Esimin alkol ve madde kullaniminda suclu ben miyim

Bir şey sorabilir miyim kendi kendini öldürse bile ben suclanirim. Biz ayrildiktan sonra yapsa bile durum değişmez. Yani bu lanetli suçlama konusundan benim kurtulusumun yolu nedir

Ya sahiden mide bulantısı emojisi neden yok bu mesajların altında, vallahi midem bulandı.
Hala adam şunu yapsa bunu yapsa beni suçlarlar.
Koskoca adamın yaptıkları kendisinden başkasını bağlamaz, önce bunu bir idrak edin.
Ama masum bir bebeği koruması gereken annesi olarak bile isteye o bebeği böyle tehlikeli bir ortama sokuyorsunuz. Ve bu yüzden o bebeğin şimdiye kadar şahit olduğu, yaşadığı ve bundan sonra da yaşayacağı herşey yüzünden SUÇLUSUNUZ hanımefendi.
İşte oldu mu, madem suç yüklenmeye bu kadar heveslisiniz bari gerçek suçunuzu yüklenin. Çocuk uyumadan bir şey içmesini engellemeye çalışıyorum, bir şey yapmasın diye bulaşmıyorumlarla kendinizi aklamaya çalışmayın. Alın size mis gibi hiçbir şekilde aklanamayacağınız gerçek bir suç. Şimdi en azından gerçek bir suç yüzünden vicdan azabı çekersiniz.

Bir şey sorabilir miyim kendi kendini öldürse bile ben suclanirim. Biz ayrildiktan sonra yapsa bile durum değişmez. Yani bu lanetli suçlama konusundan benim kurtulusumun yolu nedir

Suçlamanın bağımlığı devam ettirmek için sadece bir bahane olarak kullanıldığını görerek.

Bağımlılar ve hatta bunu teşvik eden yakınları kendilerini kötü hissetmemek için etrafı suçlayıp dururlar, çok klasiktir.

Anneden başlayalım.
Anne oğlunun bu dertle neden uğraştığını etrafa açıklaması lazım. Oğlunu suçlamak istemez çünkü oğlu. Peki sizi de suçlamazsa geriye kim kalıyor?

Kendi ailesi hatta kendisi.

Bağımlılık yatkınlığı biraz da genetiktir, eşinizin ailesini bir tarayın sorunlu olan birey illa ki bulursunuz. Eşinizin ailesi sağa sola saldıracak ki kimse onlara sormasın.

Eşiniz deseniz zaten herkesi suçlamaya dünden razı. Siz gitseniz bu sefer de para vermiyor diye annesine kızacak bir süre sonra.

Sizin buradaki tek sorumluluğunuz yavrunuz.
Hangi akla hizmet geri döndünüz bilmiyorum.
Mesele çocuk önünde içip içmemesi değil, mesele bağımlı kafayla baba hatta insan olamaması.

Geç değil, oradan çıkın.

Annesine çok düzgün bir evlat yetiştirseydin karısına şiddet uygulamazdı sen önce kendi yoğurdunun ekşiliğine bak deyin. Bağımlı bir babayla çocuğunuzu aynı evde tutmayın kurtulup dönmek neyin kafası???

Siz o dönem blöf yaptınız tutmadı yani kısaca ,bu da zorunuza gitti. İsterse tüm dünya suçlasın hayatınızı mahveden biri için vicdan azabı çekmek mi aklınızı başınıza alın.

Herkes kendi delisine kendi sahip çıksın ailesi oğullarının başına çoban olarak atamışlar sizi görmüyor musunuz?

Keşke dönmeseydin. Bunca şeyin üstüne nasıl düzebilir ki? Gerçekten hiç bir fikrim ve umudum yok. Allah herkese irade vermiş. Eşinin iradesi zayıfmış ki bu yollara düşmüş. Senin ne suçun olabilir ki? Ayrılmak en doğrusu gibi. Nafakayı ödemiyorsa şikayet edebilirsin.

