Eşimin doğum günü.

Senin eşin ailesine bağımlı kayınvalide de bunu bildiği içn boşatırım diyecek kadar ileri gidebiliyor bana kayınvalidem boşatırım diyecek peh hadi boşat derim çağır oğlunu kimi tehtid ediyorsun? Kimse kimse için kolayy kolay boşatırım diyemez umarım cidden köye giderler gerçi bu koca varken köyde olmaları da bişey ifade etmez. Kardeşiyle göbek bağı bitişik bence sende önceden falan kutlama niye çekiniyorsun eşimin doğum günü plan yaptım bitti bu kadar basit aslında kanarya
Ah siz bilmiyorsunuz durun durun dedikodu var anlatayım. Nişanlıyken derdi kayınvalidem bunu pısırık pısırık susardım. Ondan sonra kızıyla gövde gösterisi yaptılar bana. İşte bilmem neyin oğlu karıısnı savunmuş ailesine laf etmiş. Benim oğlum gibi değildir o dedi. He yani oğlun karısını ezdirse hoşuna gidicek :) sustum dedim neyse. Allah biliyor da o sabrımın meyvelerini topluyorum. Eşim onların yanında beni el üstünde tutuyor. Günlerdir haftalardır uğramadığımız oluyor. Kendisine kılıbık denilen yemeğide birbirne kattı kendinize gelin dedi. O totosundan ayırmadığı kardeşiyle de eskisi gibi değil. Böyle olsun istemezdim ama çok üzdüler kır papatyası. Yanımda neler yaptlar çok bastırdılar. Evliykende böyle gelin olcak boşatırım dedi ya “ hakim sana sormuyor ki anne” dedim :) neymiş efendim gelin temizlik yapmıyor kaynanaın. Ulan sırf bu kafada diye elimi sürmedim. Yardımda etmem. Hazıra inerim. Gittiklerinde de ağlayıp durcak yapamicak bakalım ne olucak.

Bizim ailede doğum günleri bayağı önemli. Kv kp eşimin kardeşi,eşi ailecek masa başında oturur yer içer pastamızı keser kutlarız. Aramız çok iyi ondan. Hem ailesinin de hakkı var kutlamaya. Ama akşam evde eşimle başbaşa kutlarız. Yani gündüz onlarla akşam başbaşa. Siz neden böyle yapmıyorsunuz?
Çalışıyoruz ikimizde ve vaktimiz kısıtlı. İzin günümde plan yapıp onlar kutluyor işte o yüzden. Bizde de çok önemlidir elbette hakkı var kutlasınlar lakin bunu beni dışlayarak değil.

Biz çokta eglenmedik cunku mesajlariyla eşimi darlayip durmuşlardi hepsi birden ustune geldiler gelmiyor diye. Gerginlik oldu yani oturduk evde.

Evet sirf bana gosteriş olsun diye planlanmiş cunku kendi aralarinda birbirlerine boyle supriz yaptiklarini duymadim. Zaten eşim demisti ailede her sene geleneksel dogum gunu kutlama adetleri yokmuş normalde. Hoş olsa da ayni tepkiyi verirdim ama yapilan tamamen beni yok saymak icindi.
Tavrınız için tebrik ederim. Görümcem ona hamburger almadı abisi diye bizede yemiceksn evde mevzu yaparım demişti. Saftım ses etmedim..

Konu açıyorsanız, fikir istiyorsanız yazılanları yapın madem. 40 tane aynı türde konunuz var, dönüp öncekilere yazılanları okursanız diğer 39a da cevap olur.

Deney mi yapıyorsunuz, test mi yapıyorsunuz, insanların sabrını ya da iyi niyetlerini mi ölçüyorsunuz bilmiyorum ama sizin gibi böyle 3-4 kişi var, Israrla aynı konuları açıyorlar. Gerçekten yardıma ihtiyacı olanların konuları kenarda köşede kalıyor.

