• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin bitmek bilmeyen cocukluk anilari, anilari, anilari....

Bak bu guzel fikir, hemen deneyeyim :KK70:

Kesinlikle dene canım.. Hatta şöyle gir konuya tam o başladığında
"Benim bi yoğurt çorbası tarifim vardı enfes bişey sana anlatmışmıydım dur anlatayım :D "

sen dua etmeye basla o zmn kv bunasin diye
valla çok pis kiskandim senin kocanin sulalesini
ne yiyolar ne içyolar soyle bende yapayim
dun ne eydigimi hatirlamiyorum:mad:
Ancak cocukluk anisi hatirlasin ama. Bari boyle hafizan var otur sure ezberle, yasinden basla mesela. Ama yok x cocukken soyle oldu y boyle. Elibos diye anne sen sohbete gitsene, bak vakif varmis arada bir git dinle diyorum, yok diyor, hayir diyor, sevmiyorum, gitmiyorum diyor biraz israr etsem.

Kesinlikle dene canım.. Hatta şöyle gir konuya tam o başladığında
"Benim bi yoğurt çorbası tarifim vardı enfes bişey sana anlatmışmıydım dur anlatayım :KK70: "
HAH hahha :) supermis, hemen denemeliyim.

O cocukluk anıları hic sona ermiycek, sende onu üzmemek icin müdahele edemiyceksin. Bu böyle gidicek...

Ayyy ne sıkıcı yaa :D her anlatmaya başladığında evet anlatmıştın daha önce falan de ben bazen öyle yapıyorum o zaman susuyorlar :))

eşim ve ailesininde de böyle özelliği var evlendiğimin ilk 2 yılı farklı şeyler dinledim,sonraki 8 yıl 10 hatta 20.baskılarını dinledim. :mad: eşimde de var bu huy.artık o dinlediğim birşeyi anlatınca sözünü kesip ''biliyorum daha önce 8 kez anllattın şöyle şöyle olmuş diyorum''susuyor.:21:hadi yaşlılar neyse de genç birinin sürekli aynı şeyleri anlatması çok sinir bozucu.böyle davranarak baya körelttim ben eşimi.ne o öyle alzhemier hastaları gibi sürekli aynı hikayeler,kırılırsa kırılsın millete karşı rezil olacağına senin ağzından dışardan nasıl göründüğünü öğrensin.bir de anlamadığım yaşlılar neyse de bu gencecik adamlar anlattığı şeyi daha önceden anlattığını neden hatırlamaz yaa.defalarca anlattın be adam birini hatırlamıyorsan diğerini hatırla.dur bi gün yine aynı şeyi anlatırsa bunu da sorayım ona :KK53:

Son düzenleme:
Ya ahaha cok guldum konuya cidden ben de olsam bunalirdim ve acikca ANLATMA YETER UMMETI MUHAMMET ASKINA ANLATMA NOLUR derdim

Yedi numara'nin bir bölümünde vardi böyle bir hikaye. Cansu Gülnaz'i anlatip dururdu. :D ev halki pert. Ben sohpet etmeyi cok severim. Yalniz yemek yemekten nefret ederim. Konuskan bir ailede büyüdüm. Büyük bir ailede. Belki o da eski günleri özliyor. Hem dedikoducu aile tipi vardir. Bunlar ne güzel ani anlatiyormus. Sen de anlat hep ayni hikayeleri:-)
Benim esim konusmayi hic sevmez birde. Soguk nevale hih. Gicik oluyorum ben de:D

Bu saaatte güldürdü konunuz beni çok yaşayın emi
Benim kayınvalidede biraz öyle ama kırmayayım diye ilk defa duyuyomuş gibi yapıyorum herseferinde napalımm
Seninki zor hergün hergün olunca

