Esimin evsiz kalan kardeşi

defolup gitsin bence ne isi var yeni evli genc insanlarin evinde kalmasi dinende uygun degil isterse her yerden kalacak bir yer bulur cami olur oralardanda sorup sorustursun

Siz bir görümce olarak abinizin yengenizin evine mi çöreklendiniz gurbette? Öyle bir vibe var.
Hayır, kv ve kp erken yaşta vefat ettiği için görümcemi ben büyüttüm, gelin ettim çok şükür. Vibeni sevsinler, sizde de müneccim olmaya çalışmış ama olamamış gibi bir vibe var.

Ben de Alamancı diye eşiyle evlenip gurbette maaile birlikte yaşayıp kaynana olunca "oğlum gelin bana yan baktı" diye oğlunu fişfikleyecek kaynana vibe alıyorum
Vibenizi sevsinler!
Aksine ben burada doğdum büyüdüm, eşim benim yanıma geldi. Mübarek ramazan günü güzel atıp tutmuşsunuz, dilerim helalleşirsiniz!

Hayır, kv ve kp erken yaşta vefat ettiği için görümcemi ben büyüttüm, gelin ettim çok şükür. Vibeni sevsinler, sizde de müneccim olmaya çalışmış ama olamamış gibi bir vibe var.
Anlaşıldı. Siz yaptınız diye başkaları da yapsın ben çektim başkası da çeksin mantığı var.

Anlaşıldı. Siz yaptınız diye başkaları da yapsın ben çektim başkası da çeksin mantığı var.
Asla öyle düşünmedim, düşünmüyorum da, umarım siz mübarek ramazan günü boşboş konuşarak günahını aldığınız kişilerle helalleşirsiniz!

Ay konunuz ve saflığınız aşırı derecede sinir bozucu. Kusura bakmayın. koskoca iki adam “online” kurs için işi bırakıyor, bunlardan biri eşinizin kardeşi. Siz de yarım gün de olsa çalışıyorsunuz, yorulup geliyorsunuz. Evdeki iki dana da anca g.t büyütüyor. Üstüne kocanız olacak şahsiyet-siz seks olmadı diye size trip atıyor. Bu nasıl bir düşünce açısı Allah aşkına. 11 yıldır evliyim, eşim bunu yapsa hiç düşünmez ikisini de kapı önüne koyarım. Evini, karısını düşünmesi gerekirken derdi kardeşi. Kardeşinin dersi de kendi KARISI. Senin eşin kendi karısını gram düşünmüyor, aç gözlerini lütfen.

Bir de online dil kursları da her kur 2 ay olmak üzere minimum 8 ay sürüyorlar sizin denklik vb için sertifika amacınız da yok. Dil öğrenmeleri gerekiyor yani. Online da olsa yüz yüze de olsa en az 1 yıl gereken bir süreç. Evden altı üstü günlük 1-2 saat girecekleri bir ders için, işten ayrılıyorlar. Bu neyin kafası? Tüm gün online eğitimleri mi var? Yahu online eğitim ile konsantre olmak ayrı çaba istiyor, yüz yüze eğitim kesinlikle daha verimli bir şey.

Ne eşiniz ne de kaynınız iyi niyetli değil. Siz eşinize tamam derseniz tüm aile evinize çöreklenecekler ve baştan söyleseniz daha az kötü olacakken, çok kötü olacaksınız. Bir evine sığdıramadı diyecekler, şu kadar ay baktı demeyecekler.

Elinize resti çekim lütfen, ya kardeşin ya ben diyin. Eşinizin kimi seçeceği çok belli zaten, umarım yanılırım.

Asla öyle düşünmedim, düşünmüyorum da, umarım siz mübarek ramazan günü boşboş konuşarak günahını aldığınız kişilerle helalleşirsiniz!
Peki mübarek ramazan günü gencecik kız ile kaynının ince duvarlı bi evde aylarca yaşamasını normal karşılarken siz çok iyi misiniz?

