Ya alemsiniz çok komiksiniz yalnız olmadığıma sevindimBanada esimin dogum gunude kayinvalidem aksam gelin pasta keselim demisti. Ben kızımla beraber esime özel hazırlandım yarin akşam gelir sizde pasta keseriz demistim. Ertesi gunde onlara gittim kestik pastayı. Ama kimse cazgirlik yapmadısizde söyleyin hazirlanin süslenin. Bundan doğal birsey yok. He ama çok sıkıntı çıkarırlar dersen bi sürpriz istiyorsanız doğum gününden 1 gün önce kutlayın. Hem eşinize de baya sürpriz olur. Ertesi gun kayinvalidenlerinize gittiginizde basbasa dun kutladik bakin nasil hazırlanmışım diye fotograflari gosterin
Canım keşke sadece aynı şehirde olsak alt katımda oturuyor :)Nasıl bir plan düşünürsünüz bilemem ama eğer kayınvalide ile aynı şehirdeyseniz şehirdışı bir plan yapın. Başka türlü kaçış zor gibi.
Biliyor musun kayınvalidem ve görümcem benim balayıma geldiler. 2. Haftamızda gidiceğimiz geziye kardeşi benimle gidiceksin dedi. Sahilde gezdiğimiz için beni niye götürmedin dedi. Neler neler. Elbette birlikte kutlanır ama ben artık öğrenmeleri açısından böyle şeyler yapmak istiyorum. Eşimle planlar yapıyoruz kahvaltıya gideriz akşam yemeğine tatl yemeye gezmeye yürüyüşe. İlk zamanlar cahildim sabote etmelerine izin verirdim bu doğumgünü karı koca günü olsun istiyorum.Normalde esinle basbasa özel, romantik programlar yapamiyor musun?
Esle basbasa vakit gecirmek tabi ki hakkin. Ama ikinize ait olmayan bir güne bu sekilde bir anlam yuklemen bana tuhaf geldi. Yıldönümü degil, sevgililer günü degil.
Dogumgunlerimizi arkadas, kardes sevdigimiz kimler varsa hep beraber kutladik. Basbasa olmamiz gerektigini dusunmedik hic.
Fikrini degistirmek icin degil, dahil olmak isteyen kisilerin ne dusundugunu farket diye yazdim. Hep birlikte olmak isteyenler muhtelen başbaşa plan mi yapmislar, nihahahah hadi parcalayalim demiyordur.
Elim ayağım titredi. Allah sabırlar versinCanım keşke sadece aynı şehirde olsak alt katımda oturuyor :)
Sağol canım seneye gidicekler o yüzden benimde titremem geçiyor başka türlü kabus gibiElim ayağım titredi. Allah sabırlar versin
Hahaha ya yerim onu Allah bağışlasın :)Doğumgünü nasıl bir şeydi yaa unuttumda
Son 7 yıldır eve gelen bütün pastaları kızım sahipleniyorsenede 3 kere doğumgünü kutlanıyor küçük hanıma
Aminnn cümlemizinkini inşallahHahaha ya yerim onu Allah bağışlasın :)
Evet kesinlikle bu yüzden. Kayınvalidemle geçici burdalar memlekete gidicekler gerçi bizi bırakıp nasıl gidicekler şaşkınım. Aslında bende çok takılmıyorum ama benim görümcem abisine evde onsuz hamburger yedirtmezdi. Sanırım o yüzden böyle şeyleri dert ediyorum.Sizin sorunlarıniz cok yakin oturmaktan kaynaklaniyor.
Benimde ilk evlendigim zamanlar kayinvalidemler pasta alir gelir, gorumcem abicim sana ozel hediye aldim en guzel hediyen benden olsun istedim gibi gibi cümleler kurardı.
Ben cok takılmadım acikcasi. 2. veya 3. doğum gunuydu esimin o zaman kendim pasta yapmıştım. Başbaşa kutlamıştık.
