Eşimin aniden değişen davranışları :(

yuna

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mart 2010
6
0
Merhabalar arkadaşlar,

Konuya direk girmeden önce biraz eşimden bahsedeyim.
Kendisi oldukça sinirli, sinirlerine hakim olamayan ve sinirlenince lafları peşpeşe sıralayabilen bir insan, son derece kinci. Ama nasıl sevdim aşık oldum diye sorarsanız, oluyor işte ve hala da çok seviyorum. Annesine, kızkardeşi ve bazen babasına da öyle ağır laflar ediyor ki sinirlenince ben hep onu uyarırdım "bak yanlış yapıyorsun ailene saygı göster, bu laflarını haketmiyorlar" diye, ailesi iyi insanlar, annesi ile gerçekten ana kız gibiyiz, çocuklarından daha yakınım. Kadıncağız eşinden çok çekmiş yıllarca ve benim de sıkıntı çektiğimi duyunca çok üzülüyor yazık çözmeye çalışıyor.

Biz 4 yıllık evliyiz, bu huylarını bile bile evlendim tabiki. Kendi ailemden hep saklamaya çalıştım bu huylarından bahsetmedim, (annem hayatta değil, babam da anlamaz hemen otomatikman benim tarafıma geçer anlayıp dinlemeden. o yüzden kendi aileme anlatmamam şart) Eşim bana herzaman tatlı sözler söyler, sevecenlik gösterirdi, bana daima "kimse önemli değil sadece sen önemlisin" derdi.

Son 4 haftadır hergün arayan adam beni aramaz oldu (aynısını annesine de yapıyor) msn de hiç de olsa gün içinde güzel birşeyler derdi, tek laf bile etmiyor. Kendisi bana yaklaşık 2 hafta önce "Hiçbirşey ilgimi çekmiyor, artık hiçbirşey yapmak istemiyorum, yaşamak bile istemiyorum" gibi sözler söylemeye başladı.

Benimle yüzyüze hiç ciddi mevzu konuşmaz zaten. Depresyona girdiği çok açık ama insan depresyona girdi diye kendisini sevenleri birden bire sevmemeye mi başlar. Bana karşı hoyrat oldu, kötü sözler söylüyor, işyeri ile ilgili mi diye araştırdım memnunum falan diyor. Ailesine anlattım derdimi, hiç güveneceğim dostum yok o yüzden direk onlara danıştım. Annesi ilaç kullansa iyi olur dedi. Ama doktora gitmeyi ve hasta olduğunu kabul etmiyor. Ailesine ve bana karşı çok sevgisiz ilgilisiz. Büyü mü yaptılar diye bile düşündüm inanın. ilişkimiz dörtdörtlük değildi ama hiç değilse güzel davranırdı. Bana da ailesine ettiği gibi kaba sözler söylemeye başladı. (başkası mı var diyenler oldu ama sorun o değil)

Yani kısacası arkadaşlar, tamam sabırlı davranıyorum, bu bir dönemdir düzelir diyorum. Ama içim parçalanıyor, onu herşeye ramen çok seviyorum, o eski insan bana geri dönsün istiyorum. Ama çok umutsuzum.

umutsuzluga kapılmayın lütfen bellki gercekten bir buhran döneminden geciyor biraz daha sabredin mutlaka düzelicektir erkeklerin dogasında var bu yasadıkları herneyse dile getirip, paylasımcı olmak yerine bu sekilde tepki veriyorlar, biz bayanlar daha duygusal oldugumuz icin herseyimiz cok daha yalın ve seffaf.Biraz daha zaman verin ve 4 haftalık bir süre icin kafanızda teoriler üretmeyin.Fakat düzelmezse acıkca konusun kendisiyle

düzelir ,sabr

üstüne gitmeden yanında olduğunuzu hissettirin. sorunlarla karşısına çıkmayın. yapıcı konuşunkaydirigubbakcemile5

ah canım ya bende sendenin 1 aylık evliyim eşimlede 5 yıl flört ederek evlendik ama evlendikten sonra çok farklı bir adam oldu ailesinden yana bir sıkıntım yok eşim beni boğuyor hayatımı kısıtlıo hem git çalış diyor hemde çocuk istiyor çok pişmanım evlendiğime çooooooookmafoldumben

