- 29 Kasım 2021
- 932
- 636
- 55
-
- Konu Sahibi meldiyelim
defolup gitsin bence ne isi var yeni evli genc insanlarin evinde kalmasi dinende uygun degil isterse her yerden kalacak bir yer bulur cami olur oralardanda sorup sorustursunİyi geceler hanımlar. Yeni katıldım aranıza çözemediğim bir derdim var. Ben 7 aylık evliyim ve evlenip almanya'ya taşındım. Yaşım 24 eşim de 26. Eşim evlenmeden önce de erkek kardeşiyle(25yaş) beraber almanyada yaşıyordu, paylaşımlı bir evde kalıyorlardı(2 sene önce çalışmak amacıyla geldiler)
Tabii biz evlenmeye karar verince eşim ben gelmeden önce tüm birikimiyle evimizi arabamızı hazırladı ben gelince zorluk yaşamayalım diye, şanslıyım o konuda. Kardeşi de ev arkadaşı arayan bir adamın yanına yerleşti orada kalıyordu. Fakat geçen hafta tartışma olmuş aralarında ve adam evden çıkmasını söylemiş. Bizim evimizde de 1 oda boş, pazar günü tüm eşyalarını aldı ve bizim boş odaya yerleşti mecbur. Eylülde eşimin kardeşinin düğünü olacak, o zamana kadar bizimle kalması konuşuluyor. Anne babası da tam destek bu konuda. Ayrı kalmamış olursunuz diyorlar. Bu arada şu an eşim ve kardeşi dil öğrenmek için işten ayrıldılar, online kursa gidiyorlar yani her gün her saat evde olacaklar. Ben part time çalışıyorum, öğlen eve geliyorum. Eşimin kardeşiyle anlaşamıyorum. İstisnasız her konuda fikir belirtmek zorunda ve ben a dersem b diyor. Sürekli eşimi yönetmeye alışmış, eşim (normalde abi?) her şeyi ona danışarak yapıyor ama ben de bundan aşırı rahatsızım belki bu yüzden ısınamıyorum eşimin kardeşine.
Bu arada cumartesi gecesi konuştuk ne kadar kalacak sence diye, "bi süre sonra paylaşımlı evlere bakacak ama ben nasıl kardeşime git diyebilirim sokakta mı yatacak düğün olana kadar kalsın işte" diyor. Şu an ne yapacağımı bilemiyorum. Belki farklı bakış açısı olur diye yazmak istedim. Eşime de hak veriyorum kendime de. Siz olsanız ne yapardınız. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim.
Hayır, kv ve kp erken yaşta vefat ettiği için görümcemi ben büyüttüm, gelin ettim çok şükür. Vibeni sevsinler, sizde de müneccim olmaya çalışmış ama olamamış gibi bir vibe var.Siz bir görümce olarak abinizin yengenizin evine mi çöreklendiniz gurbette? Öyle bir vibe var.
Vibenizi sevsinler!Ben de Alamancı diye eşiyle evlenip gurbette maaile birlikte yaşayıp kaynana olunca "oğlum gelin bana yan baktı" diye oğlunu fişfikleyecek kaynana vibe alıyorum
Anlaşıldı. Siz yaptınız diye başkaları da yapsın ben çektim başkası da çeksin mantığı var.Hayır, kv ve kp erken yaşta vefat ettiği için görümcemi ben büyüttüm, gelin ettim çok şükür. Vibeni sevsinler, sizde de müneccim olmaya çalışmış ama olamamış gibi bir vibe var.
Asla öyle düşünmedim, düşünmüyorum da, umarım siz mübarek ramazan günü boşboş konuşarak günahını aldığınız kişilerle helalleşirsiniz!Anlaşıldı. Siz yaptınız diye başkaları da yapsın ben çektim başkası da çeksin mantığı var.
Peki mübarek ramazan günü gencecik kız ile kaynının ince duvarlı bi evde aylarca yaşamasını normal karşılarken siz çok iyi misiniz?Asla öyle düşünmedim, düşünmüyorum da, umarım siz mübarek ramazan günü boşboş konuşarak günahını aldığınız kişilerle helalleşirsiniz!
