• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin anneannesinin yedisine gitmek istemiyorum

hayır ıcımden geldı dıye tabıkı gıdecektım..ama kendı torunları bile sallamıyolar...üzüluyorlar ama uzulurkende ben vefat ettıgı ıcın degıl annem uzuluyor dıye üzülüyorum dıyebılıyolar...

normal şartlarda gidilmesı gerektıgını bende zaten bılıyorum....9 saatlık yoldan kalkıp gıdılmesı mantıklı mı hem de oruc tutarken bunu soruyorum.aradan bu kadar zaman gecmiş olacak amaç ne kaynana memnun olsun yeter ki....

siz kaynana, koca, görümce istediği için değil; hiç kimse onu istemediği halde sizin düğünüze felçli hali ile gelip vazifesini yapmış rahmetliye vefa borcu gereği gidip vazifenizi yapacaksınız..

bence cenazeye de gitmeliydiniz hadi o geçmiş bari buna gidin..yersiz bir tepki vermişsiniz eşinize..sizin ailenizden biri olsa ve eşiniz gitmese tepkiniz nolurdu acaba?

Merak ettiğim sizin ailenizle aranızda kaç saat yol var ve 9 saatlik yol olsa yinede gidermiydiniz ..

Olduki kayınvalidenizi mutlu etmek için bile olsa değmez mi ..

Bir insan vefat etmiş ki bu sizin ailenizin büyüğü ve düğününüze felçli olarak gelmiş oda birileri mutlu olsun mutluluğu paylaşalım diye gelmiştir mutlaka..

Söyleyeceğimin sizle alakası yok ama BU KADAR YOZLAŞTIK MI YA...

ailemlede 9 saat.ayrıca bu konu ıle yozlasmanın bence alakası yok ınsanlar uzakta olabılırler işi gücü olabılır gıdeemezler gelemezler...ben de hergun zaten arayıp halını hatrını soruyorum.ben kendı aileme de sordum gıtmem gerekır mı dıye onlar eşin gıtmıyorsa senın gıtmene de gerek yok dedıler cunku buyutulecek bır durum degıl bence...eşimin annesının tarafı ile baglarını bildigim ıcın böle konusuyorum.

kızlar böle bir başlıkla actım belkı dıkkat ceker de okursunuz diye....konuma geceyım hemen..eşimin anneannesi salı gunu vefat etti...öncesınde de 3 hafta yogun bakımda kaldı yanı bu durum maalesef beklenıyordu zaten...yalnız bu süreç içinde evım de 1.5 aydır mısafır agırlıyorum anlayacagınız yorgun,stres ,sıkıntı hepsı bıraradaydı...son 2.5 haftamı eşimin ailesı ile gecırdım kardesı ve ablası gelmişti.memlekete 9 saatlık bır mesafedeyız.onlar haber gelır gelmez dönduler..eşim izin alamayınca gidemedi.bende vefat etmeden önce acaba vefat ederse ben gıdermıyım dıye düşünuyordum.gitmek de isterdım aslında ama yol gözumde cok buyuyordu.cunku bilen bılır antalya ile mersin arası berbat bır yola sahıptır,mide bulantıları tavan yapar ınsanda.velhasıl ben gıtmedım cunku hastalandım.görumcem bana şimdi gelmıyosun ama 7 yemegıne gel dedı.bana çok sacma gelıyor 9 saatlık mesafeden 7 sıne gıtmek eşimle tartısıyoruz süreklı bu konu yuzunden.o gitmemı ıstıyor sırf annesının gönlu olsun diye...ama tam ramazan gelmısken bu sıcaklarda benım hıc gözum kesmıyor.bu arada anneannelerını de pek sevmezlerdı kadın felclı halıyle düğünümüze gelmıstı.sanırım vicdan yapıyor...ama onun vıcdanı rahatlıcak dıye ben bu ezıyete katlanmak ıstemıyorum.bılıyorum gıtmek en dogrusudur ama mesafe cok uzak....sizce ne yapmam lazım...

valla canım allah rahmet eğlesinde, sonuçta zaten zor zamanlarda yanlarında olmuşsun, bence 7 sinde gitmesende olur, sadece 1 gün için 9 saat, 45 derece sıcakta
bi bahane bulamaz mısın, haliyle bu sıcakta, o yolda, 9 saate katlanmak istemiyorum desen kimse anlayışla karşılamıcak, bence bi bahaneyle gitme
ya da katlanıp git, ömrü billah söylenecek lafların önün geç

herkes gitmeniz gerektiği görüşünde birleşmiş (buradaki hemcinslerimin cenaze konusunda bu kadar hassas olması, beni oldukça mutlu etti; bu gibi değerlerimizi toplumca yitirmememiz gerekir)

benim anlamadığım şu ki, insanların savlarını çürütmek için mi konu açtınız? bizi ikna etmek için çabalayacağınıza, eforunuzun tamamını eşinizi ikna etmeye kullanabilirsiniz..

Son düzenleme:
benım ailem böle derken görümcemın illa gelsın demesı uzerıne baslıgı acmıstım.

