Eşimin beni aşırı bunaltması

bu ilgi değil ki. kontrol. davranışlarınızdan dolayı sürekli bakıma muhtaç kendini idare etmeyi bilmeyen biri gibi hissettiriyor. başta genç kızlara güzel gelir ama zaman ilerleyince her şeyin bedeli olduğu gibi kontrol duygusunun bedeli olacaktır. sizde anksiyete özgüven azalması görülecektir. bir yerde kadının özgüveni azalıyorsa erkeğin özgüveni artıyordur. hırkanı alamayacak kadar sarsak alık biri olmadığınızı düşünüyorum. denize 10 kişi girmiş.bir tek o girmemiş. demek ki sorun onda. hastalık fobisi mi var okb mi bilemem. yaşaması zor bir insan. ve maalesef böyle gider.sürekli uyarı ikaz. birey olduğunuzu kabul etmiyor.

Nesi sempatik veya tatlı? Okurken ben bunaldım, ısrar ve aşırı ilgiden nefret ederim, sürekli üzerinde bi göz, kontrol altındasın, artık kıpırdamak istemez insan gelip müdahale etmesin diye.
Sağ olsun yengem böyledir, bi tane de yakın arkadaşım. Artık bezginlik gelir ilgi ve ısrarlarına karşı çıkmak zorunda kaldığın ve bi rahatça oturamadığın için, ki yengeme de arkadaşıma da çıkıştığım olmuştur, rahat edemiyorum, lütfen sal diye.
Konu sahibi, bence de travmatik bi durumu var eşinin, umarım çözer. Psikolog, aile dizimi ne lazımsa deneyin, çünkü gerçekten rahatsız edici bi durum.
Burcu ne bi de, balık yengeç falan mı, merak ettim :KK53:
Ben çocukken bile annemin elinde havluyla peşimden koştuğunu hatırlamam.annem çocukken bile bana daha saygılıydı.ne tatlısı, okurken ben de delirdim.burayı kocası yüzüne bakmayanlar basmış, empati yapabilen yok 😂😂

ilginin bizi mutlu etmesi lazım.kontrolün ise rahatsız etmesi boğması lazım. birinin rahatsız olduğumuzu bile bile üstümüze gelmesi araması uyarması yönlendirmesi kontroldür. etkin ilgi sıcacıktır destekleyicidir. kadını boğmaz ağlatmaz. fark bu. konu sahibi boğulmuş rahatsız hatta eşinin tavrından utanıyor çünkü kocası toplum içinde diğer adamlardan farklı davranıyor.

Siz de sorun olmaz tatlı gözükebilir.ama çocuk olduğunda bu yüzden kavgalar asla bitmez .

Merhaba kızlar.Çok uzun tutmadan konuya girmek istiyorum.Eski konularımdada bahsettiğim gibi eşim aşırı korumacı bir insandır bana karşı.Daha önce kendisi ile defalarca konuşmama rağmen düzelmedi ben buyum elimde değil diyerek kendini sıyırdı hep.Örneklendirmeler ile anlatmak gerekirse dışarı çıkarken on defa söyler hırka alalım üzerine üşüteceksin hasta olacaksın diye hava sıcak hırka almaya ihtiyaç olmadığı halde yinede alır yanına benim için.Bu tarz haraketleri çok bunaltıyor beni.Asıl konuya gelelim kurban bayramı için 3,4 günlüğüne ailemin yanına geldik başka bir şehirde oturuyor ailem.Pikniğe gittik hep beraber.Hem suya girebileceğimiz hemde mangal yapabileceğimiz dağların dibinde Çay’a geldik.İlk etapta biraz suya girelim sonra mangal faslına gireriz dediler.Herkes suya girdi ama Çay’ın suyu buz gibiydi eşim girmeyi tercih etmedi bu sebeple bende ailem ile beraber girdim biraz.Toplasan 5 dakika olmamıştı eşim uzaktan bana seslendi “Hayatım çık sudan hasta olacaksın”dedi.Bende “Çıkacağım zaten 5 dakikaya hayatım”dedim.Ama susmadı eşim paçalarını sıyırdı suyun ortasına kadar geldi “Olmaz öyle buz gibi su hastalanacaksın sonra yazık sana hastalık çekip canın acıyacak”dedi.Ailemden herkes şok oldu eşimin bu hareketine.Tek havlu getirmiştik sudan çıkanlar sıra ile kurulandı havlu ile eşimde havluyu herkesten almaya çalışıyordu benim üzerine atacaktı en son annemler verdi havluyu baktılar olmuyor.Mangal yakılacak zaman geldi aralarında birtek eşim mangal yapmayı biliyordu merdivenlerden yukarıda mangal alanı vardı.Eşim tutturdu bana sende benimle gel mangalın başındaki ateşte ısınırsın hasta olacaksın bu şekilde diye zorla götürdü beni mangalın başına oturttu ateşi çevirdi üstümü kurutmaya çalışıyor.Ben artık sinirden ağlamaklı oldum eşimin bu hareketlerinden dolayı.Kendimi onun çocuğu gibi hissediyorum her seferinde.Abimde ablama “Ne bu böyle bizim yanımızda peşinde koşuyor kızın çocuk gibi hiç hoş değil”demiş.Ailem bile nasıl rahatsız olduysa beni düşünün birde bu durumu yaşarken.Aileme karşıda mahçup oluyorum her seferinde.Lütfen “Ne güzel işte ilgi gösteriyor değer veriyor”demeyin.İlgiyi her kadın sever ama bu farklı bir boyut aşırı rahatsız ediyor insanı.Daha önce defalarca konuştum kendisiyle ama vazgeçmiyor devam ediyor hareketlerine.Bana farklı bir çözüm yolunuz var mı sunabileceğiniz bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
Bu hangi büyü bana da söylesenize🤣

