Eşimin geçirdiği alkol koması

Bayan mimik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
783
620
103
kızlar eşim eskiden ayda bir bazen arkadaşlarıyla içerd, bu aralar bulunduğum bölgedeki sokağa çıkma yasaklarından olaylardan ve eşimin işlerinin yürümemesinden dolayı canı çok sıkkın. eşim kuyumculuk yapıyor. komşu kuyumcusu borçlardan intihar etti. bir kuyumcu arkadaşı daha iflas etti. eşimde çok sıkışık çok borçlanmış. bende doğum sonrası depresyondayım(öbür konumda belirtmiştim) yinede kendi kendime yardımcı olmaya iyileşmeye çalışıyorum. bi yandanda eşime destek olmaya çalışıyorum ama sürekli kavga ediyoruz. sürekli didişip evde birbirimizi yiyiyoruz. eşimde sürekli alkol almaya başladı. doktor bana doğum sonrası depresyon geçiriyorsun diyince eşim bana destek oldu dedi "gel seni kuaföre götürecem saç rengini değiştir brezilya fönü çekelim sonra ne istiyorsan yapalım" gibi şeyler söyledi yaptık bunlarım hepsini bir gün öbür gün eşimle kavga ettik kahvaltıya çıkmıştık arkadaşlarımın yanına gidecem dedi bende hemen arkadaşlarının yanına gitmek istiyorsun diyince bir sürü kavga etti benimle arabayı deli gibi kullandı çok hızlı sürdü kızımı sıkıca tuttum keşke ikinizde arabadan uçsanız da ölseniz dedi:( gelelim dün akşamki konuya komşumun evine gitmiştim ondan önce yemeği çok fazla yedim girdiğim depresyonda dolayı günde bi kahve içmesen insanları anlayamıyorum kafam başka yerlere gidiyor sadece insanlara bakıyorum komşumun evine gitmeden önce kahve içtim. Komşuya gidince yine kahve içtim çay içtim bi şeyler yedim orda. Eve gelince midem bulanıyordu başım dönüyordu resmen başım zonkluyordu eşimi bekledim gelmedi mesaj attım arkadaşlarla içiyoruz dedi saat 1:30'du. Ardından kustum zehirlenmiştim galiba az kalsın ambulansı çağırıyordum çok kötü olmuştum zorla uyudum. Eşim eve geldi saat 2:30 olmuştu kustu ardından balkon kapısının önünde düştü öyle bana bakıyordu bende onu orda bırakıp uyudum. sabaha kadar kustu, sabah kahve yaptım ona, daha kötü oldu. sonra ayran yaptım içirdim daha iyi oldu. sonra bana dediki "sen dün akşam beni o kapıda bırakıp gittikten sonra ben seni çok iyi anladım bidaha sana ne olursa olsun umrumda olmaz" dedi. Kızlar yine bir sürü kavga etti benimle bende babana alkol komasına girdiğini söylecem belki uslanırsın dedim daha çok sinirlendi dayısı kahvaltıya çağırmıştı bizi giderken yolda bir sürü şey söyledi çok kırdı beni. bazen senden nefret ediyorum dedi:(
Ben hastalanınca eşim ne olursa olsun benimle ilgilenir:( ama dün akşam gerçekten bende iyi değildim. Anneme geldim şimdi anlattım ona bana çok kızdı dedi nasıl onu o halde bırakırsın kendimi daha kötü hissettim. Ne yapsam acaba abana bi akıl verirmisiniz lütfen.

İkiniz de zor durumdasınız birbirinizin gözünü oymak değil yardımcı olmanızın zamanı. Eşinizin içmesinden de önce siz ve bebeğiniz araçtayken deli gibi sürmesi ve keşke ölseniz demesi çok büyük bir hata. Ben buna takıldım.

Alkol komasina girmemiş esiniz girseydi suan hastanede nöbet tutuyor olurdunuz bence. Sadece alkolu fazla kaçırmış nevri dönmüş belli. Orda birakmissiniz o da siz rahatsizlaninca gelmemiş odesmissiniz işte.

Birde sokağa çıkma yasağı var demişsiniz. Kahvaltı kuaför falan yakın bir ile mi gidiyorsunuz merakimdan soruyorum

Eşiniz sabaha kadar kusmus ayilmis bayilmis ve eşinize bakmadığı. En azindan sizin haliniz yoksa birini cagirsaydiniz.esinizin davranışları sinir bozucu ve eşinizin de tedaviye ihtiyacı var.icip içip 2.30 da eve gelinmez. Evet haklisiniz kizmakta.ama adam orda ölüyormus be güzelim.keske biraz ilgilenseydin. Şimdi sucsuzken suçlu hale gelmişsin.

Bir de bir an once eşinizin alkol sorununa çözüm bulun.ne demek komaya girecek bayilacak kac defa kusacacak kadar içmek. Bence eşinizin aile buyuklerine danışın ve bu durumlardan haberleri olsun.allah korusun kalp krizi gecirir bişe olur ve söylemedin diye sizi suçlarlar. Bu yükü tek başınıza yüklemeyin. Bebeğiniz varmış depresyondasiniz siz de iyi değilsiniz sonucta.birakin annesi babası da üstlensin ve yardımcı olsunlar size eşinizin alkol probleminde

İkinizin de birbirinize karşı vicdani duyguları yok. Ama bebeğiniz için bir an evel toparlanmalı gerekirse destek almalısınız.