Benim ailem de tabi ki kızım gitmelisin derlerdi.
Ancak şu da bir gerçek ki, görümcenizin böyle bir olaya müdahale etmeye hakkı da yok
İlla gelsin diye
Organizasyon bildirilir. Teklif yapılır. Ama ısrar edilmez.
Benim yorumlarım sadece gitmek doğru olanıdır demek içindi

Benim ailem de tabi ki kızım gitmelisin derlerdi.
Ancak şu da bir gerçek ki, görümcenizin böyle bir olaya müdahale etmeye hakkı da yok
İlla gelsin diye
Organizasyon bildirilir. Teklif yapılır. Ama ısrar edilmez.
Benim yorumlarım sadece gitmek doğru olanıdır demek içindi

baslıgı actıgımda zaten gitmenın dogru oldugunu kendım de bılıyorum ama 9 saatlık mesafeden 7 yemegın egıtmek ıszce mantıklı mı dıye sormustum ama genelde cogu kişi farklı yöne cekmiş konuyu yıne de tşk.

baslıgı actıgımda zaten gitmenın dogru oldugunu kendım de bılıyorum ama 9 saatlık mesafeden 7 yemegın egıtmek ıszce mantıklı mı dıye sormustum ama genelde cogu kişi farklı yöne cekmiş konuyu yıne de tşk.

Ama biz farklı birşey söylemedik ki.
mesafeler önemli değil.
7. gün, kırkı, ellikisi.
bunlar bizim varolan değerlerimiz.
Gerekli ya da değil.
onun duasında bulunmak, amin demek ömrünüzde bir kez yapacağınız birşey
O kadının 9 saatlik yolu felçli haliyle gelip düğününüze katılması gibi bu
Onun yaşamıyor olması da önemli değil.
Onun için yapılan bir günde, onun için orda hazır olmak

herkes gitmeniz gerektiği görüşünde birleşmiş (buradaki hemcinslerimin cenaze konusunda bu kadar hassas olması, beni oldukça mutlu etti; bu gibi değerlerimizi toplumca yitirmemiz gerekir)

benim anlamadığım şu ki, insanların savlarını çürütmek için mi konu açtınız? bizi ikna etmek için çabalayacağınıza, eforunuzun tamamını eşinizi ikna etmeye kullanabilirsiniz..

bazı konularda çürütülmeyecek dusunceler vardır. ben kımsenın dusuncesını degıstırmeye calısmıyorum cunku onu yapmayacak kadar akıllıyım. yalnız sız olayı anlamamıssız.o yuzden sıze de tşk edeyım.

Ama biz farklı birşey söylemedik ki.
mesafeler önemli değil.
7. gün, kırkı, ellikisi.
bunlar bizim varolan değerlerimiz.
Gerekli ya da değil.
onun duasında bulunmak, amin demek ömrünüzde bir kez yapacağınız birşey
O kadının 9 saatlik yolu felçli haliyle gelip düğününüze katılması gibi bu
Onun yaşamıyor olması da önemli değil.
Onun için yapılan bir günde, onun için orda hazır olmak

düğünumuz memlekette oldu yanı tabıkı o halıyle 9 saatlık yolu gelemezdı.felclı dıyınce bayagı üzüldu ınsanlar galıba tamamen yatalak degıldı. ama yıne de olsun tabı hastaydı. hem sorun onun dugune gelmesı de degıl zaten de neyse...gidilmesı gerekıyorsa gıdecegım zaten kızlar...

gece 1 de bin, sabah 9 da in
tüm gece uyursunda
zaten gün içinde okuma telaşesi olacağında zaman akıp gider
gecede gene dönersin
amaç kayınvalide yada eş için yapılan bir şey değil
Allah rızası için yapılan bir durum
o açıdan 9 saatlik yol çekilir

Son düzenleme:
normal şartlarda gidilmesı gerektıgını bende zaten bılıyorum....9 saatlık yoldan kalkıp gıdılmesı mantıklı mı hem de oruc tutarken bunu soruyorum.aradan bu kadar zaman gecmiş olacak amaç ne kaynana memnun olsun yeter ki....

Değil 9 saat, ülke dışında olsam yine giderdim...

O bahsettiğiniz yoluda biliyorum.

Bunlar sadece bahane; yol olmasa emin olun sıcağı dert ederdiniz.

Oruç demişsiniz; o günde oruç tutmayın (zaten seyahat hallerinde böyle bir dini zorunluluk yok). ister onun yerine sonra tutun,ister birine kefaret parası verin.

Sırf yol ise sorun; Adana'ya uçakla gidin... Adana-Mersin arası 1,5 saat.

İstedikten sonra sorunu çözmek basitmiş, değil mi?

anladığım kadarıyla gıtmemek ıçın tek sebebınız yol ve sıcak

ama bu pekte katlanılmayacak bişey değil

ananenız hasta haliyle o uzak mesafeden düğününüze gelmış

ve bu szın ona karşı yapacağınız son şey...

buda çok zor ve yapılmayacak bişey değil..

hasta olsanız çocuklarınız çok olsa falan neysede bence gidin

ve eşinizi kırmayın...

sizin ananenız olse eşiniz gelmese üzülürdünüz değilmi?

düğünumuz memlekette oldu yanı tabıkı o halıyle 9 saatlık yolu gelemezdı.felclı dıyınce bayagı üzüldu ınsanlar galıba tamamen yatalak degıldı. ama yıne de olsun tabı hastaydı. hem sorun onun dugune gelmesı de degıl zaten de neyse...gidilmesı gerekıyorsa gıdecegım zaten kızlar...

