- 6 Ekim 2013
- 2.427
- 3.668
- Konu Sahibi misssunshine86
Ben fikir alıp vermeyi çok severim bu konularda. Ama aklımız yokmuş gibi davranılmasına da tahammül edemem. Haksız bi yan göremedim, söyleseniz güzel olurmuş ama geçmiş gitmiş artık.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim odediklerim: 100bin tlye araba aldik. Aylik 1600 tl oraya gidiyor. Ayda 550 tl kyk kredim var. Gelen kredi kartimiz da 1800 tl geliyor. O bende. Sonra bilgisayar taksidim 170 tl. Bireysel emekliligim 160 tl. Maas bitiyor. Kredi karti da esimde duruyor.Anlamadığım aylık 4 bin tl kazanan birinin 4 bin tl kredi çekmesi... Sorması ayıp aylık 4 bin tl nereye gidiyor?
Benim odediklerim: 100bin tlye araba aldik. Aylik 1600 tl oraya gidiyor. Ayda 550 tl kyk kredim var. Gelen kredi kartimiz da 1800 tl geliyor. O bende. Sonra bilgisayar taksidim 170 tl. Bireysel emekliligim 160 tl. Maas bitiyor. Kredi karti da esimde duruyor.
Bu nedir böyle? Kac günlük ömrümüz var belli mi? 4 bin maaş tan kuruş kalmıyor. Esiniz kredi cekmenize laf edecegine bu kadar çok ödemeyi yapmamaniz için çözüm bulsaymis. Zerre haksız değilsiniz aynı durumda olsam aynısını yapardimBenim odediklerim: 100bin tlye araba aldik. Aylik 1600 tl oraya gidiyor. Ayda 550 tl kyk kredim var. Gelen kredi kartimiz da 1800 tl geliyor. O bende. Sonra bilgisayar taksidim 170 tl. Bireysel emekliligim 160 tl. Maas bitiyor. Kredi karti da esimde duruyor.
Merhaba Kızlar. Çalışan bir kadınım. Ayda elime çektiğim krediden fazlası geçiyor. Ancak bir kaç kredi kartımın fazlalaşmasından dolayı eşime sormadan 4bin tl gibi toplu bir kredi çektim. hepsini kapattım. Ayda 118 tl ödüyorum. Bugun hesaplara bakarken eşim bunu gördü. Ben de evet çektim dedim. Epeyce kızdı tabi. Bana yalan söylemişsin diyor. Ancak ben bunda kızılacak bir yan göremiyorum. Bugüne kadar hep kendi paramı kendim kazandım. Sizce bende mi bir gariplik var?
Bir de eşim para konusunda tutumlu davranmayı sever, ben ise daha rahatımdır. Örneğin ona göre ihtiyaç dahilinde olmadan çorap dahi alınmamalıdır.Hani cicili biciliydi hoşuma gitti aldım dersem direkt müsriflikle suçlar. Ben de bu huylarını yadırgıyorum. Sonuçta kadınım. süse püse düşkün olmam normal diye düşünüyorum. Eşim ise eskiyene kadar kullanır, bişi eskiyince yada yırtılınca gider en pahalısını kalitelisini alır. Bu açılardan da uyumsuzuz.
Açıkçası aldığım her finansal kararı eşime sormak gibi bir huyum yok benim ve daha önce bu konularda tartışma yaşamamıza rağmen de böyle bir huy oluşmuyor. içimden hiç gelmiyor. O ne kadar bana sor derse desin benim ayda 4bin küsur tl kazanırken ona bişi sorasım gelmiyor. Ben eksik akıllı mıyım diyorum kendi kendime. Bakalım aramız limoni ama suçlu olduğumu da hissetmiyorum garip bir şekilde. Siz hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı? tepkiniz ne olurdu merak ediyorum.
Beni tanımadığınız için mesleğimden dolayı ego kastığım düşüncesi ile beni tanımlamanızı hoş karşılıyorum. Tanısaydınız alakam olmadığını görürdünüz. Siz de mühendissiniz gördüğüm kadarıyla. Mühendislerden de kendine güvenen kimseye söz ettirmeyen kafasına göre davranan çok arkadaşım var. Ama sadece elimdeki verilere bakarak sizi de direkt bu şekilde tanımlamam hatalı bir çıkarım olurdu.zeki mürenin bi şarkısı var, çok severim: "böyle ayrılıık oooolmaaaaaazzzz!!!" diye. bildiniz dimi? ha işte o şarkıdaki ayrılıık kısmını "evliliik" ile değiştirirseniz "cukkxx!!" diye oturur... neden? ya biz kızlarla, arkadaşlarla oturduğumuzda kahve içip fal bakıp hoş beş muhabbet ederken samimi ortamda ya işte onu aldık bunu sattık kredi kartıma biraz yüklenmişim kredi çekip onu temizledim de rahatladım amaan pek bi iyi oldu, hatta samimi dostsa kaç aldık kaç çektik yüzde kaç faizden kaç taksitli çektik konuşuruz... bahsi geçen kişi sevgili/eş ise zaten hayatım böyle mi yapsak dersin böyle yapayım napayım filan konuşulmaz mı yaa? insan aynı yatağa girdiği kişiden bişeyler saklar mı hiç? annem babamdan ya da babam annemden saklasa benim bile onurum kırılırdı...
