- 7 Temmuz 2009
- 1.937
- 1.914
- 133
Sende ne zaman çocukluk anılarını anlatmaya kalksa yoğurt çorbası tarifi ver
Bak bu guzel fikir, hemen deneyeyim
Ancak cocukluk anisi hatirlasin ama. Bari boyle hafizan var otur sure ezberle, yasinden basla mesela. Ama yok x cocukken soyle oldu y boyle. Elibos diye anne sen sohbete gitsene, bak vakif varmis arada bir git dinle diyorum, yok diyor, hayir diyor, sevmiyorum, gitmiyorum diyor biraz israr etsem.sen dua etmeye basla o zmn kv bunasin diye
valla çok pis kiskandim senin kocanin sulalesini
ne yiyolar ne içyolar soyle bende yapayim
dun ne eydigimi hatirlamiyorum
HAH hahha :) supermis, hemen denemeliyim.Kesinlikle dene canım.. Hatta şöyle gir konuya tam o başladığında
"Benim bi yoğurt çorbası tarifim vardı enfes bişey sana anlatmışmıydım dur anlatayım"
HAH hahha :) supermis, hemen denemeliyim.
Onu en Mutlu eden şey geçmişi sanırım bırakın anlatsın yok anlatmasın diyorsanız o anlatmaya başlayınca dediğiniz gibiyse sizde ezberlemişsiniz çocukluk anılarını o anlatırken siz kesin lafını evet böyle olmuştu sonra böyle sen böyle dedin o böyle felan diye kapsamlı anlatın o ne Zaman anlatmaya başlayınca siz hemen aynı taktikle kesip devam edin bırakır ama başlarda kırılır bunu bilin küser uzatmalı olarak fakat sonrasında vazgeçer sanırım denemek lazım yöntemi uygularsanız neticeyi yazın lütfenBayanlar merhaba,
Evlilikte 4. yilim. Benim esimin aileden, sulaleden gelme bir huyu var, surekli ama surekli cocukluk anilarini anlatir. Kaynanam da surekli eski anilari anlatir, kayinpederim de oyle. Sulalecek bir araya gelirler, koskoca teyzeleri, coluk cocuk sahibi teyzeogullari surekli eski anilari saatlerce, defalarca, tum detaylariyla anlatirlar. Hep ayni hep ayni muhabbetler. Diger gelinler de benimle hemfikir, onlar da bu muhabbetten ben gibi bikmislar. Basta eglenceli geliyordu, dinliyordum vs ama artik gercekten baydi. Esimle neredeyse baska muhabbetimiz kalmadi. Ozellikle bu sene bir de 9 aylik bebegimiz var, hic pes etmeden cocuklugunu anlatiyor. Herkesin unutamadigi anilari vardir, anlatir tamam ama esim neredeyse tum cocuklugunu, onemli olmayan detaylari bile surekli anlatiyor. Yok babasinin bir deri montu varmis, nerede deri mont kokusu duysa babasi aklina gelirmis, yok koydeyken teker kaydirirmis, dayisi bir teker vermis cok mutlu olmus, yok annesi oyuncak tabanca aldi diye buna kusmus, ateri oyunu varmis, surekli oynarmis, teyzeogluyla bilmece oyunu oynarken bilmem ne olmus vs vs. Inanin ki muhabbet cok baydi, haydi beni gectim, baska arkadaslarin yaninda da -farkinda olmadan- basliyor "ben cocukken"li konusmalarina, onlar da artik goz deviriyor, saga sola bakiyor, sikiliyor, konu degistiriyorlar, esim konusurken kendi aralarinda baska muhabbet aciyorlar, mecbur yine ben dinliyorum ortamda, esim mahcup olmasin diye. Esim farketmiyor, birkac defa nazikce uyardim, kiriliyor. Farkinda olmadan bir daha basliyor. Ya kocaman adam, universite anilarini anlat, genclik anilarini anlat, ne bileyim is guc nasil gidiyor anlat tamam da biktim inanin onemli-onemsiz her cocukluk anisini dinlemeye. Nazikce uyardim, kiriliyor, bir daha hicbirsey anlatmayacagim diyor vs ama farkinda olmadan yine basliyor. Ne yapabilirim bilmiyorum, bana bir akil verin.
Ay canımm Allahtan çok gezmemiş heyecanlı bir çocukluğuda olmamış düşünsene bide bunlarda olsa gece gece seni uyandırıp başlıyormuş anlatmaya :))Onu da cok denedim. Farketmiyor. Bir de ben cocuklugumu o kadar net hatirlamiyorum ki. Uc-bes ani unutmuyorum tamam da her detayini nerden bileyim. Esim ve ailesi oyle degil ama, her onemsiz detayi hatirliyorlar. Ya oyle cok hareketli, cok heyecanli bir cocuklugu da yok. Universiteye gidene kadar kucuk bir ilceden cikmamis, oyle diyar diyar da gezmemis. Habire annesi, babasi, kardesi, teyzeleri, teyzeoglu ile evin icinde gecen anilar, anilar, anilar, anilar....
O anlatmadan sen başla cocuklugunu her seyi anlat onun gibi.... ve defalarca anlat ayni şeyleri. ..
Onu da cok denedim. Farketmiyor. Bir de ben cocuklugumu o kadar net hatirlamiyorum ki. Uc-bes ani unutmuyorum tamam da her detayini nerden bileyim. Esim ve ailesi oyle degil ama, her onemsiz detayi hatirliyorlar. Ya oyle cok hareketli, cok heyecanli bir cocuklugu da yok. Universiteye gidene kadar kucuk bir ilceden cikmamis, oyle diyar diyar da gezmemis. Habire annesi, babasi, kardesi, teyzeleri, teyzeoglu ile evin icinde gecen anilar, anilar, anilar, anilar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?