- 7 Ekim 2023
- 70
- 148
- 13
- 36
- Konu Sahibi nasinp kismet
-
Merhaba arkadaşlar. Ben 2 buçuk senelik evliyim. Eşimle farklı şehirlerde yaşarken bir ortak arkadaş vesilesiyle tanıştık. Corona dönemiydi. Yuzyuze bir kaç kez görüşerek evlendik. İkimizde tayin alarak küçük bir şehre taşındık. Onun babası ölmüş. Benim de ailemin durumu çok iyi sayılmaz.
İkimizde kamu kurumlarında calisiyoruz. Düğünümüzü ve eşyalarımızı kendimiz yaptık. Düğünden 6 ay sonra borçlarımızı bitirdik.
Ama benim eşim hep borçlu. Evlenmeden önce de borcluymus zaten. Hatta bankalar kredi filan vermiyormuş buna gri listedeymiş. Eline gelen tüm parayı harcıyor. Hiç biriktirmek derdi gelecek kaygısı yok. Surekli gezmek istiyor. Tüm ailesi böyle üstelik. Babası da böyleymiş. Kardeşleri de böyle. Benim bekarken bir arabam vardı biraz da altınım. Benim arabamı satıp düğünleri altınları ve benim bekarlıktan gelen altınları satıp biraz daha iyi bir araba aldık. Onun da bekarlıktan bir evi var.
Ama evde annesi yasiyor. Annesi kendi evini kiraya verdi. O parayı bize vereceğine söz vermişti ama vermedi sonra.
Benim sıkıntım şu eğer paramız yoksa harcamayalım bana söyle tasarruf yapalım ek hesaba kredi kartına girmeyelim diyorum tamam diyo ama hep harcıyor. Ha eve harcıyor. Ama bazen çok gereksiz harcamalar yapıyor. Ben maaşımı hep ona gönderiyorum onu ek hesaptan çıkarıyorum limitini düşür kredi kartını kapat bak yine harcarsın diyorum kabul etmiyor bi de bana kızıyor. Bir kaç ay sonra yine aynı hale geliyor. Benden habersiz krediler çekmiş. Kredi kartı borcunu kapatmak için ama yine karti patlamış. Ek hesabını taksitlendirmis yine patlatmış. Ve bana yalan söylüyor. Ben bunları tesadüfen fark ettim de söylemek zorunda kaldı. Ben lüks bir hayat beklemiyorum. Sadece borçlu olmak istemiyorum. Ama o hep borçlu. Ona para göndermek için bazen kendimden kesiyorum.
Artık çok yoruldum onun borçlarını düşünmekten. Kendimi güvende hissetmiyorum. Bir tane kızımız var. Bu çocuğun geleceği ne olacak. Hiç bilmiyorum. Kızım için ücretsiz izne çıkmak istiyordum ama eşime guvenenmedigim için kararsız kaldım şimdi.
Bu şekilde çok fazla sabredemem ben kızım biraz büyüdüğünde boşanmaya da düşünebilirim. Gerçekten çok yoruldum. Ne yapmalıyım?
Hayır borçlarını kapatsın diye. Bi de ben onun ek kartını kullanıyordum. Tek yerde borç olsun. Ödemek kolay olsun diye.en büyük hata maaşınızi ona yollamak. niye evin direği diye mi yolluyorsun??
kesinlikle yapın bunuEmin olun bunu defalarca denedim ama izin vermiyor. Kavga ediyoruz bu sefer bağırmaya başlıyor. Ama artık kendi maaşımı ona vermeyeceğim. Kendi başına asla çıkamaz o borçların içinden. Ben kızımın masraflarını yaparım. O da debelenip dursun
Sürekli eve harcıyor diyorsunuz . Nasıl bir eviniz varki bitmiyor borçlar krediler ..Merhaba arkadaşlar. Ben 2 buçuk senelik evliyim. Eşimle farklı şehirlerde yaşarken bir ortak arkadaş vesilesiyle tanıştık. Corona dönemiydi. Yuzyuze bir kaç kez görüşerek evlendik. İkimizde tayin alarak küçük bir şehre taşındık. Onun babası ölmüş. Benim de ailemin durumu çok iyi sayılmaz.
