Eşimin balık sevdası benı cileden cıkartıyor :(

Balık bir tutkuymuş öyle diyorlar ama tutku bağımlılığa dönüştü mü kötü.

sen haklısın her hafta her hafta olmaz bu bağımlılıktan kurtulması lazım..
babasının oğlu :)) babasına çekmiş demek balık konusunda..

Açıkca konuş olmaz böyle de..kayınpederinin küsmesini de boşver, o balık tutkusunu yaşayacak diye evliliğiniz kötüye mi gitsin..

Sen haklısın ..vazgeçirmeye çalış..ayda 1 kere gitsin..

Aynen!!!
Öyle 2 haftada bir bilem olmaz bence.
Ayda bire razı etmeye çalış derim.

Çok saçma bi durum.
çalışma saatleriniz normal olsa haftada bir birşeyler yapması hoş ama zaten vakit geçiremiyorsanız saygısızca bir hareket. neden kadınlar eşleriyle vakit geçirmek için yanıp tutuşurken erkekler bu durumu önemsemez anlayabilmiş değilim

aklıma etkili bir çözüm gelmiyor açıkçası ama ben olsam sırf sinirimden kendime bi uğraş bulurdum ve pazar gününe denk getirirdim. bir kurs vs olabilir mesela.

Canım bir pazarınız varsa bu fış fış balıkçı işi can sıkıyordur inan anlıyorum seni.
Ama hobisi olan insandan zarar gelmeyeceğine de inanıyorum.
Belki işte çok bunalıyordur terapi gibi geliyordur balık vesaire vesaire. Hele bi de babasıyla gelenekselleşmişse artık.. Buraya kadar eşine haksızlık etmemek için aklıma gelen olumlu yönlerini söyledim ama tabii sürekli sürekli gitmesi senin de istememen halinde küçük de olsa bir problem. (Allah daha büyüğünü vermesin anlamında küçük dedim, elbette eşinle zaman geçirmen çok önemli.)
Şöyle bişi önersem, her pazar değil ama iki haftada bire düşürseniz, babası da anlayış göstersin sonuçta çiftsiniz siz sen pazarları kafanın istediği yere bekarlığındaki gibi arkadaşlarınla gidemezsin ya da gitsen de belki eşinle vakit geçirdiğin kadar güzel gelmez sana. Ailece toplaştığınızda şakayla karışık "ya biz de bir yerlere gidemedik pazarları malum" desen kayınvalidenle de empati kurarak, o da çekmiştir herhalde bu vaziyetten neticede babadan oğula geçmiş balık sevdası :) sonra da eğer kayınvalidenle aran iyiyse arayı fazla soğutmadan derdini anlatırsın o kayınpederi ikna ederse iki haftada üç haftada bire düşürebilirsiniz. İş biraz kayınpederde bitiyor gibi geldi bana, o düşünemese de bir kadın olarak kayınvaliden uyarabilir bunlar genç, bırak her hafta her hafta çağırma çocuğu diye.

Pazar günü için ikinize özel bi plan yapsanız ve planı gerçekleştirmezse çok üzüleceğnizi, kırılacağınızı söyleseniz?? :26: İşe yarar mı ki? :44:

Başka kötü alışkanlıkları , bağımlılıkları olacağına varsın balık tutsun.
Hatta siz de gidin yanında, bir arada olmak istiyorsanız tek çare bu gibi görünüyor.
İnsanlar streslerini , deşarj olmanın yolunu bir şekilde bulurlar.
Eşiniz de balık tutmakta bulmuş bunu.
Sadece bu tutkunun sizin de önüne geçtiğini düşünüyorsunuz
ve olayı tercih meselesine getiriyorsunuz.
Ya balıklar/ ya ben....
Bence böyle yapmak yerine sıkıntınızı dile getirin ve ortak bir çözüm yolu bulun.
İnanıyorum ki eşiniz anlayış gösterecektir.

Benimde nişamlımm balık tutmaya bayılırr...
işide kendi işi oldugu icin askere gitmeden önce her allahın günü balık tutuyordukk..
olta takımları hep arabanın bagajında duruyor..
karidese benzer o kahverengi "teke"lerden alıyor saatlerce balık bekliyor...
banada sıkılmayım diye çekirdek abur cubur alıyor...
sen böyle balıktan dert yanınca bende kafamda birsürü senaryo yazdım..
evlenince sen ev işlerine bak ben balığa gideyimm..
sen cocuğa bak ben arkadaşlarla eniştemle balığa gideyimm yaparmı acaba

Son düzenleme:
Balıkları denizde mi tutuyor yoksa derede mi? hayır bu nokta çok önemli denizde tutuyorsa deniz kızı mı arıyor ne yapıyor anlamadımki?

Sakin kizma konusahibi arkadasim ama keske...
esimin babasi sag olsaydi, ikiside cok iyi anlassaydi, baba-ogul her pazar balik tutmaya gitselerdi bende onlarin mutluluguna destek olup onlarin haber verdigi saatte yemekleri hazirlayip onlari mutlu görüp mutlu karsilasaydim.

