Canim oncelikle sunu belirteyim; hic kimse hic kimse icin vazgecilmez degildir. (Evlat haric, onlar vazgecilmez oluyor) Ne sen esin icin vazgecilmezsin, ne de esin senin icin. Ayni seyleri kendim icin de dusunuyorum. Eger esin seni cok seviyor, cok sadiksa inan su an baskasi olmadigi icindir, bir minik ilgi duysa baskasina, biraz da karsilik bulsa seni aninda siler atar. Yillarca birbirine asik, bir kucuk kavga gurultusu olmayanlari taniyorum, kocasi bir baskasini buldugu an, hic beklmeden yolladi babasinin evine, hemen de bosanma davasi acti. Ozellikle de erkekler bir kalemde, bir anda silip atiyorlar. Kadin yine cocugum icin, yillarim icin, emeklerim icin vs deyip silemiyor. Sen de oylesindir emin ol.
Ayrica esine olan kirginligina gelince, ben de 5 yildir evliyim. 1 yil nisanli durdum, o bir yilda esim nisanliligi, dugunu herseyi ama herseyi agzimdan burnumdan getirdi. Bana evden cikmayacaksin dedi, bakkala gitsen benden izin alacaksin dedi. Gercekten bakkala gitsem arayip bagirip cagiriyordu. Amcam umreden geldi, ona hayirli olsuna gittim, amcamin yaninda aradi bagirdi cagirdi derhal eve don diye. Gelinligime bagirip cagiriyordu, istedigim en minik en ufak seylere bagirip cagiriyordu, ya herseye bagirip cagiriyordu. Kiz arkadaslarimla bile gorusturmuyordu. Facebook hesabini kapat dedi, kapatmayinca facebook umu hacklemisti. Annem babam dugun icin bilezik istediler diye (ki onlar da kizlari icin istediler) saymadik hakaret birakmiyordu. Butun ama butun hesaplarimi hergun karistirirdi, butun maillerimi, uyeliklerimi karistirirdi. Dugun gunu bana avazi ciktigi kadar bagirdi cagirdi herkesin icinde. Sonra da birsey olmamis gibi ozur diledi. Ben de o bir yili hic ama hic unutamiyorum. Esim evlenince iyi oldu neden bilmiyorum ama iyi oldu gercekten, bana, cocuguma cok ilgili, hediyelerin ciceklerin boceklerin haddi hesabi yok. Ne istesem de yapiyor, Disneyworld, Miami, Florida, Las Vegas, Arizona, Hollywood, Los Angeles, San Fransisco, San Diego, California, Chicago, New York, Washington vs vs hepsine gitmek istedim goturdu falan ama ah o nisanlilikta, o dugunde nasil da herseyi ama herseyiiii agzimdan burnumdan getirdi. Dugunume 1 hafta vardi ben hastanelik olmustum, acilde yatiyordum, esim hala kufur ve hakaret dolu mesajlar yaziyordu ama hala birazcik olsun durmuyordu, acimiyordu bana. Ben de o kadar yila ragmen, o kadar iyi anina ragmen yaptiklarini asla ama asla unutamiyorum, hatta hala cok pismanim ondan ayrilmadigim icin. Her an ayrilmak istiyorum ama cocugum var diye yapamiyorum. Yok mu gercekten bu gecmiste yasanan kotu anlarin bir caresi acaba?