Eşimin haberi olmadan 4bin tl kredi çektim

eşiniz neden siizn maaşını üzerinde bu kadar hak talep ediyor? ne bu cürret diyesim geldi.

borcunuzu bir anda kapatıp rahatlayacağınıza kredi çekmişsiniz sırf anlamasın diye. ev kadını olsanız haklı diyecem ama şu aşamada saçmalıyor.

paramızı istediğimiz gibi harcayamayacaksak çalışmamızın bunca yıl okumamızın ne anlamı var

eşiniz neden siizn maaşını üzerinde bu kadar hak talep ediyor? ne bu cürret diyesim geldi.

borcunuzu bir anda kapatıp rahatlayacağınıza kredi çekmişsiniz sırf anlamasın diye. ev kadını olsanız haklı diyecem ama şu aşamada saçmalıyor.

paramızı istediğimiz gibi harcayamayacaksak çalışmamızın bunca yıl okumamızın ne anlamı var
Kafa yapılarımız farklı bu konularda. Hakkını yiyemem benim doktoram bitince farklı şehirlere taşınma durumumuz söz konusu olabilir bunlara sorun yapmayan bir insan. Çok sevdiği gitarını kırdım buna birşey demedi. Ama bu parasal konularda kontrol manyağına dönüşüyor. Evet belki ona ben şunu almak istiyorum dediğimde hayır asla alamazsın demiyor. Limit koyuyor diyor işte 100 tl sınırın var ama yine de tamam al kredi kartını diyor. Ama işte her adım atacağımda önce ona gidip sormak benim ağrıma giden şey. O da ne var tabii ki soracaksın diyor.

Merhaba Kızlar. Çalışan bir kadınım. Ayda elime çektiğim krediden fazlası geçiyor. Ancak bir kaç kredi kartımın fazlalaşmasından dolayı eşime sormadan 4bin tl gibi toplu bir kredi çektim. hepsini kapattım. Ayda 118 tl ödüyorum. Bugun hesaplara bakarken eşim bunu gördü. Ben de evet çektim dedim. Epeyce kızdı tabi. Bana yalan söylemişsin diyor. Ancak ben bunda kızılacak bir yan göremiyorum. Bugüne kadar hep kendi paramı kendim kazandım. Sizce bende mi bir gariplik var?

Bir de eşim para konusunda tutumlu davranmayı sever, ben ise daha rahatımdır. Örneğin ona göre ihtiyaç dahilinde olmadan çorap dahi alınmamalıdır.Hani cicili biciliydi hoşuma gitti aldım dersem direkt müsriflikle suçlar. Ben de bu huylarını yadırgıyorum. Sonuçta kadınım. süse püse düşkün olmam normal diye düşünüyorum. Eşim ise eskiyene kadar kullanır, bişi eskiyince yada yırtılınca gider en pahalısını kalitelisini alır. Bu açılardan da uyumsuzuz.

Açıkçası aldığım her finansal kararı eşime sormak gibi bir huyum yok benim ve daha önce bu konularda tartışma yaşamamıza rağmen de böyle bir huy oluşmuyor. içimden hiç gelmiyor. O ne kadar bana sor derse desin benim ayda 4bin küsur tl kazanırken ona bişi sorasım gelmiyor. Ben eksik akıllı mıyım diyorum kendi kendime. Bakalım aramız limoni ama suçlu olduğumu da hissetmiyorum garip bir şekilde. Siz hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı? tepkiniz ne olurdu merak ediyorum.

eşim sizin gibi davransa ben çok kızardım, bence bu konularda çiftlerin birbirinden haberi olmalı. haa para akıyordur tamam o zaman herkes istediği gbi davransın ama kısıtlı bütçelerde haber verilmesi lazım diye düşünüyorum.

Kafa yapılarımız farklı bu konularda. Hakkını yiyemem benim doktoram bitince farklı şehirlere taşınma durumumuz söz konusu olabilir bunlara sorun yapmayan bir insan. Çok sevdiği gitarını kırdım buna birşey demedi. Ama bu parasal konularda kontrol manyağına dönüşüyor. Evet belki ona ben şunu almak istiyorum dediğimde hayır asla alamazsın demiyor. Limit koyuyor diyor işte 100 tl sınırın var ama yine de tamam al kredi kartını diyor. Ama işte her adım atacağımda önce ona gidip sormak benim ağrıma giden şey. O da ne var tabii ki soracaksın diyor.

konuda yazanla yasantınız o kadar farklı ki
konuda yazanları soylesenize esinize
parayı siz kazanıyorsanız vermeyin ona bu kadar yetki