Bence rencide etmelisiniz. Peşinizden çaya mı geldi mesela duymazdan gelip eglencenize devam edeceksiniz. Yere yanınıza mi yattı bırakın yatsın onun da beli ağrısın. Çocuk mu istediğini dile getirdi ciddi bi tavırla "senin gibi bi adamdan çocuk yapmayacagim" diyeceksiniz. Size her müdahale ettiğinde kaba tabirle baş çavuşun eşeği o....yor gibi davranirdim ben olsam. Tepki gösterirse de tek bişey söylersiniz, "ben buyum."

Bence rencide etmelisiniz. Peşinizden çaya mı geldi mesela duymazdan gelip eglencenize devam edeceksiniz. Yere yanınıza mi yattı bırakın yatsın onun da beli ağrısın. Çocuk mu istediğini dile getirdi ciddi bi tavırla "senin gibi bi adamdan çocuk yapmayacagim" diyeceksiniz. Size her müdahale ettiğinde kaba tabirle baş çavuşun eşeği o....yor gibi davranirdim ben olsam. Tepki gösterirse de tek bişey söylersiniz, "ben buyum."
Kocası ile mi konuşacak böyle düşmanı ile mi ?

"Sulh ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakkı kotektir."
Adamın kaygı düzeyi üst düzey ve yardım alıyor o da inanın mutlu değildir bu durumdan. Aşağılamak yerine ayrılmak veya destek olmak daha sağlıklı. Eşini asagiladiktan sonra nasıl eş olarak saygı duyacaksın ki bir daha

Pimpirikli bir ailede yetişmiş herhalde.
Bilemiyorum ilgiyi severim ama bu ilgi değil,aşırı korumacı anne gibi.
Konuşa konuşa gerekirse kızarak artık açıklayın rahatsız edici olduğunu.

Merhaba kızlar.Çok uzun tutmadan konuya girmek istiyorum.Eski konularımdada bahsettiğim gibi eşim aşırı korumacı bir insandır bana karşı.Daha önce kendisi ile defalarca konuşmama rağmen düzelmedi ben buyum elimde değil diyerek kendini sıyırdı hep.Örneklendirmeler ile anlatmak gerekirse dışarı çıkarken on defa söyler hırka alalım üzerine üşüteceksin hasta olacaksın diye hava sıcak hırka almaya ihtiyaç olmadığı halde yinede alır yanına benim için.Bu tarz haraketleri çok bunaltıyor beni.Asıl konuya gelelim kurban bayramı için 3,4 günlüğüne ailemin yanına geldik başka bir şehirde oturuyor ailem.Pikniğe gittik hep beraber.Hem suya girebileceğimiz hemde mangal yapabileceğimiz dağların dibinde Çay’a geldik.İlk etapta biraz suya girelim sonra mangal faslına gireriz dediler.Herkes suya girdi ama Çay’ın suyu buz gibiydi eşim girmeyi tercih etmedi bu sebeple bende ailem ile beraber girdim biraz.Toplasan 5 dakika olmamıştı eşim uzaktan bana seslendi “Hayatım çık sudan hasta olacaksın”dedi.Bende “Çıkacağım zaten 5 dakikaya hayatım”dedim.Ama susmadı eşim paçalarını sıyırdı suyun ortasına kadar geldi “Olmaz öyle buz gibi su hastalanacaksın sonra yazık sana hastalık çekip canın acıyacak”dedi.Ailemden herkes şok oldu eşimin bu hareketine.Tek havlu getirmiştik sudan çıkanlar sıra ile kurulandı havlu ile eşimde havluyu herkesten almaya çalışıyordu benim üzerine atacaktı en son annemler verdi havluyu baktılar olmuyor.Mangal yakılacak zaman geldi aralarında birtek eşim mangal yapmayı biliyordu merdivenlerden yukarıda mangal alanı vardı.Eşim tutturdu bana sende benimle gel mangalın başındaki ateşte ısınırsın hasta olacaksın bu şekilde diye zorla götürdü beni mangalın başına oturttu ateşi çevirdi üstümü kurutmaya çalışıyor.Ben artık sinirden ağlamaklı oldum eşimin bu hareketlerinden dolayı.Kendimi onun çocuğu gibi hissediyorum her seferinde.Abimde ablama “Ne bu böyle bizim yanımızda peşinde koşuyor kızın çocuk gibi hiç hoş değil”demiş.Ailem bile nasıl rahatsız olduysa beni düşünün birde bu durumu yaşarken.Aileme karşıda mahçup oluyorum her seferinde.Lütfen “Ne güzel işte ilgi gösteriyor değer veriyor”demeyin.İlgiyi her kadın sever ama bu farklı bir boyut aşırı rahatsız ediyor insanı.Daha önce defalarca konuştum kendisiyle ama vazgeçmiyor devam ediyor hareketlerine.Bana farklı bir çözüm yolunuz var mı sunabileceğiniz bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
Eşinizin size tavırları çok tatlı ama mutlaka yardım alsın, belli ki kaybetme korkusu var ..