İkimizde kamu kurumlarında calisiyoruz. Düğünümüzü ve eşyalarımızı kendimiz yaptık. Düğünden 6 ay sonra borçlarımızı bitirdik.
Ama benim eşim hep borçlu. Evlenmeden önce de borcluymus zaten. Hatta bankalar kredi filan vermiyormuş buna gri listedeymiş. Eline gelen tüm parayı harcıyor. Hiç biriktirmek derdi gelecek kaygısı yok. Surekli gezmek istiyor. Tüm ailesi böyle üstelik. Babası da böyleymiş. Kardeşleri de böyle. Benim bekarken bir arabam vardı biraz da altınım. Benim arabamı satıp düğünleri altınları ve benim bekarlıktan gelen altınları satıp biraz daha iyi bir araba aldık. Onun da bekarlıktan bir evi var.
Ama evde annesi yasiyor. Annesi kendi evini kiraya verdi. O parayı bize vereceğine söz vermişti ama vermedi sonra.
Benim sıkıntım şu eğer paramız yoksa harcamayalım bana söyle tasarruf yapalım ek hesaba kredi kartına girmeyelim diyorum tamam diyo ama hep harcıyor. Ha eve harcıyor. Ama bazen çok gereksiz harcamalar yapıyor. Ben maaşımı hep ona gönderiyorum onu ek hesaptan çıkarıyorum limitini düşür kredi kartını kapat bak yine harcarsın diyorum kabul etmiyor bi de bana kızıyor. Bir kaç ay sonra yine aynı hale geliyor. Benden habersiz krediler çekmiş. Kredi kartı borcunu kapatmak için ama yine karti patlamış. Ek hesabını taksitlendirmis yine patlatmış. Ve bana yalan söylüyor. Ben bunları tesadüfen fark ettim de söylemek zorunda kaldı. Ben lüks bir hayat beklemiyorum. Sadece borçlu olmak istemiyorum. Ama o hep borçlu. Ona para göndermek için bazen kendimden kesiyorum.
Artık çok yoruldum onun borçlarını düşünmekten. Kendimi güvende hissetmiyorum. Bir tane kızımız var. Bu çocuğun geleceği ne olacak. Hiç bilmiyorum. Kızım için ücretsiz izne çıkmak istiyordum ama eşime guvenenmedigim için kararsız kaldım şimdi.
Bu şekilde çok fazla sabredemem ben kızım biraz büyüdüğünde boşanmaya da düşünebilirim. Gerçekten çok yoruldum. Ne yapmalıyım?
Bu arada o bana her istediğini al der hep. Hiç kısıtlamaz beni. Ben de bir dönem harcadım hep belki iyice batarsa akıllanır dedim ama sonra yine ben çıkardım. Ondan da ders almadı. Yani paran yoksa harcamazsın bu kadar kolay
Evin fatura kira vb masraflarını eşiniz halletsin, siz kendi maaşınızı kendinize ve kızınıza harcayın ona da bir kuruş göndermeyin. Tek çözüm bu.Merhaba arkadaşlar. Ben 2 buçuk senelik evliyim. Eşimle farklı şehirlerde yaşarken bir ortak arkadaş vesilesiyle tanıştık. Corona dönemiydi. Yuzyuze bir kaç kez görüşerek evlendik. İkimizde tayin alarak küçük bir şehre taşındık. Onun babası ölmüş. Benim de ailemin durumu çok iyi sayılmaz.