Canım o anlatmaya başlayınca hemen kalk bir işle meşgül ol zaten dinlemiyor diye vazgeçer belki yada anlatma başlayınca bir iş yapmasını iste ver eline çoçuğu offf aşkım gazı var azıcıkda yavaş konuş bebeğin sırtını ovvv diye tutuştur eline bedeni çalışırken çeneside durur bariiii ailesindeki hafızayada hayran kaldım hadi eşin genç hatırlıyorda kayınvalide nasıl hatırlıyor ben bile bu yaşda neleri unutuyorum vermem gereken evraklardan tut önemli olan email geri yazmayı:KK61:

Bayanlar merhaba,
Evlilikte 4. yilim. Benim esimin aileden, sulaleden gelme bir huyu var, surekli ama surekli cocukluk anilarini anlatir. Kaynanam da surekli eski anilari anlatir, kayinpederim de oyle. Sulalecek bir araya gelirler, koskoca teyzeleri, coluk cocuk sahibi teyzeogullari surekli eski anilari saatlerce, defalarca, tum detaylariyla anlatirlar. Hep ayni hep ayni muhabbetler. Diger gelinler de benimle hemfikir, onlar da bu muhabbetten ben gibi bikmislar. Basta eglenceli geliyordu, dinliyordum vs ama artik gercekten baydi. Esimle neredeyse baska muhabbetimiz kalmadi. Ozellikle bu sene bir de 9 aylik bebegimiz var, hic pes etmeden cocuklugunu anlatiyor. Herkesin unutamadigi anilari vardir, anlatir tamam ama esim neredeyse tum cocuklugunu, onemli olmayan detaylari bile surekli anlatiyor. Yok babasinin bir deri montu varmis, nerede deri mont kokusu duysa babasi aklina gelirmis, yok koydeyken teker kaydirirmis, dayisi bir teker vermis cok mutlu olmus, yok annesi oyuncak tabanca aldi diye buna kusmus, ateri oyunu varmis, surekli oynarmis, teyzeogluyla bilmece oyunu oynarken bilmem ne olmus vs vs. Inanin ki muhabbet cok baydi, haydi beni gectim, baska arkadaslarin yaninda da -farkinda olmadan- basliyor "ben cocukken"li konusmalarina, onlar da artik goz deviriyor, saga sola bakiyor, sikiliyor, konu degistiriyorlar, esim konusurken kendi aralarinda baska muhabbet aciyorlar, mecbur yine ben dinliyorum ortamda, esim mahcup olmasin diye. Esim farketmiyor, birkac defa nazikce uyardim, kiriliyor. Farkinda olmadan bir daha basliyor. Ya kocaman adam, universite anilarini anlat, genclik anilarini anlat, ne bileyim is guc nasil gidiyor anlat tamam da biktim inanin onemli-onemsiz her cocukluk anisini dinlemeye. Nazikce uyardim, kiriliyor, bir daha hicbirsey anlatmayacagim diyor vs ama farkinda olmadan yine basliyor. Ne yapabilirim bilmiyorum, bana bir akil verin.
Onu en Mutlu eden şey geçmişi sanırım bırakın anlatsın yok anlatmasın diyorsanız o anlatmaya başlayınca dediğiniz gibiyse sizde ezberlemişsiniz çocukluk anılarını o anlatırken siz kesin lafını evet böyle olmuştu sonra böyle sen böyle dedin o böyle felan diye kapsamlı anlatın o ne Zaman anlatmaya başlayınca siz hemen aynı taktikle kesip devam edin bırakır ama başlarda kırılır bunu bilin küser uzatmalı olarak fakat sonrasında vazgeçer sanırım denemek lazım yöntemi uygularsanız neticeyi yazın lütfen

