapatıp gerekirse ondan sonra işi bırakmayı planlıyordum.Şuan için bu pek mümkün değil.

daha öncede ayrılma noktasına geldiniz sanırım
bu şekilde dedigin gibi kendisini bırakamayacagını düşünüyor
ama bunu ona göster hareketlerinle tavrınla belli et
çalışan bi annesin
kendi ayaklarının üstünde durabiliyorsun
Allah' a çok şükür bi mesleğim ve işim var çok şükür.(maaşım çok iyi olmasa da)
Bugün burdan çıksam rahatlıkla da iş bulabilirim, ayrılsam geçim konusunda hiç bir korkum yok.
Aslında eşim ne kadar gözü kara bi insan olduğumu çok iyi biliyor ama onun mantığı "sen ne yaparsan yap ben seni bırakmam".. yani bi gün atıyorum boşanma davası açsam bile ne yapar eder vazgeçiririm bizim ayrılık olurumuz yok diye düşünüyor.Onun bunca rahat tavrı burdan geliyor bence.Bana değil kendisine güveniyor, o gün gelirse eğer mutlaka beni kararımdan geri çevirebileceğini sanıyor.

Allah' a çok şükür bi mesleğim ve işim var çok şükür.(maaşım çok iyi olmasa da)
Bugün burdan çıksam rahatlıkla da iş bulabilirim, ayrılsam geçim konusunda hiç bir korkum yok.
Aslında eşim ne kadar gözü kara bi insan olduğumu çok iyi biliyor ama onun mantığı "sen ne yaparsan yap ben seni bırakmam".. yani bi gün atıyorum boşanma davası açsam bile ne yapar eder vazgeçiririm bizim ayrılık olurumuz yok diye düşünüyor.Onun bunca rahat tavrı burdan geliyor bence.Bana değil kendisine güveniyor, o gün gelirse eğer mutlaka beni kararımdan geri çevirebileceğini sanıyor.

daha önce ayrılıp barıştınız mı hiç

Normalde öfke kontrolü sorunu olan bi insan değilim 1sen ama hamileliğin verdiği bi iç daralması heralde.hayatımın normal seyrinde de agresif bi insan oldum bir süredir.dedim ya en ufak bişeyde sesim yükselebiliyor, kendimi ifade etme çabasıyla ağzımdan ne çıktığının farkına varamayabiliyorum.Ama bunun için eşim de dahil insanlardan anlayış beklediğim dile gertiriyorum, geçici bir süreç olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Şuan için zor bi hayatım var, hamilelik, iş hayatı, bir yaşındaki bebeğin bakımı, maddi sıkıntılar, ev sorumlulukları... bi de üstüne eş ile yaşanan sorunlar eklenince içinden çıkamıyorum.
Aslında izne ayrılma şansım var ama çok borcum var ve doğuma kadar kapatabildiğimi kapatmak istiyorum kendimi bu şekilde daha iyi hissedicem.Eğer ikinci bebeğim sürpriz yapmasaydı tüm borcu üstlenip kapatıp gerekirse ondan sonra işi bırakmayı planlıyordum.Şuan için bu pek mümkün değil.

Neden hep tüm borcu üstlenmeyi kendine görev ediniyorsun. Ben bunu merak ediyorum
Eşinin eski borçları, bilinçsizce yaptığı ataklardan doğan borçlar bunlar
Sen hep verici oluyum, hep halletmeye çalışıyım diye düşünüyorsun.
Ver ver nereye kadar. adamıda alıştırmışsın kusura bakmada canım

Bi de bu çıktı!
Yaklaşık 4 yıllık evliyim bi bebeğim var, hamileyim.
Şuan çalışıyorum,İş, hamilelik, bebek bakımı evin temizliği falan derken çok yoruluyorum ve gerginim son zamanlarda.Bu gerginliğimin fazlasıyla farkındayım ama kafamı dağıtabileceğim, gerginliğimi atabileceğim bi alternatifim yok.Dolayısıyla eşime de eskisi kadar yumuşak başlı davranamıyorum.En ufak bi konuda tepki verebiliyorum ya da sesimi yükseltebiliyorum.Sonrasında gergin olduğum için böyle davrandığımı, çalışmak ve hamileliğin biraz ağır geldiğini anlatıyorum, anladığını varsayıyorum.

Son 2 aydır tartışma anlarımızda eşimin kurduğu cümleler çok cürretkar.
Çok rahat hakaret ve küfür edebiliyor.İlk bi kaç defasında uyardım "arada bi saygı kaldı onu da yerlebir etmeye mi çalışıyorsun" diye.Sonra baktım kar etmiyor ben de hakaretlerine karşılık vermeye başladım.Tahmin edersiniz ki bu da bi çözüm olmadı.