ama bi opsiyon var şurda. eğer eşiniz müsriflik-cimrilik-takıntı üçgenine saplanıp kaldı ve esnmeye meyilli anlayışlı bi yapıda değilse, ben de olsam saklayabilirdim...
ama gene de insan sorgulamaz mı hiç, bu ne biçim evlilik bu ne biçim ilişki, "bu ne biçim hikaye böyle ? "
ha bu arada profilinize sonradan baktım sayın hocam, araştırma görevlisiymişsiniz... arş. gör. egosu diye de haklı bişey var ama eşinize diyiverin gari! tamam şimdi anlaşıldı... ben yorum yapmıcam
Benim odediklerim: 100bin tlye araba aldik. Aylik 1600 tl oraya gidiyor. Ayda 550 tl kyk kredim var. Gelen kredi kartimiz da 1800 tl geliyor. O bende. Sonra bilgisayar taksidim 170 tl. Bireysel emekliligim 160 tl. Maas bitiyor. Kredi karti da esimde duruyor.
Bizimkiler için para insanın ihtiyaçlarını ve arzularını karşılamak için kullanılan bir araçken, onlar paraya daha sıkı sıkıya düşkünler. Sürekli ev arsa alıp yatırım yapmanın hayallerini kurarlar.
hocam gene aynı noktaya gelmedi mi... sorun iletişimde, ilişkide... mevzu para değil...Beni tanımadığınız için mesleğimden dolayı ego kastığım düşüncesi ile beni tanımlamanızı hoş karşılıyorum. Tanısaydınız alakam olmadığını görürdünüz. Siz de mühendissiniz gördüğüm kadarıyla. Mühendislerden de kendine güvenen kimseye söz ettirmeyen kafasına göre davranan çok arkadaşım var. Ama sadece elimdeki verilere bakarak sizi de direkt bu şekilde tanımlamam hatalı bir çıkarım olurdu.
Evet eşimle harcama yapılarımız birbirimizden çok farklı. Temelde aileden geliyor bu durum. Benim ailem ile onun ailesi arasında paraya bakış açısından çok fark. Bizimkiler için para insanın ihtiyaçlarını ve arzularını karşılamak için kullanılan bir araçken, onlar paraya daha sıkı sıkıya düşkünler. Sürekli ev arsa alıp yatırım yapmanın hayallerini kurarlar. Özellikle kayınvalidem bu konuda kocasını yönlendiren kişidir. Kayınpederim emekli olmasına rağmen hala çalışıyor mesela. Şu anda oturdukları evi aldırana kadar epeyce direttiğini kayınpederim hep anlatır. Gerçekten çok hırslı bir kadın para konusunda. Şu anda oturdukları siteden (ankaranın çok güzel bir semtinde lüks bir site)tek maaşla ev alabilen tek aile kendileri. komşuları hakim savcı fln yani siz düşünün. Sonra bu da yetmedi 2. bir ev alalım dediler. temelden inşaata girip 120 bine mal ettikleri evleri şu anda 300 bin ediyor. Ama kayınvalidem bunu az görüyor, o parayı dolara koysamdım daha fazla getirecekti falan diyor Şimdi de kuşadasından yazlık alalımın derdinde sürekli banka ilanlarına ya da kelepir ilanlara bakıp duruyormuş İşte ben hiiiç alışık değilim böyle şeylere. Para gelir gider bana göre. Yapımda yok yatırım delisi olmak. İşte eşim tam annesine çekmiş. Ben dediğiniz gibi sohbetleri eşimle yapardım ama günlerimi bana zindan edip eve gitmeye dahi hevesimi bırakmamazlık etmeseydi yapardım. Zaten doktora tezi yazıyorum, bir de bu moral bozukluğu ile uğraşmak istemedim.
Kira aidat kendi cep telefonu faturasi ve bedelli askerlik kredisi. 2000 tl yapiyor toplamda.Eşiniz ne ödüyor peki?