Onu da cok denedim. Farketmiyor. Bir de ben cocuklugumu o kadar net hatirlamiyorum ki. Uc-bes ani unutmuyorum tamam da her detayini nerden bileyim. Esim ve ailesi oyle degil ama, her onemsiz detayi hatirliyorlar. Ya oyle cok hareketli, cok heyecanli bir cocuklugu da yok. Universiteye gidene kadar kucuk bir ilceden cikmamis, oyle diyar diyar da gezmemis. Habire annesi, babasi, kardesi, teyzeleri, teyzeoglu ile evin icinde gecen anilar, anilar, anilar, anilar....
Ay canımm Allahtan çok gezmemiş heyecanlı bir çocukluğuda olmamış düşünsene bide bunlarda olsa gece gece seni uyandırıp başlıyormuş anlatmaya :))

Benimkide hiç birşey anlatmaz bende bundan sıkılırım bi orta yolu yok sanırım bu işlerin :(

Çok sirin geldi yaa :KK45:

Yaşarken şirin değildir ama ona eminim, haklısın da,özellikle başkalarını bayması falan, insanlar evinize gelmicek duruma gelecek sonunda

İlerde benim eşim de kk üye olup "imdat yardim edin haminlar karimin bitmek bilmeyen alilari!" diye bi konu açtığını görür gibi oldum
:KK14:
Canim bndr biraz oyleyim ve bunu uyarmadiklari süre zarfinda fark etmedim. Fark etmesini sagla o sende egleniyorsun zevk aliyisun diye anlatıyor :KK31:

Benimki daha rahatsız.
Arabayla bir yere giderken başlar " bu ev Onur'un babaannesinin evi"( onur çocukluk arkadaşı, ben ne onuru tanırım ne babaannesini), başka sokağa gireriz "hani ben Karsta askerken Seyfi Çavuş vardı ya (sanki ben doğurmuşum, ne bileyim Seyfi Çavuşu) onun abisi burada oturuyor", başka caddeye çıkarız " Benim ilk patron Nafiz var ya (hay Nafiz'İ eşekler kovalasın) o buradan ev almıştı.
İşin acı kısmı 9 yıldır neredeyse haftada bir Seyfi Çavuşu da, Nafiz'i de anarız. Banane yahu, anlatma, tapu müdürü müyüm? Çavuş sevdalısı mıyım? Ba na ne.
Birde ben uyarıyorum, çemkiriyorum, gene kendini kaybedip başlıyor: Hani askerde Seyfi Çavuş vardı ya...Hay senin çavuşunu...

O anlatmadan sen başla cocuklugunu her seyi anlat onun gibi.... ve defalarca anlat ayni şeyleri. ..

Bence bikmaz tam tersine mutlu olur. Adamın bütün ailesi demek bu şekildeyemiş. Çok komik buldum ve bir o kadar da üzüldüm. İnsan eşinin arkadaşlarımın kendinden sıkıldığını niye fark etmez.

Bence konu sahibi mahçup olmasın diye dinlemekten vaz geçmeli. Belki bir iki arkadaş ortamında utanırsa dikkat eder.

Diğer yandan bebeğe de anlatiyormus. İlerde bebekte de bu adet gelişebilir. Dikkat edin.

Onu da cok denedim. Farketmiyor. Bir de ben cocuklugumu o kadar net hatirlamiyorum ki. Uc-bes ani unutmuyorum tamam da her detayini nerden bileyim. Esim ve ailesi oyle degil ama, her onemsiz detayi hatirliyorlar. Ya oyle cok hareketli, cok heyecanli bir cocuklugu da yok. Universiteye gidene kadar kucuk bir ilceden cikmamis, oyle diyar diyar da gezmemis. Habire annesi, babasi, kardesi, teyzeleri, teyzeoglu ile evin icinde gecen anilar, anilar, anilar, anilar....

Canim sürekli anlattıkları için hatirliyorlar. Geçmişte niye takılıp kalmış acaba. Mesela üniversite anılarını anlatıyor mu?

O geçmişten bahsettikce sen gelecekten bahset hayal kur onları anlat bakalım ne yapacak.

Bir de nazikçe uyarma bırak artık anlamıyor belliki. Dalga geç artık, yine mi başladın ben çocukken teker çevirirdim demeye de. :))

Back