Eşimin arabasını kaçırcam...

kaçırma. Daha önce otomatik kullanmamışsın sanırım ilk seferinde yanında birisi olmalı...

Çoğu otomatik frene basmayınca çalışmaz, sol ayak boşta kaldığı içinde hareket etmeyi başardığında dahi sol ayakla frene basma şansın çok yüksek. Ayrıca frene basmadığında kendi kendine gittiği için en azından ilk seferini garajda kimse yokken yapma. Eşin izin vermiyorsa hoca tut beni otomatik çalıştır diye riske girme bence.

Kızlar ehliyetimi Yen'i aldım.Çok rahat ve güzel araba kullanıyorum.Büyük bir şehirde değilim zaten.Kursa da baya gittim.Yeni sistemde zaten baya zorlaştırdılar.Yeni ehliyet alanlar bilir.Ben sınava girdiğimde çoğu kişi kaldı zaten.Ben hiç yanlışsız gayet rahat bir şekilde tamamladım parkuru.
Gelelim konuya.Sevgili eşim bana kendi arabasını henüz hiç vermedi.Üstelik otomatik:kızgın:.Daha çok olmadı ehliyeti alalı ama zaten bu gidişte direksiyonu tutmayı da unutçam.Neymiş bunun motoru yüksekmiş.Yarın arabayı garaja bırakıp iş için gidecek bende fırsat bu fırsat arabayı garajdan çıkartıyım diyorum.Ama otomatik arabayı çalıştırmayı dahi bilmiyorum.Birde garaj hafif aşağı eğimli yanlışlıkla öne gidip bi yere toslarım diye korkuyorum.Ben o kadar milletin içinde manuel arabayı on numara kullandım ama kendi arabamıza binmeye cesaret edemiyorum:KK43: Araba kullanmak cesaret işi değil mi zaten.Bi el atın sizin ilk araba kullanma tecrübeleriniz neler.Birde şu otomatik arabayı garajdan nasıl çıkartırım bi yardım edin.:KK51:
Ben anlatayim katila katila gülmek serbest
Esimle ne zaman araba kullanmaya calissak sonu tatsız bitti. Kendisi manuel kullanıyor.
Bir gün gekdi dedi ki sana araba aldım. Cumle aynen bu. Damdan düşer gibi. Bu arada ben sadece o yanimdayken kontak cevirdim yani far bile acmadim o kadar cahilim düşün.
Ben de heee yavrum hee dedim gecistirdim. Araba kapalida park halinde dedi. Bir de sifir almis .
Aaa baktim adam ciddi. Otomatik dedi. Bana bulasma carpisan araba gibi bas gitsin bas dursun. Ben de ise giderken dağ yolunu kullaniyorum . Cok sakin. Yarin cek besmeleni bas gaza dedi. Gittim . Arabayi cikaracam otoparktan. Arabaya biniyorum otoparkin ışık otomatik sönüyor. Her yer karanlik. Yas 21 bu arada. Farlari acmak zerre aklima gelmedi o ladar salağım . Yanimda park halinde tekne var. Ilk olarak çapasına çarptım :eğlence:
Ama dedim sen bunu hakettin yahu bi gel ilk gun beraber gidelim yok. Tartismayalim baskasiyla git diyor. Ciktim yola miss gibi gittim ise. Anlasma su ; ben kullanacagim o haftasonlari yikatip yakit koyacak :KK66:
Bir hafta sorunsuz gittim geldim. Esim gitti arabayi yikatip benzin almaya.
Bir geldi eve
"Ya dedi sen bir haftadir bu arabayi dikiz aynalarina bakmadan mi kullaniyorsun ?"
Ne alaka dedim
Deniz'cim ben arabayi aldigimda otoparka koyarken kapattim dikizleri acmak aklina gelmedi mi ? Dedi .
Beni aldi bir gülme.
Dedim ben far acmamis kadinim ya dikiz ne ? :KK66:
Bu en hafifi buna benzer bir kac vakam daha var . Simdi ardima baktikca guluyorum. Tek basima sehirlerarasi gidip geliyorum.
Ama su bir gercek bir kez bana neden carptin vs demedi. Bir kez kaza yaptim. Oglum yanimda su motoru bana carpti. Ellerim titredi korkudan.