En son dün akşam bebeğimi yıkarken bana yardım ediyordu, biraz üstünü ıslatmışım.
Aldı elimden duş başlığını sinirlendi ya çocuğun yüzüne yüzüne su püskürtüyor (çocuğum korkuyor)
Yapma güzelce yıka şu çocuğu korkuyor dedim.
Hay ben senin yapacağın işin .. koyiyim diye başladı.
Daha söylediği saniye akıyor gözümden yaş, içime içime işliyor anlatamam ne kadar kırıldığımı.
Ben karşılık verdim o altta kalmadı derken o aldı gitti çocuğu ben banyo yaptım.
Sinirimden kaç saat ağladım duşta hatırlamıyorum.

Baba evinde duyduğum en ağır küfür "eşşoğlueşşek" tir.
Bi kaç ay öncesine kadar bizim evliliğimizde de bu kadar ağırları sarfedilmiyordu.
Suskun, içine kapanık bi insan değilim, normal şartlarda o duştan çıkar ağzından çıkan lafları (dayak yeme pahasına) ona yediririm ama bebeğimin yanında sesimi yükseltemiyorum, onun gibi olamıyorum.

Çözüm boşanmak mı bilmiyorum.
bi kaç ay sonra ikinci bebeğim doğacak, nasıl yaparım ne yaparım işin içinden çıkamıyorum.
Ama böyle bir hayata katlanmakta, iki çocukla babaevine dönmekte işime gelmiyor açıkçası.

Dün gece sabahlara kadar yalvardım Allah'a hamileliğimi sonlandırması için, psikolojisi normal bi insan, huzurlu mutlu yuvası olan bi insan bunun için yakarıp göz yaşı döker mi?
O ne yaptı? geçti pc başına internette search..

gayet normal okuyordum taki şu cümleye kadar, bir de annesin ve karnında ki yavrun için ölmesini diliyorsun.
bana psikoloji demesin kimse, sen şuan elindeki evladına kıyabilirmiydin.
bak ne demişsin çocuk etkilenmesin diye 'sustum' ya karnında ki ?
o senin için bir 'hiç'mi Allah'a yalvarıyorsun alması için.
yazık, Allah böylelerine veriyor demekten bazen kendimi alamıyorum.
Allah ıslah etsin sizi.

Yaşadığınız sıkıntının eski mevzularla alakası var mı?
Eşinin geçmiş borçları ile ilgili durumunuzu düzelttiniz mi?
Bu son yaşadığımız kavganın eski durumla alakası yok ama hayır maalesef geçmişten gelen borçlarını henüz temizleyemedi.
Ben işe girip bi ucundan başlamıştım ama hamilelik sürprizi çıkınca ortaya en fazla bi kaç ay daha ödeme yapabilirim, sonrası yine ona kalacak.. yani ödenmeyecek :KK51:

daha önce ayrılıp barıştınız mı hiç
Daha önce ayrılmadık ama ayrılma aşamasına geldik.
Yine böyle bi kavgadan sonra toplanıp gitmiştim babaevine.
1Hafta boyunca hergün gelip en az 5 saat oturdu bi nevi baskı kurdu dönmem için.
Tehdit gibi değil ama o bir hafta içinde bi şekilde gönlümü almayı başardı.

gayet normal okuyordum taki şu cümleye kadar, bir de annesin ve karnında ki yavrun için ölmesini diliyorsun.
bana psikoloji demesin kimse, sen şuan elindeki evladına kıyabilirmiydin.
bak ne demişsin çocuk etkilenmesin diye 'sustum' ya karnında ki ?
o senin için bir 'hiç'mi Allah'a yalvarıyorsun alması için.
yazık, Allah böylelerine veriyor demekten bazen kendimi alamıyorum.
Allah ıslah etsin sizi.
amin canım cümlemizi.
Benden de size bi dua o zaman;
Rabbim sizi benim yaşadıklarımla sınamasın inşallah!

Bu son yaşadığımız kavganın eski durumla alakası yok ama hayır maalesef geçmişten gelen borçlarını henüz temizleyemedi.
Ben işe girip bi ucundan başlamıştım ama hamilelik sürprizi çıkınca ortaya en fazla bi kaç ay daha ödeme yapabilirim, sonrası yine ona kalacak.. yani ödenmeyecek :KK51:

Daha önce ayrılmadık ama ayrılma aşamasına geldik.
Yine böyle bi kavgadan sonra toplanıp gitmiştim babaevine.
1Hafta boyunca hergün gelip en az 5 saat oturdu bi nevi baskı kurdu dönmem için.
Tehdit gibi değil ama o bir hafta içinde bi şekilde gönlümü almayı başardı.

