• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin annesinden bıktım 😔

Destek alması gereken kişi siz değilsiniz, kayınvalideniz ve esinizin destek alması gerekir. Esinizin annesi hala sizin bir aile oldugunuzun farkinda degil.. Bu kayinvalidelerin geninde var, devamlı gelinler arasın sorsun, sürekli gelsin gitsinler, (benim kv devamlı bize gelmek ister) herşeyden haberdar olsunlar, misafirlerine hizmet edilsin fln istiyorlar. Zaman değişti ama onlar hala aynı kafada..eş destek olmuyorsa malesef bu böyle devam eder gider.
Neden yakından ev tuttunuz? Biraz uzağami taşınsanız?
Atanmayı beklemeden acilen bir iş bulsanız belki bir nebze rahatlarsınız

Merhaba, eşimin ailesi ile yakın oturuyoruz. Bir yere gitsek nerdesiniz diye soruyorlar. Bu benim için bir sorun ama onlar için merak ediyoruz oluyor. Sürekli çocuk istiyorlar. Ama çocuğumuz olmuyor. İlk evlendiğimde eşimin annesi gerdek gecemi sordu, aradan birkaç ay sonra korunuyorsan korunma dedi. Sürekli n’aptınız çocuk işini diye soruyorlar. Yapılabilecek her şeyi yaptık dediğimiz halde ne duymak istiyorlar bilmiyorum. Sonra eşimin annesi eşime beni şikayet etmiş.arayıp sormuyor gelmiyor diye. Eşimde bana arada git hal hatır sor dedi. Zoruma gitti annesine kıyamadığı için benim kalbimi kırıyor. Bu arada önceden de arada bir giderdim ama soğudum bazı şeylerden dolayı artık gitmek istemiyorum. Annemlere geliyorum ne zaman buraya gelsem bir huzursuzluk oluyor. Yani ne zaman buraya gelsem yanına çağırıyor😕 Kendi kızı da sürekli kendisinde bu arada. Konusu açılınca da kayınvalidesi yakınında değilmiş ayrıca onun çocukları varmış ondan geliyorlarmış. Yani ben kayınvalidemle yakın oturduğum için önceliğim onlar heralde onu anlıyorum. Eşimden bir destek göremiyorum. Ailem beni kabul etse boşanmak istiyorum. Ama kasabada yaşıyoruz. Annem idare et şöyle böyle diyor. Eşime kırgınım ya anne sizene diyemiyor. bu arada kayınvalidem kendi kayınvalidesiyle aynı apartmanda oturuyor. Ondan şikayetçi ama kendisi de onun gibi davranıyor.kayınvalidesi kötü ama kendisi iyi kayınvalide. Çok aşırı koruyucular. Ben bu kadar baskıya alışık değilim. Atanamamış bir öğretmenim. Bunları eşim okusa ne var ki bu anlattıklarında der. Suçlu ben olurum. Kayınvalidem gelinim her gün yanıma gelsin birlikte oturalım bütün gün evde napıyor çocuk da yok kafasında. Ben napayım orda bütün gün. Gittiğimiz geldiğimiz yeri sorguluyorlar, akşam Işıklarımızın yapmadığını görünce bazen arayıp nerdesiniz diye soruyorlar. Daha neler neler 😕Psikolojik destek almayı düşünüyorum çok takıntılıyım. En azında bir sakinleştirici artık kafayı yicem unutkanlık falan başladı. Bu durumu yaşayanlar bir akıl verebilir mi? Ne yapmalıyım?
Benim dünya görüşüme göre bir insanın hayatına istemeden yapılan her türlü müdahale tacizdir. Nereye geldin nereye gittin sevmiştin mi aramadın. Tüm bunlar hem taciz hem baskı ve tam anlamıyla psikolojik şiddet.
Seni seviyorum düşünüyorum ve çok iyi kalpliyim kisvesi altında yapıldığında eş kişisi de anlamıyor. Eşinizi ikna etmeye gerek yok. Bildiğinizi yağın. Annenden bunalıyorum demeyin. Şu işim var bu işin var. Bitti...

Yapılabilecek her şeyi yaptık ne demek ya kusura bakmayın ama özel hayatınıza paldır küldür dalma yüzünü sizden bulmuşlar. Ne münasebet açıklama yapıyorsunuz? Eşinize bu doğru mu diye şikayet edeceğinize siz söyleyin kayınvalidenize. Biraz dişli olun, ben çok pasif gördüm sizi.