Adamın kaygı düzeyi üst düzey ve yardım alıyor o da inanın mutlu değildir bu durumdan. Aşağılamak yerine ayrılmak veya destek olmak daha sağlıklı. Eşini asagiladiktan sonra nasıl eş olarak saygı duyacaksın ki bir daha
"Ben buyum" diyen adamın o terapide gelişmeye çok da açık olduğunu sanmıyorum. Bu cümleyi kurabildigine göre halinden memnun demek ki. Böyle bi adama aşağılamasan bile saygı duyamazsin ki. Zaten konu sahibi de sevgisinin azaldığını söylemiş. Saygi duyulacak bi tarafı yok bence

Annesine de böyleyse, (klişe olacak ama) travması mı var acaba? Babasıyla ayrı veya erken mi kaybetti de yakındaki kadınları full kontrol rolüne girdi? Ama bu ilgi değil işte, rahatsız edici şahsen 🙁

Heh aynı bu cümleyi kurun.
Dank eder suratına.
Önce zoruna gider ama üzerine epey düşününce etkisi olur diye düşünüyorum.
Bize burdan cok tatli görünüyor ama yakınınızda sık sık şahit olsak sinir bozucu gelebilirdi doğru..
Malesef bu cümleyide kullandım kendisine ama değişmedi.Hatta bana bu tarz hareketler yaptığı zaman “Tamam baba öyle yaparım veya tamam anne yaparım”deyip ne kadar rahatsızlık duyduğumu bu şekilde dile getirmeyede çalıştım ama olmadı.Bana baba veya anne deme ben seni düşünüyorum dedi her seferinde 🤦🏻‍♀️

Babam bizi böyle büyüttü maalesef . Hep korumak isterdi . Çocukken lunaparka götürür ,gondola bindirmezdi. Hoş ben tehlikeli seylere gizleden binerdim ama neyse :) O açıdan sizi çok iyi anliyorum . Bu bir hastalik. Doğru sevme anlayisinin bu olduğunu düşünüyor. Bunun dışında davranırsa kendi karakterine ters düşer. İki gün önce babamlarin yeni tasindigi eve gittik . Yaz mutfaklarinda oturuyoruz . Gitmiş bana kendi hırkasını getirmiş ,buraların havası serin olur,sen anlamazsin diyor 🤷

Eşiniz en azından terapi alıyormuş . Bu da bir aşama ,umarım işe yarar.
Mesela sizin durumada uzaktan bakılınca “Ne güzel işte babanız sizi düşünüyor koruyor”diyenler olacaktır ama öyle olmuyor.Herşeyin aşırısı fazla,zarar.Ortayı bulmak lazım.Özellikle insanın eşinin bu tarz hareketler yapması ona karşı olan sevgiyide azaltıyor kişide.Benim bir babam ve bir annem zaten var ben yanında eş istiyorum hayat arkadaşı istiyorum diyorum.Anlayana..

Siz istemezseniz devam edemez, o an tepki vermeniz gerekiyor bir kaç kez sonu nereye gidecekse gitsin diyip yapmayacaksınız oda vazgeçecek. İstemediğiniz bir şeyi kim nasıl yaptırabilir ki size yapmayın
Tepki vermediğimi nerden biliyorsunuz.İnsanca konuşuyorum olmuyor güzel bir dille anlatıyorum olmuyor bağırıyorum tepki gösteriyorum olmuyor oturup karşısında hüngür hüngür ağlıyorum olmuyor.Bunun bir sonraki aşaması olarakta şiddet kalıyor o da benlik değil.

Back
X