Ama seni anliyorum, sadece, üzüldügüm, neden bu hayat herkese ayni parcadan bölmüyor??? Ya cok abarti ya hic???

en iyi ben anlarım seni benim eşimde hobi olarak arıcılığa başladı sonra bu hobi büyüdü ticarete döküldü ve eşim yaz kış arıya bakmaya gider hafta sonları hatta bazen sabah 5 te gelir biz çocuklarla yazın en güzel zamanlarını evde geçiririz hiç bitmez işi şimdi bile bal tartıyor evin döküntüsü ayrı her yer pislik olur döküntüsü hiç bitmez bize ayırdığı zaman bile aklında hep arı var bende senin gibi gitme yapma etme dedim çok feci kavgalar ettim ama nafile bir gün ya ben ya arı muhabbetine girdim sen ne yaparsan yap ben arıdan vazgeçmem dedi çok üzüldüm ağladım o günden sonra da hala arada laf etsemde tartışmıyorum çünkü vazgeçmiyorlar halbuki benim eşim başlayalı 4 sene oldu seninki çocukluktan gelme anlaşılan o nedenle çabalama boşuna çabalayacaksanda hemen vazgeçirmeye bak çocuk olduktan sonra daha çok zoruna gidiyor insanın

Aynısından bir tane de bende var :)

İnanılmaz bir balık tutkunu eşim :)
Hatta tüm ailesi :)

Yaz gelince sabahın 4-5'inde çıkarlar yola öglen 12 gibi gelirler :)
Arada ben de giderim :)

Yalnız her hafta degil tabi.
Evlendiğimizde eşimin ailesiyle aynı ilde degildik,
eşim kendisi balık tutmaya giderdi arada , o zamanlar da derdi ki çocugumuz olsun onu da alıştırıp götürecegim.
Ben pek hoşlanmıyorum çogunlukla da gitmezdim.

Oglum dogdu 1, 5 yaşında babasıyla balık tutmaya başladı,
şimdi kızım da 1,5 yaşında onu da götürüyor
Dedelerini de alıp giderler :)

Ben de onlar yokken işlerimi hallediyorum :)
İyi oluyor ::)

Yalnız konuyu görünce eşime okudum ,
eşi abartmış her hafta her hafta gidilmez, arada dengeyi kurması lazım diyor :)

Son düzenleme:
Ne kadar pozitif herkes bohçanı hazırla sende git demişler.
Aslında güzle bir bakış açısı ama adam dükkanı açmıyor balık için,baba işten ayrılıyor ?
Normal mi sizce 7 aylık evli 20 yıllık değil..
İnsanın hobileri olur bu hayatı katlanılabilir kılar katılıyorum ama bu kadar abartıp hayatın merkezine koyunca arıza çıkması kaçınılmaz.

Ayrıca arkadaş söylemiş zaten eşim gelmemi istemiyor çok erkek var diyor diye.... Ama hala insanlar sen de git diyor... Ben anlıyorum seni canım, yeni değil eski bile olsa evlilik insanın ailesiyle zaman harcaması lazım... Eşin biraz abartmış ama onu nasıl değiştirirsin inan bilmiyorum, onu en iyi tanıyan sensin, başka zaafları yok mu senle ilgili, onları kullansan....

AH BE canımm ben 5 yıllık evlıyım ben bıle esımle toplasan kac pazar bırlıkte oldum bılmıyorum..kaldı kı ben calışıyorum bı haftasonumuz var meselaa... benımkı de kuş hastası pazar sabahın korunde kalkar kuş pazarına gider oğlene kadar gelmez sonra da bı kac saat guvercınlerının yanında gecırır hıc bana adam gıbı zaman ayırmaz..malesef erkeklerın bu takım takıntıları oluyor..allah yardımcın olsun ne dıyeyım..

Sabahın 4ünde 5inde kalkıyor gidiyor. Bazen benı babamın evine bırakıyor gece gidiyor kynpedr anlayıslı olma ihtimalı yok bile. Küsüyor 60 yasndaki adam. Kv gelince oda bana laf ediyor karısma diye gecenın 4ünde yanımdan kalkıyor gidiyor. Mesela bugun 3de kalkmıs gitmiş. Hayır gitme dememe ragmen sabah 7de kalkıp bende işe gelıyorum aksam 11de eve gidicem nerde görüşcez geldiğimde ya arkadaslarrıyla dısarda oluyor yada yrgun bi sekılde evde yatıyor. Ama galiba ne konussamda dil döksemde faydası yok

Görücü usulü mü evlendiniz ?
Bu adam neden evlenmiş anlayamadım,evliliğe vakti yokmuş ki ..
Gece balık,gündüz arkadaşlar..

Canım yaaa seni en iyi ben anlarım....Artık bende bıktım her pazar balık sevadasndan..
Biz 4 yılllık evliyiz bu yıl Allaha şükür az gitti..Sanırım bir zaman sonra bıkıyorlar..Sabret elbet geçer bu hastalık..Ama bu yıla kadar her pazar balığa gitti eşim,bu yıl bayağ azalttı..
Biliyor musun inanmak çok zor ama ben doğum yaptıktan 2 gün sonra bile beni bırakıp gitti...
Çok kez kavga ettik bu sebepten dolayı ama hep sabredip dua ettim..
Çok zor gitme desen de laftan asla anlamazlar zaten....
Neymiş hobiymiş.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…