Sorun küçük bir yerde yaşamamız ve elalem ne der mantığıyla bakıyorlar. Dedim ya atanamamış bir öğretmenim. İş de bulamadım😕 imkanım olsa boşanırım bir dk düşünmem. Çümkü eşim hiçbir zaman ya anne sizene diyemeyecek

Ama bu tam olarak bir ayrılık sebebi değil ki bence.Mesela eşiniz onların size kötü davranmasına bir şey demiyorsa ya da dedikodunuz yapılıyor ve esiniz buna bir şey demiyorsa bir sorundur.Ama yine de konuşularak halledilebilecek bir sorun.Bence biraz taktiksel yaklaşın konuya.Mesela annesini kötülemeyin ona.bırakın zaten o bir sure sonra farkeder durumu.Bir erkege annesini kötüleyince suçlu annesini kötüleyen kişi oluyor onlara göre.siz bu durumları eşinizin farketmesini sağlayın.Mesela eşinizin tatil günlerinde de çagırıyorsa "bugün ikimiz birlikte yalnız vakit geçirelim" de bence.Yani artık ailesinden ayrı yaşayan bir birey oldugunu anlamasını sağlayın

Ben kendi bildiğimi okuyorum ama oda kendi bildiğini okuyor. Mutlaka beni huzursuz edecek bir şey buluyor. Bu sefer de oğlunu kışkırtmaya başladı. Madem öyle kısasa kısas sende benim annemi ara sor dedim. O arayamazmış annemi 😏
Oğlunu kışkırtıyor ama evlilik senin ve eşinin arasındaki bir şey.evliliğinizi kışkırtmalarla sarsmasına müsade etmeyin.mesela eşin annemi ara filan demiş ya,sen de ilgili gibi görünsen her gün olmasa da bir iki haftada bir gitsen eşin mutlu olur.Sonuçta o da onun annesi.Kaynananın iftira,dedikodu veya başka kötü huyları yoksa ayda bir iki defa gitmekten sorun olmaz.Sürekli aradıgında da hep bir şey bul gitme.her gün gitmek gibi bir zorunlulugun yok sonucta senin hayatın ayrı onun hayatı ayri 🍀

Branşınız ne?

Ben sizin yerinizde olsam herkese kulak tıkar kendime yogun bir calisma programı yapar kpss kitapları alir gece gunduz kpss çalısırdım atanmak icin. motivasyonum duserse de bak atanırsam kayınvalidemden kurtulacağım diyerek kendimi motive ederdim.

hem cocuk meselesine kafayı takmaya zaman kalmazdı.

hem kayinvalideye gitmemek icin bahanem olurdu.

hem cok calismamın sonucunda yüksek bir puan yaparsam baska ili tercih eder esime de ister benimle gel evliliğimizi surdurelim ister annenin yanında kal dava acalim ben kendime hayat kurayım derdim.

atanınca aileminde beni kabul etmesine gerek kalmazdı.

Branşınız ne?

Ben sizin yerinizde olsam herkese kulak tıkar kendime yogun bir calisma programı yapar kpss kitapları alir gece gunduz kpss çalısırdım atanmak icin. motivasyonum duserse de bak atanırsam kayınvalidemden kurtulacağım diyerek kendimi motive ederdim.

hem cok calismamın sonucunda yüksek bir puan yaparsam baska ili tercih eder esime de ister benimle gel evliliğimizi surdurelim ister annenin yanında kal dava acalim ben kendime hayat kurayım derdim.

Ben kendimi taktikçi bilirdim de siz baya iyiymişsiniz maşallah 😂 bana da tavsiye verin bazı konularda.hiç bu kadar net şekilde olay çözen görmemiştim 😂