demekki ona güveniyor
gitse bile bana dayanamayıp dönüyor diye düşünüyor

Daha öncede yazdım size tekrar yazıcam siz bunları hak etmiyorsunuz .. Bu şrkikde devam ederse eşiniz ( borçlanmalar hakaret ve küfürler ) 10 çocuğunuzda olsa ayrılırsınız çünkü karekter yapınız bu adamı çekmeye müsait değil .. Sizin yerinizde başkası olsa 1000 kere boşanırdı .. Ama siz hep çocuklarınız için ( ilk dönemler1 çocuğunuz vardı onun için ) yuvanıza bir şans daha verdiniz .. Bence sizin bunca şeye rağmen ona şans vermenize kendisi bile şaşırıyordur inanın .. Ve bundan güç alarak canınızı fena yakıyor .. Umarım hem iş hayatında hemde özel hayatında düzelir yoksa siz en fazla 1 yıl sonra boşarsınız bu adamı .. Farkında değil ama ayağını denk alsa iyi olur .. Biz bile sizi eşinizden daha iyi tanıyoruz keşke o da biraz gerçekleri görse belki düzelticek kendini ama hiç sanmıyorum .. Sadece şunu söylemek isterimki bu zamanda böyle bir kadını bulduğu için çok şanslı daha fazla şansını zorlarsa sonuç malum

amin canım cümlemizi.
Benden de size bi dua o zaman;
Rabbim sizi benim yaşadıklarımla sınamasın inşallah!
kinayene ihtiyacım yok...
eşler arasında hepimiz sorun yaşayabiliriz, lakin bir annenin evladının ölümünü istemesi kadar korkunç birşey olamaz.
bu ne olursa olsun değişmez gözüm de...

Ben mi yanliş hatirliyorum bilmiyorum ama birsuru esinle ilgili sıkıntili konularin vardi diye hatirliyorum buna ragmen cocuk filan oluyor .. bunlar icin herhangi birsey yapmiyorsun ki devamı geliyor surekli ve gelmeye devam edecek sen boşanabilecek bir kadın degilsin gibi görünüyor burdan bakınca

şu an hamilesin tabi üzmek istemem ama eşinle baya bi işin var senin canım ya.
Allah kolaylıklar versin.

kinayene ihtiyacım yok...
eşler arasında hepimiz sorun yaşayabiliriz, lakin bir annenin evladının ölümünü istemesi kadar korkunç birşey olamaz.
bu ne olursa olsun değişmez gözüm de...
hay gözünüzü seveyim, düşünceleriniz gerçekten çok umrumdaydı..
Şuan beni benden aldını, çok iyi bi hayat dersi verdiniz.teşekkür ederim, çekilebilirsiniz.

Benim eşimde hamilelikte değişip doğumla zıvanadan çıkmıştı. Yani o ilk bir yıl boşanmadık ya bana helal olsun diyorum. Ama 1 yıl sonra topladı kendini eski haline döndü siz yine adamı yanlışlıkla ıslatmışsınız. Ben odadan çıkarken ışığı kapatır mısın lafına bile bağırıyor du. Ama oğlum çok zor bir çocukluk ve evle hiç ilgilenemiyordum. Özellikle ilk 6 ay oğlumu hep kucağımda taşıdım hep emzirdim hiç ayırmadım denebilir memeden. Arada 10 dk olsa ondada eşşeksıpasını dimdik kucağımda tutmam gerek falan.

Eşim çocuğa çok hazır mış gibi göründü ama değilmiş onu anladım. Resmen saçma bir karaktere dönüştü oğlum 3 buçuk yaşında şimdi herşey düzene girdi eşimde ikinci çocuk istiyor. Bende geçmişte yaptıklarını söyleyip birkere daha aynısını yaşamaktan korkuyorum. Birkere daha dayanabilirniyim bilmiyorum. Diyorum. Ama şimdi öyle değilim diyor. Iyi de o lohusa lık en ilgi görmem gereken zamandı benim. Dert olmayan bile dert oluyor insana o dönem.

Yani emin olduğunuz bir sevgisi varsa size karşı düzelir siz küfür hakaret konusunda uyarın. Zamanla düzelir Inşallah. Ikinci çocuğunuz oluyor birde. Yazık günah size hamile hamile insan üzülünce ağlayınca busefer çocuğum hissettimi diye üzülüyor

hay gözünüzü seveyim, düşünceleriniz gerçekten çok umrumdaydı..
Şuan beni benden aldını, çok iyi bi hayat dersi verdiniz.teşekkür ederim, çekilebilirsiniz.

haddini bil, sana nerede duracağımı sormayacağım.
senin gibi biriyle daha fazla muhattap olmak istemiyorum.

X