Eşimin arabasını kaçırcam...

Daha arabayı çalıştırmayı bilmiyorsunuz, garajdan nasıl çıkartacağınızı bile bilmiyorsunuz (o nasıl oluyorsa), ama çok iyi şoförsünüz. Maşallah, ne çabuk "ben oldum" moduna girmişsiniz. 12 yıllık şoförüm, her türlü yol tecrübem var, hiç kazam yok, daha bende bile bu özgüven yok. Her gün yeni bir şeyler görüyorum, öğreniyorum. Siz ne çabuk aştınız bu konuda...

Bakın, trafik ciddi iştir. Siz daha tecrübesizsiniz ve iyi bir şöfor falan değilsiniz. Nerede daha ilk günden "ben artık oldum, ben çok iyiyim" diyen insanlar var, kazalara bunlar sebep oluyor işte. Trafik alçakgönüllülük gerektirir, gereksiz özgüven kaldırmaz.

Trafikte acemililiğini bilip dikkatli süren şoförlerle gitmeyi, sizin gibi içi boş özgüven patlaması yaşayan şöforlerle gitmeye bin kere tercih ederim. Kimsenin arabasını kaçırma hakkınız yok ayrıca. Kocanızınki de dahil buna. Hiç kalkışmayın bile.

Bu şekil olmaz ama. Cahil cesareti denir buna. En azından 3-4 saat özel ders alın. Ehliyet kurslarında 80-90 tl sanırım. Kendinden eminsinde ya karşına çıkacakların günahı ne?
Hay ağzına sağlık.biri de dememiş ki tamam sen kendine güveniyosun da daha bir kere otomatik kullanmamışsın nereye gidiyosun?

Arkadaşım sen sen ol buradakilerin gazına gelme, üç-beş kez otomatik bilen biriyle çık, Allah muhafaza kendini geçtim karşındakileri düşün her şey olabilir.son pişmanlık fayda etmez bilesin :KK43:

Daha arabayı çalıştırmayı bilmiyorsunuz, garajdan nasıl çıkartacağınızı bile bilmiyorsunuz (o nasıl oluyorsa), ama çok iyi şoförsünüz. Maşallah, ne çabuk "ben oldum" moduna girmişsiniz. 12 yıllık şoförüm, her türlü yol tecrübem var, hiç kazam yok, daha bende bile bu özgüven yok. Her gün yeni bir şeyler görüyorum, öğreniyorum. Siz ne çabuk aştınız bu konuda...

Bakın, trafik ciddi iştir. Siz daha tecrübesizsiniz ve iyi bir şöfor falan değilsiniz. Nerede daha ilk günden "ben artık oldum, ben çok iyiyim" diyen insanlar var, kazalara bunlar sebep oluyor işte.

Trafikte acemililiğini bilip dikkatli süren şoförlerle gitmeyi, sizin gibi içi boş özgüven patlaması yaşayan şöforlerle gitmeye bin kere tercih ederim. Kimsenin arabasını kaçırma hakkınız yok ayrıca. Kocanızınki de dahil buna. Hiç kalkışmayın bile.
:KK9::KK9::KK9:

Kızlar ehliyetimi Yen'i aldım.Çok rahat ve güzel araba kullanıyorum.Büyük bir şehirde değilim zaten.Kursa da baya gittim.Yeni sistemde zaten baya zorlaştırdılar.Yeni ehliyet alanlar bilir.Ben sınava girdiğimde çoğu kişi kaldı zaten.Ben hiç yanlışsız gayet rahat bir şekilde tamamladım parkuru.
Gelelim konuya.Sevgili eşim bana kendi arabasını henüz hiç vermedi.Üstelik otomatik:kızgın:.Daha çok olmadı ehliyeti alalı ama zaten bu gidişte direksiyonu tutmayı da unutçam.Neymiş bunun motoru yüksekmiş.Yarın arabayı garaja bırakıp iş için gidecek bende fırsat bu fırsat arabayı garajdan çıkartıyım diyorum.Ama otomatik arabayı çalıştırmayı dahi bilmiyorum.Birde garaj hafif aşağı eğimli yanlışlıkla öne gidip bi yere toslarım diye korkuyorum.Ben o kadar milletin içinde manuel arabayı on numara kullandım ama kendi arabamıza binmeye cesaret edemiyorum:KK43: Araba kullanmak cesaret işi değil mi zaten.Bi el atın sizin ilk araba kullanma tecrübeleriniz neler.Birde şu otomatik arabayı garajdan nasıl çıkartırım bi yardım edin.:KK51:

Eyvallah aslanlar gibi ehliyetini almıssın da ne şartta olursa olsun o arabayı garajdan nasıl çıkaracağını bile bilmeden arabayı kaçırman bi tuhaf. Ya bi cana mal olursan? Esıni ikna et. Biraz daha pratik yap derim

Bakın, trafik ciddi iştir. Siz daha tecrübesizsiniz ve iyi bir şöfor falan değilsiniz. Nerede daha ilk günden "ben artık oldum, ben çok iyiyim" diyen insanlar var, kazalara bunlar sebep oluyor işte.

