Eşimin Başkalarına Baktığım Takıntısı

bak arkadaşım sen bize kızdın ettin ama biz her kadına "boşan" demiyoruz. ortada bi anlaşmazlık vardır ya da eşin bi kusuru vardır, biz o zaman boşanmak haricindeki önerilerimizi söylemeye çalışıyoruz. ama eşininki bi kusur değil ki güzelim. günün birinde karşıdaki insanı öldürmesine sebep bile olabilicek bi hastalık. kimiler doktora gidin demiş. "gitmez" demişsin. tek çözüm doktora gitmek. eşinin doktora gitmiyceğini de biliyosun, geriye ne gibi bi çözüm olabilir ki? seni tanımayız etmeyiz niye düşman olalım sana, niye kötülüğünü isteyelim.
aynen. ne dememiz bekleniyor ki.

neden boşanmasın samire. eğer arkasında kapı gibi ailesi elinde ekmeği varsa ve güçlüyse,özgüveni yerindeyse,böyle alçaltılmayı. .... yerine konmayı,namusuna laf edilmesini,aşağılanmayı,elalemin heriflerine kadar gidip,küçük düşürülmeyi kim çeker.
Yok tabi sizin dediginiz gibi ozguveni varsa gucluyse aile yanindaysa bosanir burda bazilari bosanmayicaklarini bildikleri halde iste ben bosarim soyle yaparım boyle yaparim diyorlar ya onlara canim sıkılıyor bazen varya ikinci uyelik falan alıp bende mi oyle yapsam ben bosanirim bosarim falan desem acaba iyi gelirmiki:KK49::110:

Yok tabi sizin dediginiz gibi ozguveni varsa gucluyse aile yanindaysa bosanir burda bazilari bosanmayicaklarini bildikleri halde iste ben bosarim soyle yaparım boyle yaparim diyorlar ya onlara canim sıkılıyor bazen varya ikinci uyelik falan alıp bende mi oyle yapsam ben bosanirim bosarim falan desem acaba iyi gelirmiki:KK49::110:
annemın bı komsusu vardı
kocasının bagrısı cagrısı mahallede yankılanırdı ne laflar ama...
kadın ayrılmak ıstedı aılesı kefenınle gerı gelırsın kac yasında kadınsın colugun cocugun var ; cocugun olmasa o adamdan belkı , bosanamazsın kabul etmıyoruz dedı
bu kadın ev kadınıydı senınn tabırınle kocasına bagımlıydı
gıttı uygun semtde eve gectı
evde bıber dolma salca yaptı yazma kenarı yaptı ev yemegı yaptı sattı
boşandı !
bu kocama bagımlıyım lafını anlamıyorum kocan olmasa ne yapcaktın acaba açtın demekkı :KK70:
allah uzun omur versınde ... eşin ölürse napıcaksın 2 ayda bı 300 lıra dul maaası yetcek mı ?
bız bosanın dedıgımızde kendımızı yerınıze koyuyoruz
bosanıp koşa koşa baba evıne gıdıp sırtımı yıne bı yere dayamam şahsen
ona daya buna daya ohhoo nıye yasamaya geldık kı ?
bosu bosuna oksıjen israfı
halk egıtım kursunda ev kadınlarına meslek edındırıyorlar aşcı ol pastacı ol samıre
hem evde dura dura kafaya herseyı takmamıs olursun elınde meslegın olur
hemde kendı paranı cıkarırsın mutlu ıolursun belkı adamda ayakları ustunde duran kadın gorunce tavrı degısır

Kayınvalideme bahsettim dedim bana böyle böyle yapıyor diye şaşırdı aetti ma kendileri etliye sütlüye karışmaz zaten de eşim müsade etmez karışmalarına laf söylemelerine
esinizin suphelenmeyecegi bayan bi danisman bulup arkadasinizmis gibi eve davet edebilirsiniz.ya da danismanin yonlendirmeleriyle belki siz esinizde bazi degisiklikler yapabilirsiniz.size bununla ilgili de bir kitap tavsiye etmek isterim.bu sorunlarin kaynagini cok daha iyi analiz etmeniz acisindan carl jun'un dort arketip kitabi isinize yarayabilir.olaya bilimsel netlikler kazandirarak bazi seyleri daha net farkedebilirsiniz.sevgiler..

X