Esimin evsiz kalan kardeşi

eşim de benim onu direkt öz kardeşim gibi görmemi bekliyor. Onların ailesine göre olabilir bir durum babanne bile işin içinde girdi herkes yorum yapıyor. "Aaa oğlum yerleştin mi yerine" o da diyor "döndük kürkçü dükkanına".
Keşke sadece 2 kişi için ideal bir yere geçebilsek hemen. Bir tane boş oda görmesinler, hemen birini yerleştirmeden duramıyorlar.

Ne münasebet sen kendine eşinle yaşayacağın bir ev bak neden demedin ki?
Ev eşinin olduğu kadar senin de evin.

1+1 ev tutun bütçemize anca burası dıyın kocanıza, eşim kardeşi gibi görmeni istiyor ama öyle olmadıgınında farkında varmalı. aynı evde kardes olarak yasamaycaksınız siz kcoanızla karı -koca olarak yasacaksınız o da eşinizin kardeşi olarak , 3 kardeş olarak değil bunun farkına varsın bir şekilde

Ay yok ev almak bizim çokk daha sonra hayalimiz. Yine de planlı programlı adım attık her anımızda yeter ki masraf olmasın dedim, biz huzurlu olalım kendi halimizde geçinelim diye gelinliği bile 2. el almıştım. mevcut evdeki çoğu eşya da ikinci el alındı ama hep görüyorum ya böyle yapanın kıymeti bilinmez diye.Promosyonlar başladı...
ahahah son cümleniz

Kaynınız öyle dediği anda, biz kendimize 1+1 ev bakacağız. Sen eşinle yaşayacağın evi kendin bak deseydiniz ya.
Susmak onaylamaktır, onaylamış oldunuz şimdi.

Hayır, kv ve kp erken yaşta vefat ettiği için görümcemi ben büyüttüm, gelin ettim çok şükür. Vibeni sevsinler, sizde de müneccim olmaya çalışmış ama olamamış gibi bir vibe var.
Yaşı küçük görümce ile evlilik yaşına gelmiş kayın aynı kefede olamaz.

Biraz idare edilebilir belki ama bunların kafa evlendikten sonra devam edecek gibi duruyor buradan. Gelin hanımdan ev işi de bekleniyor. İlave olarak tek çalışan o. Yakında tam zamanlı çalışmaya başlayacakmış. Yazık ama....

Ne münasebet sen kendine eşinle yaşayacağın bir ev bak neden demedin ki?
Ev eşinin olduğu kadar senin de evin.
Benim salaklığım maalesef düşünemedim 3. odayı böyle kullanacaklarını. Bir sonraki eve çıkınca kesinlikle 1+1 bizim anca sığabildiğimiz ev bulmak en hayırlısı. Daha annemle bile paylaşamadım buna üzülmesin diye.

Eşinizin ve kardeşinin mesleği nedir? Bu hayatı yaşayacak motivasyonu nerden buldular merak ettim. Yani 2 yıldır oradalarmış hala zar zor bir yaşamdan söz ediyorsunuz. Hadi insan 2-3 yıl sabredip sonrasında iyi bir hayat yaşayacaksa değer de sonunda bir ışık yoksa neden bu hayatı seçtiler diye merak ettim.

İkincisi eylülde birden sihirli değnek mi değecek? Almanya’da ev bulmak aylar sürüyor doktorlar bile aylarca konuk evi gibi yerlerde kalıyorlar. Bir sürü kişi sıraya geçiyor emlak firması ya da ev sahibi kimi beğenirse ona veriyorlar evi. Eylülde evlenecek adam şimdiden ev bulur eşya alır dizer. En azından düğüne 3-4 ay kala bunları yapmaya başlamış olması gerekir. Türkiye’deki gibi 1 ay içinde ev bulunmuyor ki Almanya’da.

Biraz geniş biri zaten eşime kıyasla. Bir şekilde hallolur kafasında. Biz geçen sene bu zamanlar ev arayışına girmiştik bir de o kadar uğraştık nasıl hallolacak diye saçımız beyazladı. Askerden gelince hala işsizlik maaşıyla devam edip takılarla da ev bulana kadar wg düşünüyorlar belli ki, ya da biz(opsiyonel). Eşim otomotiv sektöründe denkliğini hallettik sadece sertifikası kaldı şu kursla alacağını umuyoruz. Kardeşi de teknisyen denkliği kısmen hazır, dilini öğreniyor. Yani asıl amacı kız buraya gelmeden dil işini halletmiş olmak.

Hala daha aynı şekilde devam ediyorsunuz, peki edin. Kimin kime hakkı geçtiyse, öbür dünyada helalleşsin o halde...

Kürkçü dükkanı ne ya yengesinin yaşadığı evi nasıl kürkçü dükkanı olarak görüyor ayrıca eşiniz ne mantıkla kardeşiniz gibi görmenizi istiyor böyle bir şey mümkün mü ayy sinirlendim sizin yerinize ya

Ne güzel ceremesini siz çekin sefasını eşi sürsün. Eşi gelene kadar dilini halletmek için işten çıksın evinize çöreklensin. İnsanda biraz utanma duygusu olsa yazık falan diyeceğim de tam bir asalak tip görüyorum bahsettiklerinizden dolayı. Hiç hoşuma gitmesi bu tavır o yüzden.