Burada yazılanlardan hangisini yapmak aklınıza gelmedi mesela? Önce ailesi ile kutlayıp sonra sadece baş başa kutlamak mı gelmedi? Ailesine önceden bu sene yalnız ikimiz kutlamaya karar verdik demek mi gelmedi? Emrivaki yaparlarsa biz çoktan plan yaptık demek mi gelmedi? Hangisi aklınıza gelmedi gerçekten?

Garipseyenlere "ben daha küçüğüm, yaşım daha küçük" yazıyorsunuz, ama evlenmek için küçük değilsiniz belli ki. İnsan yeri geliyor bir çocuğa istemiyorsa bazı şeyleri yaptıramıyor...
Olur canım bir daha konu açarken sana danışırım keyfinize uyuyor mu uymuyor mu diye onay verirsen iznin olursa açarım bende :).

Bukadar basit bir meseleyi bukadar buyutmeniz :) yani onlarda kutlasin sizde kutlarsiniz anlasamiyorsaniz bunu yaris haline getirmenize ne gerek var dogum gunu oldugunda annesi bisey derse bizim ayri planimiz var siz baska bir gun kutlayin dersin olur biter nekadar ufak mevzulari buyutup dert ediniyosunuz

Ah siz bilmiyorsunuz durun durun dedikodu var anlatayım. Nişanlıyken derdi kayınvalidem bunu pısırık pısırık susardım. Ondan sonra kızıyla gövde gösterisi yaptılar bana. İşte bilmem neyin oğlu karıısnı savunmuş ailesine laf etmiş. Benim oğlum gibi değildir o dedi. He yani oğlun karısını ezdirse hoşuna gidicek :) sustum dedim neyse. Allah biliyor da o sabrımın meyvelerini topluyorum. Eşim onların yanında beni el üstünde tutuyor. Günlerdir haftalardır uğramadığımız oluyor. Kendisine kılıbık denilen yemeğide birbirne kattı kendinize gelin dedi. O totosundan ayırmadığı kardeşiyle de eskisi gibi değil. Böyle olsun istemezdim ama çok üzdüler kır papatyası. Yanımda neler yaptlar çok bastırdılar. Evliykende böyle gelin olcak boşatırım dedi ya “ hakim sana sormuyor ki anne” dedim :) neymiş efendim gelin temizlik yapmıyor kaynanaın. Ulan sırf bu kafada diye elimi sürmedim. Yardımda etmem. Hazıra inerim. Gittiklerinde de ağlayıp durcak yapamicak bakalım ne olucak.
Aman gitsinler bir an önce sennkiler diş göstermeye bayılıyor kendi küçük dünyalarında eşin de artık daha çok anlasın vallahi çekilmezler çünkü gidip ağlarsa da takma sakın

Sormanıza gerek yok, şu tavrınızı, şu yüzünüzü kayınvalidenizle görümcenize gösterirseniz konu açmalarınız azalır.
Önceden zaten her gün konu açar her hafta vukuat olurdu. Yaşam enerjim gitmişti gösteriyorum ki daha iyiyim. Saygılı şekilde konu açan insanlrı linç etmenize gerek yok. Burası herkese açık bi platform kimisi kıyafetim nasıl olmuş der kimisi yakınımı kaybettim. Kimis nişanımda nasıl yapayım der kimisi mezuniyetimi nerde kutlıyım. Herkes için farklıdır yani. Ben daha çok konuyu abartıp abartmadığımı fazla soğuk odun olup olmadığımı merak ettim. Çünkü ben eskisine göre set çektim kimseyide üzmek istemem. Elbette biliyorum ne yapmam gerektiğini lakin başbaşa kutlandığında aşırı tepki verip görümcem laf sokabilir. Sakinliğimi korumam gerek. Büyütttüğümüde anladım zaten bu kadar benimle konuşan herkese teşekkür ederim :)

Çekinirsen konu acarak bir şey duzelmez. Kendi kendilerine "biz boyle yapmayalim" diyecek insanlar degiller sonuçta. 🙄
Yok anam derlermi hiç şahit olmadım. Kaynanam siz evdesiniz sizin için yemek yaptım der kafasına göre plan yapardı. Şimdi annem yemek yaptım gelirseniz yiyin diyor. Zor oldu valla.

