Bir şey sorabilir miyim her şeyi bile bile bu suçlamaları neden yapar bir insan? Vicdansız midir? Cok da sevilirler cevrede. Cok sevilmeleri sebebiyle suclamalari ciddiye alıyorum. Asli olmasa bunlar öyle demez herhalde diyorum.
İnsan evladi söz konusu olunca her şeyi der yapar . Çok alanım değil ama hukukta bile böyle durumlar duyuyoruz. Söz konusu evlat olunca anne babanın yaptığı suç olmaktan çıkıyor.
Bu insanlar elbette ki evlatlarını savunacak. Elbette ki gözlerinde evlatları çok iyi , çok mükemmel.
Tabi ki onu kötüye sevk eden sizsiniz.
Bu çok da hay Allah gerçekten mi acaba diye düşünülecek, kendinizi yoklayacaginiz bir durum degil ki. gerçekten çok klasik bir durum .
herkes kendi evladını pür -ü pak. Karşısındakini kötü bilir. Kendi evladı daha güzeldir daha akıllıdır gibi gibi .
Bir çeşit savunma mekanizması...
Eğer gerçekten iyi insanlar ise, oğullarını karşılarina alıp çeki düzen verebilirlerdi mesela ?
Ya da siz de onlara yüklenin mesela zamanında siz düzgün yetiştirseydiniz içinde böyle şeyler olmazdı . Demek ki içinde varmış. Siz yetistiremediniz..
Siz de böyle suçlasaniz.
Ortada yanlış yolda olan bir adam var .
Ama suçlu ya onu bu hale getiren eşi. .
Ya da onu doğru yetiştirmeyen ana babası.
Oh ne âlâ de mi ?
Kendinde hiç mi suç bulmayacağız.
Nerede karakter ?
Bazı şeylerin bahanesi olmaz. Karakter meselesidir.
Siz eşinizi aldatmaya kalksanız ve ama kocam da çok ilgisizdi , bana güzel söz soylemezdi . Ne yapayım o sebep oldu . Onun yüzünden ben aldattım deseniz.
Ne olacak ?
Ne kadar haklı bulunacaksınız ?