Esimin alkol ve madde kullaniminda suclu ben miyim

Çocuğu şöyle korumaya çalışıyorum çocuğum uyumadan bir şey içmesini engellemeye çalışıyorum . Cocuk uyanıkken ev normal gibi görünüyor. Uyuduktan sonra iciyor bir şeyler ve ertesi gün sersem oluyor. Birde çok münakaşaya girmiyorum. Bazen sabaha karşı eve gelir hiç karışmam yani bana bulaşmasın diye. Cocuk da huzursuz olmasın diye. Bir süredir para biriktiriyorum ve çocuğum kreş yaşına geldi. Yavaş yavaş gitme planlarim netleşiyor. Sorunsuz kurtulmak yani amacım ve bir miktar çocuğa nafaka vermesini saglamak
Çocuğunuzu korumuş olduğunuza inanıyorsanız böyle yaparak ben bir şey diyemiyorum size. Planlarınız işe yarayacak mı sorunsuz boşanacak mı mesela orası da tartışılır. Allah kolaylık versin..

Bence ailesi

Böyle kişiler zaten kendine suçlu arar. Benimde eşim öyle beni suçlamıyolar çünkü oğulları 13 yaşından beri böyleymiş belki sizinde eşiniz böyleydi ama söylemiyolar. Adam evliliğinizin başından beri tuhafmış. Evlendiği için kendini sıkmış almamış demekki madde buda çok kötü sinir yapıyo böylelerinde. Kendinizi asla suçlamayın tamam benim eşimin tarafı beni suçlamıyo ama kendilerindede hata hiç görmüyolar kadermiş diyolar. Yok bırakmıştı almayacağına yemin etmişti bu şekilde kendilerini aklıyolar. Yani kimse demez hata bizde. O yüzden suçluluk duygusu yaşamayın. Böyleleri şeytan gibi oluyorlar zaten
Benden önce alkol falan icmezdi ama serseri bi ruhu hep vardi. Arkadaslarin da dedigi gibi benden sonra bahane edip icmistir

Ya sahiden mide bulantısı emojisi neden yok bu mesajların altında, vallahi midem bulandı.
Hala adam şunu yapsa bunu yapsa beni suçlarlar.
Koskoca adamın yaptıkları kendisinden başkasını bağlamaz, önce bunu bir idrak edin.
Ama masum bir bebeği koruması gereken annesi olarak bile isteye o bebeği böyle tehlikeli bir ortama sokuyorsunuz. Ve bu yüzden o bebeğin şimdiye kadar şahit olduğu, yaşadığı ve bundan sonra da yaşayacağı herşey yüzünden SUÇLUSUNUZ hanımefendi.
İşte oldu mu, madem suç yüklenmeye bu kadar heveslisiniz bari gerçek suçunuzu yüklenin. Çocuk uyumadan bir şey içmesini engellemeye çalışıyorum, bir şey yapmasın diye bulaşmıyorumlarla kendinizi aklamaya çalışmayın. Alın size mis gibi hiçbir şekilde aklanamayacağınız gerçek bir suç. Şimdi en azından gerçek bir suç yüzünden vicdan azabı çekersiniz.
Gozumde çok büyüttüğüm ve aksi için kendimi ikna etmekte çok zorlandigim insanlardan bahsediyorum. Eleştirip kızmak yerine yol gosterseydi buradaki yorumlar, daha yardımcı olurdunuz. Malesef olmadı...

Esiniz ayri bir vaka,anasi ayri bir vaka,siz ayri bir vakasiniz..Gercekten el kadar bebege aciyorum.madde alkol kullanan bir adamin cocuk buyuse ne buyumese ne allahim yafirgamak icin soylemiyorum ama gercekten gorun diye soyluyorum aldatmasi da ayri bir olay bacim kendini timarhaneye mi kapattirmak istiyorsun.Emin ol kendi ayaklarinin uzerinde kendine güvenip durmaya calissan o ortamdan ve sozum ona aciz kocadan cekecegin zorluktan daha az zorluk cekersin.Barismanda ki durum ve olasiliklari dusunemiyorum bile
İnanın eleştiriye değil yardıma ihtiyacım var anlayışa ihtiyacım var herkes beni otekilestirdi burda