ah canım ya bende sendenin 1 aylık evliyim eşimlede 5 yıl flört ederek evlendik ama evlendikten sonra çok farklı bir adam oldu ailesinden yana bir sıkıntım yok eşim beni boğuyor hayatımı kısıtlıo hem git çalış diyor hemde çocuk istiyor çok pişmanım evlendiğime çooooooookmafoldumben

esinizin tutumu cok bencilce geldi bana :gitme: kendi egoları söz konusu olunca cocuk istiyor, hayatınızı kısıtlıyor ama konu maddiyat olunca calısmanızda sakınca görmüyor henüz 1 aylık bir evliliğiniz var evlilik cok ayrı birsey zamanla yerine oturur umarım hersey biraz daha zaman verin esinize ve kendinize :1no2:

Psikiyatr a gitmeyi denediniz mi.Bir uzmandan yardım almalı diye düşünüyorum.

Siz de onun bu kötü günlerinde biraz destek olun .İnşallah düzelir.

birçok insan böyle dönemlerden geçebilir.zaman zaman yalnız kalmak yalnız kaldığında neden yalnızım ;neden bugün hava böyle vs ...diye söyleneblir.her şeye herkese çatabilir ki hele de sizin söylediğiniz insan tipleri bunu biraz daha ağır yaşayabilirler.çoğu zamn da depresyonla sonuçlanabiliyo bu davranışlar.eğer şu dönemde onu bunalıma sokacak herhangi bir şey ( işi olabilir ailesi olabilir arkadaşları olabilir maddi manevi herhangi birşey vb) olmadıysa eşinize çaktırmadan onu takibe alın.belki de sizin bilmediğiniz bir sıkıntısı vardır. hayatta her şey olabilir.gözünüz açık olsun ...
umarım her şey düzelir. tipik bir hava değişimi sendromu dersiniz buna...

bu durum erkeklerde çok sık rastlanıyor.kimi dile getirmiyor kimi çocuk gibi her gün söyleniyor.benim eşimde arada bir herşeyden sıkıldığını hayatın çok boş olduğunu vs vs gibi konulardan şikayet eder.bir dönem bir bıkkınlık hali gelir.sonra geçer.size önemsiz gibi gelen bazı konuşar(iş hayatı-bir arkadaşla fikir ayrılığı-maddi zorluklar vb) onun aklına takılır büyütür büyütür ve bunalıma girer.eminim farklı boyutlarda olsada bu bütün erkeklerde olur.

ama biz kadınlar daha hassas ve ayrıntıcı olduğumuz için bize daha büyük sıkıntı olur bu halleri.

eminim senin eşininde kafasına taktığı sorunları vardır oyüzden böyledir.bence çok sık neyin var diye soruğ üzerine gitme.onu farklı yönlere yönlendir.değişik bir şey yapın mesela.ilgilen onunla ama aşırı dozda herzamankinden fazla değil.hatta arada bir çocuk gibi sev.en sert erkekler bile çocuklar gibi ilgi görmekten hoşlanırlar.

umarım bu dönem çabuk geçer

Canim ya seni cok iyi anliyorum ayni olayi ben iki ay önce yasadim cok zor ,ev cocuk es hicbirsey umurunda degildi esimin normalde bize cok düskündür ama bi anda cok degismisti herseyden elini ayagini cekmisti cok üzüldüm cok agladim cokta dua ettim Allahim esim eski haline dönsün diye Allaha sükür düzeldi simdi ,yaklasik bir bucuk iki ay sürmüstü bu durumu sabret üstüne gitme hersey normalmis gibi davran Allah yardimcin olsun depresyon durumlari düzelir en kisa zamanda insaAllah.

