eşimin evlendikten sonra aldığımız evi babasının üzerine yapması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi yüzünden biz birbirimizi yedik

Kabak senin başına patladı Bibi.. Sana teyze diyenler utansın acaba senin gibi güçlü hatun var mı? Çiçeksin sen çiçek

Kendileri 40 yaşına gelsin bir de onları görelim

Bana teyze demeleri anca kendilerini komik durumuna düşürüyor bana birşey olmaz
Ben kendimin farkındayım kondisyon olarak yanıma yaklaşamiyacaklar yattığü yerden sallıyor
Teşekkurler

Buraya tahrik içeren mesajları tek tek eklemeyeceğim. Toplu ban yendi sonunda zaten. Kimse buraya hakaret işitmek için konu açmıyor. Hamileliğin netleşmesi 6 haftalık bir süreç. Konu sahibi hamile kaldığı hafta bu konuda bilgisi olmayabilir, ki dilekçe hazırlarken hamile olduğunu öğrenmiş. Gece oynaştık sabah hamileydim diye bir şey bilimsel olarak kanıtlanmış ve insanlara duyurulmuş değil. Evlilik sabit giden bir şey değil ki, dalgalanıpmdurulduğu bazı şeylerin ertelendiği rafa kaldırıldığı zamanlar olabiliyor. Robot değiliz ki.

Yapma zemheri, evlilik stabil bir durum değil ama 1.5 yıldır kavgasız zaman geçmemiş, üstüne karakolluk olmuşlar. Sen hiç kocanla karakolluk oldun mu? Bu durumda ısrarla hamile kalması ve hala 'anaç tarafim bazen ağır basıyor anne olmak istiyorum' vs yazması normalse benim normalim değil.

Niye ev kayınbabanızın gibi davranıyorsunuz? Adam size kredi çekmiş, aylık 8-9 binde ödeyip destek olmuş. Oturan da sizsiniz. Tapu kimin üzerine ne önemi var? Elbet verir, ödemediği evin üstüne yatacak kadar vicdansız değildir herhalde.

Ayrıca bu bir planda olabilir, belki de sizin fevri davranışlarınız yüzünden bir boşanma olabilir ve evlilik birliği içerisinde alınmış bir mal resmi olarak görünmesin diye de böyle yapmış olabilirler.

Baştan sona yanlış planlar yapmışsınız. Bir ev alacaksınız, paranız tam mı ne kadar eksik? Eksik kısmı nasıl tamamlayacaksiniz bunları hiç konuşmadınız mı almadan önce?

Sadece 300 bin diyerek yaptığı yardımı nasıl da küçümsüyorsunuz? Ev sizin...

Kadın defalarca kez yazdı, vermiyorlar evi. Aynen dediğiniz gibi üstüne yatmışlar, planlamışlar. Kocası isteyemem babama söyleyemem demiş, kayınpederi de vermiyorum demiş. Çıngar burada kopmuş işte. Hem altınlarını vermiş, hem aylık 50 bin TL çekilen ihtiyaç kredisi ödeniyor hem de parası kalmadığı için karısından para istiyor. Kayınpeder kendine araba almış, artık 8-9 bini de ödemiyor. Konu sahibi diyor ki, babanın kredisini devralalım, şimdiye kadar ödediği krediyi de geri verelim, evin borcu da tapusu da üstümüze olsun. Hiç birini kabul etmiyoralar. Üstelik kadının söz hakkı olmasın diye konut kredisini babasının üstünden çekiyorlar, kocası da yüklü ihtiyaç kredisi çekiyor. Buradaki koca çok uyanık, yaş tahtaya basmayan bir avukat.

Ev yok, tapu yok, devretme anlaşması sözleşmesi garantisi yok, altınlar kullanılmış ama ne var? Konut kredisinin geri kalanı, kocasının çektiği ihtiyaç kredisi ve evin harcamaları masrafları var. Kadına biz aileyiz sen de ödeyeceksin diyor, ödemem diyince evden kovuyor. Kadına kira ödemiyorsun en azından denmiş ama şimdi kira gibi her ay kredi ödenecek. Ayrıca bu kocanın kardeşleri de var.

Siz şimdi bu dediğinize inanıyor musunuz? O kadar aç insanlar mı bunlar? Eşiniz malını dağıtacak kadar akilsiz mı?

Başta siz eşinize güvenmiyorsunuz zaten..