Merhaba, eşimin ailesi ile yakın oturuyoruz. Bir yere gitsek nerdesiniz diye soruyorlar. Bu benim için bir sorun ama onlar için merak ediyoruz oluyor. Sürekli çocuk istiyorlar. Ama çocuğumuz olmuyor. İlk evlendiğimde eşimin annesi gerdek gecemi sordu, aradan birkaç ay sonra korunuyorsan korunma dedi. Sürekli n’aptınız çocuk işini diye soruyorlar. Yapılabilecek her şeyi yaptık dediğimiz halde ne duymak istiyorlar bilmiyorum. Sonra eşimin annesi eşime beni şikayet etmiş.arayıp sormuyor gelmiyor diye. Eşimde bana arada git hal hatır sor dedi. Zoruma gitti annesine kıyamadığı için benim kalbimi kırıyor. Bu arada önceden de arada bir giderdim ama soğudum bazı şeylerden dolayı artık gitmek istemiyorum. Annemlere geliyorum ne zaman buraya gelsem bir huzursuzluk oluyor. Yani ne zaman buraya gelsem yanına çağırıyor😕 Kendi kızı da sürekli kendisinde bu arada. Konusu açılınca da kayınvalidesi yakınında değilmiş ayrıca onun çocukları varmış ondan geliyorlarmış. Yani ben kayınvalidemle yakın oturduğum için önceliğim onlar heralde onu anlıyorum. Eşimden bir destek göremiyorum. Ailem beni kabul etse boşanmak istiyorum. Ama kasabada yaşıyoruz. Annem idare et şöyle böyle diyor. Eşime kırgınım ya anne sizene diyemiyor. bu arada kayınvalidem kendi kayınvalidesiyle aynı apartmanda oturuyor. Ondan şikayetçi ama kendisi de onun gibi davranıyor.kayınvalidesi kötü ama kendisi iyi kayınvalide. Çok aşırı koruyucular. Ben bu kadar baskıya alışık değilim. Atanamamış bir öğretmenim. Bunları eşim okusa ne var ki bu anlattıklarında der. Suçlu ben olurum. Kayınvalidem gelinim her gün yanıma gelsin birlikte oturalım bütün gün evde napıyor çocuk da yok kafasında. Ben napayım orda bütün gün. Gittiğimiz geldiğimiz yeri sorguluyorlar, akşam Işıklarımızın yapmadığını görünce bazen arayıp nerdesiniz diye soruyorlar. Daha neler neler 😕Psikolojik destek almayı düşünüyorum çok takıntılıyım. En azında bir sakinleştirici artık kafayı yicem unutkanlık falan başladı. Bu durumu yaşayanlar bir akıl verebilir mi? Ne yapmalıyım?
Valla bacım boşasan bile kurtulamıyorsun. Gerçi senin çocuğun yokmuş tamamen kurtulabilirsin.Su kadarını söyleyeyim doğada dişiler bile ciftlesmek icin en güçlü erkeği seçiyorlar ama biz kadınlar nerde pısırık annesinden bile korkan bizi koruyamayan adamlar buluyoruz. Yanlış anlama seni eleştirmiyorum bende de vardı ama kuzusu boşadım.Sendeki tek hata sınır koyaman anne artik x evlendi benimle ya da bireysel dışarı çıkabilir 10 yaşındaki minik oğlum değil her defasında bizi arayıp nerdesiniz demen bizi insanların arasında mahcup ediyor, de.Cocuk mevzusu uyuz bir konu onda tepkini daha sert koyabilirsin.Yok mu çocuk dediğinde biz hazır olunca sana söyleriz de mesela

Ben kendi bildiğimi okuyorum ama oda kendi bildiğini okuyor. Mutlaka beni huzursuz edecek bir şey buluyor. Bu sefer de oğlunu kışkırtmaya başladı. Madem öyle kısasa kısas sende benim annemi ara sor dedim. O arayamazmış annemi 😏
Kv niz iğrenç bir zihniyet. Eşinizde o zihniyetin yansıması. Kv nize göre seks hayatınızın inciğini cinciğini öğrenmek, hatta üzerine yorumlar yapmak, yetmedi sizin annenizle konuyu tartışmak çok normal. Ne ayıp ya. Görgüsüz şey. Çocuk yapmayın bu adamdan?. Bir gün ayrılacaksınız belli ki. Çocuğunuz üzerinde kuracakları baskıyı düşünün. Yazık değil mi? Yazık.

Aksam bir yere gittiginizde ışıklari acik birakin. Her aradiginda acmayin, sorarsa duymadim telefonun sesini deyin. Mumkunse oradan tasinin. Kayinvalideye birgun net bir tavirla ben hergun gelemem benim de kendime gore islerim var deyin. Ya da acikca gelmek zorunda miyim, istemiyorum, yalniz kakmak istiyorum deyin. Cocuk meselesinde de biz ne zaman istersek o zaman yapariz deyin. Hep net olun. Kirilacak uzulecek diye susarsaniz siz kirilirsiniz. Sayginizi yitirmeden net bur sekilde cevap verin, altta kalmayin. Esinizden annesiyle kinusmasini beklemeyin, erkekler o taşın altina elini sokmaz.

neden annenizi arayamazmış eşiniz? sizden devamlı aramanız gidip gelmeniz falan beklenirken onun arayamama sebebi nedir?