Merhaba. Eşimle evlendiğimde şiddet hakaret kısıtlama yaşıyordum. Bunların dışında maddi olarak ihtiyaçlarımızı karşılar eve bakardi hamileyken onu terk ettim ve alttan almaması sonucu çekişmeli boşanma davası actim. Bu sure zarfında cocuk dogdu ve bir buçuk yasina gelene kadar gormedi ve nafakayi odemedi. Davamız devam ederken üniversite öğrencisi bir kız ile ilişkisi vardi bizim evimizde sık sık kalıyorlarmis. Aynı zamanda ağzına alkol sürmeyen adam alkolik olmuş ve çeşitli maddeler de kullanarak dengesini iyice kaybetmiş. Çocuktan sonra ben onunla barışmak istedim. Maddi olarak ayakta kalamadım ve boşanma asamasi psikolojisine yenik düştüm. Çocuğumla beraber üçümüz yaşadığımızda bir şeylerin yolunda gideceğini dusundum. Ama eve döndüğümde eklenen bagimlilik konularimiz oldu. Annesi, oğlumu bu hale sen getirdin diyor ve çok üzülüyorum. Bir insana bu şekilde sebep olmak ile suçlamak çok ağır geliyor. Ne dusunmeliyim ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum
Siddet gordugunuz eve cocukla gittiginize gore siz de bisy kullaniyorsunuz herhlde.Ayik kafa yapilacak bisey degil cunku bu🤦

Bir şey sorabilir miyim her şeyi bile bile bu suçlamaları neden yapar bir insan? Vicdansız midir? Cok da sevilirler cevrede. Cok sevilmeleri sebebiyle suclamalari ciddiye alıyorum. Asli olmasa bunlar öyle demez herhalde diyorum.

İnsan evladi söz konusu olunca her şeyi der yapar . Çok alanım değil ama hukukta bile böyle durumlar duyuyoruz. Söz konusu evlat olunca anne babanın yaptığı suç olmaktan çıkıyor.

Bu insanlar elbette ki evlatlarını savunacak. Elbette ki gözlerinde evlatları çok iyi , çok mükemmel.
Tabi ki onu kötüye sevk eden sizsiniz.

Bu çok da hay Allah gerçekten mi acaba diye düşünülecek, kendinizi yoklayacaginiz bir durum degil ki. gerçekten çok klasik bir durum .

herkes kendi evladını pür -ü pak. Karşısındakini kötü bilir. Kendi evladı daha güzeldir daha akıllıdır gibi gibi .

Bir çeşit savunma mekanizması...

Eğer gerçekten iyi insanlar ise, oğullarını karşılarina alıp çeki düzen verebilirlerdi mesela ?
Ya da siz de onlara yüklenin mesela zamanında siz düzgün yetiştirseydiniz içinde böyle şeyler olmazdı . Demek ki içinde varmış. Siz yetistiremediniz..

Siz de böyle suçlasaniz.

Ortada yanlış yolda olan bir adam var .
Ama suçlu ya onu bu hale getiren eşi. .
Ya da onu doğru yetiştirmeyen ana babası.

Oh ne âlâ de mi ?
Kendinde hiç mi suç bulmayacağız.
Nerede karakter ?

Bazı şeylerin bahanesi olmaz. Karakter meselesidir.
Siz eşinizi aldatmaya kalksanız ve ama kocam da çok ilgisizdi , bana güzel söz soylemezdi . Ne yapayım o sebep oldu . Onun yüzünden ben aldattım deseniz.

Ne olacak ?
Ne kadar haklı bulunacaksınız ?

Merhaba. Eşimle evlendiğimde şiddet hakaret kısıtlama yaşıyordum. Bunların dışında maddi olarak ihtiyaçlarımızı karşılar eve bakardi hamileyken onu terk ettim ve alttan almaması sonucu çekişmeli boşanma davası actim. Bu sure zarfında cocuk dogdu ve bir buçuk yasina gelene kadar gormedi ve nafakayi odemedi. Davamız devam ederken üniversite öğrencisi bir kız ile ilişkisi vardi bizim evimizde sık sık kalıyorlarmis. Aynı zamanda ağzına alkol sürmeyen adam alkolik olmuş ve çeşitli maddeler de kullanarak dengesini iyice kaybetmiş. Çocuktan sonra ben onunla barışmak istedim. Maddi olarak ayakta kalamadım ve boşanma asamasi psikolojisine yenik düştüm. Çocuğumla beraber üçümüz yaşadığımızda bir şeylerin yolunda gideceğini dusundum. Ama eve döndüğümde eklenen bagimlilik konularimiz oldu. Annesi, oğlumu bu hale sen getirdin diyor ve çok üzülüyorum. Bir insana bu şekilde sebep olmak ile suçlamak çok ağır geliyor. Ne dusunmeliyim ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum
Kadın sığınma evlerine falan gitseydiniz kesek 1.5 sene çocuğunu görmemis ilgilenmemis bağımlı olmuş

