Eşimin çocuğu

ben sizi haklı buldum.
eşiniz mahkemenin belirlediği 2 bini versin bundan sonra.
yada boşanın sizin çocuğunuzada 10 bin versin mis gibi geçinirsiniz.
Katılıyorum. Üzgünüm ama eski eşi mahkeme 2 bin dediği halde ,eşinizin 10 bin vermesinden yüz bulmuş olmalı. Şimdi tüm.parasini istiyor.

Herşeyi çok fazla üstünüze almışsınız. Ve bundan dolayı da daha da fazlasını taşır diye sizin sırtınıza biniyorlar. Unutmayın eşinizin hem size ,hem sizin de çocuğunuza ve evinize karşı da sorumlulukları var. Nafakayı 5 bine indirsin. Sert bir konuşma yapın. Daha fazla fedakarlık yapamayacaginizi soyleyin

Çocuksuz olduğunuz o kadar belli ki. 2 çocuğum var biri 2,5 yaş diğeri 10 yaş.
2,5 yaş olan 10 yaş olanı dövüyor. Şaka gibi ama gerçekten öyle. İşte burda anne baba devreye girip durumu yumuşatacak. O 6 yalın içinde kopan fırtınalardan dolayı bu oluyor. Yani sebep baba.
2,5 yaşındaki bebeğimin aylık masrafı 10 bin lira. Ekstra hastane etkinlik olursa artıyor. Sadece kreş ve yol masrafı 10 bin.
Ha bu arada babası evlense yanındaki kadın çocuğuma bir tokat atsa sosyal medya da dahil rezil ederim sokağa çıkamayacağı gibi çeşitli cezalarda alır.
6 yaş da bebek yaş daha. Baba olacak adam da sorun var. İki çocuğu da iki kadını da mutlu edemediği gibi rezil etmiş
Benim de 3,5 yaş ve 11 yaş iki çocuğum var. 3,5 yaşındaki ablayı haşat ediyor. Ama ben ablayı korumaya kalktığımda ablası müdahale ettirmiyor, kendimiz hallederiz diyor. Cocuk krese gidiyorsa evet masraflar cok artiyor. Ben 7700'e yazdırdım kreşe. Ama bu adam boşanmış, yeniden evlenmiş ve tekrar çocuk sahibi olmuş ustelik kirada oturuyor. Eski eşi kira ödemiyor o da çalışıyor. Bütün masrafi bu adama yıkmaya çalışmak saçma bu yüzden. Cocugun annesi bi zahmet elini taşın altına koyacak... Benim de bir tanıdığım var üç çocuğuyla bosandilar. Kadın çocuklarıyla yemeğe çıksa fişi eşe atıp parasını istiyor. Çocukların velayeti annede ve nafaka da alıyor. Anne de çalışıyor. Böyle ilginç şeyler duyunca suistimal olayı akla geliyor.

Benim de 3,5 yaş ve 11 yaş iki çocuğum var. 3,5 yaşındaki ablayı haşat ediyor. Ama ben ablayı korumaya kalktığımda ablası müdahale ettirmiyor, kendimiz hallederiz diyor. Cocuk krese gidiyorsa evet masraflar cok artiyor. Ben 7700'e yazdırdım kreşe. Ama bu adam boşanmış, yeniden evlenmiş ve tekrar çocuk sahibi olmuş ustelik kirada oturuyor. Eski eşi kira ödemiyor o da çalışıyor. Bütün masrafi bu adama yıkmaya çalışmak saçma bu yüzden. Cocugun annesi bi zahmet elini taşın altına koyacak... Benim de bir tanıdığım var üç çocuğuyla bosandilar. Kadın çocuklarıyla yemeğe çıksa fişi eşe atıp parasını istiyor. Çocukların velayeti annede ve nafaka da alıyor. Anne de çalışıyor. Böyle ilginç şeyler duyunca suistimal olayı akla geliyor.
Önceki yorumumda dediğim gibi sanmıyorum adam 10 bin vermiyordur. Mahkeme ne diyorsa onu veriyordur. Bu kadar mükemmel! Baba daha birinci çocuk bebekken boşanacak duruma gelmez zaten. Ben 2 çocuğuma 5600 nafaka alıyorum o da icrayla ve daha nafaka düşürme davası açmış 300 lira verebilirmiş! Kaldı ki
Çocuğumun birinin kreşini ödemiyor verdiği. Bezi sütü diğer giderleri yazmadım. Diğeri 4. Sınıf okul giderleri ayrı. Yani erkekler bu kadar bonkör değildir. Var bu işte bir bit yeniği.
Ben 2 kadının da 2 çocuğunda mağdur olduğunu düşünüyorum.
Ha bir de 2. Evlendiyse 2 iş yapsın ama kimseyi mağdur etmesin. Yeni evliliği kimseyi bağlamaz