anlattıkların bana depresyonu çağrıştırdı, depresyona girmek için illa bi derdi olması gerekmez, hep söylüyorum, bi takım hormonların olması gerektiği gibi salgılanmamsındanda olabilir, yani metabolik bişeyde olabilir, belki ilaç kullansa o hormonlar düzene girecek, bence mutlaka dr ye gitmeli
çözümü olmayan dermansız bi dert değil yani, bence bu dönemde eşinin huyuna git, destek ol ona, beraberce aşarsınız inşallah

doktora gitmeyi kabul etmiyorsa stres için kullanılabilecek birçok besin takviyesi var eğer kullanmayı kabul ederse bunları deneyebilirsin mesela sarı kantoron daha önce duydunuz mu bilmem ama streste oldukça işe yarıyor

canım allah yardımcın olsunn sabır et bıraz daha duselırr

Benim de aklıma caba başkası mı var sorusu geldi ama başkası olsaydı sadece size kötü davranırdı annesine neden kötü davransın...
Biraz daha sabredin mutlaka canını sıkan birşey vardır, durup dururken böyle değişmemiştir...

yaygın anksiyete bozukluğu:bbo:
psikiyatr takviyesi almalısınız,sonra düzeliyorolumunekankayizsmile

Yaklaşık 1 yıldır depresyon tedavisi gören biri olarak tecrübelerimi paylaşayım.
Evet eğer depresyondaysanız en sevdiklerinizi bile çok kolay incitebiliyorsunuz, umrunuzda bile olmuyorlar bazen. Ben kasıp kavururdum her şeyi. Çocuklarıma bile bağırıyordum. Zaten doktora gitmeme sebep olan da bir gün kızımı dövmeye kalkmıştım oğlum elimden almıştı kiii ben çocuklardaki şiddete en başta hayır diyenlerdenim. Oğlunu dövüyor diye işyerindeki erkek arkadaşın üstüne yürümüş ve kafasına zımbayı fırlatmıştım. (Buda ayrı bir komedi şiddete şiddetle karşılık vermek neyse)
İşte bu kızıma karşı başladığım ama oğlum yüzünden Allahtan yapmadığım şiddet olayı beni biraz kendime getirmişti ve tabi bu arada ailem ve iş arkadaşlarımda durumumdan rahatsızdı ve benimle konuşmuşlardı git bir doktora diye. Sonuçta bütün olayları birleştirince onların haklı olduğunu ve tedavi görmezsem daha kötü şeyler yapacağımı anladım ve hemen tedaviye başladık.
Eşinizin tavırları bana, benim yaptıklarımı hatırlattı birden. Bence hemen bir uzmana görünsün yolun ne kadar başındaysanız o kadar iyidir. Ayrıca tedaviye uyduğunuz sürece kısa sürede sonuç alırsınız.

Dönem dönem banada oluyor herkesten herşeyden bir uzaklaşasım kendi iç sesimi dinleyesim geliyor kimseye tahammül edemiyorum sürekli kulağımda kulaklık son ses müzik kimseyi iplemez halde olmak istiyorum ama bir iki gün içerisinde düzeliyor. Hayat şartları artık çok ağır bazen eskiden yaşadıklarımız veya o an içerisinde yaşadıklarımız birbirini tetikleyerek bu tür davranışlara etken olabiliyor. Sabret umarım düzelir beraberce aşarsınız ve çok mutlu olursunuz. Üzerine gitme bence çok fazla çünkü erkekler ne kadar üzerine gidersen o kadar uzaklaşıyorlar maalesef...

Evet depresyona girmiş ise, en sevdiklerini bile görmeyebilir insan. Hatta nefret bile edebilir. İnş yardım alır ve düzelir herşey.

Anlattıklarına göre eşinin bizzat senle alakalı bir sorunu yok.

Eşin depresyonda..
Sebebini bilemem ama bir doktora gitse iyi olur..

İnsanlar artık depresyona girmemek için de doktora gidiyorlar ki, girdikten sonra tedavi şart..

Arkadaşlar desteğiniz ve güzel yazılarınız için teşekkürler. Söylediklerinizi düşünüyorum, biraz da olsa rahatladım.
Onu doktora gitmeye ikna edemedik, hasta olduğunu depresyonda falan olduğunu kabul etmiyor. Umarım geçici bir durumdur, mevsimsel falandır. Bazen rüyalarıma giriyor, artık benimle olmak istemediğini, ayrı ayrı tatile falan gittiğimizi falan görüyorum, üzülerek uyanıyorum. Bu duruma gelmeyiz inşallah.

X