Ben kimsenin günahını almadım çok şükür, iki konuyu birbirine nasıl bağladınız bilmiyorum ama mantığınız da bir harika, lütfen cevap vermeyin bana.Peki mübarek ramazan günü gencecik kız ile kaynının ince duvarlı bi evde aylarca yaşamasını normal karşılarken siz çok iyi misiniz?
Bahsettiğiniz konu o kadar farklı o kadar farklı ki . Tabi ki sizi tebrik ederim yine her insanin yapabilecegi birşey degil. Büyük bir fedakarlık . Annesi babası ölmüş bir kız çocuğuyla eşek kadar adamı kıyaslamayın. Kaldı ki bu adam evde yayılıp her şeye karışıyor, aldığı parayı ülkedeki sevgilisine gönderiyor . Bu kadın sırf bir adamla evlendi diye eşantiyon niye kardeşine baksınHayır, kv ve kp erken yaşta vefat ettiği için görümcemi ben büyüttüm, gelin ettim çok şükür. Vibeni sevsinler, sizde de müneccim olmaya çalışmış ama olamamış gibi bir vibe var.
Valla gayet de normal bir mantık. Günah almadınız ama eziyet çekmesini destekliyorsunuz belki gelin hanım günah almanızı tercih ederdi. Siz yazmazsanız ben de yazmamBen kimsenin günahını almadım çok şükür, iki konuyu birbirine nasıl bağladınız bilmiyorum ama mantığınız da bir harika, lütfen cevap vermeyin bana.
Kardelen hanım benden yaş ve yaş buyuksunuz büyük ihtimal burada size beğenmedim atan insanlardan da.Emekliyim, siz benimle oturup iki kelam etmeden kafa yapımı nasıl anlayabiliyorsunuz, müneccim misiniz? Ben size sadece bir soru soruyorum, aynı durumda olan kişi kardeşiniz olsa, ne yapardınız? Biraz empati!
Aksine ben burada doğdum büyüdüm, eşim benim yanıma geldi. Mübarek ramazan günü güzel atıp tutmuşsunuz, dilerim helalleşirsiniz!
Yok konu sahibinin kocası diyormuş öyle konu sahibineBöyle konuşana dicen aslinda, işe gitmek baskasinin evinde tüm gün sığıntı gibi oturmaktan yorucu bilio musun diye. Kocanin olmadigi yerlerde sen de çak lafi gec. O seni kocana sikayet etmeye baslasin bi de bakalim.
Suriyeliler gibiSizin gibi düşünen ve davranan türkler malasef azinlik.
Konusahibin kayni daha kendini gecindiremiyor ama evlenmeden geri kalmiyor. Sorun değil, hemen 2 cocuk patlatip gelecek Eltide dil kursuna gider yayila yayila.
Sonrada almanlar niye bizi istemiyorlar diye afra tafra
genç yaştasınız yeni evlisiniz akıl etmesi lazım ev üstüne ev olmayacağı, bir de yurt dısındasınız bende kaldım yurtdısında deneyimliyim, eşinizin kardeşi gitsin paylaşımlı evlerde oda kiralasın bulmak çok kolay bir saatte halleder. ama genç çiftin yeni evli çiftin evinde bir erkegin kalması rahatsiz eder insanı, birde evden kurs alacaklarmış, bu demek 24 saat evde olacak. hiç özeliniz olmayacak. eşine bundan da bahset ben nasıl rahat şekilde duşa girip çıkacağım kişisel bakımımı vs nasıl yapacagım hep tedirgin olurum vs de . acık acık de bunları, ülke degiştirdiğine göre ilk basta zaten zor sartlarda yasamısdır şimdide çözüm bulabilir kiİyi geceler hanımlar. Yeni katıldım aranıza çözemediğim bir derdim var. Ben 7 aylık evliyim ve evlenip almanya'ya taşındım. Yaşım 24 eşim de 26. Eşim evlenmeden önce de erkek kardeşiyle(25yaş) beraber almanyada yaşıyordu, paylaşımlı bir evde kalıyorlardı(2 sene önce çalışmak amacıyla geldiler)
Tabii biz evlenmeye karar verince eşim ben gelmeden önce tüm birikimiyle evimizi arabamızı hazırladı ben gelince zorluk yaşamayalım diye, şanslıyım o konuda. Kardeşi de ev arkadaşı arayan bir adamın yanına yerleşti orada kalıyordu. Fakat geçen hafta tartışma olmuş aralarında ve adam evden çıkmasını söylemiş. Bizim evimizde de 1 oda boş, pazar günü tüm eşyalarını aldı ve bizim boş odaya yerleşti mecbur. Eylülde eşimin kardeşinin düğünü olacak, o zamana kadar bizimle kalması konuşuluyor. Anne babası da tam destek bu konuda. Ayrı kalmamış olursunuz diyorlar. Bu arada şu an eşim ve kardeşi dil öğrenmek için işten ayrıldılar, online kursa gidiyorlar yani her gün her saat evde olacaklar. Ben part time çalışıyorum, öğlen eve geliyorum. Eşimin kardeşiyle anlaşamıyorum. İstisnasız her konuda fikir belirtmek zorunda ve ben a dersem b diyor. Sürekli eşimi yönetmeye alışmış, eşim (normalde abi?) her şeyi ona danışarak yapıyor ama ben de bundan aşırı rahatsızım belki bu yüzden ısınamıyorum eşimin kardeşine.