O ev diğer çocuğun da evi. İstediği zaman gelir istediği zaman gider. Evlenirken ortada çocuk varsa onu her haliyle kabullendim demektir. Ya ayrılacak ya kabullenecek.
Ben de boşandım. Çocuklu biriyle evlenirsem o ev hem benim hem onun çocuklarının evi olacak. Kendi çocuklarımı babaya yollamıyorum güvenmediğim için ama çocuğum isterse her zaman gidebilir. Babası nerdeyse orası çocuklarımın da evi.
Benim çoçuğuma zarar verdiği noktada gelemez çok çektim bu konuda sizin gibi düşünmüyorum Bu konuda hassasım Eğer böyle bir şey yaşamamış olsaydım ben de sizin gibi düşünürdüm bazen duygularımız gerçeklerin önüne geçer

Benim çoçuğuma zarar verdiği noktada gelemez çok çektim bu konuda sizin gibi düşünmüyorum Bu konuda hassasım Eğer böyle bir şey yaşamamış olsaydım ben de sizin gibi düşünürdüm bazen duygularımız gerçeklerin önüne geçer
Her duyguda doğru değil işte. Şimdi görüşme gününde anne alacaksın çocuğu deyince ne olacak? Mecbur adam eve getirecek çünkü o adamın evi nereyse çocuğunun evi de orası. Çocuklu biriyle evlenirken her şeyi hesap ermek gerek. Ben normalde de çocuklarımı yatılı vermiyorum babaya evlenirse hiç hiç vermem. Kendim de 40 kere düşünürüm evleneceğim zaman. Çünkü bütün çocuklar kıymetli işte

Eşiniz şu durumda evlat ayırıyor durumunda farkında mısınız? Maaşının çocuklara artıracağı kısmı ikiye bölüp yarısını diğer evladına yarısını da ortak çocuğunuza ayırması gerekir. Ben böyle yapıyorum mesela iki çocuğum var ikisi de benimle yaşıyor ama eşit bölüştüruyorum giderlerini.

Annesi babası 2. evliliğini yapmış ortak çocuk olarak söylüyorum (ikisinin de birinciden çocukları var) okurken karnım ağrıdı iğrenç bir yaşam asla çocuğu olan biriyle evlenilmez hayatımız boyunca bunun sıkıntısını çektik, sinirlerim bozuldu ya🤦‍♀️

-Özel okul konusu çok abartılıyor. İlkokulu devlet okulunda okudum inanın her birimizin çok güzel meslekleri oldu. 4 tane doktor sayısız mühendis hemşire çıktı sınıfımdan. Dil, spor yüzünden isteniyorsa ders aldirabilir. Yani iş çocukta bitiyor okumak isterse okur.

Konuya gelecek olursam, konu sahibi kendi çocuğunuza haksızlık ettiğinizi farkında mısınız? 2.5 yaşında el kadar çocuk 2 haftada bir gördüğü kardeşinden dayak yiyor ve anne baba birsey yapmıyor? Maddi olarak kendi evladınıza ayda 10 bin tl harcıyor musunuz? Bence alın esinizi karşınıza 10 bin tlden bile rahatsız olduğunuzu söyleyin. Evi siz gecindiriyorsunuz, bide utanmadan ilk eş sizin evin masraflarına bile karışma hakkını kendinde görüyor ne münasebet? Çok sessiz kalmissiniz çocuğunuza yazık oluyor.
-çocuk geldiği zaman kendi çocuğunuzu niye kucağınıza almıyorsunuz orayı hiç anlamadım, bu çocuk annesiz değil ki sadece anne baba ayrı.

Pedagog değilim ama boşanmak istemiyorsanız eşiniz çocuğu görmeye gitsin, size gelmesin. Böyle 2 çocuk da mutsuz oluyor.