Siz avm de bir ayakkabı gördünüz örneğin ve fiyato 8o tl. Yani makul bir rakam. Ben bunu alıp eşimin yanına gittiğimde Offf alışveriş mi yaptın ee ihtiyaç mıydı bu, neden aldın ki diye tonla laf işitiyordum. Bir süreden sonra kız arkadaşlarımla bir yere gittiğimde herkes beğendiğini çatır çutur alırken, ben elimde telefon eee alabilir miyim diye sorarken buluyordum kendimi. Bu bana saçma geldiği için gelen kartımı kullanmaya başladım ama yine de eşimin radarından kaçamadığım için bu sefer de ekstrenin toplu ödemesi sorun olmaya başladı. Eeee şuraya ne ödedin 200 tl eksik var neden bu yok bilmeme ne diye başlayınca yine tartışmalar ben de başlarım bu işe tamam ya hiç bişi de almıyorum diye tepem attı gittim kredi çektim kapattım alışveriş de yapmamaya tövbe ederek. Çünkü gerçekten huzurum çok kaçıyor öyle böyle değil.
Aslında ben senı haklı buluyorum
ama cıkıs buldugun yol, yol degıl
ayıptır sorması kredının taksıtlerını nasıl odedın?

Siz onun harcamalarından haberdar mısınız? Siz haberdar olmak isteseniz kalem kalem hesap verir mi? Bir orta yol bulmak durumundasınız 30 tl 100 tl gibi limitler sizin kadar kazanan bir insan için çok komik. Gidip de gucci çanta alsanız bir derece. Hadi onu sorun. Ama beğendiğiniz cicili bicili bir penti çorabında hesabını yapacaksa işiniz var. Bazı şeyler birine hükmetme noktasına gidiyorsa orda dur demek lazım. Ben ilk mesajı yazan kadının eşinin bu kadar kontrolüne çareyi ondan habersiz bir kart kullanmakta bulan kadın olduğunu düşünmezdim. Evet bazı insanlar adamı yalan söylemeye itiyorlar ama çözüm bu değil. Aile terapistine mi gidersiniz ne yaparsınız bilmiyorum ama kesin bir orta yol bulmalısınız ve bu yol; içinde sizin de nefes alabileceğiniz bir alan olan bir yol olmalı. Kendinize bunu yapmayın. Hayat, evlilik bu kadar zor olmamalı.

Burada konu açılsa, bir hanım eşimle ikimiz çalışıyoruz. Eşim benden gizli kredi çekmiş, maaşından daha az tutuyor ödemesi ama bir de bunu benden gizlemiş. Hesabına bakınca gördüm. Ben sorun etmezdim ama Sorunca sanane, benim maaşım değil mi, çektim ödedim deseydi, eş topa tutulurdu.

300-500 lük değil ama milyarlık para çıkışlarından eşlerin birbirinden haberi olması gerekir. Hesap vermek değil ama haberdar etmek uygunu, tersi de güvensizlik sebebi. Siz eşinize benden habersiz maaşını harcayabilirsin, ödemeler yapabilirsin. Benim maaşıma dokunmadığı müddetçe gizli harcama yapabilirsin mesajı vermişsin. Eğer istediğin böyle bir bütçe planıysa sorun yok.

Ama bence evliliklerde böyle olmamalı. Ben de her gediğini bilmem eşimin harcamalarının ama yuvarlak hesap bilirim. Hesaptan bakmaya filan ihtiyaç duymuyorum çünkü söylüyor zaten kendisi ve ay sonuda doğru çıkıyor.

Siz onun harcamalarından haberdar mısınız? Siz haberdar olmak isteseniz kalem kalem hesap verir mi? Bir orta yol bulmak durumundasınız 30 tl 100 tl gibi limitler sizin kadar kazanan bir insan için çok komik. Gidip de gucci çanta alsanız bir derece. Hadi onu sorun. Ama beğendiğiniz cicili bicili bir penti çorabında hesabını yapacaksa işiniz var. Bazı şeyler birine hükmetme noktasına gidiyorsa orda dur demek lazım. Ben ilk mesajı yazan kadının eşinin bu kadar kontrolüne çareyi ondan habersiz bir kart kullanmakta bulan kadın olduğunu düşünmezdim. Evet bazı insanlar adamı yalan söylemeye itiyorlar ama çözüm bu değil. Aile terapistine mi gidersiniz ne yaparsınız bilmiyorum ama kesin bir orta yol bulmalısınız ve bu yol; içinde sizin de nefes alabileceğiniz bir alan olan bir yol olmalı. Kendinize bunu yapmayın. Hayat, evlilik bu kadar zor olmamalı.
Çünkü sonuca erişemiyoruz. Ondan habersiz birşey almam ona göre mümkün değil. Alsam da kafama kaktı kaç kere. Örneğin gittim inciden ya sadece 99 tl ye sandalet aldım. Ve ona da o sandaleti begendiğimi söylemiştim. Bunu aldığımı görünce kıyamet koptu. Ya sen herşeyi almak zorundamısın beğendiysen beğendin ne var almasan fln diye burnumdan getirdi. Ben kaç kere anlatmaya çalışıyorum bak ben abartmıyorum bunun fiyatı uygun sadece 99 tl ye aldım. Ve inan almıycam başka zaten bütçizmiz zorlanmıcak diyorum yok ortalık birbirine girdi yine. Haa geçende de noldu bak, ben kaç seferdir güneş gözlüğü bakıyorum gerçekten ihtiyacım vardı. Ben yalnızken baktıklarım oldu sordum alayım mı diye hayır dedi. sonra çarşıya çıktık optiğe girdik bi tane beğendim. ve fiyatı benim begendiklerimden de pahalıydı hani. Benim begendiklerim 250ydi bu 330 tl idi. Bunu çat diye alıyoruz dedi. eee dedim ben yalnızken neden alamıyorum. Birlikte aldık işte ben de gördüm hem fena mı oldu dedi.