Aksam bir yere gittiginizde ışıklari acik birakin. Her aradiginda acmayin, sorarsa duymadim telefonun sesini deyin. Mumkunse oradan tasinin. Kayinvalideye birgun net bir tavirla ben hergun gelemem benim de kendime gore islerim var deyin. Ya da acikca gelmek zorunda miyim, istemiyorum, yalniz kakmak istiyorum deyin. Cocuk meselesinde de biz ne zaman istersek o zaman yapariz deyin. Hep net olun. Kirilacak uzulecek diye susarsaniz siz kirilirsiniz. Sayginizi yitirmeden net bur sekilde cevap verin, altta kalmayin. Esinizden annesiyle kinusmasini beklemeyin, erkekler o taşın altina elini sokmaz.
bence erkekten erkeğe değişiyor. eşine değer veren kıymetini bilen ve karısı ile bağımsız bir aile olduğunun farkına varan erkek bu konuda taşın altına elini koyar ve annesine sınırları çizer. ama bunun tam tersi olan erkek anne kuzusu rolüne sadık kalıp hayatını birleştirdiği kadına eziyet eder. konu sahibine edildiği gibi.

çocuk konusunda korunmayı bırakın falan tarzı talimatlar verecek cüreti almasının sebebi eşiniz muhtemelen. oldu olacak hangi günleri değerlendirmeniz gerektiğini de hesaplasın bu ne hadsizlik. torun isteyen babanne sevimliliği farklı haddi olmayan konuya burnunu sokup yalnızca insanın canını sıkan özel hayata saygısı olmayan insan iticiliği farklı.

bence erkekten erkeğe değişiyor. eşine değer veren kıymetini bilen ve karısı ile bağımsız bir aile olduğunun farkına varan erkek bu konuda taşın altına elini koyar ve annesine sınırları çizer. ama bunun tam tersi olan erkek anne kuzusu rolüne sadık kalıp hayatını birleştirdiği kadına eziyet eder. konu sahibine edildiği gibi.
Buna katiliyorum. Erkek esine deger verince erkegin ailesi de deger veriyor. Anneci erkekler de anne- gelin meselelerinde hep sesdiz kaliyor. Benim denek istedigim de oydu. Esi istese zaten ilk basta bunlara musade etmezdi.

En nefret ettiğim şey insanlara gerdek gecesini sorması. Annemi şimdiden uyardım sorarsan terslerim diye. Bu ne yaaa

Destek alması gereken kişi siz değilsiniz, kayınvalideniz ve esinizin destek alması gerekir. Esinizin annesi hala sizin bir aile oldugunuzun farkinda degil.. Bu kayinvalidelerin geninde var, devamlı gelinler arasın sorsun, sürekli gelsin gitsinler, (benim kv devamlı bize gelmek ister) herşeyden haberdar olsunlar, misafirlerine hizmet edilsin fln istiyorlar. Zaman değişti ama onlar hala aynı kafada..eş destek olmuyorsa malesef bu böyle devam eder gider.
Neden yakından ev tuttunuz? Biraz uzağami taşınsanız?
Atanmayı beklemeden acilen bir iş bulsanız belki bir nebze rahatlarsınız
Her kv aynı belli. Bızımkı de öyle. Ama yenı nesil onların ıstedıgı gelın tarzı degıl

Ben kendimi taktikçi bilirdim de siz baya iyiymişsiniz maşallah 😂 bana da tavsiye verin bazı konularda.hiç bu kadar net şekilde olay çözen görmemiştim 😂

evlendikten sonra kpss calışıp atanmış biri olarak ise yarıyor. kesin bilgi yayalım.:KK70:

Branşınız ne?

Bende ögretmenim. Atanmaya calısıyorum. Bende bir benzeri var. Sürekli gitmemizi isteyen, bızım evden haberdar olmak isteyen bir kv var. Bende atanıp başka sehire ınsallah gıdecegım. Eşimle 3 4 sene ıdare edecegız. Dönuste de gercekten bu işin en uzak ilçesine tayin ısteyecegım

Back