Peki mübarek ramazan günü gencecik kız ile kaynının ince duvarlı bi evde aylarca yaşamasını normal karşılarken siz çok iyi misiniz?
Ben kimsenin günahını almadım çok şükür, iki konuyu birbirine nasıl bağladınız bilmiyorum ama mantığınız da bir harika, lütfen cevap vermeyin bana.

Bahsettiğiniz konu o kadar farklı o kadar farklı ki . Tabi ki sizi tebrik ederim yine her insanin yapabilecegi birşey degil. Büyük bir fedakarlık . Annesi babası ölmüş bir kız çocuğuyla eşek kadar adamı kıyaslamayın. Kaldı ki bu adam evde yayılıp her şeye karışıyor, aldığı parayı ülkedeki sevgilisine gönderiyor . Bu kadın sırf bir adamla evlendi diye eşantiyon niye kardeşine baksın
Sizin durumunuzda olsam istemeyerek de olsa kabul ederdim . Yalan söylemeyeceğim hiç mutlu olmazdım ama sokakta bırakamam annesi babası olmayan bir kizi . Çünkü kendi kardeşime de yapardım . O zaman da çok mutlu olmazdım.

Ben kimsenin günahını almadım çok şükür, iki konuyu birbirine nasıl bağladınız bilmiyorum ama mantığınız da bir harika, lütfen cevap vermeyin bana.
Valla gayet de normal bir mantık. Günah almadınız ama eziyet çekmesini destekliyorsunuz belki gelin hanım günah almanızı tercih ederdi. Siz yazmazsanız ben de yazmam

Ya bir de sanki dünyadaki kendi ayakları üzerinde durması gereken zorluk yaşayan tek kişi bu kayın mı?
Anasız babasız yurtlardan çıkıp hayat kuran insanlar var.
Evlenecek yaşa gelmiş sapasağlam eli ekmek tutan adama gurbette diye niye acınması pamuklara sarılması gerekiyor?
Hayırdır arkadaşlar kim düşkün kim hasta da bu kadar acınması gerekiyor?
Bizim ülkece sorunlarımızdan bir tanesi de bu. Köklü olalım, aile olalım bilmem ne derken elin büyütemediği çocuğuna annelik etmek zorunda değiliz.
Kimin evinde kira vermeden fatura ödemeden ekmek elden su gölden yaşarsınız, bir düşünün. Anne babanızın değil mi? Hatta üniversiteyi bitirip işe girince siz de ucundan tutarsınız.
Şimdi kocaman adama neden ebeveynlik etsin konu sahibi? Ne ayrıcalığı var ya?
Ben kayın da bakmam görümce de, bana ne. Gitsin anası babası baksın. Doğurmadığım insandan sorumlu değilim, nokta.

Emekliyim, siz benimle oturup iki kelam etmeden kafa yapımı nasıl anlayabiliyorsunuz, müneccim misiniz? Ben size sadece bir soru soruyorum, aynı durumda olan kişi kardeşiniz olsa, ne yapardınız? Biraz empati!
Kardelen hanım benden yaş ve yaş buyuksunuz büyük ihtimal burada size beğenmedim atan insanlardan da.

Bundan iki yıl önce ben ailelerimizin yanına gidince bir hafta zor kalıyordum. Şimdi gelince kalıyoruz iki hafta çünkü çocuğumuz oldu . Bir şekilde çocukla ilgileniyorlar bir arada durabiliyorum . Zaman değişiyor , insanlar değişiyor . Önceden bazı şeylere kadınlar da erkekler de daha dayanikliymis. Ananem bir yıl misafir agirlarmis duyunca şok oluyorum. Ben üç gun agirlayinca her yerim gerçekten ağrıyor. Büyüme şekli , yaşam tarzı o kadar değişti ki bence çokta iyi oldu . Insan evinin içinde kısacık şort giymek ister , rahatça eşiyle televizyon izlemek ister. Cinsel ilişki yaşarken aman ses çıkmasın diye sessiz sessiz yaşamak istemez. Bir üst jenerasyon olarak sizler çok fedakârlik yapmışsınız . Belki gorumceniz buna değer bir insandi . Ama inanın bir çok insan buna degmiyor

Aksine ben burada doğdum büyüdüm, eşim benim yanıma geldi. Mübarek ramazan günü güzel atıp tutmuşsunuz, dilerim helalleşirsiniz!

