• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin bitmek bilmeyen cocukluk anilari, anilari, anilari....

Ayyy ne o oyle dedeler gibi :KK70:
Basina ne geldi de sen boyle cocukluktan cikamadin de

Dilerim bir gün farkeder, çatlatır insanı böyle :)
Bir gün birikip birikip ters bi anınıza gelse gereksiz yere fazla patlayacaksınız bu yüzden.. Yani çok basit bir konu ama olabilir.
Ya gayet açık bir şekilde konuşacaksınız ya da katlanacaksınız o anlayana kadar sanırım, bilemedim.
Konuşma yaparken de hatta alınma kırılma lütfen ama durum bu ... vs. diye konuşun.

Onu da cok denedim. Farketmiyor. Bir de ben cocuklugumu o kadar net hatirlamiyorum ki. Uc-bes ani unutmuyorum tamam da her detayini nerden bileyim. Esim ve ailesi oyle degil ama, her onemsiz detayi hatirliyorlar. Ya oyle cok hareketli, cok heyecanli bir cocuklugu da yok. Universiteye gidene kadar kucuk bir ilceden cikmamis, oyle diyar diyar da gezmemis. Habire annesi, babasi, kardesi, teyzeleri, teyzeoglu ile evin icinde gecen anilar, anilar, anilar, anilar....
ona coskun sabahtan anilar sarkisini armagan edin
ozur dilerim saka bir yana ama bunu konusmaniz gerek. kirilirsa kirilsin. rezil olmasindan iyidir. normal bir durum degil bu. kendini kucuk dusuruyor sonucta. insanlar arkasindan deli diyordur yada off biktik bunun anilarindan diyordur. en azindan azltir belki tamamen kesmese de...

Tamam tamam istemiyorsan bir daha anlatmam. Bence baskalari degil sen sikildin benim muhabbetimden, sadece cocuklugumu seviyorum, guzel bir cocukluk yasadigimi dusunuyorum. Insanlar anilarindan bahsederler ne var bunda ama sen istemiyorsan bundan sonra anlatmam diyor. Gercekten de istemiyorum. Ama hic farkinda olmadan yine basa sariyor birgun, unutmuyor. Sulalecek boyleler, diger gelinleri (teyzeoglunun esi) de bikmis, sen sunu biliyor musun, peki bunu biliyor musun diye soruyor bana, hepsini de biliyorum, cunku ayni seyleri defalarca ben de dinledim.
kusura bakmayin ama cok garipler demek ki.... ve hic normal degiller... cevrelerinde boyle surekli gecmisini anlatan insanlar var mi kendilerinden baska? insan bi dusunur degil mi? ayrica bir insanin surekli kendindek bahsetmesi zaten en antipatik durum.... mutlu cocuklugu olmasi surekli anlatmasini gerektirmez. eskiden neden bahsedilir ki zaten. yasandi bitti ne guzel mutluymus eyvallah ama dinlemek zorunda degilsiniz. bence psikiyatra gitmesi gerek eger size bu cevaplari veriyorsa.

Bayanlar merhaba,
Evlilikte 4. yilim. Benim esimin aileden, sulaleden gelme bir huyu var, surekli ama surekli cocukluk anilarini anlatir. Kaynanam da surekli eski anilari anlatir, kayinpederim de oyle. Sulalecek bir araya gelirler, koskoca teyzeleri, coluk cocuk sahibi teyzeogullari surekli eski anilari saatlerce, defalarca, tum detaylariyla anlatirlar. Hep ayni hep ayni muhabbetler. Diger gelinler de benimle hemfikir, onlar da bu muhabbetten ben gibi bikmislar. Basta eglenceli geliyordu, dinliyordum vs ama artik gercekten baydi. Esimle neredeyse baska muhabbetimiz kalmadi. Ozellikle bu sene bir de 9 aylik bebegimiz var, hic pes etmeden cocuklugunu anlatiyor. Herkesin unutamadigi anilari vardir, anlatir tamam ama esim neredeyse tum cocuklugunu, onemli olmayan detaylari bile surekli anlatiyor. Yok babasinin bir deri montu varmis, nerede deri mont kokusu duysa babasi aklina gelirmis, yok koydeyken teker kaydirirmis, dayisi bir teker vermis cok mutlu olmus, yok annesi oyuncak tabanca aldi diye buna kusmus, ateri oyunu varmis, surekli oynarmis, teyzeogluyla bilmece oyunu oynarken bilmem ne olmus vs vs. Inanin ki muhabbet cok baydi, haydi beni gectim, baska arkadaslarin yaninda da -farkinda olmadan- basliyor "ben cocukken"li konusmalarina, onlar da artik goz deviriyor, saga sola bakiyor, sikiliyor, konu degistiriyorlar, esim konusurken kendi aralarinda baska muhabbet aciyorlar, mecbur yine ben dinliyorum ortamda, esim mahcup olmasin diye. Esim farketmiyor, birkac defa nazikce uyardim, kiriliyor. Farkinda olmadan bir daha basliyor. Ya kocaman adam, universite anilarini anlat, genclik anilarini anlat, ne bileyim is guc nasil gidiyor anlat tamam da biktim inanin onemli-onemsiz her cocukluk anisini dinlemeye. Nazikce uyardim, kiriliyor, bir daha hicbirsey anlatmayacagim diyor vs ama farkinda olmadan yine basliyor. Ne yapabilirim bilmiyorum, bana bir akil verin.
senle paylaşmaya çalışması güzel ama bilirim benim baba denilen adamda öyle sende anlat başka konu aç olmadı he de geç yapıyorlar çünkü ne yapsanda yada piskoloğa gidin sen git anlat tek anlat napabilirim de çünkü geçmişe dönük bir özlem bulunduruyorlar içinde

Back