Allah Allah kavga edip bağırıyor vallahi dalagini sökerim. zırnık clvermwm kadının maaşına göz dikmiş kavga ediyormuş bir de ona bu hakki nasıl verdiniz yaaa pessssdEmin olun bunu defalarca denedim ama izin vermiyor. Kavga ediyoruz bu sefer bağırmaya başlıyor. Ama artık kendi maaşımı ona vermeyeceğim. Kendi başına asla çıkamaz o borçların içinden. Ben kızımın masraflarını yaparım. O da debelenip dursun
Su an iki memurun evine minimum 90 bin para geciyor, kucuk bir sehirde yasiyormussunuz, bu kadar cigrindan çıkarcasina nereye para harciyor bu adam Allah askina? Hep borcluymus, hep sorumsuzmus ve bunu duzeltmek yerine kiziyorsa ben bu isin icinde kumar kokusu aliyorum.Merhaba arkadaşlar. Ben 2 buçuk senelik evliyim. Eşimle farklı şehirlerde yaşarken bir ortak arkadaş vesilesiyle tanıştık. Corona dönemiydi. Yuzyuze bir kaç kez görüşerek evlendik. İkimizde tayin alarak küçük bir şehre taşındık. Onun babası ölmüş. Benim de ailemin durumu çok iyi sayılmaz.
yahu bununla övünme lütfen. aç gözünü kendi kazandığın parayı harcamanın için kısıtlamıyor bunu arti olarak gormeni sağlamış manipülasyon etmiş seni. Bir cinnet geciru arada o bana her istediğini al der hep. Hiç kısıtlamaz beni. Ben de bir dönem harcadım hep belki iyice batarsa akıllanır dedim ama sonra yine ben çıkardım. Ondan da ders almadı. Yani paran yoksa harcamazsın bu kadar kolay
Benim çalıştığım kurum ailemin yaşadığı şehirde yok maalesef. Esim kumar, borsa filan da oynamıyor. Sadece hesapsız harcıyor. Surekli gezmek istiyor. Annesini gidip arabayla alıp bize getiriyor sonra yine arabayla bırakıyor mesela bu bize 6000 tlye mal oluyor. Her ay şehir dışına gidelim diye tutturuyor. Ya kardeşine ya annesine hatta benim aileme bile. Surekli yakıt yol paraları, arabanın bakim paraları bile emin olun toplamda çok oluyor.Tayini ailenizin yanına alsanız yine de boşanmak zor olur mu şimdiden? Yani başka şeyler belki idare edilir ama kumarı olan ya da borç yapan insanı ne kadar erken bosarsanız maddi üstünüze kalacak borç o kadar azalır. Bence siz iyi bir avukat için kenara bi para ayırın. Araba alınırken katkınız daha fazla olduğu için elinizde belgeler varsa daha fazla pay alabilirsiniz.
Bir kelimeyi çekip acmissiniz sadece. Tamam kumarı çıkarıp yazayım. Borç içindeki adamdan çocuk büyüsün sonra ayrılırım diyorsanız o borca da ortak olacaksınız. Madem bu kadar arabayla gezme düşkünü satın arabayı, alın kendi payınızı bakalım nasıl geziyor beyefendi karı parasıyla. Arabanın parasıyla da annenizin üstüne alın araba alırsanız.Benim çalıştığım kurum ailemin yaşadığı şehirde yok maalesef. Esim kumar, borsa filan da oynamıyor. Sadece hesapsız harcıyor. Surekli gezmek istiyor. Annesini gidip arabayla alıp bize getiriyor sonra yine arabayla bırakıyor mesela bu bize 6000 tlye mal oluyor. Her ay şehir dışına gidelim diye tutturuyor. Ya kardeşine ya annesine hatta benim aileme bile. Surekli yakıt yol paraları, arabanın bakim paraları bile emin olun toplamda çok oluyor.
Alışveriş yaparken hep stok alışkanlığı var bi de bir şeyden bir sürü alıyor. Sonra kart borcunu ödeyemiyor borç faizleniyor mesela böyle birikince altından çıkamıyor. Ailesi de hep beklenti içinde. Karne harçlığı. Bayram harçlığı dogum günü hediyeleri hiç bitmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?