Diğer türlü de, kadın tabi ki çocuğunu en iyi okula göndermek ister bir şey diyemem. Herkes çocuğu için en iyisini istiyor.
Herkes isterde bu adamın eşi ve çocugu var halihazırda,eşinin maaşı var sen tüm maaşını bize ver demekte normal gelmiyor bana.
Adam zaten mahkeme 2.000tl belirlemişken 10.000tl gönderiyormuş kadına cocuk için, daha fazlasını istemek tuhaf. Yari yarıya karşılasınlar o zaman biraz da o eklesin üzerine.
Bence kasıtli,huzur bozmak amaçlı çocuk kullanılıyor burada.
Ha evdeki kardeş kıskançlığı konusunda dolduruyor diyemem zira benim kızımda kardeşini kıskandı uzun zaman,dolduranda yoktu.
Konu sahibi ben normalde boşanmış çocuklu eş konularında her zaman eski eşe ve cocuga pozitif ayrımcılik yaparım,iyi olsunlar isterim,baba çocugundan boşanmış gibi davranmasın,gerekli (maddi manevi)desteği sağlasın derim ama bu fazla yani kusura bakmasın. Hani adam daha cok kazanır yine fazlasını istesin amenna ama tüm maas verilemez bu kadarı gerçekten kasıt.
280 bin liralık okula göndermek istiyorsa elini taşın altına koysun annesi de bir zahmet. 90 bine de okul var,100 bine de ,80 bine de sınıf mevcutları da maksimum 25 kişi oluyor konu 50 kişilik sinıflarda olmaksa,bu ısrar sevimsiz bence.
Ben olsam öyle bir meblağ ödenecek olursa o eşi de gönderirdim eski eşin yanına,birlikte ne istiyorlarsa yapsınlar ama benim cocuğumun rizkından alarak değil. Sonucta o da okula gidecek bir gün. Ona da birikim yapılamayacaksa aynı şartlar sağlanamayacaksa olmaz ki.
Ben burada ödesin gününü görsün banane diyen asalak bir eski eş görüyorum, bu sebeple herşeyin en pahalısını istiyor ve diretiyor. Eşiniz kadar iyi niyetli değil gibi maalesef.