Esim geldi. Sifir panikle. Olur boyle seyler dedi
Baktim kendi arabasiyla gelmis
Ben nasil kullanacam bunu zaten korktum neden taksiyle gelmedin dedim
Nasil carptiysan oyle servise gotureceksin dedi
Yahu ben korkudan titriyorum be adam ne servisi
Deniz şimdi bindin bindin bu korkuyla bir daha kullanamazsin dedi mesela.
Ve hakikaten o onde ben arkada cocuk benim arabada gittim servise

Sende bas gaza git ama kaza yaparsan esin ne der bilemem :KK66:

R geri ama ilk P demi çalıştırmam lazım.Yani önce çalıştırıp sonra mı vites değiştirmem lazım.
Bu şekil olmaz ama. Cahil cesareti denir buna. En azından 3-4 saat özel ders alın. Ehliyet kurslarında 80-90 tl sanırım. Kendinden eminsinde ya karşına çıkacakların günahı ne?

Valla ya ben ki o kadar cesaretliydim cesaretimi kırıyor.Sınav günü bile önüme bisikletle atlayan oldu öyle güzel kurtardım ki hiçte panik olmadım.Hocalar bile maşallah dedi.Ama eşim ona bile bilerek geçirmişlerdir dedi geçen:bicak:

Siz harikasınız valla en azından almışsınız ehliyeti ben ehliyeti bile alamadan çıkcam (yaktım dosyayı da )fırsat bulsam cahil cesareti işte :KK53:
Erkeklerde biraz kıskançlık oluyo araba konusunda nedense şimdi tek trafiğe çıkarsınız mazallah biri takılır eder veya biri birşey der diye çıkartmak istemiyorlar trafiğe şimdi sıcağı sıcağına atıldınız atıldınız gerisi gelir inşALLAH.
Otomatikmiş hem zaten yüksek ihtimal P de bırakmıştır arabayı anahtarı çevir kolu kaldır sonra N ye al boşta oluyo hafif hafif gider sonra D ile ver gazzıı :halay:

Bence böyle bir şey yapma. Otomatik hic kullanmamışsın manuelden otomatige gecenler zorlanabiliyor otomatik kolay da olsa .Debriyaja basıyorum diye frene çok ani basabilirsin. Daha da kotu seyler olabilir.
Eşinle guzelce konuşun ehliyeti süs diye almadığını anlat ve beraber çıkın. Ayrıca ne alakaymış motorun buyuk olması .

kaçırma. Daha önce otomatik kullanmamışsın sanırım ilk seferinde yanında birisi olmalı...

Çoğu otomatik frene basmayınca çalışmaz, sol ayak boşta kaldığı içinde hareket etmeyi başardığında dahi sol ayakla frene basma şansın çok yüksek. Ayrıca frene basmadığında kendi kendine gittiği için en azından ilk seferini garajda kimse yokken yapma. Eşin izin vermiyorsa hoca tut beni otomatik çalıştır diye riske girme bence.
Öyle mi diyosunuz.Son kez söyleyim bari beni çalıştır diye.Baktım olmuyor birdahakine kaçırayım:110:

Siz harikasınız valla en azından almışsınız ehliyeti ben ehliyeti bile alamadan çıkcam (yaktım dosyayı da )fırsat bulsam cahil cesareti işte :KK53:
Erkeklerde biraz kıskançlık oluyo araba konusunda nedense şimdi tek trafiğe çıkarsınız mazallah biri takılır eder veya biri birşey der diye çıkartmak istemiyorlar trafiğe şimdi sıcağı sıcağına atıldınız atıldınız gerisi gelir inşALLAH.
Otomatikmiş hem zaten yüksek ihtimal P de bırakmıştır arabayı anahtarı çevir kolu kaldır sonra N ye al boşta oluyo hafif hafif gider sonra D ile ver gazzıı :halay:
Yok aman ehliyetsiz çıkmayın.Ben ehliyetle bile cesaret edemiyorum.Yok eşimin çıkartmaması kıskançlıktan değil.Kursa bile bayan çalıştıranlar olduğu halde erkek kurs hocası çalıştırdı.O sadece birşey olur diye korkuyor.

Bence böyle bir şey yapma. Otomatik hic kullanmamışsın manuelden otomatige gecenler zorlanabiliyor otomatik kolay da olsa .Debriyaja basıyorum diye frene çok ani basabilirsin. Daha da kotu seyler olabilir.
Eşinle guzelce konuşun ehliyeti süs diye almadığını anlat ve beraber çıkın. Ayrıca ne alakaymış motorun buyuk olması .
Motor yüksek biryere girersin dedi.Alakasını bilmiyorum ki hiç anlamam.Ama bizim çalıştığımız arabaların motorları daha küçük.

O araba sizin de hakkınız. Önce kaçırın ama sonra söyleyin :) hayatta selfie çekin.
Benim tek önerim yanınızda bilen biri olmask

Öyle mi diyosunuz.Son kez söyleyim bari beni çalıştır diye.Baktım olmuyor birdahakine kaçırayım:110:
kaçırmana gerek yok saati 50-100 tl falan oluyor hocaların çağır birini gelsin yarım saat çalıştırsa seni yeter. Ama cahillikle iş yapma, sırf eşinden korkundan kaza yaparsın panik olup.

Ben anlatayim katila katila gülmek serbest
Esimle ne zaman araba kullanmaya calissak sonu tatsız bitti. Kendisi manuel kullanıyor.
Bir gün gekdi dedi ki sana araba aldım. Cumle aynen bu. Damdan düşer gibi. Bu arada ben sadece o yanimdayken kontak cevirdim yani far bile acmadim o kadar cahilim düşün.
Ben de heee yavrum hee dedim gecistirdim. Araba kapalida park halinde dedi. Bir de sifir almis .
Aaa baktim adam ciddi. Otomatik dedi. Bana bulasma carpisan araba gibi bas gitsin bas dursun. Ben de ise giderken dağ yolunu kullaniyorum . Cok sakin. Yarin cek besmeleni bas gaza dedi. Gittim . Arabayi cikaracam otoparktan. Arabaya biniyorum otoparkin ışık otomatik sönüyor. Her yer karanlik. Yas 21 bu arada. Farlari acmak zerre aklima gelmedi o ladar salağım . Yanimda park halinde tekne var. Ilk olarak çapasına çarptım :eğlence:
Ama dedim sen bunu hakettin yahu bi gel ilk gun beraber gidelim yok. Tartismayalim baskasiyla git diyor. Ciktim yola miss gibi gittim ise. Anlasma su ; ben kullanacagim o haftasonlari yikatip yakit koyacak :KK66:
Bir hafta sorunsuz gittim geldim. Esim gitti arabayi yikatip benzin almaya.
Bir geldi eve
"Ya dedi sen bir haftadir bu arabayi dikiz aynalarina bakmadan mi kullaniyorsun ?"
Ne alaka dedim
Deniz'cim ben arabayi aldigimda otoparka koyarken kapattim dikizleri acmak aklina gelmedi mi ? Dedi .
Beni aldi bir gülme.
Dedim ben far acmamis kadinim ya dikiz ne ? :KK66:
Bu en hafifi buna benzer bir kac vakam daha var . Simdi ardima baktikca guluyorum. Tek basima sehirlerarasi gidip geliyorum.
Ama su bir gercek bir kez bana neden carptin vs demedi. Bir kez kaza yaptim. Oglum yanimda su motoru bana carpti. Ellerim titredi korkudan.

