Eşimin arabasını arkadaşı kullanıyor

Zahmet olmazsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2020
269
570
İkimiz de çalışıyoruz. Bir tane arabamız vardı. Yakın bir zamanda bana da küçük bir araç aldık. Aldığımız araç eşimin arkadaşının tanıdığı. Araçtaki kusurları söylememişlerdi. Biz deneye yanıla bulduk. Tamir ettirdik neyse. Sonra yine aynı arkadaşı eşimin arabasını istemiş kullanmak için hastane işleri varmış. Ben şu an izindeyim. Eşim de benim aracımı kullanıyor. İki arabaları var bir araba boşta diye düşünüyor sanırım arkadaşı. Arabayı arkadaşına aldık sanki. Hem aldığımız arabaki kusurları söylemedikleri için hem de bizim arabamızı kullandığı için sinir oluyorum eşim de bir şey demiyor.

4 gün çok uzun bir süre hastalık için bile alınsa.

kusurları bilip de söylemediyse çok ayıp etmiş, böyle bir durum varsa zaten araya mesafe de koyun o kişiyle.

arabanızı kullanın siz, bir yerlere gidin, arkadaşlarınızla buluşun vs.
eşinizde kendi aracını alsın arkadaşından.

Hastalık durumuna bir şey diyemem ama başkasının aracını kullanmak da araç ödünç vermek de bana göre değil. Allah korusun herhangi bir kaza durumunda hukuki açıdan araç sahibi olarak siz de sürücüyle birlikte müşterek sorumlu olursunuz.Çok sıkıntılı bir durum.

Araç 4 gündür de arkadaşınızdaymış bence hastalık için alındıysa da hemen geri getirilmeliydi 4 gün uzun bir süre. Eşinizle bu durumu konuşmanızda fayda var. Bir seferlik olduysa bile bu durum alışkanlığa dönüşmemeli.

Son düzenleme:
İkimiz de çalışıyoruz. Bir tane arabamız vardı. Yakın bir zamanda bana da küçük bir araç aldık. Aldığımız araç eşimin arkadaşının tanıdığı. Araçtaki kusurları söylememişlerdi. Biz deneye yanıla bulduk. Tamir ettirdik neyse. Sonra yine aynı arkadaşı eşimin arabasını istemiş kullanmak için hastane işleri varmış. Ben şu an izindeyim. Eşim de benim aracımı kullanıyor. İki arabaları var bir araba boşta diye düşünüyor sanırım arkadaşı. Arabayı arkadaşına aldık sanki. Hem aldığımız arabaki kusurları söylemedikleri için hem de bizim arabamızı kullandığı için sinir oluyorum eşim de bir şey demiyor.
Sorun eşinizde...

Esiniz hayir demeyi bilmiyorsa siz diyin arayin hem araba sattiniz kusurlarini soylemediniz hemde arabamiza el koydunuz dort gundur diyin yuzsuz insanlar kibarliktan anlamazlar. Bir daha da gorusmesin esiniz.

Kaç. günlüğüne aldı arabayı, ne kadar zamandır onda. Hanıma araba lazım izindeyken gezmek istiyor deyip alsın anahtarı. Hastane işleri bittiyse tabi. Kendi adıma gerçekten ihtiyacı için kullanıyorsa o süre için sesimi çıkarmam ama sonrasında alırım. Hastane işi denilen ne, diyaliz gibi düzenli bir mi

Esimin de bi arkadasi isterdi surekli o zaman yeni almıştık gözümüz gibi bakardık sifir passat hayir demezdi eşim adam memleketine gider tatilini yapar gelirdi
Tayini çıktı gorusmeyi kesti bizden birde surekli borç alırdı en son borç almisti onuda vermedi ileri geri konuşmuş bide arkadan
Değmezmiş fazla fedakarlık enayilik geliyor bana

Esimin de bi arkadasi isterdi surekli o zaman yeni almıştık gözümüz gibi bakardık sifir passat hayir demezdi eşim adam memleketine gider tatilini yapar gelirdi
Tayini çıktı gorusmeyi kesti bizden birde surekli borç alırdı en son borç almisti onuda vermedi ileri geri konuşmuş bide arkadan
Değmezmiş fazla fedakarlık enayilik geliyor bana
Aynen arkadaşlık ilişkilerinde fazla fedakarlık kullanılmaya çok müsait bir zemin oluşturuyor. Ben arkasından üzüleceğim şeyi vermem prensip olarak. Eşim de arkadaşımdır diye veriyor. Arkadaşın seni kullanıyor diyorum en baştan. Eşim de zaman geçince anlıyor ama biz kullanıldığımız ile kalıyoruz. Akşam eve geldiğinde gözleri kapanıyor yorgunluktan oturduğu yerde uyuyakalıyor ayak tabanları nasır tutmuş. Zor da kazanıyor parayı. Hala daha yakın arkadaşları borç istese verir, yüklü hesapları öder eli çok açık ama kullanılıyor.

Aynen arkadaşlık ilişkilerinde fazla fedakarlık kullanılmaya çok müsait bir zemin oluşturuyor. Ben arkasından üzüleceğim şeyi vermem prensip olarak. Eşim de arkadaşımdır diye veriyor. Arkadaşın seni kullanıyor diyorum en baştan. Eşim de zaman geçince anlıyor ama biz kullanıldığımız ile kalıyoruz. Akşam eve geldiğinde gözleri kapanıyor yorgunluktan oturduğu yerde uyuyakalıyor ayak tabanları nasır tutmuş. Zor da kazanıyor parayı. Hala daha yakın arkadaşları borç istese verir, yüklü hesapları öder eli çok açık ama kullanılıyor.
Yine bir "saf" erkek vakası....
Eşinize uymayın,onu dinlemeyin iyi dost olsa arabada size kazık atmazdi ,bir de yüzsüz arabayi almış ."Eşek olana semer vuran çok olur" Olaya el atmazsaniz dertleriniz bitmez,huzurunuz olmaz.....

X