Eşimin hakaret ve küfürleri

yok güzelim evlilik gerekli.ama ilişki dönemini iyi geçirmelisin.çoğu bayanın ayakları yerden kesilir ve erkeği doğru tanıyamaz evlendikten sonrada o böyle biri değildi der.aslında o hep öyleydide sen göremedin malesef

evet, ilişkinin de bi bina gibi temeli sağlam olmalı ki en ufak sarsıntıda sallanmasın değil mi. bide kontrollü olabilmek gerekiyor sanırım, tartışma esnasında ağızdan çıkacak her lafa dikkat edebilmekte.ki buna da güçlü bir irade lazım.. irade sağlam olmadıkça sadece eş değil çevresinden kimseyle anlaşamaz ki insan.

ay ne bileyim insan ne gariban semtinde satılmayı bekleyen pahalı balık gibi beklemek istiyor ne de erken yaşta evlenip yaşayamadığı şeyler için hayıflanmayı..

Bi de bu çıktı!
Yaklaşık 4 yıllık evliyim bi bebeğim var, hamileyim.
Şuan çalışıyorum,İş, hamilelik, bebek bakımı evin temizliği falan derken çok yoruluyorum ve gerginim son zamanlarda.Bu gerginliğimin fazlasıyla farkındayım ama kafamı dağıtabileceğim, gerginliğimi atabileceğim bi alternatifim yok.Dolayısıyla eşime de eskisi kadar yumuşak başlı davranamıyorum.En ufak bi konuda tepki verebiliyorum ya da sesimi yükseltebiliyorum.Sonrasında gergin olduğum için böyle davrandığımı, çalışmak ve hamileliğin biraz ağır geldiğini anlatıyorum, anladığını varsayıyorum.

Son 2 aydır tartışma anlarımızda eşimin kurduğu cümleler çok cürretkar.
Çok rahat hakaret ve küfür edebiliyor.İlk bi kaç defasında uyardım "arada bi saygı kaldı onu da yerlebir etmeye mi çalışıyorsun" diye.Sonra baktım kar etmiyor ben de hakaretlerine karşılık vermeye başladım.Tahmin edersiniz ki bu da bi çözüm olmadı.

En son dün akşam bebeğimi yıkarken bana yardım ediyordu, biraz üstünü ıslatmışım.
Aldı elimden duş başlığını sinirlendi ya çocuğun yüzüne yüzüne su püskürtüyor (çocuğum korkuyor)
Yapma güzelce yıka şu çocuğu korkuyor dedim.
Hay ben senin yapacağın işin .. koyiyim diye başladı.
Daha söylediği saniye akıyor gözümden yaş, içime içime işliyor anlatamam ne kadar kırıldığımı.
Ben karşılık verdim o altta kalmadı derken o aldı gitti çocuğu ben banyo yaptım.
Sinirimden kaç saat ağladım duşta hatırlamıyorum.

Baba evinde duyduğum en ağır küfür "eşşoğlueşşek" tir.
Bi kaç ay öncesine kadar bizim evliliğimizde de bu kadar ağırları sarfedilmiyordu.
Suskun, içine kapanık bi insan değilim, normal şartlarda o duştan çıkar ağzından çıkan lafları (dayak yeme pahasına) ona yediririm ama bebeğimin yanında sesimi yükseltemiyorum, onun gibi olamıyorum.

Çözüm boşanmak mı bilmiyorum.
bi kaç ay sonra ikinci bebeğim doğacak, nasıl yaparım ne yaparım işin içinden çıkamıyorum.
Ama böyle bir hayata katlanmakta, iki çocukla babaevine dönmekte işime gelmiyor açıkçası.
Dün gece sabahlara kadar yalvardım Allah'a hamileliğimi sonlandırması için, psikolojisi normal bi insan, huzurlu mutlu yuvası olan bi insan bunun için yakarıp göz yaşı döker mi?
O ne yaptı? geçti pc başına internette search..
bugün küfür eden yarın başka saygısızlıklara başlar.çocuklarınızı mutlu bir ortamda büyütmeyi düşünün.eşinizle birlikte yada eşinizden ayrı.benim eşim bi olay anlatırken bile içinde geçen küfürleri kusura bakma bunu söylemeliyim dedikten sonra söyler.

Küfür eden bir eşin yetiştiği ortamda suç bulmalısınız,aile okul arkadaş çevresi vb. Lütfen siz de evlatlarınızı böyle bir ortamda büyütmeyin ki ağızları bozuk olmasın. Eşinizin bu saatten sonra düzeleceğini sanmıyorum,kolay kolay affedip göz yummayın diyebilirim sadece. En nefret ettiğiniz özelliğinin bu olduğunu,çocukların yanında ağzını açmamasını,gerekirse ayrılacağınızı söyleyin

Buda bir çeşit şiddet değil mi zaten??psikolojik şiddet..

TE="feyzaerdem, post: 39647895, member: 660470"]bugün küfür eden yarın başka saygısızlıklara başlar.çocuklarınızı mutlu bir ortamda büyütmeyi düşünün.eşinizle birlikte yada eşinizden ayrı.benim eşim bi olay anlatırken bile içinde geçen küfürleri kusura bakma bunu söylemeliyim dedikten sonra söyler.[/QUOTE]
Anladık eşiniz çok mükemmelmiş de burası bir derdim var bölümü hanfendi gelip sıkıntısını anlatıyor siz Eşinizin iyiliğini anlatıyosunuz her mesajda. Böyle mi yardım ediyorsunuz nispet yapar gibi

Bu adamları anlamak mümkün değil ne oluyor kafalarına bir şey mi düşüyor? Siz karşılık verdim dediniz aynı küfür şeklinde mi? Resmen size psikolojik şiddet yapıyor , ama o yavrunun günahı yok , her şeyin hayırlısı olsun belki de o dünyaya gelirse eşiniz daha merhametli olacak bilemeyiz. Dua ederken Allahım hamileliğimi sonlandır yerine Rabbim hayırlısını ver diye isteyin biz hangisi hayırlı bilemeyiz çünkü.
Rabbim yardımcınız olsun,dayanma gücü versin.