G gonlumuzgun suçlu olduğun yerler

1-) Böyle biriyle evlenmen
2-) Korunmaman
3-) Seni aldattığı halde geri dönmen

Bunlar suçların, 4. Sü ise bir tane daha cocuk yapman olur.

Eğer ki çocuğunuzu düşünüyorsanız emin olun bağımlı, alkolik onun sağlığını düşünmeyen bir babadan ve sülalesinden çok daha mutlu olur. Alkol aldığı madde kullandığı zaman çocuğunuza zarar vermeyeceğinin garantisi var mı sizce?

Sen kimsin ki sebep olacaksın? Senin cürmün ne ha? Sen anca kendi hayatını mahvedersin. Senin kıymetin mi var ki kocan senin yüzünden kendini alkole uyuşturucuya vursun? Sen kimsin ?

Suclu sizsiniz o adama donerek en buyuk sucu kendinize ve cocugunuza karsi islemis oldunuz. O kisiden bosanin ailesiylede muhatap olmayin. Hem aldatilip hem psikolojik siddete maruz kalan sizsiniz kendinize de cocugunuzada cektirmeyin.

Eşiniz tam bir pislikmiş. Ne akla hizmet geri döndünüz? Şimdi birlikteyken , aynı evde yaşarken, bağımlı eşinizin sizi aldatmasını kaldırabilecek misiniz peki?

Herkes kendi delisine kendi sahip çıksın ailesi oğullarının başına çoban olarak atamışlar sizi görmüyor musunuz?

G gonlumuzgun suçlu olduğun yerler

1-) Böyle biriyle evlenmen
2-) Korunmaman
3-) Seni aldattığı halde geri dönmen

Bunlar suçların, 4. Sü ise bir tane daha cocuk yapman olur.
Bosanma asamasindayken o kadın ile görüştüğünu ve bunun aldatma olmadığımı söylemişti. Ben de inandım yani inanmak istedim buna. Çoğu kişi de aldatildigimi söylemiş. Çocuğumla ilgili beni eleştiriyorsunuz ama gucsuzlugumun farkında olduğum için biraz bekledim okulu bitirdim birikim yaptım. Artık düzgünce nasil yollarim diye onun derdindeyim. Aynı zamanda da adamın haline bakıp benden sonra bu hale dustu diye çok üzülüyorum ama burada herkes kendi tercihi olduğunu soylemis. Bu düşünce üzerine yoğunlaşıp icsellestirmek istiyorum

Sen kimsin ki sebep olacaksın? Senin cürmün ne ha? Sen anca kendi hayatını mahvedersin. Senin kıymetin mi var ki kocan senin yüzünden kendini alkole uyuşturucuya vursun? Sen kimsin ?
Bunu ben de kendisine söyledim sanki bana çok değer veriyormussun gibi beni suclama dedim. Tabi senin yüzünden dedi başka bir zaman neden başlamadım o zaman dedi

Bir şey sorabilir miyim her şeyi bile bile bu suçlamaları neden yapar bir insan? Vicdansız midir? Cok da sevilirler cevrede. Cok sevilmeleri sebebiyle suclamalari ciddiye alıyorum. Asli olmasa bunlar öyle demez herhalde diyorum.

Aynısını sen yap bakalım, konuş herifin tekiyle, aldatma mı değil mi gösterir sana kocan.
Bunu ben de kendisine söyledim sanki bana çok değer veriyormussun gibi beni suclama dedim. Tabi senin yüzünden dedi başka bir zaman neden başlamadım o zaman dedi
Senin kocan gibi ayılar aman karım gitti içem s.çam demez canım benim. Canı o b.ku yemek istemiş, yemiş. Canı yarın başka şeyler ister yapar. Senden mi çekinecek?