İnsan evladi söz konusu olunca her şeyi der yapar . Çok alanım değil ama hukukta bile böyle durumlar duyuyoruz. Söz konusu evlat olunca anne babanın yaptığı suç olmaktan çıkıyor.

Bu insanlar elbette ki evlatlarını savunacak. Elbette ki gözlerinde evlatları çok iyi , çok mükemmel.
Tabi ki onu kötüye sevk eden sizsiniz.

Bu çok da hay Allah gerçekten mi acaba diye düşünülecek, kendinizi yoklayacaginiz bir durum degil ki. gerçekten çok klasik bir durum .

herkes kendi evladını pür -ü pak. Karşısındakini kötü bilir. Kendi evladı daha güzeldir daha akıllıdır gibi gibi .

Bir çeşit savunma mekanizması...

Eğer gerçekten iyi insanlar ise, oğullarını karşılarina alıp çeki düzen verebilirlerdi mesela ?
Ya da siz de onlara yüklenin mesela zamanında siz düzgün yetiştirseydiniz içinde böyle şeyler olmazdı . Demek ki içinde varmış. Siz yetistiremediniz..

Siz de böyle suçlasaniz.

Ortada yanlış yolda olan bir adam var .
Ama suçlu ya onu bu hale getiren eşi. .
Ya da onu doğru yetiştirmeyen ana babası.

Oh ne âlâ de mi ?
Kendinde hiç mi suç bulmayacağız.
Nerede karakter ?

Bazı şeylerin bahanesi olmaz. Karakter meselesidir.
Siz eşinizi aldatmaya kalksanız ve ama kocam da çok ilgisizdi , bana güzel söz soylemezdi . Ne yapayım o sebep oldu . Onun yüzünden ben aldattım deseniz.

Ne olacak ?
Ne kadar haklı bulunacaksınız ?
Kendi çocuklarının arkasında bu kadar durmaları bana normal gelmiyor çünkü benim ailem öyle değil. Hata yapıldığında karşılık alınır yani az veya çok. Belki de alışkın olmadığım için onların tavrı düşüncelerimi çok etkiliyor

Siz aklınızı peynir ekmekle yemişsiniz. Madde bağımlısı eski eşe geri dönmek mi? Annesi boş konusuyor, kişi sadece kendini madde bağımlısı haline getirir. Bu evlilikten üzgünüm ama bir cacık olmaz. Eşinizin de acil destek alması gerekiyor. Bağımlılık çok ciddi bir konu, lütfen vakit kaybetmeden yardım alın

Tek Hatan geri dönmek bacım... Kendisinin bu pislikleri yapacağı varmış yapmış... Dayak hakaret şiddetin her türlüsü var bir de üstüne madde kullanımı... Gelecek kurmak için para biriktirmeye calısmalısın bu adamla evlilik sürmez...

Siz aklınızı peynir ekmekle yemişsiniz. Madde bağımlısı eski eşe geri dönmek mi? Annesi boş konusuyor, kişi sadece kendini madde bağımlısı haline getirir. Bu evlilikten üzgünüm ama bir cacık olmaz. Eşinizin de acil destek alması gerekiyor. Bağımlılık çok ciddi bir konu, lütfen vakit kaybetmeden yardım alın
Benleyken alkol vs bir şey icmiyordu icenleri elestiriyordu. Ben terk ettikten sonra tersi bir hayat yaşamış

Tek Hatan geri dönmek bacım... Kendisinin bu pislikleri yapacağı varmış yapmış... Dayak hakaret şiddetin her türlüsü var bir de üstüne madde kullanımı... Gelecek kurmak için para biriktirmeye calısmalısın bu adamla evlilik sürmez...
Bana da yapacagi varmış gibi geliyor da anlayamadim ailesi de benim oğlum icenlerden dahi nefret ederdi diyor

X