Nasılsınız kızlar ? Ben kanarya. Sizlere bir şey danışmak istiyorum. Bilirsiniz evliliğimin ilk senesi gerek yaşımın küçük olmasından gerek ise acemiliğimden hiçbir şey istediğim gibi olmadı. Çok hevesliydim belkide çok anlam yükledim bilmiyorum ama eşimle evli ilk doğumgünümüz görümcemin evinde kutlandı. Konularımı bilenler için bu vukuatlar onlara normal gelir. Sesim çıkmadı sonrada hevesim kaçtı eşimle kutlamadım doğumgünü moralimde bozuldu zaten.

Benim kayınvalidem gelini ve damadınını sever gibi görünür fakat aslında tek isteği kızı ve oğluyla yakın olmak. Bunu eleştirmiyorum yanlış anlamayın eşimin doğum gününüde kızımın evinde kutlansın abisine süpriz yapsın sende kek yapar gelirsn diye saf dışı bırakmıştı beni. Kardeşidr tabi kutlasın buna lafım yok ama kendimi kötü hissettim ilkdi başbaşa olsun isterdim.

Şimdi bu sene aralık sonunda eşimin doğum günü. Sizce ne yapabilirim ? Hediye olarak aklıma bişey gelmiyor geçen seneden travma oluştu. :) Başbaşa kutlamak benimde hakkım çünkü. İşin acı tarafı öyle baskıladılar ki bu durumdan suçluluk hissediyor gibiyim. Öncesinde ilk ben eşimle plan yapmak istiyorum ne yapabilirim ? Geçen senenin verdiği travmayla o kadar gitti ki hevesim aklıma hiç bir şey gelmiyor. Evde kutladığımda ailesinide çağırmam gerekiyor mu ? Çok kararsızım. Bana eşimin doğumgünü kutlayalım dediklernde nasıl tepki vermeliyim ? Elbette karı koca plan yapıcam diyeceğim fakat bu konuda bencil mi düşünüyorum bilmiyorum. Kayınvalidemler benim tam tersim görümcem kocasının doğumgününü cümbür cemaat kutladı. Ben onlara biraz ters geliyorum. Kutlicaklar zaten de ben kutlayım onlar da plan yapabilirler bu çok normal değil mi ? Fikirlerinize ihtiyacım var kızlar. ❤️

Tüm haftasonunu kapat başbaşa bir bungolov, kaplıca ya da tur tatili satın alıp. Vereceğin herhangi bir hediyeden daha romantik ve süprizli olur hem.

Ay görsen giggles hareketlerini neymiş bi ablasının gelini iş yapmıyormuş kocasını göndermiyormuş diye kıza gerizekalı diyor. Benim böyle gelinim olsa boşatırım diyor. Görümcemle konuşurlarken gelin kız kardeşi kıskanırsa olmaz o iş o kızdan hayır gelmez diyor.