Kızlarla bulustugu "evinize" gri mi döndünüz. Hele o kızla yattıgı yataktamı uyudunuz. Pes. Cocuga uzuldum dusunsene bebeksin cocuksun ve baban gozununuj önunde sürekli sarhoş uyukljyor ilgi alaka oyun cıvıl cıvıl bir baba yok krsısunda bebek bir babaa dese kes lan diye sinirlenecek bir tip. Cocuk için donduyseniz onun ıcın zaten bir baba yokki ortda ha bosanmıssın babasınu gormuyor ilgi yok ha barısmıssın yine baba yok ortada cocuk babasını o hlde gorunce korkuyordur. Ailen arkanda durmuyor mu durmasın bba evinde sıgıntı gibi yasarım yine de o ayyaşla bebegimi aynı evde buyutmem.napacak ailen cocugunla sokagamı atacak atamaz o yuzden bu adama yol verin o sizi zaten yoksaymıs.

Bir şey sorabilir miyim her şeyi bile bile bu suçlamaları neden yapar bir insan? Vicdansız midir? Cok da sevilirler cevrede. Cok sevilmeleri sebebiyle suclamalari ciddiye alıyorum. Asli olmasa bunlar öyle demez herhalde diyorum.
Hiç sağlıklı düşünemiyorsunuz. Küçük çocuk gibi cevaplar veriyorsunuz. Bu kafayla sizi daha çok ezerler.

Kocası demiş bu aldatma değil diye, o da napsın, inanmış. İnanabiliyor musun?

Nasıl bi çevre kız o öyle? This is Bağcılar velkam tu cehennem mi ora? Ahjfjfj

Bence ailesi
Böyle kişiler zaten kendine suçlu arar. Benimde eşim öyle beni suçlamıyolar çünkü oğulları 13 yaşından beri böyleymiş belki sizinde eşiniz böyleydi ama söylemiyolar. Adam evliliğinizin başından beri tuhafmış. Evlendiği için kendini sıkmış almamış demekki madde buda çok kötü sinir yapıyo böylelerinde. Kendinizi asla suçlamayın tamam benim eşimin tarafı beni suçlamıyo ama kendilerindede hata hiç görmüyolar kadermiş diyolar. Yok bırakmıştı almayacağına yemin etmişti bu şekilde kendilerini aklıyolar. Yani kimse demez hata bizde. O yüzden suçluluk duygusu yaşamayın. Böyleleri şeytan gibi oluyorlar zaten

Kocası demiş bu aldatma değil diye, o da napsın, inanmış. İnanabiliyor musun?
Haklı gozle gormedigin surece evine girip senin yatagında yatmaları aldatma sayılmaz. Eşi yokkende kadın herifin birini eve soksa oda aldatma sayılmaz bence snskf kısa bir surede degil ki defalarca gelmiş gitmiş ben o evin önunden dahi gecmezdim artık midem kaldırmaz bide cocugumu sokucam ve hasna fişne yaptıkları yatakta cocugumla uyycam

Esiniz ayri bir vaka,anasi ayri bir vaka,siz ayri bir vakasiniz..Gercekten el kadar bebege aciyorum.madde alkol kullanan bir adamin cocuk buyuse ne buyumese ne allahim yafirgamak icin soylemiyorum ama gercekten gorun diye soyluyorum aldatmasi da ayri bir olay bacim kendini timarhaneye mi kapattirmak istiyorsun.Emin ol kendi ayaklarinin uzerinde kendine güvenip durmaya calissan o ortamdan ve sozum ona aciz kocadan cekecegin zorluktan daha az zorluk cekersin.Barismanda ki durum ve olasiliklari dusunemiyorum bile

Bir şey sorabilir miyim kendi kendini öldürse bile ben suclanirim. Biz ayrildiktan sonra yapsa bile durum değişmez. Yani bu lanetli suçlama konusundan benim kurtulusumun yolu
Psikolojinizi baskı altına almışlar yemin ederim hep söylüyorum özellikle bağımlı insanlar çok fena oluyorlar sizi nasıl suçluluk duygusuna sokmuşlar. Kendini öldürmez korkmayın. Benim durumum bu kadar kötü değil evde asla çektirmem. Eğer çalışacak gücünüz varsa çalışın zaten haklı taraf sizsiniz illaki nafaka alırsınız oturduğunuz ev eşinizinmi mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…