Hamileliğimin sonlanması hakkında ettiğim dualar kasıtlı tabi ki değil ama öyle bi an yaşadım ki, sinir stres pişmanlık..
Sanki herşey hamileliğimdenmiş gibi, sanki tek elimi kolumu bağlayan karnımdaki meleğimmiş gibi.
Aslında şuan için tek engelde o sayılır hamile olmasaydım çok daha cesaretli ve güvenli oabilirdim, şuan da ister istemez siniyorum.

Bi kaç aydır bu hakaret ve küfür davası çok sık olmasa da ara ara yaşanıyor.
Ne yaptıysam sonuç alamıyorum, olaydan sonra eşim özür diliyor ama hiç bi önemi yok elbet.
Banlanmıştım, mesajlarınıza cvp yazamadım kusurabakmayın

Hamileliğimin sonlanması hakkında ettiğim dualar kasıtlı tabi ki değil ama öyle bi an yaşadım ki, sinir stres pişmanlık..
Sanki herşey hamileliğimdenmiş gibi, sanki tek elimi kolumu bağlayan karnımdaki meleğimmiş gibi.
Aslında şuan için tek engelde o sayılır hamile olmasaydım çok daha cesaretli ve güvenli oabilirdim, şuan da ister istemez siniyorum.

Bi kaç aydır bu hakaret ve küfür davası çok sık olmasa da ara ara yaşanıyor.
Ne yaptıysam sonuç alamıyorum, olaydan sonra eşim özür diliyor ama hiç bi önemi yok elbet.
Banlanmıştım, mesajlarınıza cvp yazamadım kusurabakmayın
hakaret ettiği anda onunla görüşmeyi kesin yüzüne bakmayın cevap vermeyin bir insana yokmuş gibi davranmak en büyük cezadır aslında ama hiçbir laftan anlamıyorsa bu işin iyiye gitmediğini ve kendisinden o zamanlarda nasıl soğuduğunuzu anlatın durumun ciddiyetine varması şart

hakaret ettiği anda onunla görüşmeyi kesin yüzüne bakmayın cevap vermeyin bir insana yokmuş gibi davranmak en büyük cezadır aslında ama hiçbir laftan anlamıyorsa bu işin iyiye gitmediğini ve kendisinden o zamanlarda nasıl soğuduğunuzu anlatın durumun ciddiyetine varması şart
Bir gün değil üç gün değil, bi ömür bu şekilde süreceğini düşünürsek ne kadar yüzüne bakmayacağım?
Bunun o kadar farkında ki tüm rahatlığı burdan geliyor zaten.
Kendi kendine "en fazla 1 ay küs kalır yine tıpış tıpış barışacak" diyebiliyor rahatlıkla çünkü gerçek bu.
Aynı evin içinde ne kadar mesafe konulabilir? ki ben kinci bi insanım konuşmadığım kişiye yüzümden buz akar.
Ama eşim ya çocuğu kullanır, ya şirinlik yapar yani bi şekilde ortamı yumuşatır.
Bende onca küfür ve hakareti yediğimle, evliliğimdeki saygımı yitirdiğimle kalıyorum.

Bir gün değil üç gün değil, bi ömür bu şekilde süreceğini düşünürsek ne kadar yüzüne bakmayacağım?
Bunun o kadar farkında ki tüm rahatlığı burdan geliyor zaten.
Kendi kendine "en fazla 1 ay küs kalır yine tıpış tıpış barışacak" diyebiliyor rahatlıkla çünkü gerçek bu.
Aynı evin içinde ne kadar mesafe konulabilir? ki ben kinci bi insanım konuşmadığım kişiye yüzümden buz akar.
Ama eşim ya çocuğu kullanır, ya şirinlik yapar yani bi şekilde ortamı yumuşatır.
Bende onca küfür ve hakareti yediğimle, evliliğimdeki saygımı yitirdiğimle kalıyorum.
bu çok zor bir durum ciddiyet derken yani ona aslında o kadar da bağlı olmadığınızı bu durum devam ederse seni kaybedeceğini göstermelisin ona yani vazgeçilmez görmemeli kendini hakaret ömür boyu çekilmez çünkü

Scrolllock kaç yaşındaydın,
Eşin 2.çocukda olunca kendini iyice garanti altına aldığını sanıyor.
Elbet her gecenin bir sabahı var, hep böyle çekmeyeceksin.
Sabırlısın biliyorum ama akışına bırak en azından çocuğun doğana kadar

Nasıl yaparsınız bilmem ama o küfürlerin karşılığını vermek demek yeni küfürler hakaretler yemeye yol açar. Bu durumda susmanız ve kızdığınızı kırıldığınızı daha uygun bir zamanda konuşmanız daha iyi olacaktır.
Ve hatta ciddi şekilde tehdit edin.
Çocuğunuzun yanında susmanız çok guzel bir hareket, ancak biliyorsunuz ki bir gün sizde patlayabilirsiniz ve o çocukta olabilecek yıkımı tamir edilmeyebilir. Ve yine şuanda doğmayan bebeğinizde çok etkileniyor.
Siz öfke kontrolü sağlamalısınız kendinizde. Sizin öfkeniz eşinizi daha da tahammul edilmez hale getirebilir.
İzne ayrılma durumunuz yok mu ?

X