bu Kadar para hesabi yapan Adam gözlügü nasil aldi merak ettim.
bence dedigin gibi giderleri ortak ödeyin, senin maasindan geri kalanda sana kalsin

Çünkü sonuca erişemiyoruz. Ondan habersiz birşey almam ona göre mümkün değil. Alsam da kafama kaktı kaç kere. Örneğin gittim inciden ya sadece 99 tl ye sandalet aldım. Ve ona da o sandaleti begendiğimi söylemiştim. Bunu aldığımı görünce kıyamet koptu. Ya sen herşeyi almak zorundamısın beğendiysen beğendin ne var almasan fln diye burnumdan getirdi. Ben kaç kere anlatmaya çalışıyorum bak ben abartmıyorum bunun fiyatı uygun sadece 99 tl ye aldım. Ve inan almıycam başka zaten bütçizmiz zorlanmıcak diyorum yok ortalık birbirine girdi yine. Haa geçende de noldu bak, ben kaç seferdir güneş gözlüğü bakıyorum gerçekten ihtiyacım vardı. Ben yalnızken baktıklarım oldu sordum alayım mı diye hayır dedi. sonra çarşıya çıktık optiğe girdik bi tane beğendim. ve fiyatı benim begendiklerimden de pahalıydı hani. Benim begendiklerim 250ydi bu 330 tl idi. Bunu çat diye alıyoruz dedi. eee dedim ben yalnızken neden alamıyorum. Birlikte aldık işte ben de gördüm hem fena mı oldu dedi.

Canım çok iyi yapmışsın hatta 40 bin çek sefan olsun.
Bunlara iyilik yaramaz.

Bunları yaşamanız değil sorun. Bunları yapan/yapacak kendinde bu hakkı gören bir sürü erkek var dışarda. Mühim olan bunları yaşayınca verdiğimiz tepkiler, çizdiğimiz yol. Bir çok insan yokluk çeker misal. Kimi çalmaya, kimi şartlarını değiştirmek için çabalamaya yönelir. Siz de bir zorluk yaşıyorsunuz. Sonuca erişemiyoruz diye bir şey yok. İnciden sandaleti aldım. O kadar. İstemiyorsa bunu kabul edemiyorsa sonuca erişecek. Bir orta yol bulunacak. Eşiniz fazlası ile kontrolcü biri. Bunu ben olsam kabul etmem. Resti çekerim. Gider terapi alır. Gerekirse beraber gideriz ama ben bu şekilde yaşayamam. Siz de gördüğüm kadarı ile yaşayamıyorsunuz. Bunu çözümü de gizli kredi kartı ya da kredi değil. Bu sizi haklıyken haksız duruma düşürür. Sınırlarınızı çizin o alana girmesin.

Para kazanmiyorum esimin kazandigi parayi sizin kendi alin terinizi harcadiginizdan daha rahat harciyorum.
Neden eslerinize bu musamahayi gosteriyorsunuz?
Annem de boyle yillarca kazandigi parayi babama verir kendisi habersiz hicbir sey alamazdi.

E V L İ S İ N İ Z !!!!
ve eşinize hiç gibi davranmışsınız!
Kredi çekmeden önce eşinizle oturup iştişare yapabilirdiniz konuşup bi sonuç alabilirdiniz. bence yanlış yapmışsınız. bana eşim aynısını yapsa kıyameti koparırdım evliysek gizli saklı olmamalı. eşiniz size aynısını yapsa eminim ki sizin de gözünüz dönerdi.

aynı şeyi bir erkek yapsa hepimiz topa tutardık değilmi, birincisi o borç ne için yapıldı diye sorardık, sonra çekerken sanada soylemeliydi derdik.
eşinizi çorap alırken bile size karışma hakkını en baştan vermeyecektiniz, 4 bin kusur kazanırken 4000 tl kredi çekmek ayda çok cüzi miktarlarda ödeme yapmak problem değil. ama dediğim gibi bunu ne için çektiğiniz gizli kapaklı yapmanız bence problem