Bu arada cumartesi gecesi konuştuk ne kadar kalacak sence diye, "bi süre sonra paylaşımlı evlere bakacak ama ben nasıl kardeşime git diyebilirim sokakta mı yatacak düğün olana kadar kalsın işte" diyor. Şu an ne yapacağımı bilemiyorum. Belki farklı bakış açısı olur diye yazmak istedim. Eşime de hak veriyorum kendime de. Siz olsanız ne yapardınız. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim.
Sizde susup cevap vermediniz mi? Ev bakmaya zaten niyeti yok ki.Beraber bakarız demekle zaten baştan belli etmiş bunu.Bu kayın eşini de sizin eve getirecek ben size diyim.Askerden dönünce belki anca kendi evlerine çıkarlarHepinize yorumları için ayrı ayrı teşekkür ederim. En azından istememe düşüncemin kötü niyetli olmadığını çoğunluğun benimle aynı fikirde olduğunu anladım. Ben özel alana çok saygı duyan evine de çok düşkün biriyim. Her şeyim alt üst oldu gibi hissettim daha 2. günde gereksiz tartışma çıkınca.
Kirada kaldığımız evi de ev sahibimiz satmaya karar vermiş harika bi gün oldu
Bize de daha yeni haber verildi. Kaynım "size bir şey olmaz kiracıyla satın alırlar sizi çıkaramazlar" diyor. Sonra da "aman neyse çıkarırsa da beraber bakarız yeni evi" dedi bana yeni bi şok yaşattı sağolsun. Ama şu işsizlik maaşları ellerine geçsin ev bakma niyeti hala olmazsa ben de terslemeye başlarım artık.
Eşim evi hazırladı deyince sen ilk mesajinda ben evi aldi zannettim de evde dil kursuna gidiyorum ayagina boş durmasina ondan laf etmedim :) senin resmen gözünü boyamislar ev araba hazir gel diye. Seni ek işçi olarak ithal etmis bunlar farkinda mısın? Ben ev sizin ama kayınbirader gene de kira versin diyodum :))Hepinize yorumları için ayrı ayrı teşekkür ederim. En azından istememe düşüncemin kötü niyetli olmadığını çoğunluğun benimle aynı fikirde olduğunu anladım. Ben özel alana çok saygı duyan evine de çok düşkün biriyim. Her şeyim alt üst oldu gibi hissettim daha 2. günde gereksiz tartışma çıkınca.
Kirada kaldığımız evi de ev sahibimiz satmaya karar vermiş harika bi gün oldu
Bize de daha yeni haber verildi. Kaynım "size bir şey olmaz kiracıyla satın alırlar sizi çıkaramazlar" diyor. Sonra da "aman neyse çıkarırsa da beraber bakarız yeni evi" dedi bana yeni bi şok yaşattı sağolsun. Ama şu işsizlik maaşları ellerine geçsin ev bakma niyeti hala olmazsa ben de terslemeye başlarım artık.