Müneccim değiliz ama sizin karı koca değil de evde başka aile üyeleri ile birlikte yaşadığınızı bilmişiz bence yarı müneccim sayılırız:)

Mübarek ramazan günü kadının evliliğine dinamit koyacak fikirler verirken kadının vebaline girmiyor musunuz?

Ben anlıyorum ama bazı kadınlar böyle, siz görümceye baktığınız için herkes aynı şeyi yaşasın istiyorsunuz. Siz yaşadıysanız onlar da yaşamalı. Her şeyiniz de ayrı bir drama ya ben de helal etmiyorum ne olacak şimdi:)

Suriyeliler gibi . Çok bir fark kalmıyor. Onlarında çalışanı var ama yatanı da var.

Konu sahibi durumdan çokta hoşlanmadım. Fazla iyi niyetli gibisin. Yarın vazgeçtin mi tüm yaptıkların unutulacak...

Süreç ne kadar sürer bilmem. O süre boyunca iki erkek elini taşın altında soksunlar. Yan gelip yatmalarına izin vermeyin.

Hepinize yorumları için ayrı ayrı teşekkür ederim. En azından istememe düşüncemin kötü niyetli olmadığını çoğunluğun benimle aynı fikirde olduğunu anladım. Ben özel alana çok saygı duyan evine de çok düşkün biriyim. Her şeyim alt üst oldu gibi hissettim daha 2. günde gereksiz tartışma çıkınca.
Kirada kaldığımız evi de ev sahibimiz satmaya karar vermiş harika bi gün oldu
Bize de daha yeni haber verildi. Kaynım "size bir şey olmaz kiracıyla satın alırlar sizi çıkaramazlar" diyor. Sonra da "aman neyse çıkarırsa da beraber bakarız yeni evi" dedi bana yeni bi şok yaşattı sağolsun. Ama şu işsizlik maaşları ellerine geçsin ev bakma niyeti hala olmazsa ben de terslemeye başlarım artık.

genç yaştasınız yeni evlisiniz akıl etmesi lazım ev üstüne ev olmayacağı, bir de yurt dısındasınız bende kaldım yurtdısında deneyimliyim, eşinizin kardeşi gitsin paylaşımlı evlerde oda kiralasın bulmak çok kolay bir saatte halleder. ama genç çiftin yeni evli çiftin evinde bir erkegin kalması rahatsiz eder insanı, birde evden kurs alacaklarmış, bu demek 24 saat evde olacak. hiç özeliniz olmayacak. eşine bundan da bahset ben nasıl rahat şekilde duşa girip çıkacağım kişisel bakımımı vs nasıl yapacagım hep tedirgin olurum vs de . acık acık de bunları, ülke degiştirdiğine göre ilk basta zaten zor sartlarda yasamısdır şimdide çözüm bulabilir ki

Sizde susup cevap vermediniz mi? Ev bakmaya zaten niyeti yok ki.Beraber bakarız demekle zaten baştan belli etmiş bunu.Bu kayın eşini de sizin eve getirecek ben size diyim.Askerden dönünce belki anca kendi evlerine çıkarlar

Eşim evi hazırladı deyince sen ilk mesajinda ben evi aldi zannettim de evde dil kursuna gidiyorum ayagina boş durmasina ondan laf etmedim :) senin resmen gözünü boyamislar ev araba hazir gel diye. Seni ek işçi olarak ithal etmis bunlar farkinda mısın? Ben ev sizin ama kayınbirader gene de kira versin diyodum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…