Esim geldi. Sifir panikle. Olur boyle seyler dedi
Baktim kendi arabasiyla gelmis
Ben nasil kullanacam bunu zaten korktum neden taksiyle gelmedin dedim
Nasil carptiysan oyle servise gotureceksin dedi
Yahu ben korkudan titriyorum be adam ne servisi
Deniz şimdi bindin bindin bu korkuyla bir daha kullanamazsin dedi mesela.
Ve hakikaten o onde ben arkada cocuk benim arabada gittim servise

Sende bas gaza git ama kaza yaparsan esin ne der bilemem :KK66:
Ay ne hoş anılar:KK72: Ama sizin eşiniz soğuk kanlıymış.Benimki tam bir panik.

Arabayı P'de çalıştıracak, geri için R'ye takacaksınız. Seyir halinde D'de olacak.

Otomatik araba mütemadiyen rolantide çalışır. Ayağınızı frenden çektiğiniz anda öne gider. Durup kalkarken dikkat edin, önünüzdeki ile takip mesafesi bırakın zira bunda motor freni de yok.

Ama bence kaçırmamalısınız. Emanet malın canı burnunda olur derler, sakınan göze de çöp batar. Siz bir şey yapmazsınız, gelir Allah korusun size dokunduruverirler, al başına belayı sonra. Yeminle ömür billah çenesi durmaz.

Eşiniz yokken yanınızda gerekirse bir büyüğünüz ya da tecribeli bir akrabanız ile trafiğe çıkacağınızı bence söylemelisiniz. Stresle araç kullanmak hiç sağlıklı değil. Tedirginlik en büyük tehlike.

Valla ya ben ki o kadar cesaretliydim cesaretimi kırıyor.Sınav günü bile önüme bisikletle atlayan oldu öyle güzel kurtardım ki hiçte panik olmadım.Hocalar bile maşallah dedi.Ama eşim ona bile bilerek geçirmişlerdir dedi geçen:bicak:
Herkes bir zamanlar acemi idi. Lütfen sol şeridi işgal etmeyin, sinyali atlamayın. Arkadan yaklaşan olursa, sağa yanaşıp yol verin. Fren nerede bilin. otomatik biraz tehlikeli. Çok dikkatli olun, etraftaki suruculere itimat etmeyin

21 yıllık şoförüm manuel araçla başladım,
son 7 yıldır otomatik kullanıyorum.
Otomatik araç kolay gibi görünse de alışık olmayan bocalar, bir kere araç D'ye taktığınızda kendiliğinden ileri yürür yani dikkatli olmalısınız.
R yani geri çok güçlüdür.
Sol ayağı kullanmaya kalkarsanız, işler karışır otomatikte sol ayağı unutun.
ilk deneme garajdan çıkarılarak yapılmaz.
Habersiz araç kaçırmak ise eşinizin arabası da olsa yanlış,yapmayın.

21 yıllık şoförüm manuel araçla başladım,
son 7 yıldır otomatik kullanıyorum.
Otomatik araç kolay gibi görünse de alışık olmayan bocalar, bir kere araç D'ye taktığınızda kendiliğinden ileri yürür yani dikkatli olmalısınız.
R yani geri çok güçlüdür.
Sol ayağı kullanmaya kalkarsanız, işler karışır otomatikte sol ayağı unutun.
ilk deneme garajdan çıkarılarak yapılmaz.
Habersiz araç kaçırmak ise eşinizin arabası da olsa yanlış,yapmayın.
İlk deneme de garajda olması evet benim şanssızlığım oldu.Düz yol olsa yine insan cesaret ederde sanırım eşimin göstermesini bekliycem.Dediğiniz gibi manuel olsa belki bu kadar endişe etmem.Şu an dediğiniz gibi sol ayak kullandığım için frene solla basmak isteyebilirim.

X