Ben manuel öğrendim.Otomotik vites kullanmadım.Çok iyi şöförüm demedim ayrıca.Ama gayet soğuk kanlı ve dikkatli araba kullanıyorum.Yaşadığım yer küçük bir ilçe öyle büyük şehirlerle kıyaslamayın.Çarşı içine girmezseniz yollar çok tenha.Zaten buradaki yorumlara hak verdim ve vazgeçtim.

Bakın, trafik ciddi iştir. Siz daha tecrübesizsiniz ve iyi bir şöfor falan değilsiniz. Nerede daha ilk günden "ben artık oldum, ben çok iyiyim" diyen insanlar var, kazalara bunlar sebep oluyor işte. Trafik alçakgönüllülük gerektirir, gereksiz özgüven kaldırmaz.

heyyy gidi amerikan trafiği heyyyy:halay:

Bende manuel kullaniyorum 3 senedir ve biri bana otomatik verse rahat rahat cesaret edemem. Yaninda biri olsun isterim. Tek basiniza boyle bi ise kalkisacaksaniz size tavsiye cift ayak kullanmayin. Pedallari tek ayak kullanin. Cift ayakla kafa karisiyor fren yerine gaza basiliyor.
Ama bence hic gitmeyin o ayri.

Aman ha sakin benim esimde arabayi bana vermiyosu iyice ogren falan diyodu nasil ogrenceksem surmeden gel gelelim anahtari evde birakiyo bu bende bir kacirdim arabayi iki kacirdim ama cekirge ucuncude yakalanir misali daha kapimin onunden cikamadan baska araca carptim gerci hep o komsumun yuzunden oooo birisiyim iste arabami suruyosun falan dedi dikkatim dagildi tam cevap vercekken küttt ...hele bizler normal vites kullanip ogreniyoruz otomotik hic denemedigimiz icin daha farkli gelir sakin ha gizli kacirma hic degilse bikac kez esinle sür iyice kavra..

Ben de 10 yıllık şöförüm hiç otomatik kullanmadım ve ilk denememde yanımda bilen biri olsun isterim hem otomatik düz vites gibi değildir bence hele de garajdan çıkarmayı hiç denemeyin bilmeden etmeden direk garajda başlmayın maddi hasarlı kazalar olabilir. Hem düz viteste en kötü istop edersiniz ama otomatik durmaz yanlışlıkla gaza basıp kaza yapan çok. İlk eşinizle deneyin

Öncelikle kasko var mi :))) boyle bir durumda her olasiligi dusunmelisiniz. Ve ayrica eşler arasinda guvensizlik en buyuk problem. Kendim yasadigimdan biliyorum. Ona baska konularda hakli oldugunu oline vermis olursunuz. Bencede once esinizle denemeye cikin zamanla aliscaktir

Bizimki de 2000c. Farkı şu: Gaza bastığınızda hızlanma süresi diğer arabalara göre daha kısa. Motor güçlü olduğu için.

Araba P’dedir şu an zaten. Geri de R, düz giderken D’yi kullanmanız gerek.

Yalnız şu an pratik yapmadan çıkmanız doğru değil.

Otomatik diye hafife almayın ikisini de kullandım arada dağlar kadar fark var.
Birde manuelde öğrenmişsiniz bu sebeple iki ayağınızı kullanmak gibi bir hata yapabilirsiniz ki sadece sağ ayak kullanmanız gerekiyor otomatikte. En azından size gösterecek biri olsun yanınızda ilk seferde.
Benim bir arkadaşım manuel ehliyet alıp,otomatik araba almıştı,işe geldi ilk gün işyeri otoparkından çıkamamıştı otomatik araçla, geldi bana araba çalışmıyor dedi,gidip baktım çalışıyordu araba gayet,nasıl yaptın deyince anladık ki r yerine boşa alıyormuş vitesi haliyle kalkmıyor araç. Oturdum anlattım güzelce o gün ona. Gösteren olmamış ki kız Allaha emanet gelmiş işe.
Siz birinden yardım alın muhakkak.