Birde sokağa çıkma yasağı var demişsiniz. Kahvaltı kuaför falan yakın bir ile mi gidiyorsunuz merakimdan soruyorum
Canım nusaybinde yaşıyorum nusaybin mahvolmuş heryerde hendek ve bomba var geceleri bir dakika olsun silah ve bomba sesleri kesilmiyor bi bomba patlıyor kapılarımız pencerelerimiz açılıyor o kadar çok alışmışız ki bomba patlayınca kalkıp pencerelerimizi kapatıp tekrar uyuyoruz nusaybindeki insanların hepsinin piskolojisi bozulmuş artık bize sesler çok normal geliyor. Mardinde bizden yarım saat uzaklıkta mardine gidiyoruz genelde orda hiç
Olaylar yoktu hatta bu gun anneme gelirken yol kapalıydı canlı bomba var diye başka bir yoldan çıktık şehirden annemlerin evide köyde. İdilde şuan yasak var orası bitince nusaybinde yasak olacak evimize eşyalarımıza ne olacak bilmiyoruz insanların evi delik deşik olmuş ydg h kimsenin taşınmasına bile izin vermiyor eşyalarımızda evden çıkaramıyoruz ne olacak hiç bilmiyoruz iş yok millet aç başkalarının durumuna göre biz çok iyiyiz eşim sğrekli para harcayan biri olduğu için bu duruma kolay alışamayacak sanırım.

Ay nasıl gidip yattınız o halde bırakıp..
Yahu insan sevmese bile insanlık adına yardımcı olurdu. .
Hayır seviyorum bende nasıl gidip uyudum bilmiyorum eşim bazen alkol aldıktan sonra balkona çıkar. bu seferde balkon kapısının önünde başını kapıya dayamış bi şekilde oturuyordu. Bende sandım ki yine sıcak olduğu için oturmuştur diye düşünmüştüm ahh salak ben

Canım nusaybinde yaşıyorum nusaybin mahvolmuş heryerde hendek ve bomba var geceleri bir dakika olsun silah ve bomba sesleri kesilmiyor bi bomba patlıyor kapılarımız pencerelerimiz açılıyor o kadar çok alışmışız ki bomba patlayınca kalkıp pencerelerimizi kapatıp tekrar uyuyoruz nusaybindeki insanların hepsinin piskolojisi bozulmuş artık bize sesler çok normal geliyor. Mardinde bizden yarım saat uzaklıkta mardine gidiyoruz genelde orda hiç
Olaylar yoktu hatta bu gun anneme gelirken yol kapalıydı canlı bomba var diye başka bir yoldan çıktık şehirden annemlerin evide köyde. İdilde şuan yasak var orası bitince nusaybinde yasak olacak evimize eşyalarımıza ne olacak bilmiyoruz insanların evi delik deşik olmuş ydg h kimsenin taşınmasına bile izin vermiyor eşyalarımızda evden çıkaramıyoruz ne olacak hiç bilmiyoruz iş yok millet aç başkalarının durumuna göre biz çok iyiyiz eşim sğrekli para harcayan biri olduğu için bu duruma kolay alışamayacak sanırım.

Allah yardımcınız olsun. Yalnız bu kadar karışık ve can korkusu yaşanan bir yerde eşinin sürekli alkol alması normal mi peki ve evde birde bebeginiz varmış. Tamam hadi dukkan kapalı is yapamıyor ama maşallah alkole para bol insan ileriyi düşünür azıcık Ayranı yok içmeye misali eşinizin davranışı. Şimdi herkes yardım etseydin demiş ama ben tam tersini düşünüyorum. Arabada size keşke olseniz demesi terörün kol gezdiği bir ilde evde sizi yalnız bırakması, kusana kadar İçmeler vs ben de olsam açık söyleyim geberene kadar kus derdim.

Ben olsam önce ayıltır sabah kalkınca hesabını sorardım o halinin. Ama sanırım öyle bırakamazdım. Ama ben biraz salakça gereksiz bir vicdana sahibim. Belki kızıp senin gibi bırakmak daha mantıklıdır. O halde gelene kadar içmeseydi. Sorumluluk sahibi insan davranışı değil.

Komaya girmemiş o

Fazla kaçırmış içkiyi

Siz de karıştırmış ondan kusmuşsunuz

Adam zaten zum olmuş siz de dürtmeşsiniz bile

Her neyse

gidin annenizde falan kalın da biri bebeğe baksın ikinizin de kendinize hayrı yok sabiye bakan olsun bari

Hayır seviyorum bende nasıl gidip uyudum bilmiyorum eşim bazen alkol aldıktan sonra balkona çıkar. bu seferde balkon kapısının önünde başını kapıya dayamış bi şekilde oturuyordu. Bende sandım ki yine sıcak olduğu için oturmuştur diye düşünmüştüm ahh salak ben

o zaman birbirinize destek olun.. ben niye o kadar içmiş bile diyemiyorum yaşadığınız yer ve maddi sıkıntılarınız yüzünden.. ikinizinde psikoloji iyi durumda değil..

Gözünüze uyku girmesi tuhaf her konuda haklısın ama gozunun içine bakan düşmüş esine sirt donup yatman tüm hakliligini yok ediyor. .YA SABAH ÖLMUS BULSAYDIN!?Birak kari koca olmayı. .dusman yapmaz bunu...size birsey olsaydı o da haksizdi ama ben bukadar kotu olduğunu bilmiyordum derdi...peki siz ne derdiniz vijdaniniza

Ikinizde de bir umursamazlik var gibi.
Esiniz bu derece cok iciyorsa ilerde cok daha kotu sonuclar ortaya cikar.

alkol komasi oyle olmaz
adam basbayagi icmis ,ictigi dokununcada sizip kalmis
benim exin cok siradan haliydi bu
icip icip kusup sizmasi,sabah ta ayilmasi
birakican oyle adami geberecek en iyi ve kesin cozum

Back