Bir yakınımın tavsiyesi ile burada üyelik açtım, farklı görüşlere ihtiyacım var.. Eşimle ikimizin ikinci evlilikleri onun bir çocuğu var bizimde ikimizin ortak bir çocuğumuz var. Onun çocuğu 6 yaşında benimki (bu evliliğimden) 2.5 yaşında. Çocukla alakalı da biraz sorunlarımız var kıskançlık.. geldiğinde onunla daha çok ilgileniriz eksik hissetmesin diye kendi çocuğumu bile kucağıma pek almam o varken, tatillerde ve iki haftada bir hafta sonu alırız çocuğu birlikte etkinlikler yaparız. Kardeşiyle bağ kursun istedim hep. Düzenimiz vardır.bir odayı mecbur ikisinin odası yaptık. Annesi dolduruyor diye düşünüyoruz ne zaman gelse kardeşine vuruyor çocuğu itiyor. Benim çocuğum o geldiğinde huysuzlanıyor sürekli tetikte olmak zorundayım. Aynı odada yatıyorlar kameradan izliyorum tüm gece bazen
:KK43: gece uyanıp vuruyor bir kaç kez denk geldik eşim gitti yanına yatmaya. Ben memurum eşim özel sektör. Maaşlarımız birbirine yakın. Bu bilgileri iyice veriyorumki yorumlarken soru işareti olmasın. Bizim evimiz kira. Karşı tarafın kira değil. Eşim yüklü miktar nafaka veriyor. Kadın da çalışıyor. Çocuğa kadının annesi bakıyor evleri yakın diye doğduğundan beri düzen böyleymiş.
Örnek verecek olursam eşimin maaşı 25.000 10.000 vermekte karşı tarafa. Mahkemenin belirlediği rakam 2.000 bu arada eşim gönlünden koptuğu için veriyor. (detay veriyorum yasal olarakta)
Eşimin eline 15.000 kalıyor bunun 10 bini bizim kiramıza gidiyor 5 bini de (Kıskanclık sebebi ile çocuğunu pedagoga götürüyor ayda 2 defa) ama fayda etmiyor annesi doldurduğu için.
Kira harici baştan sona eşimin kişisel harcaması dahil faturalar ödemeler mutfak yemek araba kredisi bizim ortak çocuğumuzun tüm gideri vs bende oluyor.
Yalnız bir sorun daha çıktı ortaya. Eski eşi aradı çocuğu bu yıl koleje vermek istiyormuş. Büyük şehirdeyiz kolej fiyatı yıllık her şey dahil (servis yemek kitap kıyafetmalzeme) 280.000 demişler. Eşimin bunu ödeme gücü yok. Benim çocuğum da devlet okuluna gidecek bu enflasyonda.
Eşim güzel bir dille tüm masrafları detaylıca anlattı maaşını vs zaten yüksek miktar destek oluyorum bu yüzden diğer çocuğuma bile katkıyı sağlayamıyorum x’e sağladığımdan dedi. Doğru.. yine de pek sesimi çıkarmadım bu zamana kadar pasif kaldım.
Kadın ise çocuğun eğitiminin önemli olduğunu devlet okulunda 40-50 kişiyle nasıl eğitim göreceğini anlattı.
Eşim de diyor ki iyi hoşta ne ile vereyim param yok anlamıyor musun diyor bu konuşma telefonda oldu duyuyorum aynı odadaydık.
Kadının çözümü şu beni kastederek sizin masrafları o (ben) karşılar zaten memur o sen paranı olduğu gibi verebilirsin çocuğumuzun eğitimi her seyden önemli dedi.. zaten herşeyi ben karşılıyorum cebimize 1 kuruş para kalmıyor. Kadın kirayı da bana kitleme derdinde. Eşimin tüm parasını maaşını istiyor. açıkçası bu bardağımı taşıran son damlaydı. Bu zamana kadar sustum gerçekten de benim çocuğumun hakkı fazlasıyla yendi hiç hissettirmedim annesi olarak ama bu son damlaydı. Eşim düşünüyor şimdi ne yapacağını. İnanın boşanmayı düşündüm bu kadar da olmaz artık.. çocuğumun hakkı yeniyor, yeri geliyor kardeş zorbalığına dayağına maruz kalıyor o da çocuk diye sabır gösteriyorum susuyorum o da çocuk diyorum hoşgörü yapıyorum gözümün önünde yavruma tokadı basmışlığı var besmele ya sabır çeke çeke güzelce konuştum siz kardeşsiniz senin koruman lazım bak nasıl acıdı öp hadi barışın dedim vururum demeye devam etti yine sesimi çıkaramadım o da kendi çocuğum olsa kızarım belki ama yapamıyorum kötü ben olurum ,tuvalete kapanıp ağladım ağladım varın siz düşünün. Artık çocuğum o geldiğinde hep ağlıyor o gittiğinde normale dönüyor.. benim çocuğumun da psikolojisi bozuldu geceleri korka korka uyanıyor iç çekiyor uykusunda ağlayarak.. ben dayanamıyorum artık siz ne dersiniz ben haksız mıyım farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum bu gidişle boşanacağım çünkü çocuğum büyüdükçe bu ayrımlar ve haksızlıklar da artacak gibi hissediyorum. Artık dayanamıyorum kendimi geçtim yavrumu ateşe mi atıyorum nolur yardımcı olun aileme herşeyi anlattım senin kararın dediler çevremde herkes bitir maaşın var çocuğuna zaten sen bakıyorsun adamın katkısı yok diyorlar 😔
Sinirim bozuldu eşinizi resmen o kadın yönetiyor o kim ki bu hakkı kendinde buluyor bacım sen niye sustun cocugunu aynı odada niye yatiriyorsun oda ayrı bir dert çocuk geldiğinde çocuğunuzu kollayin bakın iizn vermeyin vurmasına öksüz yetim değil ayrıcalık tanıcaksin eşinde beş bin verse yetmiyormuymus birde haspam kolejde okutcakmis çalışsın okutsun sizin de evladınız var konuş pasif kocanla düzelmesi için duzelmezsede artık hakkınizda hayırlısı işiniz gücünüz var