Zaten cenazesine gitmeniz gerekiyordu, velhasıl gitmemişsiniz/gidememişsiniz...

Yemeğede gitmezseniz, bu sizin kendi ayıbınız kendi vicdanınız olur sadece; başka birşey değil.

Bir sürü bahane uyduruyorsunuz, bir de "gidilmesi gerekse giderim" diyorsunuz.

Pardon da, böyle zamanlarda gitmeyeceksiniz de ne zaman gideceksiniz?

Ayrıca kusura bakmayın ama siz bize "gideceğim" bile deseniz gerçekte gitmeyeceğinizi düşünüyorum...

Ha, bu da beni/bizi ilgilendirir mi; ilgilendirmez elbet...

Ama eşinizin ve onun ailesinin adına üzüldüm böyle bir mentaliteye sahip olduğunuz için.

Ne diyelim; Allah kalbinize biraz sağduyu versin...

haklisiniz!
7 yemegine gitmek cok mantiksiz ! olur
siz zaten cenazesine bile deger verip gitmemissiniz
7 sine gitseniz nolur gitmeseniz ne olur!

tabiki düğün cenaze gibi durumlar önemlidir aile toplanmalı birlik olmalı..fakat bu kızcağız anneannesini sevmem demiyor hatta düğününe zor halde geldiğinden bahsediyor..yedisi nedir oturulup Kuran ı Kerim okunur dualar yapılır hayrına yemek verilirse verilir....cenazeye gidememiş...ama bu yedisi şart değildir milletimiz kabre yeni defnettiği yakınına sevap yollamak için toplanıp Kuran okuduğu bir zamandır.anlamadığım nokta;eşi gitmiyor ama karısını yolluyor niye kendi gitmiyor!!
ya da görümce kim oluyor da böyle yönde baskı yapıyor?!! görümce neden kardeşine kaynana neden oğluna baskı yapmıyor??koca kendini rahatlatmak için neden karısını yollamaya çalışıyor kendisi zahmete girip de gitmiyor...
bence de kocan gitmiyorsa senin gitme mecburiyetin yok...hayır bu insanlarımız ne garipleşti cenaze ya da vs gibi durumlarda "geleceksin " diye nasıl baskı yapar anlıyamadım bu garip geldi bana ..
ha anneannesi için gitmesen de çok şey yaparsın;

Kuranı kerim oku,dualar et yolla,sadaka ver onun adına ...emin ol 7 sine gitmekten daha makbule geçer bence..
ayrıca halkımıza ısrarla açıklanması gerekir 7 si 52 si diye birşey yok yani;sadece o günlerde ölmüş yakını için Kuran okunmamaalı;her zaman Kur!an-ı Kerim okunmalı hediyeler etmeli dualarla...zaten ölü evinde verilen yemeklere pidelere çoook karşıyım..adam acısıyla mı uğraşsın milleti mi doyursun!!dedem ölmüştü 17 yaşındayken..ardından ertesi gün pideler ayranlar getirildi!!ne bu şimdi ya!ille sevap yolluyacaksan git camiye ver o yemek parasını;kimsesiz çocuklara bişiler al sevindir bu kadar aç mı bu taziyeye gelen millet ya!!helva yapılması ...nedir bu saçmalık!!bizim köyde aklından noksan birisi"birisi ölse de pide yesek demiş" herkes gülmüş..acınacak haldeyiz güleriz..doğru bir şeyi farkettirmiş aslında ama dalgaya almışlar!bi de deli derler!gidemezsen dert etme hiç eşin kendi gidiversin bi zahmet çokk önemsiyorsa sen vefa borcu olarak hayırlar yap onun için .......

ramazanda uzak yolculuk zor olur ama şunu da belirteyim 90 km den sonra seferi olduğun için başka zaman tutmak kaydıyla o gün tutmazsan olur...
hayır uzun süre evlerinde keyif yapıyor görümce hanım sonra da tutup emirler yağdırıyor..insanın geleceği varsa da gelmek istemiyor...sinir olurum böyle kendini bişey sanarak emirler yağdıran insanlardan!

Son düzenleme:
bence git yoksa bir omur boyu basina kakarlar...esiniz yanliz gitse bu sefer de ona laf sokucaklar en iyisi git canim.baska bir acidan da esinizin ailesi diye duyarsiz davranmaniz dogru degil.

Son düzenleme:
cenaze değilde düğün olsaydı gidermiydiniz?

oruç tutuyorum demişsin, emin ol Allah seni yadırgamaz o gün oruç tutmadın diye

polemik yaratmak istemiyorum ama bence oruç tutmakla müslüman olunmuyor, diğer değerler yok sayıldıkça

daha çok şey söyleyecektim ama susuyorum

Back
X