Ben genel bakışta seni haklı buldum canım. Sonuçta eşin bu kadar müdahale ettiği için saklamak ihtiyacı duymuşsun. Bence şöyle bir orta nokta bulabilirsiniz. Madem sen alışveriş seviyorsun, eşin de yırtılmadıkça yenisini almıyor; bence sen kendine aylık bir bütçe belirle. Ama sen belirle, eşin değil. Sonuçta 4000 kazanırken 80 liranın hesabını vermek asla hoş değil. Mesela de ki aylık 400 tl benim ama hesabını fln da sormayacak. Hatta maaş günü çek cüzdanına koy, nereye harcadığını bilmesin de sormasın da.
Veya kredi kartını kullanmayacağım diyorsun ya onun yerine limitini 400 tl yap ve sadece kendin için kullan ve gene ekstresine laf etmesin. Hatta ekstresi iş yerine gelsin, eşin niye bakıyor ki zaten.
Yani bu tutar 400 olur, 500 olur, 200 olur belki 1000 olur. Orasını bilemem, senin maaşınla aylık neler ödeniyor, ne kadar ayırabilirsin kendine. Ama tabi ki bir kısmını kendi zevkine ayırmandan daha doğal bişey yok. Rutin aldığın deodorant şampuan bunlar tabi ki o tutara dahil değil, market giderlerine dahil olacak şekilde.

Böyle yaparsanız hem sen limitini bilirsin, alırken vicdan yapmazsın (ki zaten yapmamalısın). Hem de eşin haddini bilir, bu onun kısmı der, abartmayacağını yani üst limiti bildiğinden kendini tutar, karışmaz. Yani sen karıştırtma :rapci:
Aile düzeninde, kadının sırf ben kazanıyorum, tamamını kendime harcarım demesini eğer eşi para babası değilse bencilce bulurum. Ama eşinin her aldığına karışması da bir o kadar bencilce!

Eşinize haber vermeniz lazımdı. Suçlu hissedin ya da hissetmeyin ama bu bir hatadır.Çünkü söylemediğiniz şeyleri kendiliğinden öğrendiğinde zihnindeki boşlukları da kendisi doldurur. Madem önemsiz bir şeydi, niye söylemedi? Başka söylemediği ne var? vs vs.Çok önemli bir hata değil ama eşinize koz vermiş oldunuz.
Ayrıca neden eşinizden harçlık alıyorsunuz o kısmını anlamadım, ödeme vs yapılacaksa siz de yapabilirsiniz? Ödemeleri ortak bölüşebilirsiniz. Paranızı eşinize vermek zorunda değilsiniz. Eşlerden birinin çok müsrif ve savurgan olduğu durumlar hariç herkesin kartı parası kendinde durmalı.
Bu konularda erkeğin bir adım önde olması gerektiğini düşünüyorum. Yani erkek temel ve büyük ödemeleri harcamaları yapmalı kadın da katkıda bulunmalı. Biraz erkek olduklarını hissetsinler.

Konuyla alakalı değil ama araştırma görevlisi misiniz öyleyse nasıl 4000 liradan çok daha fazla kazanıyorsunuz, ben de öyleym elime geçen 4000 kuru maaş :)
Teşvik vs mi alıyorsunuz.

mesele kimin ne kadar para kazandığı değil mesele aile olmak bütünlük sağlamaktır. biz kadınlar kazandığımız parayı rahat harcıyoruz eğer maddi bi problem yoksa. herkes için böyle değil. sizin anladığım kadarıyla eve katkınız çok yok ki maaşınız kadar kredi kartı borçlarınız var. bu bana pek akıllıca gelmiyor. eşinize sizin gibi aldığı maaşı kafasına göre harcasa nasıl olur. bence aile olmak demek bazı kararları ortak almak demektir. benim param istediğim gibi harcarım demek bana yanlış geliyor. ne insanlar var iki kişi çalışıp bir maaş harcayıp diğerini yatırım yapmak için biriktiriyor. bilmiyorum ama aylık gelirinizin bir kısmını şahsi harcamalara bir kısmını ortak giderlere harcayabilirsiniz. yarın bir gün o kredi kartlarının tekrar aynı gelmeyeceğinin garantisi yok.

bence evlılıkde ayrı kese olmaz sızın maaşınız olabıkır ama para durumlarından esınız haberdar olmalı nereye ne harcadıgınızj kalem kalem ızah etmek sacma olur ama cekılen bır kredıdende es haberdar olmalı bence bu sekılde bırıkım ve ev harcamalarını da duzene kyabılırsınız

X