Bir yakınımın tavsiyesi ile burada üyelik açtım, farklı görüşlere ihtiyacım var.. Eşimle ikimizin ikinci evlilikleri onun bir çocuğu var bizimde ikimizin ortak bir çocuğumuz var. Onun çocuğu 6 yaşında benimki (bu evliliğimden) 2.5 yaşında. Çocukla alakalı da biraz sorunlarımız var kıskançlık.. geldiğinde onunla daha çok ilgileniriz eksik hissetmesin diye kendi çocuğumu bile kucağıma pek almam o varken, tatillerde ve iki haftada bir hafta sonu alırız çocuğu birlikte etkinlikler yaparız. Kardeşiyle bağ kursun istedim hep. Düzenimiz vardır.bir odayı mecbur ikisinin odası yaptık. Annesi dolduruyor diye düşünüyoruz ne zaman gelse kardeşine vuruyor çocuğu itiyor. Benim çocuğum o geldiğinde huysuzlanıyor sürekli tetikte olmak zorundayım. Aynı odada yatıyorlar kameradan izliyorum tüm gece bazen
:KK43: gece uyanıp vuruyor bir kaç kez denk geldik eşim gitti yanına yatmaya. Ben memurum eşim özel sektör. Maaşlarımız birbirine yakın. Bu bilgileri iyice veriyorumki yorumlarken soru işareti olmasın. Bizim evimiz kira. Karşı tarafın kira değil. Eşim yüklü miktar nafaka veriyor. Kadın da çalışıyor. Çocuğa kadının annesi bakıyor evleri yakın diye doğduğundan beri düzen böyleymiş.
Örnek verecek olursam eşimin maaşı 25.000 10.000 vermekte karşı tarafa. Mahkemenin belirlediği rakam 2.000 bu arada eşim gönlünden koptuğu için veriyor. (detay veriyorum yasal olarakta)
Eşimin eline 15.000 kalıyor bunun 10 bini bizim kiramıza gidiyor 5 bini de (Kıskanclık sebebi ile çocuğunu pedagoga götürüyor ayda 2 defa) ama fayda etmiyor annesi doldurduğu için.
Kira harici baştan sona eşimin kişisel harcaması dahil faturalar ödemeler mutfak yemek araba kredisi bizim ortak çocuğumuzun tüm gideri vs bende oluyor.
Yalnız bir sorun daha çıktı ortaya. Eski eşi aradı çocuğu bu yıl koleje vermek istiyormuş. Büyük şehirdeyiz kolej fiyatı yıllık her şey dahil (servis yemek kitap kıyafetmalzeme) 280.000 demişler. Eşimin bunu ödeme gücü yok. Benim çocuğum da devlet okuluna gidecek bu enflasyonda.
Eşim güzel bir dille tüm masrafları detaylıca anlattı maaşını vs zaten yüksek miktar destek oluyorum bu yüzden diğer çocuğuma bile katkıyı sağlayamıyorum x’e sağladığımdan dedi. Doğru.. yine de pek sesimi çıkarmadım bu zamana kadar pasif kaldım.
Kadın ise çocuğun eğitiminin önemli olduğunu devlet okulunda 40-50 kişiyle nasıl eğitim göreceğini anlattı.
Eşim de diyor ki iyi hoşta ne ile vereyim param yok anlamıyor musun diyor bu konuşma telefonda oldu duyuyorum aynı odadaydık.
Kadının çözümü şu beni kastederek sizin masrafları o (ben) karşılar zaten memur o sen paranı olduğu gibi verebilirsin çocuğumuzun eğitimi her seyden önemli dedi.. zaten herşeyi ben karşılıyorum cebimize 1 kuruş para kalmıyor. Kadın kirayı da bana kitleme derdinde. Eşimin tüm parasını maaşını istiyor. açıkçası bu bardağımı taşıran son damlaydı. Bu zamana kadar sustum gerçekten de benim çocuğumun hakkı fazlasıyla yendi hiç hissettirmedim annesi olarak ama bu son damlaydı. Eşim düşünüyor şimdi ne yapacağını. İnanın boşanmayı düşündüm bu kadar da olmaz artık.. çocuğumun hakkı yeniyor, yeri geliyor kardeş zorbalığına dayağına maruz kalıyor o da çocuk diye sabır gösteriyorum susuyorum o da çocuk diyorum hoşgörü yapıyorum gözümün önünde yavruma tokadı basmışlığı var besmele ya sabır çeke çeke güzelce konuştum siz kardeşsiniz senin koruman lazım bak nasıl acıdı öp hadi barışın dedim vururum demeye devam etti yine sesimi çıkaramadım o da kendi çocuğum olsa kızarım belki ama yapamıyorum kötü ben olurum ,tuvalete kapanıp ağladım ağladım varın siz düşünün. Artık çocuğum o geldiğinde hep ağlıyor o gittiğinde normale dönüyor.. benim çocuğumun da psikolojisi bozuldu geceleri korka korka uyanıyor iç çekiyor uykusunda ağlayarak.. ben dayanamıyorum artık siz ne dersiniz ben haksız mıyım farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum bu gidişle boşanacağım çünkü çocuğum büyüdükçe bu ayrımlar ve haksızlıklar da artacak gibi hissediyorum. Artık dayanamıyorum kendimi geçtim yavrumu ateşe mi atıyorum nolur yardımcı olun aileme herşeyi anlattım senin kararın dediler çevremde herkes bitir maaşın var çocuğuna zaten sen bakıyorsun adamın katkısı yok diyorlar 😔
Bu nafaka olayı çocuk üniversiteyi bitirene kadar yasal olarak da devam edecek bir durum..yani önünüzde daha uzun yıllar var..bu yüzden çocuğun ihtiyaçlarına göre bir rakam belirlenip o rakam gönderilmeli..özel okul fiyatları çıldırmış zaten, kiralar ortada...eşiniz çok taviz verirse isteklerin sonu gelmez..