kızıyla gövde gösterisi yaptılar bana. İşte bilmem neyin oğlu karıısnı savunmuş ailesine laf etmiş. Benim oğlum gibi değildir o dedi. He yani oğlun karısını ezdirse hoşuna gidicek :) sustum dedim neyse.
Canim ben seni çok iyi anlıyorum.Başli basına esinin dogum gününü senden önce kutlamaları degil de aslinda herseyi birlikte yaptiginiz için bunda eşine başbaşa sürpriz yapmak istemissin,aslinda evliliginde hiç başbaşa kalamadigin için eşinin doğum gününde başbaşa olmaniz bu yüzden senin icin cok önemli.Onlar mutlaka sana şu gün biz sürpriz yapacağız derler diye düşünüyorum.Çünkü onlarin kutlamasında illa sen de olacaksın.O yüzden ona göre bak et,disarda bir kutlama yap.Eger maddi imkanin varsa hafta sonu bir yer kirala,bence bunun icin bir bütçe ayır,zor bile görünse kendini bu konuda zorla..Eğer bu seni maddi açıdan cok zorlayacaksa da bir restaurantta sürpriz yap eşine.Kim sana ne diyebilirki sonuçta onlarla da kutlayacaksiniz.Ayrica sen dışarda kutlarsan,esin de muhtemelen sana disarda basbasa bir surpriz yapar.Biraz aileden kendinizi soyutlamis olursunuz böylelikle.Yoksa normal sınırlarını bilen bir aileyle toplu da kutlanabilir bunda bir sorun yok ama senin es ailesi sorunlu oldugu için istememeni ben gayet dogal karsiliyorum.
Ayrica bu yukarda alıntıladığım yerlerde de mutlaka tepkini göstermeliydin.Başbaşa kalamamaktan daha önemli bir problem kayinvaliden annem annem diye peşinde gezerken seni boşatmakla resmen tehdit ediyor.Sinirlarini aştığını biliyordum konularindan ama haddini de bir hayli aşmış Kayinvaliden.

Kesiinlikle hak veriyorum size, baş başa plan yaptık deyin başka da söze gerek yok. Seksi bir elbise, mum ışığında romantik yemek ve yine seksi bir dans müziği.😂 Biz böyle kutlamıştık. Ay harikaydı.😂

Canim ben seni çok iyi anlıyorum.Başli basına esinin dogum gününü senden önce kutlamaları degil de aslinda herseyi birlikte yaptiginiz için bunda eşine başbaşa sürpriz yapmak istemissin,aslinda evliliginde hiç başbaşa kalamadigin için eşinin doğum gününde başbaşa olmaniz bu yüzden senin icin cok önemli.Onlar mutlaka sana şu gün biz sürpriz yapacağız derler diye düşünüyorum.Çünkü onlarin kutlamasında illa sen de olacaksın.O yüzden ona göre bak et,disarda bir kutlama yap.Eger maddi imkanin varsa hafta sonu bir yer kirala,bence bunun icin bir bütçe ayır,zor bile görünse kendini bu konuda zorla..Eğer bu seni maddi açıdan cok zorlayacaksa da bir restaurantta sürpriz yap eşine.Kim sana ne diyebilirki sonuçta onlarla da kutlayacaksiniz.Ayrica sen dışarda kutlarsan,esin de muhtemelen sana disarda basbasa bir surpriz yapar.Biraz aileden kendinizi soyutlamis olursunuz böylelikle.Yoksa normal sınırlarını bilen bir aileyle toplu da kutlanabilir bunda bir sorun yok ama senin es ailesi sorunlu oldugu için istememeni ben gayet dogal karsiliyorum.
Ayrica bu yukarda alıntıladığım yerlerde de mutlaka tepkini göstermeliydin.Başbaşa kalamamaktan daha önemli bir problem kayinvaliden annem annem diye peşinde gezerken seni boşatmakla resmen tehdit ediyor.Sinirlarini aştığını biliyordum konularindan ama haddini de bir hayli aşmış Kayinvaliden.
Evet evet canım benim seninle benzer şeyleri yaşadığımız için anlıyorsun beni tamda bu. Herşeyi birlikte yaptığımız için ben eşimle başbaşa olmak istemiştim hepsi bu. Dediğin gibi yaptılar zaten kutlicaz dediler mecbur bende oldum. İyiki eşim benimkini başbaşa kutladı başbaşa hediyemi verdi aileside ayrı kutladı.
Alıntıladığın yerlerde elbette tepki göstermeliydim ama arzu edersiniz anlicak insanlar değiller. Ben onlara tepkiyi eşimle iyi olarak ve onlara gelinlik yapmayarak gösterdim. Şükürler olsun ki eşimde gelinlik yapmamı istemedi benden. Şimdi sesleri çıkmıyor :)

X