Bu kafayla devam edin sonunuz ne olacak acaba?
Siz bu dediğinize inandınız mı? Türkiye'de yaşıyoruz. Şu anlattıklarınızın milyon tane örneği var. Bi çocuk çalışır çabalar diğer çocuğun üstüne yapılır. Eşi de akılsız olmasa baştan vermezdi evi babasının üstüne. Ya da artık üzerine almak için bi çaba gösterirdi

Çok enteresan bir şekilde burda günlerce insanlara ağzına gelen küfür ve hakareti eden bir üye uzun süre gözden kaçıyor ama nedense bu yüzden sırf" bence başına gelenleri hakediyor" dediğim için ben günlerce ban yiyorum

Üstelik cevap hakkim olmasın diye banlanmadan önce sanki benim sakladigim birseymis gibi eski konularimdan alıntılar yapılıyor...

O zaman sana kötü bir haberim var mune cim, burada paylaştığım ve olur olmaz sebeplerle can yakmak için mal bulmuş mağribi gibi coşkuyla aranıp bulunan hikayelerin hiçbirini ben zaten gizlemiyorum, onlardan utanmıyorum, canımı da yakmıyorlar... Zaten bu yüzden senin de çok iyi bildiğin gibi 17 yıldır aynı nicki değiştirmeden kullanıyorum ...

Hatta sana bir sürprizim var ; burda anlattıklarımdan fazlası var...

Ortak hesap yüzünden bosanmam haricinde ilkokulda sıra dayagina maruz kaldım mesela, üniversitede otobüste tacize uğradım , tre.dyolda kargo hatası yüzünden dolandirildim, ailemle evlat ayrımı yüzünden mücadele de ettim....

Senin ve bazı "tanrı tarafından kötülükten muaf tutulmuş" üç beş üyenin aksine 47 yaşıma kadar başıma türlü haksızlık ve adaletsizlik ve kötülük geldi yani ve bunlarla mücadele etmekten ise zannettiginin aksine hiç utanmadim...

Ama bütün bunlarla mücadele ettim diye burada yüzüme küfür ve hakaret eden üyeye "bence hakediyorsun" temennisinde bulunmanın 4 gün banlanmama sebep olacağı aklımın ucundan bile geçmemişti

Demek ki daha önce bir kez bile kötülükle karsilasmissaniz, bundan sonra burada karşılaştığınız zorbaliklara ve zorba üyelere üslup sınırları içinde bile cevap veremezsiniz, aksine haddinizi bilip canım cicim demeye ve yardım etmeye ve tatlı temennilerde bulunmaya MECBURSUNUZ yoksa moderatör haddinizi bildirir....Peki...

Bu arada hazır yeri gelmişken benim ortak hesap konusunda burada beni üzen tek kişi "çalisan kadınların aptalligini anlamıyorum, ben bilmem kaç yıllık evliyim ,çalismiyorum ama eşimin tüm parasını ben idare ediyorum, ben harcıyorum, harçlık veriyorum yani eşim beni şöyle şöyle el üstünde tutuyor " diyen mune olmuştu yine...

Tahmin edersiniz ki ben o hesabın niye ortak olmak zorunda olduğunu aciklayamadan ve üstü kapalı hakaretlerine cevap veremeden yine günlerce banlanmistim....

Daha fazla uzatmayacagim , zaten sonsuza kadar banlanacagim belli ki o yüzden bugüne kadar burada iyi kötü birlikte eglendigim, üzüldüğüm, dertlendigim, destek vermeye çalıştığım ve destek veren tüm dostlarıma hakkım helal olsun, ben sizi çok sevdim, siz de hakkınızı helal edin...

Hoşçakalın.

Son düzenleme:
Herkesin kendince yaşadığı olumsuz tecrübeler var , benim de var tabi ki, yeni evliyken eşimm ve ailesi ile ilgili çok konular açtım bundan utanacak da değilim, önemli olan bizi aşağı çeken insanlara tahammül etmemek ve de dik durabilmek , dik durduğumuz için bugünlere kavuştuk zaten , bizim buradaki üyelere kızma sebebimiz dayak yiyip hakarete uğramasına ve de mallarına el konulmasına , dolandırılmasına rağmen kocalarından vazgeçmeyip kendilerini kötü bir evliliğe mahkum etmelerinden dolayıdır, bence küfür ve şiddet söylemi yoksa banlanmak doğruları söylemenin önüne geçer, bence burda kalmaya devam etmelisin , mune nin kötü niyetle yaklaştığını da düşünmüyorum bu kadar insanla uğraşmak kolay olmasa gerek ...