artık abiyi görünce bile ağlama krizleri geçirmeye basladı o geldiğinde
Ya para bölüşümünü, okul parasını filan bıraktım da... Şu sizin suçunuz maalesef, umarım farkındasınızdır.
Daha 2,5 yaşındaki bebe abiyi görünce ağlama krizlerine giriyorsa, çocukta travma oluşmuş resmen. Ve sizin anne olarak ilk göreviniz çocuğunuzu korumaktı... :KK43:

Bu konu beni üzdü ve sinirlendirdi.
Benim çocuğuma başka bir çocuk tarafından vurulsa o çocukla çocuğumu aynı odada katiyen yatirmam. Ayrıca babasına derim ki yardim alarak nasıl davranması gerektiğini anlatalım. Çocuğunuzun nur topu gibi korkusu/ korkuları olmuş. Abisini görünce ağlaması bundan. Buna rağmen neden çocuğunuzu kucağınıza bile almıyorsunuz? Onu neden aynı odada yatmaya mecbur bırakıyorsunuz? Tavrınızı koyun ileride çocuğunuzun daha çok korkulari olmasın.
Para konusunda ise tabi ki nafaka verecek. Ama 25 bin tlnin 10 bin tlsini değil. Misal 5 bin 6 bin verir. Tabi ki versin. Bir de bunun üstüne tüm maaşı ver karının maaşı yeter ne demek? Bunu diyecek kadına açarım telefonu bir güzel uyaririm. Bir daha maasim hakkinda konusmaya asla cesaret edemez. Bakın kiradasiniz eviniz yok. O kadının evi var. İleride çocuğuna kalacak. Sizin çocuğunuza da yatırım için para ayirmaniz lazım. Eğer özel okula abisi giderse asla ev bark alamazsınız. Veya birikiminizi ayrı yapın. İleride ev parası olunca eşiniz de katkı sağlamış ise ikinizin üstüne yapın. Eğer eşinizi de finanse etmişseniz annenizin üstüne alın evi. O size sonra devretsin. Karşı taraf kötü niyetli. Sizin birseyiniz olmasın, eşiniz tüm maaşı hibe etsin, oğlu özele gitsin sizin çocuğunuzun hiçbir imkanı olmasın diye çabalıyor. Eşiniz de buna müsaade ediyor. Eğer kötü niyet varsa ben olsam yatırımımı ortak yapmam annemin adına yaparım. Annem bana devreder o zaman ne eşinizin ne çocuğunun hakkı olmaz. Bunları yapamam derseniz de eşinizle konuşun. Evin gecimine sende destek olacaksın. 5 bin nafaka vereceksin. Senin çocuğuna ne yapıyorsan bizim çocuğa da o yapılacak. Eğer bizim çocuğa yapılmiyorsa ona da yapılmayacak deyin. Kabul etmezse de ayrılın. Çok daha rahat edersiniz. Paranızı sadece kendinize ve çocuğunuza harcarsınız. Bu konudan da gördük ki Allah korusun çocuklu biriyle evlenilmez. Çünkü çocuklar arası adaleti sağlamak çok zordur. Herkes yapamaz. Yapan nadirdir. O yüzden çocuklu olan kişiyle evlilik çoğunlukla baş ağrısına neden olur. Kadın çok kötü niyetli. 25 bin tl maaş alan biri yıllığı 400 binlik okula çocuğunu veremez. İnsaf. Eşinizi bundan sonra böyle giderse siz finanse edersiniz. Eşinizin sağlık sorunu olur, eşiniz işsiz kalır tabi ki ev geçindiriilir. Ama tüm maaşı eski eşe hibe edecek. Sizde eşinize bakacaksınız bir de çocuğunuz sürekli dayak yiyecek. Bunu kabul etmeyin. Çok pasif kalmışsınız. Silkelenin eşinizle konuşun orta noktada buluşmuyorsa da resti çekin. Hayattaki önceliğiniz çocuğunuz bunu sakın unutmayın.

