Rahatsız olduğumu dile getirdim. Ben ne yapayım bütün gün orda dedim. Anneme gidip kızına söyle korunuyorsa korunmasın şöyle yapsın böyle yapsın demiş. Anneme bunu demesi doğru mu sence bizim özel hayatımıza karışması doğru mu falan filan dedim ama net bir dönüş alamadım. Çümkü aralarında sıkı bir anne oğul ilişkisi var. Annesinin kötü bir niyeti yok ona göre. Ben sana benim annemi neden arayıp sormuyorsun diyor muyum dedim. Ben ailemden bugüne kadar böyle bir tepki almadım şimdi senin annen böyle diyince neden gelmez gitmez diyince tuhafıma gidiyor dedim. Ama ondan net bir dönüş alamamıyorumEşinizle bu konuyu ciddi bir şekilde konuşmayı denediniz mi
Ben kendi bildiğimi okuyorum ama oda kendi bildiğini okuyor. Mutlaka beni huzursuz edecek bir şey buluyor. Bu sefer de oğlunu kışkırtmaya başladı. Madem öyle kısasa kısas sende benim annemi ara sor dedim. O arayamazmış annemiBunu kendim de yapıyorum maalesef ama çok abartıyoruz bazı şeyleri. zaten senin dediğin oluyor. Gidersen gidiyorsun gitmezsen gitmiyorsun. Senin dediğin olduktan sonra istediği kadar konuşsun. Eşin laf söylüyorsa da " anne senin annen, git halini hatrını sen sor. Ben kendi annemin halini hatrını soruyorum. Işine bak " deyip susturacaksın. Çocukla alakalı bir şeyler sordukları zaman da gidin eşime sorun, o daha iyi biliyor demen yeterli
Sorun küçük bir yerde yaşamamız ve elalem ne der mantığıyla bakıyorlar. Dedim ya atanamamış bir öğretmenim. İş de bulamadımİnsan kendi çocuğunu kabul etmez mi ya? Çok üzgünüm, çalışıyor musunuz, çalışabilir misiniz boşanıp tek yaşasanız?
Öncelikle kayinvalidenize empati kurmayı öğretmek gerek ya da farklı bir gözle olaya bakmayı öğretmek gerek.
Benim kayinvalidem ilk evlendiğimde baktım bana her şeye karışmaya başladı.
Ben de hiç karışmadığı bir zamanda seninle dertleşelim mi dedim.
O da can kulağıyla dinledi.
Benim halam var devamlı her şeyime karıştırdı bekarken evlenince kurtulurum sandım şimdi tlf la arayıp karışıyor.
Şunu şöyle yapma böyle yap deyip duruyor.
Benim yapimda yok.
Ben karisilimasini sevmiyorum.
Sence nasıl konuşayım bu dertten nasıl kurtulurum .
Dedim.
Güya yardım istiyorum aslında amaç kendinden de kurtulmak.
O an biraz bir şeyler söyledi ve daha sonra değişti.
Sonraları
Bana ne dedi biliyor musunuz ?
Ben kimseye karışmam hic sevmem karışmayı
Duy da inanma
Şu anda bana bir şey diyemiyor zaten baya problem yaşadık çünkü. Ama oğlunu yalnız sıkıştırınca soruyor. Hatta ben oraya gittiğimde bir şey yemiyormuşum yemediğim için tiksiniyormuşum hamile miymişim. En son oğluna bu soruyu sordu. Nasıl bir zihniyetKaynana çocuğu sorunca seks hayatımızı mı merak ediyorsunuz, ne ayıp de. Bir daha sormaz
Ben meraklı komşuya bunu denemiştim, işe yaramıştı.
Esinizin söyleyemedigini siz söyleyeceksiniz careniz ancak bu.atanamayan binlerce ogretmen var hepsi sineye cekip durmuyor.sizde atanamadim bana her sey müstehak dusuncesine girmissiniz.siz eşsiniz ve aile kurmussunuz illaki kadin calismak zorunda degil.atansaniz tabiki cok guzel olur kendiniz icin..cocukta yoksa eve kapanip kpss ye sarilin 1-2 yil.Sorun küçük bir yerde yaşamamız ve elalem ne der mantığıyla bakıyorlar. Dedim ya atanamamış bir öğretmenim. İş de bulamadımimkanım olsa boşanırım bir dk düşünmem. Çümkü eşim hiçbir zaman ya anne sizene diyemeyecek
Tabi canım .peki sonra işe yaradı mı?
Kısasa kısas yapmaya gerek yok ki. Herkes kendi annesinin hatrini sorsun yeter. Bir şeyleri açıklama çalışırsan çok üstüne gelirler. Aramıyorum deyip kestirip atacaksın. Herşey sebepli olmak zorunda mıBen kendi bildiğimi okuyorum ama oda kendi bildiğini okuyor. Mutlaka beni huzursuz edecek bir şey buluyor. Bu sefer de oğlunu kışkırtmaya başladı. Madem öyle kısasa kısas sende benim annemi ara sor dedim. O arayamazmış annemi
Harika bir taktikÖncelikle kayinvalidenize empati kurmayı öğretmek gerek ya da farklı bir gözle olaya bakmayı öğretmek gerek.
Benim kayinvalidem ilk evlendiğimde baktım bana her şeye karışmaya başladı.
Ben de hiç karışmadığı bir zamanda seninle dertleşelim mi dedim.
O da can kulağıyla dinledi.
Benim halam var devamlı her şeyime karıştırdı bekarken evlenince kurtulurum sandım şimdi tlf la arayıp karışıyor.
Şunu şöyle yapma böyle yap deyip duruyor.
Benim yapimda yok.
Ben karisilimasini sevmiyorum.
Sence nasıl konuşayım bu dertten nasıl kurtulurum .
Dedim.
Güya yardım istiyorum aslında amaç kendinden de kurtulmak.
O an biraz bir şeyler söyledi ve daha sonra değişti.
Sonraları
Bana ne dedi biliyor musunuz ?
Ben kimseye karışmam hic sevmem karışmayı
Duy da inanma
Bence cocuk düşünmeden önce çalışıp atanmaya bakın. Çocuk olduktan sonra daha sa zor olur atanmak. Her şeye he deyip geçin ve dört elle derslere kitaplara sarılın.Sorun küçük bir yerde yaşamamız ve elalem ne der mantığıyla bakıyorlar. Dedim ya atanamamış bir öğretmenim. İş de bulamadımimkanım olsa boşanırım bir dk düşünmem. Çümkü eşim hiçbir zaman ya anne sizene diyemeyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?