Sen yine de hakkını helal et prenses Ben kendi rizamla gitmem de susmam da çünkü yanlış veya pişman olduğum hicbirşey yapmadım, 17-18 yıldır tek nick tek üyelikle kendi hayatımla ilgili yazdığım her kelimenin ve başkalarına yaptığım her yorumun da hala arkasındayım ama burada kalamayacagimdan da emin gibiyim

Evladınla, eşinle musmutlu bir ömür sürmen dileğiyle, bu arada belki bı daha fırsat bulamam söylemeye ama senin rahmetli annen benim kadın idollerimden biridir Nur içinde yatsın

Basitlikte zirve mi? Sen iyi misin zemheri, kadın günlerce sordugumuz her soruya yaptığımız her yoruma "beyinsizler, teyzeler, buruşuklar, cahiller..." filan diye cevap veriyor farkında mısın? Buna rağmen nasıl güzel güzel yol göstericez kendisine? Kaldı ki ben böyle konuları olur da faydam olur diye okumaya başlarım, hukukçu filan değilim buna rağmen şu anda bile naçizane deneyimlerimle kendisine verebileceğim legal-illegal onlarca tavsiye var ama alakalı alakasız her fırsatta her soruda yüzüme yüzüme beyinsiz teyze, salak cahil filan yazan birine niye tavsiye vereyim ki artık?

Gülüp geçmekten başka ne yapabilirim?

Son düzenleme:
piraye hanımcım, sizi severim tecrübelerinize de saygım sonsuz,fakat bu tarz konuları fazla içselleştirmiyor musunuz sizce de?
Tamam ben yaşadım onlar yaşamasın istiyorsunuz, iyi niyetinizden de şüphem yok, ama sizin 20 senede başarabildiğinizi onlar iki günde hemen hop diye yapsınlar istemeniz de olmuyor.

Ben kredi ile devredilebiliyor diye biliyorum ama?

İcsellestirmedigim konuya girmiyorum sahiden, zaten burdaki konularin tümü ya kadın ya anne ya evlat ya eş ya da insan olarak hepimizi bir yerinden yakalıyor bence, o yüzden okuyoruz veya vakit ayırıp yorum yapıyoruz...

Ben öyle birşey yazmadım ama tam üstüne bastiniz aslında konu sahibinin gerçekten 2 vakitte halledebilecegini düşündüğüm birşeyler var. Fırsatım ve dinleyeceginden umudum olsaydı belki faydam da olurdu çünkü dediğiniz gibi ben hickimsenin benim gibi gereğinden uzun zaman harcamasını istemem....

O üyenin genel hali öyle.
Eşinin ailesi kışın oğlunun evinde kalan üyeye de resmen aileyi kolundan tutup sokağa atmadı diye neler neler yazdı. Kadın konusunu kapatmak zorunda kaldı.

Ona göre bir kadın bir meseleyi tüm çirkefliği ile ipleri koparak 2 günde çözemiyorsa her şeyi haketmiş demektir. Defalarca denk geldim konulara yorumlarına. Hep kötü niyet arıyor karşı tarafta. Şaka gibi birisi.

Nitelikli dolandiricilik resmen, hersey planlanmis

Siz şimdi bu dediğinize inanıyor musunuz? O kadar aç insanlar mı bunlar? Eşiniz malını dağıtacak kadar akilsiz mı?

Başta siz eşinize güvenmiyorsunuz zaten..

Bu kafayla devam edin sonunuz ne olacak acaba?
Para olunca bazı insanların gözü dönüyor. Bizim işte bir adam var. Ailesi mükemmel bağlı birbirilerine. Her yere birlikte gider gelirler. Birbirlerine araçlarını paralarını verirler. İşteki adam bşr araç aldı. Sigortası kaskosu az olur diye babanın üzerine yapmış aracı. Neyse baba ölünce erkek kardeşlerin eşleri o araç hepimizin demiş olay çıkmış. Halbuki adam tek aldı arabayı. Kavga kıyamet zor aldı aracını. Eşi küstü gidiyordu haklı olarak. Kaldı ki bu hem ev hem de sıkı fıkı bir aile değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…