Son düzenleme:
E siz bu durumu esinizle hic konusmadinizmi bir kruus daha fazla vermemesini hatta devletin belirledigi miktari gondermezse bosanacaginizi bir on bin de bu cocuga verirsin diyin madem yuce gonullu birisi ozaman kendisi nasil yasayack acaba bir akli basina gelsin. Esiylede cok fazla muhattap olmasin gereksiz konusmalara girmesin. Cocuga bundan sonra ayda 5 bin gondericem cunku artik ben kendi cocugumu krese yazdiricam sen bizim evin gelir giderine karisamazsin desin salak olmasin yani sizde olmayin. Ayni odada yatmalarinda neden israrci oldunuz onuda anlamadim 6 yasindakine ben olsam oturma odasinda yatak yapardim yada kucugu o geldiginde yanima alirdim ne gerek madem siddet var neden israrla ayni odada yatirma cabasi

Konu sahibi vakit kaybetmeden bence konuşmalı baksana eşi düşünüyor falan bide evet derse o özel okul muhabbetine bence öteki yani eski karısı daha çabuk davranıp ikna eder yani eşte ya pasif yada hala aşık

Konu sahibi acil olarak eşinizle konuşmanız lazım.Ondan ilk olarak verdiği nafakayı 5 bine çekip özel okula gönderecek asla durumunun olmadığını ilk eşine söylemesini isteyin.İkinci olarak eşinize sizin ve çocuğunuzun bu evlilikte ne kadar mağdur olduğunuzu net bir şekilde söyleyin gerek maddi gerekse manevi şekilde.Ve son darbe olarakta bu davranışlarından vazgeçmezse boşanmayı düşündüğünüzü belirtinki durumun ne kadar ciddi olduğunu kavrasın.

Siz haklısınız. Kocanız eski eşine gereken cevabı vermiş. Eğer eşiniz de "Tüm maaşımı kadına vereyim bu eve ve çocuğa sen tek maaşla bak" diyor olsaydı hadi boşanın derdim ama eğer eşinizle aranızda başka sorun yoksa niye boşanasınız. Kadın hiç bir halt yiyemez, zaten mahkemenin belirlediği nafakanın kaç katını veriyor eşiniz. Eşinizle de konuşun bu çocuğun vurma problemine bir çare bulmalısınız. Babası alsın karşısına konuşsun.

Siz bosanarak diğer kadının ekmeğine yağ surersiniz ayrıca 6 yaşında ve 2.5 yaşında 2 çocuk bir odada yatırılmaz 6 yaş tam bir kardeşini kıskanma yaşıdır üstelik şuan babası çok kıskanırken bir de kardeş girdi araya mümkunatı yok ayni odada yatmalarının farkına varmadınız mı başka yöntem bulmalısınız kızım da 6 yaşında oradan daha çok anlayabiliyorum

