Eşimin arabasını arkadaşı kullanıyor

İkimiz de çalışıyoruz. Bir tane arabamız vardı. Yakın bir zamanda bana da küçük bir araç aldık. Aldığımız araç eşimin arkadaşının tanıdığı. Araçtaki kusurları söylememişlerdi. Biz deneye yanıla bulduk. Tamir ettirdik neyse. Sonra yine aynı arkadaşı eşimin arabasını istemiş kullanmak için hastane işleri varmış. Ben şu an izindeyim. Eşim de benim aracımı kullanıyor. İki arabaları var bir araba boşta diye düşünüyor sanırım arkadaşı. Arabayı arkadaşına aldık sanki. Hem aldığımız arabaki kusurları söylemedikleri için hem de bizim arabamızı kullandığı için sinir oluyorum eşim de bir şey demiyor.
Bana çok ters. Ne isterim ne de istenmesini doğru bulurum. Arabam varsa vardır yoksa da yoktur ona göre baika çaresine bakarım. İnsnaların, bu rahatlığını anlayamıyorum. Bence alıştırmayın

İkimiz de çalışıyoruz. Bir tane arabamız vardı. Yakın bir zamanda bana da küçük bir araç aldık. Aldığımız araç eşimin arkadaşının tanıdığı. Araçtaki kusurları söylememişlerdi. Biz deneye yanıla bulduk. Tamir ettirdik neyse. Sonra yine aynı arkadaşı eşimin arabasını istemiş kullanmak için hastane işleri varmış. Ben şu an izindeyim. Eşim de benim aracımı kullanıyor. İki arabaları var bir araba boşta diye düşünüyor sanırım arkadaşı. Arabayı arkadaşına aldık sanki. Hem aldığımız arabaki kusurları söylemedikleri için hem de bizim arabamızı kullandığı için sinir oluyorum eşim de bir şey demiyor.
4 gün olmuş dahada araba gelmemiş 🤔 daha ne kadar duracakmis?

Hastalıktan dolayı araba ödünç almayı da anlamadım taksi diye bir şey var. Ben de sık sık hastaneye gidiyorum kimseden araba istemem yani. Eşiniz arabayı sizin kullandığınızı söyleyerek istesin arabanızı. Kaza vs bişey olsa masrafı da size yıkar bu arkadaş.

Ben arabamı eşim, babam ve abim dışında kimseye veremem. Başka bir üye daha yazmış, ben de bizzat yaşadım. Bir kaza yapsa yaralanmalı ya da ölümlü veya tazminat gerektiren, siz de kaza yapan kadar mesulsünüz. Ve mahkemelik bir durun olursa karşı tarafın avukatının ilk yapacağı şey (hakim takdirinde elbette ama) arabaya tedbir konulmasını istemek olacaktır. Riske atmayın bence kendinizi.

Arabanın birine verilebildiğini ben kkda gördüm.
Araba verilir mi yahu?
Yakınımın çok acil elzem birşeyi olur ben götürürüm yine de. Müsait değilsem de taksi kullansın yani. Araba neden vericem de günlerce duracak falan.
Üstelik "nasılsa iki arabaları var" diye düşünen birine hiç mi hiç vermek istemem. Sanki birini onlara almışım.
Kim ne derse desin, bazı şeylerin ödüncü olmaz.

Araba verilmez. Vermem yani,acil işi olanı gideceği yere mümkünse bırakırım ama al arabayı git demem.
Yakın akrabama arabamı veremem kiralama parası göndereyim istersen demişliğim vardır.(kötü ve hor kullanıyor bu sebeple vermedim,birde bir iki defa verdim depo boşalmış,pis bir şekilde getirdi o zaman dedim bir daha asla diye) bir daha da istemedi,lafını yapacak olsa çocuk okula gidiyor tarzında konuştum devamını getiremedi.Kiralama parasını verirdim gerçekten isteseydi bir kereliğine. Acil bir durum da yoktu üstelik.
Bende kimseden araba istemedim,istemem de. Eşimin arabasıni bile almıyorum,uzun yolda dönüşümlü kullanırız sadece.
Suç eşinizde,araba gelsin yine ilk fırsatta isteyecekler,alışkanlık haline gelecek. Yerinizde olsam eşimden alırdım arabayı,istesin arkadaşından. Yapacak birşey yok. Bir daha bana sormadan evet deme diye de eklerdim. Sizin arabanız verilmese bile arabasız kalan siz oluyorsunuz sonucta. İstiyorsa versin yine ama sizin arabanıza güvenmesin,size sormuyor verirken eşiniz,hakettiği bu

Ay bu cogu erkeklerin elalemi mutlu etme calismalari beni deli edecek. Siz bisey isteseniz kirk dereden de su getirir ha. Kasko ile korkutun. Eger bir kaza olursa ancak ruhsat sahibi ve esi kullaniyor ise karsilar. Arkadasim ev arkadasinin arabasini carpmisti tum hasari cebinden odedi cunku karsi taraf coktan polis cagirmisti ve zabit tutuldu. Kasko fiyatlari uZaya vardi kaza olsa cebinden odeyecek mi deyin. Ya da arabayla ailenizin yanina gidin. Elin adami binecegine siz binin. Milletin su yuzsuzlugu de takdire sayan yani. Esim mesela asla vermez verip uykum kacacagina ve yine bi sekilde kotu olacagima vermiyim de kotu olayim ama rahat uyuyayim der.

X