Otomatik vites bilen birisini cagır ve birlikte kullanın ilk seferde. Hem arabayı kaçırmış olursun hem de yanlış bişey yapmamak adına yanında bilen birisi olur. Sıfır risk ile bitirirsin bu macerayı. Arabayı sürerken bir de video patlat kocana :KK70:

daha garajdan çıkarabilir miyim diyorsunuz kontak nasıl çalıştırılacak haberiniz yok burda liseli gibi araba kaçırma planları mı yapıyorsunuz?bence kocanızın lafını dinleyin , olmadı gidin kendinize bir araba kiralayın.gerçek hayatta trafiğe çıkmak da ne kursa benzer ne boş yolda gitmeye.

otomatik vites de vitesi d ye attiginda gaza basmasan bile belli bir hizda kendiliginden gidiyor bilgin vardir insallah bu yuzden ayagin frende olsun gazda degil frenden cekince yavastan ilerler helede yokus falan demissin dikkat et panik yaparsin

Henuz tam tecrubeli degilsiniz. Ehliyetinizi almis olabilirsiniz ama acemi ozguveni var suan. Duz gidebilmek marifet degil. Daha garajdan cikaramazken trafige cikmayin derim ben. Ustelik manuelde ogrenmissiniz ve otomatik araba tecrubeniz yok. Bu arada arabaya da asina degilsiniz daha.
Ille de araba kullanmak istiyorsaniz esiniz geldiginde siz kullanin o yaninizda otursun. Olmadi kendinize ikinci el bir araba alin, acemiliginizi onda cikarin.

Ben anlatayim katila katila gülmek serbest
Esimle ne zaman araba kullanmaya calissak sonu tatsız bitti. Kendisi manuel kullanıyor.
Bir gün gekdi dedi ki sana araba aldım. Cumle aynen bu. Damdan düşer gibi. Bu arada ben sadece o yanimdayken kontak cevirdim yani far bile acmadim o kadar cahilim düşün.
Ben de heee yavrum hee dedim gecistirdim. Araba kapalida park halinde dedi. Bir de sifir almis .
Aaa baktim adam ciddi. Otomatik dedi. Bana bulasma carpisan araba gibi bas gitsin bas dursun. Ben de ise giderken dağ yolunu kullaniyorum . Cok sakin. Yarin cek besmeleni bas gaza dedi. Gittim . Arabayi cikaracam otoparktan. Arabaya biniyorum otoparkin ışık otomatik sönüyor. Her yer karanlik. Yas 21 bu arada. Farlari acmak zerre aklima gelmedi o ladar salağım . Yanimda park halinde tekne var. Ilk olarak çapasına çarptım :eğlence:
Ama dedim sen bunu hakettin yahu bi gel ilk gun beraber gidelim yok. Tartismayalim baskasiyla git diyor. Ciktim yola miss gibi gittim ise. Anlasma su ; ben kullanacagim o haftasonlari yikatip yakit koyacak :KK66:
Bir hafta sorunsuz gittim geldim. Esim gitti arabayi yikatip benzin almaya.
Bir geldi eve
"Ya dedi sen bir haftadir bu arabayi dikiz aynalarina bakmadan mi kullaniyorsun ?"
Ne alaka dedim
Deniz'cim ben arabayi aldigimda otoparka koyarken kapattim dikizleri acmak aklina gelmedi mi ? Dedi .
Beni aldi bir gülme.
Dedim ben far acmamis kadinim ya dikiz ne ? :KK66:
Bu en hafifi buna benzer bir kac vakam daha var . Simdi ardima baktikca guluyorum. Tek basima sehirlerarasi gidip geliyorum.
Ama su bir gercek bir kez bana neden carptin vs demedi. Bir kez kaza yaptim. Oglum yanimda su motoru bana carpti. Ellerim titredi korkudan.

Esim geldi. Sifir panikle. Olur boyle seyler dedi
Baktim kendi arabasiyla gelmis
Ben nasil kullanacam bunu zaten korktum neden taksiyle gelmedin dedim
Nasil carptiysan oyle servise gotureceksin dedi
Yahu ben korkudan titriyorum be adam ne servisi
Deniz şimdi bindin bindin bu korkuyla bir daha kullanamazsin dedi mesela.
Ve hakikaten o onde ben arkada cocuk benim arabada gittim servise

Sende bas gaza git ama kaza yaparsan esin ne der bilemem :KK66:
Eşinizi babama benzettim, çok şanslısınız. Ama birçok erkek arabaya bir çizik bile olduğunda eşlerinin canını yiyorlar. Çok şükür ben de evlenmeden babamda öğrendim araba kullanmayı, evlendikten sonra eşinle öğrenseydim muhtemelen kullanacak güven de cesaret de bırakmazdı.

Valla otomatık deneyımınız yoksa almayın. Once bı esınızle pratık yapın sonra alın ılla ınada bındırıp alacaksanız sorumlulugu kabul edıyomusunuz once onu bı netlestırınde. Cunku duz vıtes kullanıp sonra o debrıyajı unutmak o kadarda kolay degıl yanı. D'si var n'si var r'si var p'si var. Otomatık arabaya frenle degıl gazla hukmedersınız. Yanı zaten sız ayagınızı gazdan kaldırdıgınızda o araba kendılıgınden vıtes atıp akmaya baslıyo. Bunun pratıgını almadan trafıge cıkıp basınıza ıs almayın. Olay bıyere toslamak degıl ya sıze yada karsındakınıze bısey olursa sonucta bılmedıgınız bı araba ve hakım degılsınız o segmana?

X