Kadının çözümü şu beni kastederek sizin masrafları o (ben) karşılar zaten memur o sen paranı olduğu gibi verebilirsin çocuğumuzun eğitimi her seyden önemli dedi.. zaten herşeyi ben karşılıyorum cebimize 1 kuruş para kalmıyor. Kadın kirayı da bana kitleme derdinde. Eşimin tüm parasını maaşını istiyor. açıkçası bu bardağımı taşıran son damlaydı. Bu zamana kadar sustum gerçekten de benim çocuğumun hakkı fazlasıyla yendi hiç hissettirmedim annesi olarak ama bu son damlaydı. Eşim düşünüyor şimdi ne yapacağını. İnanın boşanmayı düşündüm bu kadar da olmaz artık.. çocuğumun hakkı yeniyor, yeri geliyor kardeş zorbalığına dayağına maruz kalıyor o da çocuk diye sabır gösteriyorum susuyorum o da çocuk diyorum hoşgörü yapıyorum gözümün önünde yavruma tokadı basmışlığı var besmele ya sabır çeke çeke güzelce konuştum siz kardeşsiniz senin koruman lazım bak nasıl acıdı öp hadi barışın dedim vururum demeye devam etti yine sesimi çıkaramadım o da kendi çocuğum olsa kızarım belki ama yapamıyorum kötü ben olurum ,tuvalete kapanıp ağladım ağladım. varın siz düşünün. Artık çocuğum o geldiğinde hep ağlıyor o gittiğinde normale dönüyor.. benim çocuğumun da psikolojisi bozuldu geceleri korka korka uyanıyor iç çekiyor uykusunda ağlayarak.. ben dayanamıyorum artık siz ne dersiniz ben haksız mıyım farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum bu gidişle boşanacağım çünkü çocuğum büyüdükçe bu ayrımlar ve haksızlıklar da artacak gibi hissediyorum. Artık dayanamıyorum kendimi geçtim yavrumu ateşe mi atıyorum nolur yardımcı olun aileme herşeyi anlattım senin kararın dediler çevremde herkes bitir maaşın var çocuğuna zaten sen bakıyorsun adamın katkısı yok diyorlar
2 çocukta devlet okuluna ve ya özele gitsin.esitlik olur o zaman .

Eşimle dün gece konuştum çok detaylı bir şekilde. Bu şekilde giderse boşanmak istediğimi söyledim. Bir arkadaşımızın dediği bana çok dokundu gözümü açtı bir bebeğim var ve eşek gibi çalışıyorum hiç çalışmamazlık yapamadım maalesef giderlerimiz sebebi ile.. Eşime sizin masraflarınız sebebiyle çocuğumla ilgilenemiyorum bir bebeğin anneye ihtiyacı var ücretsiz izin alıp bir süre bebeğime bakmak istiyorum dedim blöf yaptım. Malum psikolojisi bozuldu çocuğun.
Eşim de o zaman nasıl geçiniriz diye absürt bir soru sordu :)
Bana mi güveniyorsunuz eski eşinle dedim. Eski eşini ve çocuğunu ben beslemek zorunda değilim boşanalım ben de 10.bin nafaka artı özel kreş ücreti talep ediyorum ben de yavrumu babamın evinden getirmedim dedim.
Ben o kadar veremem ki param yok dedi.
İki çocuğuna eşit yapmak zorundasın artık karşında eski ben yokum evlatlar arasında ayrım yapıyorsun ben buna izin vermiyorum artık dedim.
Özel okul konusunda eski eşiyle konuşmuş eski eşi 10bin artı özel okulun yarı ücretini talep etmiş eşimin tüm maaşının üstünde kalıyor talep ettiği rakam ki hatta üstünü bile ben tamamlayacağım galiba öyle komik bir durum.
Eşim ben ödeyemem nasıl yapabilirim demiş. Kadın biraz üstüne gitmiş sanırım devlet okulunu kötülemiş eşim bakarız diyerek benimle konuşacağını söylemiş. Kolej için olumlu düşünüyor eşim.
Bunu da duyunca boşanmak için dava açacağımı ve evi derhal terketmesini söyledim. Asla geri adım atmayacağım. Bir daha kursağınızdan benim çocuğumun rızkı girmeyecek hiçbirinizin dedim. Bir iki eşyasını aldı küçük bir valiz evden çıktı hiçbir şey demedi. Son durumumuz bu..
çocuğumu diğer çocukla da kesinlikle görüştürmeme kararı aldım bugün bir psikologla görüştüm online buldum henüz ilk tanışma aşamasındayız ancak çocuğu görüştürmeyin bu evrede bir müddet dışarıda da değil biraz araya zaman mesafe girmeli zamanla değerlendireceğiz durumunu dedi.

X