Muhtemelen her şeye böyle he dediğiniz için vur başına el ekmeğini diye görüyorlar sizi. Hiçbir şeyi sorun etmeyen insan her şeye de katlanır diye düşünülüyor.

Merhaba bende almanyadayım kursa gidip bütün gün evde olmaları hiç iyi birşey değil işe başlasa muhtemelen devlet yardımı kesecektir siz geçiminizi tek maaşla geçindirmeniz mümkün değil nasıl geçiniyorsunuz ? Sormamın sebebi hani ikisi çalışmıyor sen günde 4 veya 6 saat Part time çalışıyorsun, yeme içme nasıl olucak bir katkısı olsun bari madem evlenene kadar sizinle oturacak.. aile önemlidir bu konuda eşinden çok bişey bekleme derim ben olsam bende kardeşimi dışarıda bırakmam ama düzenini kurmasına abi olarak yardım ederim nasıl ederim mesela bir yol göstererek , imkanlar nelerdir nelerden yararlanabilir nereye taşınabilir araştırırdım sonuçta bu adam evlenecek biraz hayatını şimdiden düzene sokmalı orda burda kalmakla olmaz Allah kimseyi yalnız bırakmasın aileler birbirlerine gidip gelsin kalsın konuşsun eğlensin yeri gelir bir iki ay kalsın ama koskoca adam üstelik evlilik düşünüyor biraz sıkıntılı bu arada senin evinde hem kalıp ekmeğini yiyip hemde saygısızca davranmasını hoş bulmadım kalacaksa insan gibi davranmasını söyle eşine bence kimse eşşek değil..

Bizim planımız (ben de birkaç ay sonra kendi mesleğime geçicem full time) işsizlik maaşı+benim part maaşım+birikimimiz idi. Nasılsa kira yemek harici çok masrafımız yok. Ben de özellikle bir şey istemiyorum zorda kalmayalım diye. Şimdi şak diye bir boğaz daha eklendi ve ne kadar kalacağı belirsiz olarak..

Bence hic birseyi beklemeyin artik konusmak icin. Acik acik kayniniz herseyi belli etmis birlikte yasamayi kafasina koymus daha siz ne maasini bekliyorsunuz sizde acik acik soyleyin. Sizi kole hizmetci olarak gormelerine musaade etmeyin. Hem disarda hem evde calisiyorsunuz bu iki adam icin hadi kocaniz neyse ama kayniniza neden bakmakla yukumlu olasiniz. Kurkcu dukkani dedigi sizin eviniz farkina varin. Gerekirse kavga kusluk ciksin hakkinizi savunun.

Farkında mısınız siz masraf olmasın diye özellikle bir şey istemeyeyim diyorsunuz ama onlar işsizlik maaşıyla keyif çatarken siz full time çalışıyor olacaksınız. Onlar işe gitsin siz işsizlik maaşı alın. Sizin elinize mi bakacak koca adamlar?

Evinizin satilma durumunu da okudum.
Kaynınız gayet sizinle yaşama planı yapıyor.
Bu adam evlenince de beraber yaşayalım, askere gidince eşim yanınızda kalsın diyecek biri gibi duruyor.
Hazır lafı gelmişken, sen bizi değil kendini düşün, ev bakmaya başla, buradan taşınsak bile birlikte yaşamayacağız diyecektiniz.
Nasıl yeri gelmesine rağmen sessiz kalabiliyorsunuz, anlamıyorum.

Mecbur onunda katkısı olmalı şart 100 Euro bile olsa yenge yada abi elimde yok biliyorsunuz ama Buda benden mutfak masrafı olsun demeli bukadarı olsun bence. Bedavadan oturmak olmaz benim abilerim çoluk çocuğuyla bazen tatillerde 1-2 hafta geliyolar inan ki ağırlıyoruz ediyoruz ama sonrasında süt dökmüş kediye dönüyoruz yeme içme sıkıntılı oluyor insanın eli sıkışıyor , Siz destek vermeyin Fazla maddi bakımından alışırlar yoksa başka kimseniz yok mu Almanya da ? Kayınvalide felan neredeler bizim de arkadaşlarımız var beraber kirada oturuyorlar ama tartışma çok oluyor böyle birlikte yaşayanların tek oda kendisine tutsa daha iyi

Bişey olmaz canım kocisko kolay mı bulunuyor. Yanlız bir değil iki boğaz . Elti de besliyorsun . Hatta düğün yeri ve onlar için ev hazırlığına da yapmaya başla . Bazı insanlar da yazgısını kendi yazar işte . Kusura bakma konu sahibi sende onlardansin. Yani hayatta aman huzursuzluk çıkmasın risk almadan yaşayım demenin de bedeli vardır . Birey olmanin Bedi olduğu gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…