Simdi 7 yıllik evliyiz esimin ailesi unuttu bile esimin dogum gununu. Esimin doğum gununude, benim dogum gunumude, evlilik yıl dönümümüzüde dısarida yemekte kutluyoruz. Planı artık buyuk oglumla yapıyoruz. Hatta babasına diyormuş annemin doğum gununde ne yapsak diye.
Yani ilkmiş ikinciymis pek takılmayın. önünuzde daha nice doğum günleri var.
Kayınvalidenizden ayrı bir apartmana tasinabiliyorsaniz taşının. o zaman size bu kadar mudahele edemezler.
Dışardaki plan daha cazip geldi böyle yapacağım inşallahKimseyi çağırmak zorunda değilsiniz bence. Ola ki sizi arayıp yine geçen seneki gibi plan yapmak istediklerini söylerlerse anne ben evde ya da dışarıda başbaşa kutlayacağım hazırlık plan vs. yaptım sizin düşündüğünüz planı ertesi gün yaparız gibi şeyler söyleyebilirsin.
Eşine hediye olarak mont, zippo çakmak, saat, kazak vb. alabilirsin. Bir hobisi varsa ona göre bir şey olabilir.
Ve alt katımda oturuyor yazmışsınız o zmana bence ev değilde dışarıda bir mekana rezervasyon yaptırıp pasta ayarlayıp pastayı öncesinde mekana iletebilirsiniz. Mekanıda kesinlikle söylemeyin
Kutlayabilirler eşimin ailesini tanısanız sizde öyle düşünürsünüz. Hatta ilk haftasonu buluşmasında bi pasta alıp keselim diyebilirler bu konuda nasıl dik duracağım bilmiyorum. Artık kesseler bile ben yine dışarsa kutlarım ilk ben kutlayacağım demek çocukca olmaz mı ? Kafam çok karışık.birde 2 hafta önce falan kutlayabilirler yazmışsınız bence nacizane fikrim sizden önce kutlamalarına izin vermeyin.
Karı koca olarak ilk ben kutlamak istiyorum tam doğum gününde sonrasında sizlerle kutlarız demenizi tavsiye ederim.
Haha eşime çocuk gibi davranıyorlar ama. Bana gelen her misafirde görümcem beni neden çağırmadın diye hesap sorardı. Siz düşünün.onlar gününde planlıyorsa benim doğum günü için özel bir planım var, onu da ertesi gün yaparız diyin. sonuçta eşiniz çocuk değil ki evde kutlarsanız çağırmak zorunda kalasınız.
balayına anasını kardesını getıren kocanıza daha basbasa suprız dogumgunlerı duzenleyın sız aferım .Biliyor musun kayınvalidem ve görümcem benim balayıma geldiler. 2. Haftamızda gidiceğimiz geziye kardeşi benimle gidiceksin dedi. Sahilde gezdiğimiz için beni niye götürmedin dedi. Neler neler. Elbette birlikte kutlanır ama ben artık öğrenmeleri açısından böyle şeyler yapmak istiyorum. Eşimle planlar yapıyoruz kahvaltıya gideriz akşam yemeğine tatl yemeye gezmeye yürüyüşe. İlk zamanlar cahildim sabote etmelerine izin verirdim bu doğumgünü karı koca günü olsun istiyorum.
Evet kesinlikle bu yüzden. Kayınvalidemle geçici burdalar memlekete gidicekler gerçi bizi bırakıp nasıl gidicekler şaşkınım. Aslında bende çok takılmıyorum ama benim görümcem abisine evde onsuz hamburger yedirtmezdi. Sanırım o yüzden böyle şeyleri dert ediyorum.
sızde ne munasebet ustume ıyılık saglık aa der tovbe tovbe dıyerek gecıp gıdersınızHaha eşime çocuk gibi davranıyorlar ama. Bana gelen her misafirde görümcem beni neden çağırmadın diye hesap sorardı. Siz düşünün.